Ladataan...
Baby au lait

Heippa taas näin uuden vuoden merkeissä! Nyt on vierähtänyt tovi etten ole edes läppäriä kummemmin availlut. Viime kuukausi meni, noh se meni sumussa kun kilpparin liikatoiminta otti vallan ja arvot eivät meinanneet tippua lainkaan. Joten mikä oli olo? No huonoin mitä on koskaan ollut... Miehen oli kuitenkin suoritettava joka päiväinen velvollisuus eli Työ. Olin siis yksin pikku B:n kanssa kotona ja hoidin parhaani mukaan vaikka oma sydän meinasi suoraan sanoen sanoa itsensä irti muutamaan otteeseen. Ei ole vitsi. Leposyke kun saattoi nousta sekunneissa tuonne 130 helpostikkin. Kyllä, se tunne oli jotain kauheinta ikinä. Sydän hakkasi, hiki virtasi ja tuntui kun joka askeleella oli otettava tukea jostakin. Noh. annosta nostettiin nopeasti ja olo koheni taas kuin silmissä. Nyt oloni on LOISTAVA! En ole koskaan ollut tasapainoisempi ihminen tai ylipäätään näin onnellinen. Nyt kun liikatoiminta saatiin lääkityksellä alas voin vihdoin aloittaa taas nauttimaan vauva-arjesta enemmän kuin koskaan, koska kaikesta huolimatta se on ollut enemmän kuin ihanaa vaikka olo ei aikasemmin olekkaan ollut mitä kehuttavin. Niin ja se miksi arvot olivat yht äkkiä nousseet liikatoimintaan niin radikaalisti selittyi sillä, että olin kärsinyt jo ennen raskautta vuosia kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Tiesin itse sen koko ajan vaikka arvot olivat viitearvoissa. Mutta kuten tästä omasta tilanteestakin huomaa Viitearvot eivät välttämättä kerro totuutta... Ja nyt kun muistelen jälkikäteen kävin lääkärin pakeilla valittamassa tuon tuosta kuinka väsyttää ja palelee, mutta turhaan koska viitearvot... Joka tapauksessa oli ihanaa saada taas oma itsensä takaisin elämään!
Otan edelleen muiden kokemuksia sekä kilpirauhasen liika,-että vajaatoimintaan liittyen. Vaikuttiko miten normaaliin elämään jne?

Noh. Mutta sitten hiukan asiasta toisaalle. Nimittäin olen aivan hulluna uusiin hiuksiini! Mietin pitkään värjätäkkö vaiko eikö. Nimittäon pinkin ja ruusukullan sekoitukseksi. Niin sanotuksi pinkiksi Balayageksi. Kannatti. Tuloksesta tuli loistava! Ainut miinus on toki hiusten ylläpito, mutta mitäpä sitä ei kauneuden eteen tekisi hahah! Pakko laittaa tähän muutama kuva väristä sekä hoitoaineesta/ naamiosta jolla saan ne hyvin ylläpidettyä.

Aika kivat eikö? Pahoittelen kuvien huonompaa laatua.

PSSST. Matka josta aiemmin puhuin, on varattu ja kohde vaihdettu. Nimittäin lähdemme oman perheemme voimin rakkaaseen lempimaahamme Espanjaan Inglesiin! Tästä kuitenkin lisää lähempänä.

Oikein mukavaa talven jatkoa kaikille!<3

Share

Ladataan...
Baby au lait

 

Istahdetaampas hetkeksi kahvikupposen ääreen ja paneudutaanpas taas hetkeksi blogin ääreen! Kyllä näin teenkin mutta ilman sitä kahvikupposta. Pieni paussini johtuu täysin siitä, että olen joutunut kokemaan viime viikkoina takapakkia palautumiseni suhteen oikein rytinällä... n. viikko sitten sain nimittäin kuulla, verikokeitteni tulokset ja paljastui, että kilpirauhaseni on ottanut ihan kunnolla itseensä ja järjestänyt minulle liikatoiminta-tilan. Sain siis diagnoosin nimeltä kilpirauhasen liikatoiminta. Mitenkä sitten  tajusin mennä verikokeisiin? No. tässä 4 viikkoa hiuksia lattiakaivosta keränneenä, 7 kiloa kevyempänä (aloituspainosta ennen raskautta), sekä hermorauniona tajusin, että jokin on pielessä ja pahasti. Se heikotuksen, ärtyneisyyden sekä väsymyksen määrä jonka jouduin kokemaan kun en tajunnut kertakaikkiaan mennä aikaisemmin verikokeisiin. Menimpä sitten kuitenkin ja niin se vain selvisi mikä vialla on. Hyvät naiset älkää koskaan laittako ihmeellisiä oireitanne imetyksen piikkin kuten itse sorruin tekemään ja tietämättäni kuormitin kehoani vain entistä enemmän. Yöllinen hikoilu oli valtavaa ja syke ei rauhoittunut ei sitten ei millään. Olin totaalisen poikki. Nyt on kohta viikko takana Tyrazol-lääkitystä beetasalpaajien kera ja voin sanoa, että päivä päivältä olo alkaa kohentua ihan silmissä! Hiuksetkin pysyvät päässä ja väsymys tuntuu jo paljon pienemmältä murheelta. Hyvä niin. Olkoon tämä oma kokemukseni herätys muille vastasynnyttäneille hormonimyrskyssä taisteleville mammoille, että muistakaa juoda tarpeeksi vettä ja syödä riittävästi! imetys vie niin valtavasti energiaa ja uskonkin, että oma riittämätön juomiseni/syömiseni ei ainakaan parantanut tilannetta. Nykyään kannan vesipulloa kaikkialle minne menenkin!

