Ladataan...

  • perunoita
  • oliiviöljyä
  • mausteita: suola, pippuri, valkosipulijauhe, paprikajauhe, ras-hannout
  • punainen paprika
  • oranssi paprika
  • keltasipuli
  • salaattisekoitus (esim. pinaattia, punamangoldia, rucolaa)
  • selleriä
  • tuoreita yrttejä (esim. korianteri, ruohosipuli, vihanneskrassi)
  • fetaa

Lime-jugurttikastike:

  • turkkilaista jugurttia
  • ½ limen mehu
  • hieman hunajaa
  • ripaus merisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tarpeen mukaan ripaus sokeria

 

Kuori perunat (tai voit jättää laadun mukaan kuorimattakin) ja pilko ne kuutioiksi. Pyörittele öljyssä ja mausteissa ja levitä pellille. Paista 200-225 asteessa n. 30 min. Pilko paprikat ja sipuli ja paista öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko selleri ja silppua yrtit. Kuutioi feta. Pyöräytä kaikki salaattikulhossaa somasti sekaisin ja tarjoile lime-jugurttikastikkeen kera. 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

  • Sydänsalaattia
  • Kurkkua
  • Varsiselleriä
  • Keltainen paprika
  • Tölkillinen kikherneitä
  • Fetaa
  • Tuoretta korianteria
  • Suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä
  • Kastike:
  • tahinia
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • suolaa + pippuria
  • juustokuminaa

Pilko kasvikset. Sekoita kastikkeen aineet ja sekoita kasviksiin. Lisää valutetut kikherneet. Murenna joukkoon fetaa ja viimeistele korianterisilpulla ja cashewpähkinöinä. Oiva lisuke esim. grillilihalle. 

Tosi kiva!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tämän aterian innoittajana toimi klassikko "Keliksen keitto", jonka olen oppinut oikeastaan useammasta lähteestä. Keiton perustana on kikherneitä kookosmaito-tomaattimehu-liemessä. Tällä kertaa lisäsin joukkoon myös perunaa, jolloin ainakin itselleni tuli mukavat muumi-vibat, kun niillä on aina sennäköistä ruokaa!

  • sipulia 1-2 kpl
  • valkosipulia pari kynttä tai maun mukaan
  • tuoretta inkivääriä maun mukaan (eli ainakin peukalonpään kokoinen pala)
  • tuoreita herkkusieniä vajaa kopallinen
  • tomaattimurskaa purkillinen
  • paseerattua tomaattia 500g
  • purkillinen kookosmaitoa
  • kasvislientä
  • sriracha-chilikastiketta
  • purkillinen kikherneitä
  • perunoita
  • aromisuolaa maun mukaan
  • sokeria hyppysellinen
  • currya kivasti

Pilko sipulit, inkivääri ja herkkusienet. Kuullota kattilan pohjalla öljyssä. Lisää curry, kookosmaito, tomaatit ja kasvislientä niin, että keiton koostumus on sopiva (ei liian paksu). Mausta srirachalla ja heitä joukkoon myös kikherneet ja mukaviksi suupaloiksi pilkotut perunat. Keittele, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää hyppysellinen sokeria ja maun mukaan suolaa.

Paitsi, että keitto on uskomattoman herkkulinen, on se myös sattumoisin vegaaninen - aikamoista! Tomaattimurskan ja paseeratut tomaatit voi halutessaan korvata tomaattimehulla, mutta en menee takuuseen, että tulee yhtä hyvää :)

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Tuossa taannoin Ravintola X -ohjelmaa katsellessani inspiroiduin kovasti Pirjo Heikkilän pääruuasta, jossa oli pinaattipastaa, fenkolia ja saksanpähkinöitä. Tein siitä itse vielä runsaamman version näin:

  • iso keltasipuli
  • fenkoli
  • vajaa purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
  • vihreää tuorepastaa
  • hyvää oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • avokado
  • kermaa
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • fetaa
  • salaattisekoitusta (esim. pinaatti - lollo rosso - punamangoldi)

Pilko sipuli ja fenkolin juuriosa pieneksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää pieneksi leikatut tomaatit. Heitä sekaan suolatussa vedessä ohjeen mukaan keitetty pasta (valutettu + oliiviöljyä vähän niskaan kans) sekä pilkottu avokado ja loraus kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja pyöräytä sekaisin.

