Ladataan...

Ajattelin tuossa muinoin hyötykäyttää parsakaalin varren keittämällä siitä lounaaksi sosekeiton. Paistelin ensin aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä vähän valkosipulia ja jalapenoja (tuore!). Sekaan pilkotut parsakaalit, pieneksi silputut aunrikokuivatut tomaatit ja päälle kasvislientä.

Siinä kuitenkin kävi silviissiin, että pääsivät vähän paahtumaan liemen haihduttua, kun en videonleikkailuiltani malttanut käydä välillä tarkistamassa tilannetta. No, päätin silti heittää blenderissä soseeksi, tai ehkä enemmänkin sellaiseksi tahnaksi, joka osoittautui ihanan samettiseksi mutta luonteikkaaksi. 

Lusikoin sitä suuhuni kera raejuuston ja auringonkukansiementen. Maistui kyllä, mutta sitten keksinkin vielä paremman käyttötarkoituksen!

  • Tortilla
  • Alisen parsakaalitahnaa
  • Pähkinätofua
  • Kirsikkatomaatteja
  • Emmentalraastetta

200°C uuniin n. 10-15 min eli kun on saanut kivasti väriä juustokin ja tortillan reunat melkein palaneet, muttei sentään. Päälle srirachaa ja oreganoa ja aijettä!

P.S. Parsakaalin nuppujen käyttöön suosittelen karpalo-parsakaalisalaattia!

Share

Ladataan...

Kiinankaalia inkiväärikastikkessa

Siis voi mahoton miten uskomattoman hyvää! Alkuperäinen resepti täältä.

1 pienehkö kiinankaali n. sentin suikaleiksi leikattuna
1 sipuli pieneksi pilkottuna
4 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
inkiväärimötikkä kuorittuna ja pieneksi pilkottuna (n. 3-4 rkl)
rypsiöljyä kuullottamiseen
500 g paseerattua tomaattia
maun mukaan suolaa ja mustapippuria

Kuullota kasarissa sipulit ja inkivääri. Lisää kiinankaali ja kääntele vielä hetki. Lisää tomaatit ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

Minä rakensin tämän ympärille pitaherkun: hummusta, punaista tabascoa, soijasuikaleita ja limellä maustettua turkkilaista jugurttia. Koska kiinankaalilisuke oli kosteammanpuoleinen, ei tuo pita oikein tahtonut pysyä kasassa. Niinpä päädyinkin repimään pitaleivät pikkupaloiksi ja paahtamaan pannulla. Lautaselle tuli täten koottua mieletön vege-iskender: paistettua leipää, kiinankaalia inkiväärikastikkeessa, tujaus chiliä, maukkaita soijasuikaleita ja raikasta jugurttia. Oheen vielä ekstraksi hummusta. Törkeen hyvää vaan.

 

Vegaani pikamättö

Manteli-pähkinätofu on parasta vaan. Paistoin pannulla kopallisen ruskeita herkkusieniä. Mausteeksi vähän pippuria ja suolaa, ja harissaa. Heitin tofut sekaan ja Lidlin pakastealtaasta kiinalaiset wokkivihannekset-sekoituksen (sisältää hapan-imelä kastiketta). Valmistin riisinuudelit, jotka liittyivät joukkoon kera kookosmaidon. Nautitaan kera srirachan ja paahdetun sipulin. Ja tosiaan nautin peräti 3 päivää :) Riittoisaakin siis (yhdelle hengelle). Vikana päivänä taisin heittää vielä joukkoon vähän cashewpähkinöitäkin, kuten kuvasta näkyy.

Share

Ladataan...

Tämä kanapastapa on paitsi melkoinen herkku myös hyvinkin terveysvaikutteinen.

  • maustamatonta broileria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • valkosipulia 
  • herkkusieniä 
  • lehtikaalia (pakaste)
  • sitruunamehua
  • sitruunankuorta
  • suolaa
  • pippuria
  • sahramia
  • spagettia
  • avokadoa
  • fetaa

Paista kanapalat oliiviöljyssä. Mausta valkosipulihakkeella (muutama kynsi) ja heitä pannnulle paistumaan myös pieneksi pilkotut herkkusienet (purkki tai tuore). Lisää reilusti lehtikaalihaketta. Mausta tujauksella sitruunanmehua ja raastetulla sitruunankuorella (ei liikaa - ehkä 1/4). Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria ja hiero sekaan viera sahramia. Keitä spagetti suolatussa vedessä ja sekoita joukkoon valutuksen jälkeen avokadoa (esim. 2 kpl/500g). Annostele pastan päälle kana-lehtikaaliseosta. Murenna päälle fetaa. Bon Appetit!

 

Share

Pages