Ladataan...
Baby Dreams

Moi ja anteeksi taas pieni blogitauko :)

Kävin siis edellisellä viikolla mittauttamassa prolaktiinin uudelleen, sillä ensimmäisellä kerralla tulokseni oli yli viitearvojen. Kävin silloin verikokeissa aamulla ennen töitä, n. 7:30. Prolaktiinin pitäisi mitata klo 10-14 välillä, sillä se voi olla aamuisin koholla. Tällä kertaa verikoe otettiin minulta klo 12:30. Tuloksen sain keskiviikkona.

Uusi tulos oli 176 mU/l (viite 50-500 mU/l). Eli tällä kertaa tulos oli oikein loistava, eli ei siis mitään hätää tämänkään arvon takia. 

Kävin myös hiljattain papa-kokeessa ja klamydiatestissä varmuuden vuoksi. Papa oli kunnossa, enkä myöskään ollut ikinä sairastanut HPV-virusta. Myös klamydian tulos oli odotetusti negatiivinen. Eli tähän mennessä kaikki tutkimustulokset ovat olleet oikein hyviä, eikä minkään näköistä estettä raskautumiselle pitäisi olla. Enää tosiaan jäljellä se munanjohtimien aukiolotutkimus, johon varaan ajan heti, kun seuraavat menkat alkavat. 

Share

Ladataan...
Baby Dreams

Kirjoitin aikaisemmin asioista, joista tulee parempi mieli, kun tämä vauvan yrittämisen toivottomuus ahdistaa. Tässä päinvastainen lista asioista, jotka puolestaan ahdistavat:

1. Raskaana olevat naiset ja kuvat raskausmahoista

Jostain kumman syystä tämä on ihan älyttömän ahdistava asia, ja taitaakin kivuta ykköspaikalle. Kerran vahingossa selailin raskaana olevan kaverin kaverin kuvia instagramissa. Hänellä oli paljon kuvia vauvamahastaan. Voi sitä ahdistuksen määrää mikä tästä kuvien selailusta minulle seurasi! Tämä varmaankin ahdistaa siksi, että olen kateellinen muille raskaana oleville, koska en ole vielä itse tullut raskaaksi. Myös töissä raskaana olevat naiset ahdistavat, ja vältän heidän katsomistaan.

2. Vihjailut tai kyselyt lasten hankkimisesta

Meillä on onneksi sukulaisina ja lähipiirissä ihmisiä, jotka eivät ole kyselleet siitä, milloin meille tulee vauva tms. Olenkin oikeastaan saanut vain pari tämän suuntaista kommenttia, viimeksi lääkäriltä, joka siis kirjoitti lausonnon minusta, että pääsen muuttamaan ulkomaille. Hän kyseli, että onko meillä lapsia ja kun kielsin, sanoi hän: ”No siellä USA:ssa voit sitten tehtailla USA:n kansalaisia.” Todella epäasiallinen komentti minusta lääkäriltä, jolle ei tämä asia kuulu pätkääkään. Myös miehen kaveri sanoi kerran, että USA:ssa minun kanattaa ehdottomasti hankkiutua raskaaksi, sillä olisi hyvä aika ja lapsi saisi USA:n kansalaisuuden. Mielestäni tämä asia ei kuulu pätkääkään muille ja en edes tiedä, tulenko koskaan raskaaksi, joten tälläiset kommentit ahdistavat suunnattomasti. Tuntuu, että näitä tulee erityisesti miehiltä.

3. Läheisten, tuttujen ja puolituttujen raskausuutiset

Olenkin jo kirjoittanut siitä, kuinka miehen siskon yllätysraskaus sai minut ahdistumaan ja aloittamaan blogin. Tämä asia edelleen ahdistaa, olen tosin päässyt hieman yli tästä asiasta ja yritän olla välittämästä muista, ja keskittymään vaan ainoastaan mieheeni ja minuun ja meidän raskauden yrittämiseen. Kuitenkin sattumalta huomasin facebookissa, kuinka yksi tuttu (itseasiassa exän ystävän exä :D) on raskaana. Ja kyllä se kirpaisi. He menivät elokuussa naimisiin, ja hän on näköjään tullut heti häiden jälkeen raskaaksi. Miksi minä en!?

4. Keskustelut raskauksista/synnytyksistä jne

Meidän tiimissä on töissä kuusi naista ja naispomo. Kolmella on lapsia ja aika usein kahvipöydässä keskustellaan raskauksista tai synnytyksistä jne. Pakko myöntää, että kyllä ahdistaa. Onneks tätä ei tapahdu kovin usein, sillä kellään heistä ei ole kovin pieniä lapsia.

5. Ne söpöt vauva-perhe-kuvat

Tämä ei tosin ahdista kovinkaan paljoa, eikä kummipojan tai siskon vauvan näkeminenkään ahdista. Mutta kyllä ne siirappiset kuvat instagramissa vauvoista pienen harmistuksen tuovat. Siksi en enää seuraa instagramissa raskaana olevia/pienten lapsien äiti- bloggareita. 

Share

Ladataan...
Baby Dreams

Moikka ja hyvää viikonloppua kaikille :)

Täällä eletään edelleen yk10:ntä, tällä hetkellä menossa kp 10. Ovulaatio lähestyy, sen pitäisi olla maanantaina tai tiistaina. Mies tulee onneksi sunnuntaina aamulla työmatkalta kotiin, joten pääsemme sitten yrittämään. Onneksi jää sentään pari päivää aikaa :) Yritän olla taas positiivinen. Täytyy myöntää, etten ole hirveästi viime aikoina miettinyt vauvanyritystä tai blogia, mutta ehkä mielenterveyden kannalta parempi näin. Yritän kuitenkin nyt taas postata hieman aktiivisemmin. :) 

Kävin mittauttamassa prolaktiinin uudelleen, tällä kertaa klo 12:30 (suositusaika klo 10-14). Tulokset pitäisivät tulla ensi viikolla. Jännitää kyllä hieman. Tavallaan olisi kiva löytää syy, miksi tässä yrittämisessä on mennyt näin kauan. Päätin myös nyt, että menen ensi kierrossa munanjohtimien aukiolotutkimukseen. Tutkimuksen hinta on 260 €, joten onneks kyseessä ei kuitenkaan ole mikään hirveän kallis tutkimus. Sitten taitaakin olla kaikki perustutkimukset meille tehty. Jos kaikki on kunnossa, niin luulen, että haluan yrittää vielä ainakin ensi kesään asti luonnollista raskautta. Sitä pitää toisaalta vielä miettiä ja odotella nyt rauhassa, että kaikki tutkimukset on tehty. Olen kyllä aivan liian kärsimätön luonne, tulosten odottaminen ja ylipäätään tämä vauvan yrittäminen on luonteelleni todella haastavaa. Onneksi töissä on ollut viime aikoina kiire ja ajatukset ovat myös olleet tulevassa ulkomaille muutossa. 

Kiitos muuten kommenteista kaikille kommentoijille, ihanaa, että blogistani on myös muille vertaistukena hyötyä, kuin vain itselleni :)

Share

Pages