Rasittavat turistit

Auringonpolttamat

Usein vihaan turisteja. Vaikka juuri vihan hetkellä usein olen itsekin sellainen. Ne tungeksivat joka puolella, tekevät Venetsiasta Disney Worldin, Louvresta Halpa-Hallin. 

Ja sitten ne ovat usein vielä niin idiotteeja! Kyselevät älyttömiä: "Sataako huomenna vettä?" No mistä helevetistä mä voisin tietää sataako huomenna vettä?

Ystäväni on ollut Helsinkioppaana muutamana kesänä. Turistien esittämät kysymykset ovat käsittämättömiä, tosin myös aika hauskoja: "Onko Lappi tänään auki? Mistä voin varata päiväristeilyn Berliiniin?"

Mutta koska nykyään olen töissä turismin parissa, niin turisti on asiakas ja asiakas on aina oikeassa. Jos asiakas valittaa, että huoneessa on koppakuoriainen, niin ei auta muu kuin lähettää joku koppisjahtiin, vaikka mieli tekisi sanoa että voi voi. Kun turisti palaa karrelle lukuisista varoituksista huolimatta on hänelle kiikutettava aloeveeroja ja muita rohtoja, vaikka mieli tekisi kiljua, että "mähän sanoin että sä palat jos et nyt tuu pois auringosta!".

Turisti kyselee, että missä on ranta. No siis sä seisot rannalla just nyt." Mutta sä tiedät mitä mä tarkoitan." No en tiedä.

Sattuuhan näitä. Kaikille meille. Ja turistihan olen itsekin usein useita kuukausia vuodesta. Mutta on ne turret välillä aika rasittavia. :)

Share

Kommentit

Ei ikinä koskaan! (Ei varmistettu)

Täsmälleen samaa mieltä. Matkustelen paljon ympäri maailmaa ja vältän viimeiseen asti kaikkia paikkoja, joissa turistit liikkuvat. Enkä edes ilmaiseksi lähtisi millekään seuramatkalle matkaoppaineen. Ja olen aina ihmetellyt näiden ihmisten taitoa tällätä itsenä niiiiiiiiin turistin näköisiksi. :oD)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä turisteja rasittavampia on ainoastaan "travellerit", joilla on hirveä tarve koko ajan halveksua turisteja, asettaa itsensä näiden yläpuolelle, kilpailla siitä kenen kokemus on ollut autenttisin ja kuka on nukkunut kapisimmassa majapaikassa. Ja tehdä kaikki tämä unohtaen, että ovat itse vieraassa maassa ja paikallisten silmissä aivan yhtä turisteja....

En siis nyt sano, että sinä olisit tällainen - tulipahan vaan mieleen :)

nansk

Vaikka turisteja on ihan joka paikassa nykyään, silti omaa ylpeyttä haittaa ajatus siitä, että näyttäisi "ihan kamalan turistilta". Toisin sanoen en koskaan, ikinä, suostuisi kulkemaan missään esim. suomilippis päässä, aurinkomatkojen teepaita päällä, vyölaukku vyötäröllä ja/tai kartta kädessä! Kameran kanssa kulkeminen on ainoa, mistä en voi luopua. Rakastan matkakuvia liikaa.

"Onko Lappi tänään auki? Seriously?" Hahahaa. Jos joku on niin typerä ettei ymmärrä itseään rasvata auringossa, saa mielestäni luvan palaa. Ja hommata omat aloerasvansa.

Ihmetys (Ei varmistettu)

Olen aina ihmetellyt ihmisten tietynlaista "tyhmyyttä" tai mitä umpiseinäisyyttä se sitten onkaan.
Jos matkakohteessa oikeasti pitää ottaa tuohtuneena oppaaseen yhteyttä ja tehdä valitus siitä, että paikallisissa kaupoissa ei pärjää suomen kielellä, niin silloin olisi kyllä voinut jäädä kotiin. Opas hämmentyneenä selittää, että katsos kun nyt ei olla suomessa...

Pitää ihmisillä olla edes joku tolkku omassa päässään, vaikka kuinka syvällä umpi metsässä asuisi. Ymmärrän ekaa kirjoittajaa. Turisteja saa usein hävetä silmät päästä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo... jengi jotenki sekoo kun pääsee aurinkorannalle. Juupajoen ellistäkin tulee julkkis, kun on käynyt Las Palmasissa. Se vaan on fakta että turistit yleensä nolaa ittensä olipa ne missä päin maailmaa tahansa. Nää ns. travellerit sentää yleensä osaa käyttäytyä ja sulautuu paikalliseen väestöön. Ei näy "vi...u, viina ja per...le" t-paitoja päällä tai muita maailma valloittajan releitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Se on tietysti hyvä, että nämä juupajoen ellit ;) pääsee katsomaan maailmaa. Olen kuitenki samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa, että ihmiset käyttäytyvät huomattavan ääliösti ulkomailla. Sitten vielä kuvitellaan, että ollaan niin cool että. Toi vaatetus on kans totta. En usko, että kaikki välttämättä kävelee kotikylällä vyölaukussa, suomi lippiksessä ja aurinkomatkojen paita päällä. MIKSI, oi miksi, ne sitten pitää laittaa päälle reissulle???

ninoh

Välillä mietitään kans et laitettas tänne päin maailmaa joku bungapaikka mutta en kestäis varmaan päivääkään.parempi ehkä pysyä reissarina ja hoitaa työt erikseen..

"Voitko etsiä mulle noi Saaristomeren kansallispuiston aukioloajat ja missä sinne on lipunmyynti kun niitä ei löydä mistään, onko se joku salaisuus vai" ja yritä sitte selittää että -

Ja tämä siis ihan suomalaisen turistin suusta.

Mari
No More Should

Onneksi ihan pahimmat turistit eivät varmana sinne edes eksy :D

Sea Legs

hei, jooo mä haluun olla turistiopas ensi kesän helsingissä :) ja ninoh, bungapaikka joo mehikoon, mä oon messissä. voin pitää joogakurssei sit siel kans.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.