ulos kaapista fb-chatissa.

Ladataan...
bah humbug.

Eihän siinä. Tykkään tunnesti paasata seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Ja olin linkittänyt Jouko Pihoa seinälleni Facebookissa. Kyseessä on siis teksti, jossa kaikki homot ja heitä tukevat ihmiset ovat saatanan vallassa ja joutuvat helvettiin. Aikamoista tavaraa, mutta eihän tässä oikein voinut olla nauramattakaan, kun "jäljen johtavat luciferin sylttytehtaalle."

Eräs sukulaiseni oli sitten huomannut linkin, ja kyseli ensin casuaalisti kuulumisiani chatissa. Sitten hän siirtyi "vain uteliaisuudesta" kyselemään, miksi linkitin tuon homoihin liittyvän tekstin, ja paasattuani taas hetken homojen oikeuksista, ilmoitti hän itsekin kuuluvansa kyseiseen vähemmistöön. 

Vaikka suhtauduin siis toki uutiseen kannustavasti ja olin sen valokuvien perusteella vähän jo arvannutkin, olo oli silti vähän laatua "OMG, APUA HAHHAH, onks tää totta". Reaktioni ei johtunut suinkaan vähiten siitä, että keskustelu käytiin ruotsiksi. Kyllähän sen varmaan arvaa tämän suomen kielen taidon perusteella, mitä se on, kun minä kirjoitan ruotsiksi. Yes, sir. 

Jutun juoni kun on osittain myös siinä, ettei juuri kukaan muu sukulainen/perheenjäsen vielä tiedä asiasta. Tämä osittain siksi, että hänen äitinsä ei ole vielä "täysin sinut" tämän asian kanssa ja on kieltänyt kertomasta muille. Ja tämä taasen on toki "melko harmillista". 

Hetkellisesti tuntui ehkä siltä, että minut on nyt valjastettu raskaan taakan - SUUREN suvun salaisuuden kantajaksi. Pientä liiottelua kuitenkin ehkä ilmassa.

Harmittaa, koska varmasti suurin osa sukulaisistamme suhtautuisi mahdollisen alkuhämmennyksen jälkeen asiaan täysin neutraalisti. Nyt hän joutuu kuitenkin pelkäämään, että muutkin kauhistuvat äitinsä tavoin. 

Tuntui myös kovin hankalalta yrittää antaa Facebookin chatissa "kaikki tukensa" aika ison asian kanssa kamppailevalle ihmiselle, ja tehdä tämä möngertäminen sillä kolmanneksi "vahvimmalla" kielellä. Joutui siis koko ajan pelkäämään, että nyt tuli kirjoitettua jotain ihan muuta kuin on tarkoittanut. Ja kyllähän se söi aika hyvin sisältöä ajatuksista, kun kaikki suomen kielen hienoudet eivät kääntyneetkään niin näppärästi toiselle kotimaiselle.

Loppujen lopuksi kaikki tuntui kuitenkin sujuvan hyvin, ja hän oli selvästi hyvin helpottunut suhtautumisestani asiaan. Ja oikeastaan minä taas ymmärrän häntä nyt paljon paremmin. Vaikka hänellä on rankka varhaislapsuus takanaan, en silti aiemmin oikein ymmärtänyt kaikkea murrosiässä ja sen jälkeen seurannutta kaaosta hänen elämässään. Nyt ymmärrän. 

Huomaan myös, että hänen elämänsä on selvästi asettunut uomiinsa nyt, kun hän on vihdoin sinut itsensä kanssa. Ei auta kuin toivoa, että muutkin ymmärtävät tämän olevan avain hänen onneensa. 

 

 

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...