Ladataan...

Tämä kanapastapa on paitsi melkoinen herkku myös hyvinkin terveysvaikutteinen.

  • maustamatonta broileria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • valkosipulia 
  • herkkusieniä 
  • lehtikaalia (pakaste)
  • sitruunamehua
  • sitruunankuorta
  • suolaa
  • pippuria
  • sahramia
  • spagettia
  • avokadoa
  • fetaa

Paista kanapalat oliiviöljyssä. Mausta valkosipulihakkeella (muutama kynsi) ja heitä pannnulle paistumaan myös pieneksi pilkotut herkkusienet (purkki tai tuore). Lisää reilusti lehtikaalihaketta. Mausta tujauksella sitruunanmehua ja raastetulla sitruunankuorella (ei liikaa - ehkä 1/4). Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria ja hiero sekaan viera sahramia. Keitä spagetti suolatussa vedessä ja sekoita joukkoon valutuksen jälkeen avokadoa (esim. 2 kpl/500g). Annostele pastan päälle kana-lehtikaaliseosta. Murenna päälle fetaa. Bon Appetit!

 

Share

Ladataan...

  • perunoita
  • oliiviöljyä
  • mausteita: suola, pippuri, valkosipulijauhe, paprikajauhe, ras-hannout
  • punainen paprika
  • oranssi paprika
  • keltasipuli
  • salaattisekoitus (esim. pinaattia, punamangoldia, rucolaa)
  • selleriä
  • tuoreita yrttejä (esim. korianteri, ruohosipuli, vihanneskrassi)
  • fetaa

Lime-jugurttikastike:

  • turkkilaista jugurttia
  • ½ limen mehu
  • hieman hunajaa
  • ripaus merisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tarpeen mukaan ripaus sokeria

 

Kuori perunat (tai voit jättää laadun mukaan kuorimattakin) ja pilko ne kuutioiksi. Pyörittele öljyssä ja mausteissa ja levitä pellille. Paista 200-225 asteessa n. 30 min. Pilko paprikat ja sipuli ja paista öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko selleri ja silppua yrtit. Kuutioi feta. Pyöräytä kaikki salaattikulhossaa somasti sekaisin ja tarjoile lime-jugurttikastikkeen kera. 

 

 

 

 

Share

Ladataan...

 

  • Sydänsalaattia
  • Kurkkua
  • Varsiselleriä
  • Keltainen paprika
  • Tölkillinen kikherneitä
  • Fetaa
  • Tuoretta korianteria
  • Suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä
  • Kastike:
  • tahinia
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • suolaa + pippuria
  • juustokuminaa

Pilko kasvikset. Sekoita kastikkeen aineet ja sekoita kasviksiin. Lisää valutetut kikherneet. Murenna joukkoon fetaa ja viimeistele korianterisilpulla ja cashewpähkinöinä. Oiva lisuke esim. grillilihalle. 

Tosi kiva!

 

Share

Ladataan...

Tämän aterian innoittajana toimi klassikko "Keliksen keitto", jonka olen oppinut oikeastaan useammasta lähteestä. Keiton perustana on kikherneitä kookosmaito-tomaattimehu-liemessä. Tällä kertaa lisäsin joukkoon myös perunaa, jolloin ainakin itselleni tuli mukavat muumi-vibat, kun niillä on aina sennäköistä ruokaa!

  • sipulia 1-2 kpl
  • valkosipulia pari kynttä tai maun mukaan
  • tuoretta inkivääriä maun mukaan (eli ainakin peukalonpään kokoinen pala)
  • tuoreita herkkusieniä vajaa kopallinen
  • tomaattimurskaa purkillinen
  • paseerattua tomaattia 500g
  • purkillinen kookosmaitoa
  • kasvislientä
  • sriracha-chilikastiketta
  • purkillinen kikherneitä
  • perunoita
  • aromisuolaa maun mukaan
  • sokeria hyppysellinen
  • currya kivasti

Pilko sipulit, inkivääri ja herkkusienet. Kuullota kattilan pohjalla öljyssä. Lisää curry, kookosmaito, tomaatit ja kasvislientä niin, että keiton koostumus on sopiva (ei liian paksu). Mausta srirachalla ja heitä joukkoon myös kikherneet ja mukaviksi suupaloiksi pilkotut perunat. Keittele, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää hyppysellinen sokeria ja maun mukaan suolaa.

Paitsi, että keitto on uskomattoman herkkulinen, on se myös sattumoisin vegaaninen - aikamoista! Tomaattimurskan ja paseeratut tomaatit voi halutessaan korvata tomaattimehulla, mutta en menee takuuseen, että tulee yhtä hyvää :)

 

Share

Ladataan...

 

Tuossa taannoin Ravintola X -ohjelmaa katsellessani inspiroiduin kovasti Pirjo Heikkilän pääruuasta, jossa oli pinaattipastaa, fenkolia ja saksanpähkinöitä. Tein siitä itse vielä runsaamman version näin:

  • iso keltasipuli
  • fenkoli
  • vajaa purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
  • vihreää tuorepastaa
  • hyvää oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • avokado
  • kermaa
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • fetaa
  • salaattisekoitusta (esim. pinaatti - lollo rosso - punamangoldi)

Pilko sipuli ja fenkolin juuriosa pieneksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää pieneksi leikatut tomaatit. Heitä sekaan suolatussa vedessä ohjeen mukaan keitetty pasta (valutettu + oliiviöljyä vähän niskaan kans) sekä pilkottu avokado ja loraus kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja pyöräytä sekaisin.

Tee lautaselle salaattipeti, jonka päälle annostele pasta. Muserra päälle fetajuustoa sekä saksanpähkinöitä. (Kuvassa ektrana kalkkunasuikaleita.)

Nauti! Maan mainiointa!

 

Share

Ladataan...

Eli Gnocchipaistos Version 1.2.

Tämäpä ei ainesosallisesti eroa juurikaan aikaisemmin postaamastani gnocchipaistos-reseptistä. Kesäkurpitsan tilalla munakoisoa ja lisänä balkankäseä (fetamaista juustoa). Muuta noinkin pienillä vaihteluilla tämä nousi kerrassaan aivan uudelle tasolle. Niin hyvää, että olisi tehnyt mieli tehdä samaa ruokaa seuraavanakin päivänä.

  • perunagnoccheja
  • jauhelihaa
  • sipuli
  • pieni munakoiso
  • 2. 5 isoa tuoretta herkkusientä
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • 1/2 pkt. fetamaista juustoa

Keitä gnocchit suolatussa vedessä. Paista jauheliha öljyssä ja lisää silputtu sipuli kanssa jossain vaiheessa + mausteita (jauhelihamauste, valkosipulijauhe, chilihiutaleita, valkopippurijauhetta, suola + pippuri, aromisuolaa/mononatriumglutamaattia...). Paista toisella pannulla pilkottu munakoiso öljyssä. Lisää pilkotut herkkusienet + nokare voita. Yhdistä jauhelihaan gnocckit ja munakoisot + sienet. Heitä sekaan tuoretta timjamia ja juustokuuitiot ja pyöräytä sekaisin. Ihan tovin saa vielä hautua liedellä, niin että juustot kuitenkin pysyvät kasassa.

 

Share
Ladataan...

Pages