paha porvari+paha vakuutusyhtiö=match made in heaven!

Ladataan...
bah humbug.

Tajusin tän just nyt! Oli pakko tulla jakamaan!

Olen ollut nyt vasta muutaman viikon töissä vakuutusyhtiössä, mutta hyvin nopeastihan minä omaksuin sen roolini ihmisten ja korvausrahojen välisenä pahana.

Juuri sopivasti eräältä opiskelukaveriltani oli varastettu polkupyörä ja hän sitten solvasi kaikki vakuutusyhtiöt Facebookissa alimpaan maanrakoon. No, voinko mä olla latelematta siihen rasittavia pätemiskommentteja asiasta, koska teen just tasan sitä työkseni. Niin no, en varmaan.

Kaikki muuthan on tietysti tosi sympaattisia ja ymmärtävät pienen ihmisen tuskan. Koska kaikkihan tietää, että vakuutusyhtiöt ovat pahoja.

Eli pisteeni nyt eivät varmaankaan taas ihan nousseet pilviin, kun latelin suoraan yhtiön vakuutusehdoista syyt, miksei pyörästä korvattavaa jäänyt. Yleensä myös kehotan ihmisiä ystävällisesti lukemaan ne vakuutusehdot ennen sen vakuutuksen ottamista, jottei jälkikäteen tarvitse itkeä. No olenhan mä nyt aika vittumainen. Kaikkihan sen tietää, ettei niitä ehtoja kukaan koskaan lue. Mutta pitäisikö ehkä lukea? Se pieni präntti, you know?

Mut on tiettyjen seikkojen ja aiemman poliittisen sitoutumiseni vuoksi leimattu näissä samoissa opiskelupiireissä pahaksi porvaksi. Se on ihan sama, mihin puolueeseen mä tänäpäivänä kuulun, leima on ja pysyy. Sen vuoksi sen onkin näille kaikille ihmisille ihan luonnollista, että päädyin heti työskentelemään itse pahan eli vakuutusyhtiön huomaan. Ei kai siinä sitten.

Olenhan mäkin silti ihminen. Olen yleensä aina aidosti pahoillani, jos joudun toteamaan, ettei asiakas saa korvausta. Mutta kiinnostaako tämä keskivertokuluttajaa? No, ei ehkä. Olenko mä paha siksi, että teen vain työtäni, josta maksan veroni.. ilmeisesti kyllä. 

Ymmärrän kyllä, että on kurjaa, kun vakuutus ei korvaakaan. Mutta lukuja nähneenä voin todeta, että jos vakuutukset kaiken korvaisivat, ei koko yhtiöitä olisi edes olemassa. Suhteellisen yksinkertaista logiikkaa toki sekin.

Ja sillä logiikalla, millä puoluekantani perusteella voi olettaa tietävänsä mielipiteistäni kaiken, voi varmaankin "ammattiroolini" perusteella olettavaa tietävänsä yhtä lailla sen, mitä oikesti ajattelen. Joo, hyvä hei, niinhän se just menee.

Kyseessä taitaa olla kieltämättä kuitenkin aika sopiva duuni ihmiselle, joka rakastaa sääntöjä. Kappas, kun en heti tajunnut.

 

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...