Tee lautaselle salaattipeti, jonka päälle annostele pasta. Muserra päälle fetajuustoa sekä saksanpähkinöitä. (Kuvassa ektrana kalkkunasuikaleita.)

Nauti! Maan mainiointa!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Eli Gnocchipaistos Version 1.2.

Tämäpä ei ainesosallisesti eroa juurikaan aikaisemmin postaamastani gnocchipaistos-reseptistä. Kesäkurpitsan tilalla munakoisoa ja lisänä balkankäseä (fetamaista juustoa). Muuta noinkin pienillä vaihteluilla tämä nousi kerrassaan aivan uudelle tasolle. Niin hyvää, että olisi tehnyt mieli tehdä samaa ruokaa seuraavanakin päivänä.

  • perunagnoccheja
  • jauhelihaa
  • sipuli
  • pieni munakoiso
  • 2. 5 isoa tuoretta herkkusientä
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • 1/2 pkt. fetamaista juustoa

Keitä gnocchit suolatussa vedessä. Paista jauheliha öljyssä ja lisää silputtu sipuli kanssa jossain vaiheessa + mausteita (jauhelihamauste, valkosipulijauhe, chilihiutaleita, valkopippurijauhetta, suola + pippuri, aromisuolaa/mononatriumglutamaattia...). Paista toisella pannulla pilkottu munakoiso öljyssä. Lisää pilkotut herkkusienet + nokare voita. Yhdistä jauhelihaan gnocckit ja munakoisot + sienet. Heitä sekaan tuoretta timjamia ja juustokuuitiot ja pyöräytä sekaisin. Ihan tovin saa vielä hautua liedellä, niin että juustot kuitenkin pysyvät kasassa.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tämä suussasulava suolainen piirakka on pikkusiskolta opittu. Helppo kuin mikä ja yksinkertaisesti taivaallisen makuinen!

Koska tämä piirakka on myös nopea, tulee siihen valmispohja. Mitään varsinaista piirakkapohjaa ei kaupasta löytynyt, mutta päädyttiin vähän pitsamaiseen Flammkuchen-taikinaan, joka kohdallani muodostui aika isoksi osatekijäksi siinä, miksi tämä piirakka on niin hyvä!

En henkilökohtaisesti nimittäin liiemmin piittaa mureasta piiraspohjasta. Tämä yksilö tässä sen sijaan on mukavan ohut, reunoilta rapea ja pohjasta ihanasti vähän sitkeä.

Jep, eli taikina piirakkavuoan päälle ja siihen sitten halutut täytteet. Mahottoman hyväksi yhdistelmäksi meilläpäin todettu: kinkku, herkkusieni (tuore), kevätsipuli, yrtti-feta.

Kuvassa tosin kevätsipulin sijasta purjoa ja fetan virkaa toimittaa balkankäse. Herkkusieniäkin vaan muutama, mutta arvatkaas mitä! - Hiton hyvää oli tämäkin.

Sitten vielä purkki ruokakermaa ja smetanaa sekaisin. Mausteeksi rouhaistaan vähän mustapippuria ja tarpeen mukaan merisuolaa (todennäköisesti ei tarvitse ollenkaan riippuen täytteiden suolaisuudesta).

Päälle juustoraastetta - olen ehdottomasti voimakkaan emmentalin kannalla - ja uuniin töks. Parisataa astetta ja joku puolisen tuntia.

 

Ja sitten:

Mmmmh!

 

Share
Ladataan...

Pages