Narsisseja ja tulppaaneita

Auringon alla

Pääsiäispyhinä ehdin ajatella enemmän kuin työpäivinä, vaikka aloitinkin pääsiäisen vieton kiirastorstaina ystäväni Poolan luona, minne jäin yöksikin ja puhuimme yhteensoittoon ainakin puoleenyöhön asti. Pitkänäperjantaina kävin samaisen ystäväni kanssa päiväkokouksessa Salilla ja pääsiäislauantaina olin Exän kanssa kahveilla (tosin join kaakaota, mutta sehän ei muuta asiaa miksikään) kantapaikassamme Eltsun kuppilassa.

Pääsiäissunnuntaina olin toisen ystäväni Anskun kanssa elokuvissa katsomassa Iron Sky:ta (ystäväni piti filmiä niin hyvänä, että katsoi sen jo toisen kerran ja sanoi, että voisi katsoa vielä vaikka kolmannenkin kerran). Ansku tarjosi elokuvaillan minulle palkkioksi hänelle tekemistäni kuvista ja sitten elokuvan jälkeen istuimme juttelemassa Robert's Coffeessa (Ansku tarjosi juotavat eli latten ja mustikkasmoothien - olikin hyvää!) sulkemisaikaan asti ja autossa jatkettiin juttua vielä lähes kahteen asti yöllä.

Pääsiäismaanantaina nukuinkin sitten pitkään ja vaelsin yksikseni Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan Tulppaanien lumo -näyttelyyn, joka tosin oli pieni pettymys sikäli, että siellä olikin enemmän narsisseja kuin tulppaaneja. Narsissit kukoistivat upeina, joten niihin en ollut pettynyt. 

Tulppaanien lumo -näyttelyssä oli ilmeisesti yli 30 tulppaanilajiketta, jotain vanhoja harvinaisuuksia kai, mutta ei kyllä kovin monta kappaletta aina yhtä laatua. Pettymykseni kai johtui siitä, että olin kai odottanut jotain hollantilaista tulppaanimerta ja sitten olikin vain pieni yksittäinen huone, jossa oli enimmäkseen narsisseja ja vain vähän jo miltei lakastuneita tulppaaneja.

Sitten siitä ajattelemisesta. Ajattelin alkaa kirjoittaa jäähyväisiä Helsingille. Siis kirjaa JÄÄHYVÄISET HELSINGILLE. Olen nimittäin muuttamassa. Vielä en osaa sanoa muutanko kuinkakin pian vai vasta vuoden tai kahden päästä. Joka tapauksessa muutan, kun tilanne antaa myöten.

Toiseksi ajattelin tosissani laihduttaa. Pitää saada pois 10 kiloa ainakin. On siis motivoiduttava senkin asian suhteen. Ajatustyötä sekin vaatii, sillä työkiireissä tulee syötyä mitä sattuu. Tänään olenkin syönyt pääasiassa hedelmiä, pari kolme appelsiinia, omenan ja hieman maitoa ja kaksi voileipää.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.