Mike Leighiä, rakkaustanssia ja pianovirtuooseja. Helsingin juhlaviikot julkisti ohjelmistonsa.

Ladataan...
Au naturel

Helsingin juhlaviikkojen Lasipalatsin-toimistossa voidaan huokaista hetkiseksi. Elo–syyskuun vaihteessa, 19.8.–4.9., pääkaupungin täyttävän festivaalin ohjelma on saatu juuri julkistettua. Ja hyvältähän se näyttää.

Tokoinrantaan nousevassa Huvila-teltassa esiintyy surusilmäinen Ron Sexsmith Liekin lämmittelemänä. Teltta täyttyy myös ihan mukavalla satsilla kotimaisia yhtyeitä sekä maailmanmusiikin ystäville tarjoiltavilla herkkupaloilla. Mutta kun Flow Festival kerran tänä vuonna järjestetään eri aikaan Juhlaviikkojen kanssa, telttaan olisi voinut mahduttaa myös jonkun indiekansan lippumagneetin. Ensi vuonna Joanna Newsom! (Olisi vaan niin täydellinen liitto Huvilan miljöön ja tunnelman kanssa.)
 

Orionin Mike Leigh -ohjelmisto on osa alkusyksyisiä Juhlaviikkoja.
Mukana on oikeutetusti myös brittiohjaajan kulttileffa Nake
d.

Klassisen musiikin puolelta kiinnostaa ainakin kiinalaisten kansallissankari ja nuori nero, Chopinia tulkitseva pianovirtuosi Yundi sekä mahdollisuus tirkistellä uuden Musiikkitalon pieniin saleihin Wunderkammer-avajaisklubin myötä.

Esittävän taiteen ohjelmistossa erityisen ajankohtaiselta tuntuu viime vuonna syöpään menehtyneen, saksankielisen kulttuurielämän kauhukakaraksi tituleeratun Christoph Schlingensiefin Via Intolleranza II. Kulttiohjaajan viimeiseksi jääneestä työstä muodostui hitti. Teoksessa pystytetään Afrikan savannille monikansallisin voimin oopperakylää. Provosointia kaihtamaton Schlingensief nostaa sen teemoiksi äärioikeistolaisuuden ja muukalaisvihan kaltaisia arkoja aiheita.
 
Liisa Risun tilaustyönä Juhlaviikoille tekemä tanssiteos More or less love songs kuulostaa kiehtovalta – ja ainakin teemansa puolesta helposti lähestyttävältä. Rakastuneen eri suuntiin poukkoilevia tunnetiloja tulkitsee Helsinki Dance Company.

Ohjelmistosta paljastuu myös yllätysnimi Sofi Oksanen, joka on luonut yhdessä Maija Kaunismaan kanssa musiikillisen Kertomuksia keittiöstä -lauluesityksen. Mitäpä muutakaan se käsittelee kuin naisen elämää.

Elokuvateatteri Orionin Mike Leigh -kattauksessa nähdään mm. suosikki-Leighini, vuonna 1990 ilmestynyt Naked, sekä tänä vuonna tuoreeltaan katsastamani virkistävä keski-ikäiskertomus Vuosi elämästä.

Koko ohjelmistoon voi tutustua Juhlaviikkojen sivuilla. Lipunmyynti käynnistyy huomenna 5.5. Lippupalvelussa

Kuva täältä.

Share
Ladataan...

Kommentit

Petra/Juhlaviikot (Ei varmistettu)

Moi Iisa! Kiva, että löysit ohjelmistosta näin monipuolisesti kiinnostavaa! Juhlaviikkojen tarjontaan kuuluu tänä vuonna myös kirjailijablogi, jonka avaa Tuomas Kyrön riemastuttava Mielensäpahoittaja. Blogiin pääsee kurkistamaan osoitteessa helsinginjuhlaviikot.tumblr.com.

Au naturel

Hei Petra, kiitti blogivinkistä. Ihan mainio idea! Luvassa siis myös Alexandra Salmelan , Leena Parkkisen ja Risto Oikarisen blogimuotoista uudellealtistumista. 

Kommentoi

Ladataan...