Uusi elämä luurille (mutta Hintsasen arkistoin)

Ladataan...
Au naturel

Suursiivous paljasti kolme kännykkävainaata. Laatikon pohjalle hautautumisen sijaan ne saivat uuden elämän KierrätäKännykkä.fi -palvelun kautta.

Idea on simppeli: tilaa netin kautta tai puhelimella kotiin ilmainen kierrätyspaketti. Kännykkä kuoreen, kuori postilaatikkoon (postimaksu on jo maksettu) ja puhelimen osat ovat matkalla uusiokäyttöön. Melkein kaikista vanhoista puhelimista saa jopa rahaa; palvelun sivuilla voi tarkistaa omasta mallista maksettavan korvauksen. Parasta on kuitenkin, että kierrätykseen kelpaavat kaikki matkapuhelimet niiden merkistä, mallista, iästä ja kunnosta riippumatta.

Palvelun nettisivuilla valistetaan, että jos jokainen suomalaiskuluttaja kierrättäisi edes yhden elämänsä aikana omistamistaan keskimäärin viidestä kännykästä, säästyisi 240 miljoonaa kiloa matkapuhelimiin tarvittavia raakamateriaaleja. Se taas vähentäisi hiilidioksidipäästöjä yhtä paljon, kuin jos liikenteestä poistettaisiin 4 miljoonaa autoa vuoden ajaksi. Se on paljon.

Palvelun takaa löytyvä Suomen KännykkäRahaksi Oy saa kernaasti kääriä voittoja vanhoilla puhelimillani, sillä konsepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan – ja ehkä juuri siksi – toimiva. Ainakin itselleni puhelimenraatojen kierrätykseen saaminen on ollut juuri niin vaativaa, että ne ehtivät jo muodostaa pienen yhteisön lipaston laatikkoon.

Mintunvihreästä Nokia-halostani en silti raaskinut luopua. Muistorikas ensimmäinen kännykkäni on ostettu talvella 1998 Tampereen Stockmannilta, ja sen myi minulle itse Sami ”Tartu mikkiin” Hintsanen.

Share
Ladataan...

Kommentit

Noora Katariina (Ei varmistettu)

Ah, huippu vinkki! Kuulin jokin aika sitten vanhojen silmälasien kierrätyspalvelusta, jonka avulla ne toimitetaan kehitysmaihin laseja tarvitseville. Mahtava idea sekin, vanhoja rillejä kun pyörii itse kullakin laatikoissa.

Virpi (Ei varmistettu)

Toimiko sen sun mintunvihreä puhelin vielä? Vois olla tosi trendikästä vetää sellainen vyöllä tuolla kuule :P Siinä vissiin oli sellainen pankkikortin kokoinen simmikin vielä.. Tosi hyvä palvelu tosiaan, täytyypä kaivella tuolta omistakin peiskoista muutamat raadot.

Au naturel

Mintunvihreää testattiin varakännykkänä jokunen vuosi sitten - ei vaan oikein ottanut tulta alleen. Todella harmi, sillä se olisi ultratyylikäs! Tosin säteilyt on varmaan jotain Tsernobylin luokkaa.

Entä vanhat laturit ?  Kerääkö joku niitä ?

Au naturel

Hmm, hyvä pointti Jukka S. Samaisesta laatikosta löytyi ihan käypiä latureitakin, mutta vääränmerkkiseen matkapuhelimeen. Ne odottelee tuolla vieläkin. Musta tuntuu, ettei kukaan lähettele kotiin postituskuoria niille, mutta pitääpä tehdä tarkistuskierros.

Maija-Reetta (Ei varmistettu)

Mäkin käytin ko. palvelua syksyllä muuton yhteydessä löytyneelle luurille. Oli helppoa ja mukavaa, vaikka rahaa tilille ei tipahtanutkaan.

Kommentoi

Ladataan...