Ladataan...
Baby Dreams

Heippa! Viime viikolla alkoi YK 14 ja ensimmäinen Lugestron kuuri on nyt takana. Menkat alkoivat melkein saman tien kuurin lopettamisen jälkeen, otin viimeisen tabletin maanataiaamuna ja jo tiistaiaamuna alkoivat menkat. Menkat olisivat siis alkaneet, jos olisin unohtanut ottaa yhdenkin tabletin. Mitä netistä olen lukenut, niin monella alkaa menkat vasta 2-3 päivän päästä lopettamisen jälkeen. Hieman mietityttää, onkohan annos tarpeeksi suuri minulle. Mutta toisaalta lääkkeet kyllä pitävät menkat poissa. Pitää vaan olla huolellinen, etten unohda yhtäkään tablettia. Lugestronin ansiosta edellinen kiertoni oli 28 päivää, luteaalivaihe taisi olla 13 päivää, eli pitäisi olla ihan riittävä. 

Pidin muuten näistä Lugestroneista nenemmän kuin Lutinuksista. Tabletti oli pienempi kuin Lutinus-tabletti ja myös vuoto oli vähäisempää. Edes pikkuhousunsuojaa ei välttämättä tarvinnut. Muuten lääkkeissä ei ollut mielestäni oikein eroa, tosin Lugestron-paketissa ei ollut asetinta, mikä Lutinus-paketista löytyi. Menkat olivat muuten taas aika kamalat, kuten myös Lutinus-kuurin jälkeen. Huomattavasti normaalia runsaammat ja päivän pidemmät. Myös menkkakivut olivat kovemmat. 

Täällä elellään nyt kp 10, eli reilun viikon päästä pääsen taas aloittamaan kuurin. Kaksi kuuria Lugestornia vielä jäljellä, peukut pystyyn! :)

Ladataan...
Baby Dreams

Heippa! Täällä on menossa nyt kp 23. Lugestron-kuuri on puolessa välissä. Kirjoittelen viime vuoden puolella siitä, mitä voisin tehdä ensi kierrossa toisin. Lista piti sisällään mm. ovulaation tikuttelua, urheilun keventämistä, greippimehua jne.. Näät postauksen tästä: http://www.lily.fi/blogit/baby-dreams/mita-voisin-tehda-ensi-kierrossa-toisin. Tämän lähes vuoden yrittämisen jälkeen en enä varsinaisesti usko esim. vehnäalkioöljyn tai greippimehun vaikutukseen. Käytin näitä muutaman kuukauden talvella, mutta jätin sitten pois, kun toivottua tulosta ei tullut. Ja venhäalkioöljy on muuten ihan älyttömän pahaa! Ovulaatiota sen sijaan tikuttelen edelleen, mutta lähinnä siksi, että tiedän milloin aloitan Lugestron-kuurin. Liikunnan vähentäminen ei ole onnistunut, sillä liikunta on niin suuri osa elämääni. Varsinkin täällä Amerikassa, kun aikaa on niin paljon. Olen yrittänyt hieman lueskella aiheesta ja ilmeisesti liikunnan pitäisi vaan edistää raskautumista normaali- ja ylipainoisilla naisilla. Alipainoisten naisten raskautumista liiallinen liikunta sen sijaan tutkimusten mukaan vaikeuttaa. Minä olen normaalipainoinen ja kuukautiset sekä ovulaatio tulevat kuitenkin säännöllisesti (eli rasvaprosenttini pitäisi olla hyvä), joten en usko urheilusta haittaa olevan. Pidän siis lepopäiviä myös, tietysti!

Mitä keinoja nyt sitten on käytössä?

1. Keltarauhashormonit 

Tästä olenkin jo monta kertaa kirjoittanut, mutta tosiaan käytössä on nyt kevän yli Lugestron-lääkkeet kiertoa pidentämään. Luteaalivaiheeni jää liian lyhyeksi ja nämä korjaavat tilanteen.

2. Lomailu/vailla kiirettä eläminen

En itse oikein usko siihen, että stressaaminen vaikuttaisi raskautumiseen. Mutta eihän sitä ikinä tiedä. Minä lomailen koko kesän, sillä saan vasta syksyllä työluvan, joilla voin hakea täältä töitä. Eli tiedossa on mm. pitkään nukkumista ja vailla kiirettä ja stressiä elämistä. Kuka tietää, ehkä tälläinen loma voi toimia halutusti ;)

3. Alkoholin käytön minimoiminen

Keväällä oli kaikenlaisia juhlia, työpaikan virkistyspäivää, läksäreitä ja terdeilyä, kun säät olivat Suomessa niin mahtavia. Täällä Amerikassa aion olla raittiimpi. En tiedä onko tästä yrityksen kannalta hyötyä, mutta ainakin yleisesti ottaen tervellisemmät elämäntavat ovat tärkeitä. 

Käytettäkö te lukijat mitään kikkoja raskautumista edistämään? Vinkit kelpaisivat :)

Ladataan...
Baby Dreams

Täällä elellään nyt kp 15/24. Ja tosiaan olen nyt viime päivät tikuttanut ovulaatiota. Yleensä olen saanut ovisplussan kp 13/14 tienoilla, mutta tässä kierrossa sain ovisplussan vasta tänään. Masentavan myöhään, sillä olen muistaakseni lukenut, että ovulaatio tapahtuu n. 12-24 tunnin sisään ovisplussasta, eli ovulaationi saattaa olla vasta kp 16 päivänä. Tällöin luteaalivaiheeni onkin vain 8 päivää (ihanteellinen pituushan on 14). Joten taitavat nuo keltarauhashormonit tulla todellakin tarpeeseen. Lauantaina pääsen vihdoin aloittamaan kymmenen päivän kuurin. 

Muuten ehkä on alkanut taas hieman masentamaan tämä vauvan yrittäminen. Kevät etäsuhteessa ja yritystauolla meni todella nopeasti, kun päivät täyttyivät töistä ja muista kiireistä. Nyt yritys on taas alkanut ja minulla on myös paljon vapaa-aikaa, niin väkisinkin tulee miettyä näitä asioita ihan liikaa. Pitäisi yrittää päästä takaisin siihen huolettomaan tilaan... Onneksi täällä Jenkeissä on kuitenkin paljon kaikkea uutta, niin ehkä tämä fiilis tämän asian suhteen pikkuhiljaa nousee. Muuten siis olen ihan oma iloinen itseni, jos vain suljen tämän vauva-asian pois mieletäni.

Miehen sisko sai muuten vauvan hiljattain. Olen todella iloinen hänen puolestaan. Vaikka toki täytyy myöntää, etteivät suloiset some-kuvat vauvasta auta tähän masennukseen. Olen kuitenkin onneksi päässyt jo aika hyvin siihen tilaan, etten ole katkera muiden vauvauutisista. Toki ne aina vähän kirpaisevat, mutta eivät enää sentään niin paljon kuin vielä viime syksynä. 

Pages