Ladataan...
Baby au lait

Elikkäs, noin kaksi kuukautta sitten aloitin minipilleri-merkin nimeltä Cerazette (raskauden ehkäisyyn), kun neuvolantäti sitä niin suuresti suositteli kokeilemaan. Imetys itsessään on jo hyvä ehkäisy, mutta itse en luottaisi pelkän imetyksen ehkäisytehoon, niimpä otin testiin kyseiset pillerit. No tämä kokeilu on ollut aivan muuta kuin miellyttävä kokeilujakso. Nimittäin mieliala on heitellyt maailman surkeimmista päivistä parhaisiin ilon hetkiin, mutta aivan liian tiiviisti. Mieli on siis kyseisten pillereiden takia kaikkea muuta kuin tasainen. Itkettää, suututtaa(näin kauniisti sanottuna), stressaa ja tuntuu, että väsymys ottaa välillä liiankin radikaalit ohjat. Noh, joillekkin sopii, joillekkin ei, tiedetään. Ajattelin kuitenkin antaa tälle merkille vielä 1 kuukauden mahdollisuuden, jospa se sateenkaaren pää sieltä vielä näyttäytyisi tässä lähiviikkoina ja saisin oman ''rauhallisen'' minäni takaisin. En sano eikö ole ollut hyviäkin puolia, mutta ne jäävät valitettavasti nyt hiukan miinuksen puolelle. Muut ehkäisymenetelmät kun  eivät tule kuulonkaan kohdallani nyt imetyksen aikana. Kierukastakin olen valitettvasti kuullut enemmän niitä huonoja kokemuksia kuin niitä hyviä...Olisipa ihanaa ja vapauttavaa, jos miehetkin saisivat osansa näistä hormonimyrskyistä, jotka nakertavat niin raskaana olevia naisia kuin imettäviä äitejäkin. Olisi kerrassaan hupia nähdä kuinka miehet ylipäätänsä selviäisivät siitä, jos yhden sukkaparinkin löytäminen on jo niin haastavaa!

Tässä kuitenkin miinukset ja plussat, jotka olen tähän mennessä huomannut tämän valmisteen aloitettuani:

  • - mielialan vaihtelu (ärtyisyys, stressinsietokyvyn lasku, itkuisuus)
  • - hiusten lähtö, haurastuminen, rasvoittuminen
  • - kasvojen ihonlaadun huonontuminen
  • - väsymys 

 

  • + ei muuta ruokahalua
  • + kuukautiset niukkenevat (joillakin muuttuvat runsaammiksi)

 

Joten kuten tuosta voikin päätellä, miinuksia on huomattavasti enemmän kuin plussia, mutta tilannetta on hyvä vielä seurata, eikä heittää pyyhettä kehään liian aikaisin! Voihan olla että tilanne vielä tasottuu...Toivottavasti

Tässä kuva valmisteesta:

 Mikäli muilla on kokemuksia kyseisestä merkistä /ylipäätään minipillereistä tai muista ehkäisyvaihtoehdoista imetyksen aikana, kokemuksia otetaan ehdottomasti vastaan! Mitenkä ovat muun muassa vaikuttaneet mielialaan?/ Onko ollut apua jostain toisesta merkistä? Mitenkäs kierukka?

 

Oikein mukavaa päivänjatkoa kaikille!

 

PSST. Olemme oppineet kääntyilemään ja kovasti koitamme eteenpäin päästä! 

Share

Ladataan...
Baby au lait

Jospa sitä hetkeksi kerkeisi istahtamaan alas... Viime viikot ovat joko enemmän tai vähemmän olleet haastavia. Nimittäin päivärytmi hakee meidän perheessä uudestaan paikkaansa. Päiväunille ruetaan siis 12-15:00 väliin mikä puolestaan on vienyt mammalta oman ajan kun poika on niin aktiivinen oppimaan uutta eikä malttaisi kertakaikkiaan nukkua päikkäreitä. On kuitenkin aivan ihanaa ja palkitsevaa kun poika on alkanut seurustelemaan oikein kunnolla! Kehityksen piikkiin siis. Eilen poikamme sai tämän kaikkien äitien pelkäämän 3 rokotteen sarjan, nimittäin DTaP-IPV-Hib rokotteen hinkuyskää, kurkkumätää & jäykkäkouristusta vastaan, PCV:n pneumokokkibakteeria vastaan sekä 2. Rota rokotteen. Pakko todeta ettei niistä sivuvaikutuksista turhaan varoiteltu... Pikku poitsumme sai nimittäin hirmuisen väsymyksen ja kuumeen (illalla 38,5 astetta...) rokotteen mukana. Olin suoraan sanottuna aivan paniikissa kun en ennen pikku miestä ole sellaisena nähnyt. Ei ole mitään raastavampaa kuin kuulla omaa lastaan rokotettavan tai katsoa sivusta kun toinen on ihan sekaisin kuumeesta ja kipulääkkeestä. Kyllä, ei ollut äidin eilen hyvä olla ei. Onneksi tänään poika oli jo virkeämpi aamusta. Tosin aloitti pitkät päikkärit heti 10:30 kun niin väsy kaikesta koitoksesta. Olen edelleenkin täysin rokottamisen kannalla, mutta pakko myöntää, että kyllä sitä aina kyseenalaistaa nuo rokotteet kun tilanne tulee kohdalle. Nyt vain odotellaan olisiko pikku vatsa jo suopeampi tuota Rota-rokotetta kohtaan vai alkaako ne samat inhottavat vatsavaivat kuin viimeksikin. Saas nähdä!

