Miss you, Don Draper

Ladataan...
Au naturel

Liitän fani-määritelmän itseeni säästeliäästi. Mad Men -sarjan kohdalla on kuitenkin pakko fanittaa. Laatudraama on yksi parhaista ihmiskunnan keksimistä asioista, ja Mad Men edustaa tuota uhanalaista lajityyppiä parhaimmillaan.

Lämpenin ensimmäiselle tuotantokaudelle hitaamman puoleisesti, mutta koukutuin sitäkin hanakammin tuotantokausien edetessä. Viimeisin neljäs kausi oli jo silkkaa briljanttiutta.

Viimeviikkoinen uutinen hartaasti odottamani viidennen tuotantokauden viivästymisestä olikin tuskallinen. Kesällä Yhdysvalloissa esitettäväksi suunniteltu uusi Mad Men -erä tullaan näkemään ilmeisesti vasta kevään 2012 aikana. Syyksi viiveelle kerrottiin sarjan tekijöiden ja kaapelikanava AMC:n hiertävät välit. AMC vaati osien keston lyhentämistä ja mainosajan lisäämistä, ja säästösyillä perusteltiin myös vaatimus kahden roolihahmon tiputtamisesta. 

Anteeksi mitä? Mistä lähtien tv-tuotannoissa on säästetty leikkaamalla roolihahmoja pois? Eihän kirjailijaakaan pyydetä säästösyistä julkaisemaan vain joka toista liuskaa teoksestaan. Mutta jos joku on uhrattava, niin ottakaa vaikka se Betty Draperin uusi, kuivakka mies tai se silmälasipäinen, brittiläinen account director.


Mad Menin mainospomo Roger Sterling on
kirjoittanut kirjankin. Kuva täältä.

Onneksi viikko toi sarjan ystäville vielä lisää uutisia, ja tällä kertaa hyviä sellaisia. Viikonlopun kynnyksellä tekijätiimi ilmoitti tuotantoyhtiön ja AMC-kanavan allekirjoittaneen sopimuksen viidennestä, kuudennesta ja mahdollisesta jopa seitsemännestä Mad Men -tuotantokaudesta. Vitoskauden esitysaikaan ilmoitus ei ottanut kantaa, mutta sarjan luoja Matthew Weiner tuuletteli tiedotteessa taiteellisen vapautensa säilymisen puolesta. Toivottavasti se tarkoittaa myös säästötavoitteiden kuoppaamista.

Vitoskautta odotellessa voisi tilata lukemiseksi Sterling Cooper Draper Pricen mainosveteraani Roger Sterlingin sutkautuksistaan kirjoittaman kirjan Streling's Goldin,

Share
Ladataan...

Kommentit

Kaksi-nolla

Tunnen tuskasi. Itsekin sain sätkyn tuosta viivästymisuutisesta. Mietin, että alkaisinko jo katsoa sarjaa alusta: laatusarja varmasti kestää uusinnan jo näin pian ja paljastaa uusia syvyyksiä. Kuka on muuten sun lempparihahmo sarjassa?

Au naturel

Mä vaalin uusintakierroksiakin kuin mitäkin kansallisaarteita. Ikijättisuosikkini Mullan alla -sarjan kohdalla uusintasessio oli niin latautunut että pystyin katsomaan osia vaan silloin kun 100% keskittyminen oli varmasti taattu. Eikä yhtään tuntunut uusinnalta; mitä parempaa draamaa, sitä syvemmälle siinä tosiaan pääsee vaikka menossa olisi jo ties kuinka mones katselukerta. Siispä veikkaan, että Mad Men kestäisi hyvinkin kaavailemasi uusinnat, Kati!

Mun lemppari... Ihan mahdoton valita yhtä. Mutta täytyy ehkä vastata, että Draperin naiset, siis etenkin nämä avioliiton ulkopuoliset hairahdukset. Niissä (siis Don Draperin kanssa suhteeseen ajautuvissa naisissa, ei yhden illan hoidoissa) on jotain kiehtovaa ja kiinnostavaa. Tykkäsin neloskaudella hylätyksi jääneestä Fayesta tosi paljon. Veikkailen, että ne palaa vielä yhteen Donin kanssa!

Au naturel

Onko muita Mad Man -intoilijoita taajuuksilla mun ja Katin lisäksi? Kenestä tykkäät? Kuka joutaisi tulla leikatuksi, mikäli kanavan säästöpaineet vielä kohdistuvat roolihahmoihin? 

Ah, Mad men. Komeita miehiä, kauniita naisia ja mielenkiintoinen 1960-luku!

Tajusinpas äskön että mähän en ole nähnyt vielä 4.tuotantokautta.  Koska se oikeen tuli telkkarista? Onkohan tullut jo dvd:lle?

Au naturel

Heippa Emilia! Mä katselin suoraa streamina netistä, kun en tahtonut pysyä perässä Suomen tv:n lähetysajoissa (tai pysyä hereillä lähetysaikaan asti). Eli enpäs edes osaa sanoa varmaksi onko täällä jo neloskausi nähty telkkarista. Mutta täältä löytyy ainakin. 

Mad Men on yksi mun suosikkisarjoista, todellakin puhutaan laatudraamasta. Jos pitäisi valita lempihahmot niin ne olisivat Joan-sihteerikkö ja Don Draperin tytär Sally. Erityisesti Sally on todella hyvin kirjoitettu, yleensä kun lapset jäävät draamasarjoissa aina vähän paperisiksi ja taka-alalle. Joankin on todella moniulotteinen hahmo, vaikka sarjan alussa olikin enemmän sellaista femme fatale -tyyppiä. Voi kun ne pistäisi hippulat vinkumaan sen uuden tuotantokauden kanssa, 2012 on niin kaukana vielä.

Kaksi-nolla

Mäkin fanitan Sallya. Samoin olen tosi kiintynyt Peteen, vaikka se on enimmäkseen raivostuttava. Kaikkien hahmojen ristiriitaisuus on rakennettu Mad Menissä hienosti.

Au naturel

Joan tosiaan vaan paranee hahmona. Ja Iita, tuokin on niin totta mitä kommentoit Sallysta ja lapsihahmoista tv-draamassa.

Voi kunpa tulisi enemmän hyvinkirjoitettua draamaa telkkarista. Tälläkin hetkellä seuraan paremman puutteessa Greyn anatomiaa - siis todellakin paremman puutteessa. Häväistys edes mainita sarjaa samassa postauksessa Mad Menin kanssa.

Pitääkin mennä kurkkimaan vielä läpi vinkit Katin aiemmasta, aihetta sivuavasta jutusta

Kommentoi

Ladataan...