Kilpirauhasen liikatoiminta:

 • laihtuminen
 • hikoilu
 • hiusten oheneminen/lähtö
 • nopea leposyke
 • väsymys
 • ärtymys
 • kiihtynyt vatsantoiminta
 • silmien oireet(kirvely,kaiherrus,turvotus)
 • käsien vapina

Kilpirauhasen vajaatoiminta:

 • lihominen
 • palelu
 • hiustenlähtö
 • alhainen leposyke
 • väsymys
 • masennus
 • ummetus


Tässä kertasin molempien kilpparihäiriöiden tunnetuimmat oireet. Liika- tai vajaatoiminta voi puhjeta heti synnytyksen jälkeen naisilla. Se miksi ne yleensä puhkeavatkin vasta synnytyksen jälkeen, johtuu valtavasta hormonimäärästä/vajauksesta joka seuraa synnytystä. Silläkin voi myös olla vaikutusta asiaan, että onko kilppari temppuillut jo ennen raskautta ja minullahan luultavasti oli. Näin minä kuulin endokrinologin sanovan ja tietyllä tapaa helpotuin kuultuani tämän. Joka tapauksessa parempaan päin mennään jo!
Mikäli löytyy teitä saman vaivan kanssa eläviä, otan mielelläni kokemuksia vastaan niin liika-kuin vajaatoimintaan liittyen! Erityisesti kiinnostaisi tietää todettiinko kyseinen vaiva  ennen raskautta vai raskauden jälkeen? 

Oikein rauhallista ja ihanaa joulun odotusta kaikille! <3

Share

Ladataan...
Baby au lait

Elikkäs, noin kaksi kuukautta sitten aloitin minipilleri-merkin nimeltä Cerazette (raskauden ehkäisyyn), kun neuvolantäti sitä niin suuresti suositteli kokeilemaan. Imetys itsessään on jo hyvä ehkäisy, mutta itse en luottaisi pelkän imetyksen ehkäisytehoon, niimpä otin testiin kyseiset pillerit. No tämä kokeilu on ollut aivan muuta kuin miellyttävä kokeilujakso. Nimittäin mieliala on heitellyt maailman surkeimmista päivistä parhaisiin ilon hetkiin, mutta aivan liian tiiviisti. Mieli on siis kyseisten pillereiden takia kaikkea muuta kuin tasainen. Itkettää, suututtaa(näin kauniisti sanottuna), stressaa ja tuntuu, että väsymys ottaa välillä liiankin radikaalit ohjat. Noh, joillekkin sopii, joillekkin ei, tiedetään. Ajattelin kuitenkin antaa tälle merkille vielä 1 kuukauden mahdollisuuden, jospa se sateenkaaren pää sieltä vielä näyttäytyisi tässä lähiviikkoina ja saisin oman ''rauhallisen'' minäni takaisin. En sano eikö ole ollut hyviäkin puolia, mutta ne jäävät valitettavasti nyt hiukan miinuksen puolelle. Muut ehkäisymenetelmät kun  eivät tule kuulonkaan kohdallani nyt imetyksen aikana. Kierukastakin olen valitettvasti kuullut enemmän niitä huonoja kokemuksia kuin niitä hyviä...Olisipa ihanaa ja vapauttavaa, jos miehetkin saisivat osansa näistä hormonimyrskyistä, jotka nakertavat niin raskaana olevia naisia kuin imettäviä äitejäkin. Olisi kerrassaan hupia nähdä kuinka miehet ylipäätänsä selviäisivät siitä, jos yhden sukkaparinkin löytäminen on jo niin haastavaa!

Tässä kuitenkin miinukset ja plussat, jotka olen tähän mennessä huomannut tämän valmisteen aloitettuani:

 • - mielialan vaihtelu (ärtyisyys, stressinsietokyvyn lasku, itkuisuus)
 • - hiusten lähtö, haurastuminen, rasvoittuminen
 • - kasvojen ihonlaadun huonontuminen
 • - väsymys 

 

 • + ei muuta ruokahalua
 • + kuukautiset niukkenevat (joillakin muuttuvat runsaammiksi)

 

Joten kuten tuosta voikin päätellä, miinuksia on huomattavasti enemmän kuin plussia, mutta tilannetta on hyvä vielä seurata, eikä heittää pyyhettä kehään liian aikaisin! Voihan olla että tilanne vielä tasottuu...Toivottavasti

Tässä kuva valmisteesta:

 Mikäli muilla on kokemuksia kyseisestä merkistä /ylipäätään minipillereistä tai muista ehkäisyvaihtoehdoista imetyksen aikana, kokemuksia otetaan ehdottomasti vastaan! Mitenkä ovat muun muassa vaikuttaneet mielialaan?/ Onko ollut apua jostain toisesta merkistä? Mitenkäs kierukka?

 

Oikein mukavaa päivänjatkoa kaikille!

 

PSST. Olemme oppineet kääntyilemään ja kovasti koitamme eteenpäin päästä! 

Share

Pages