Asiasta sitten hiukan kukkaruukkuun. Nimittäin matkailuun pikkuisen kanssa. Meidän olisi tarkoitus oman perheen voimin lähteä ensi huhtikuussa 2018 Turkkiin kahdeksi viikoksi. Saa nähdä millaiseksi reissaaminen koituu sitten 9 kuukauden ikäisen pikku miehen kanssa. Toivottavasti matka sujuu suunnitelmien mukaan ja kaikki tarvittava pakataan onnistuneesti matkaan. Nyt kun on uusi perheenjäsen, tulee pakkaamisestakin varmasti hiukan haastavampaa kuin ennen. Mitä hotelliin tulee, olemme aina olleet näiden All-inclusive(juomat, ruoka & palvelut sisältyy)- hotelleiden kannalla, sillä ne ovat yksinkertaisesti niin helppo vaihtoehto ja Turkkissa rahalle todellakin saa vastinetta. Varsinkin tässä elämäntilanteessa kun lapsi on vielä niin pieni, on helpompaa matkustaa kohteeseen jossa kaiken saa vaivattomasti. Jääpähän aikaa enemmän juuri itse lomailulle! Ensi vuoden puolella kerron sitten enemmän tästä matkasta, mutta voin kertoa jo nyt, että ensimmäinen matka pikkuisen kanssa, jännittäähän se! Asenne kuitenkin kohdilleen ja matkaa odottelemaan/sunnittelemaan!

PSST. Olemme oppineet jo tarttumaan ja kiinnostumaan oikein toden teolla esineistä! Aika menee niin hurjan nopeasti...

 

Oikein mukavaa loppusyksyä kaikille! <3

Share

Ladataan...
Baby au lait

Heippa taas! Viime viikko meni melkoisessa myllerryksessä. Pikku-B sai nimittäin viime viikon alussa ensimmäisen rokotteensa. Rokotteen Rota-virusta vastaan. Kuten arvata saattaa pikku masu ei tästä kovin iloinen ollut. Yöt meni ährätessä ja pyörien, eikä unta kovinkaan paljon meidän taloudessa nähty. Nyt onneksi tilanne on jo helpottamaan päin. Olen aina ollut sitä mieltä, että lapsen on hyvä saada jokainen rokotus jota tarjotaan, mutta pakko myöntää että keskellä viikkoa yön pikkutunneilla kirosin nuo saamerin rokotteet maasta taivaisiin. Miten yksi rokote voi saada pienen mahan niin sekaisin ettei nukutuksi saa? No, pää-asiahan on tietysti se, että hän saa suojauksen erinlaisia pöpöjä vastaan. Viikko on kuitenkin loppupeleissä niin pieni aika elämästä... Rohkaisenkin kaikkia jotka ovat samassa jamassa, että kyllä kaikki vaan järjestyy tavalla jos toisella. Nyt pikkumies on nukkunut tällä viikolla enemmän kuin koskaan ja voimme palata taas normaaliin arkeen ja rytmitykseen. Meillä rytmitys on muokkautuut jotakuinkin tällaiseksi: Heräämme aamulla 8-8:30, seuraavaksi käydään lenkillä koko porukka, seurustellaan ja syödään. Tämän jälkeen koittaa päiväunet 12:00 maita. Pikku mies vetää normaalisti sikeitä sen 3-4h, tämän jälkeen syödään, seurustellaan ja nauretaan kaikelle mahdolliselle kunnes koittaa seuraava lyhyt päikkäri-aika. Hän nukkuu tavallisesti 18-19:00 pienen pätkän jonka jälkeen aloitamme iltatoimet, näihin sisältyvät mahdollinen iltakylpy ja yökkärin vaihto suunnilleen siis samaan aikaan joka ilta. On hyvä ylläpitää samoja rutiineja. Päivän päätteksi pieni seurusteluhetki ja syömis-sessio, mistä poika siirtyy omaan sänkyynsä kello 21:00. Sama kaava toistuu näin lähes joka ilta. Toki täytyy huomioida, että rytmitys saattaa muokkautua vielä tässä vaiheessa, mutta on hyvä jos jonkunlainen rytmi alkaisi kehittyä. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Itse en tästä rytmityksestä ole ottanut mitään stressiä, koska se ei ainakaan parantaisi asiaa. Mielestäni on hyvä ajatella vähän siihen sävyyn, että kaikki tapahtuu aikanaan. Lapsi kasvaa ja kehittyy ja on hyvä tottua, että välillä saattaa kehitysvaiheesta riippumatta tulla jos jonkinlaisia takapakkeja. Nimimerkillä rota-vitus rokotteen kanssa taistellut äiti ja poika.

Raskausaikana latasin puhelimeeni aivan loisto sovelluksen ja haluankin sen vielä tähän loppuun teille esitellä. Nimittäin sovellus nimeltä PregLife, tämä sovellus on auttanut ymmärtämään minua niin raskauden tuomia kuin vauva-arjen tuomia haasteita. Sovellus kertoo viikko viikolta raskaana oleville mitä siellä masussa oikein tapahtuu ja kun vauva on syntynyt, kertoo sovellus kaikki lapsen kehitysvaiheet ja kuinka niihin kannattaa sopeutua. Olen itse henkilökohtaisesti saanut loistavia vinkkejä sovelluksesta, että kuinka ymmärtää eri lapsen kehitysvaiheita. Tämän lisäksi voit lisätä sovelluksen kuvagalleriaan kuvia raskausviikoiltasi/ kuvia vauvastasi viikko viikolta. Suosittelen siis lämpimästi äideille jotka haluavat yksinkertaisesti tietää enemmän.

Ohessa vielä kuvia omasta sovelluksestani (kuvissa näkyy etusivu sekä 2.kehitysvaihe, jota me juuri tällä hetkellä elämme.):

Oikein mukavat päivänjatkot kaikille!

Share

Pages