Ladataan...

Ihanan näppärä ja herkullinen arkipaistos tulee tässä:

  • paketillinen peruna-gnoccheja
  • paketillinen jauhelihaa
  • pari pientä sipulia pieneksi pilkottuna
  • muutama kynsi valkosipulia veitsellä murskattuna
  • puoli koppaa herkkusieniä neljään osaan leikattuna
  • puolikas kesäkurpitsa mukavina suupaloina
  • timjamia ja italian yrtit -yrttisekoitusta, suolaa, pippuria, grillimaustetta

Keitä gnocchit suolatussa vedessä kunnes ne nousevat pintaan. Paista pannulla rypsiöljyssä jauheliha, sipulit ja pilkotut herkkusienet. Lisää paloiteltu kesäkurpitsa ja mausteet. Lisää lopuksi pannulle valutetut gnocchit ja paista seosta vielä hetki. (Aina parempi jos gnocchitkin ottavat vähän väriä.) Tarjoile esim 3 sipulia -rahkan kanssa. 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Terveppä teille! Täällä onkin hyvän tovin ollut aikalailla hiljaista. Syynä lienee lähiaikoinina agendassa ollut ruuassa säästäminen. On tullut suunniteltua syötävät aika hyvin, ettei kaupassa tule ostettua mitä sattuu, ja niinpä ollaankin kokkailtua tuttua, turvallista, helppoa ja halpaa!

Joskin voi sitä näilläkin eväillä syntyä jotain mielenkiintoista - esimerkiksi tämä spagettimunakas, jonka loihdin meille jääkaapin antimista iltapalaksi:

  • vihreä chili
  • sellerinvarsi
  • pari porkkanaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • eiliseltä jäänyttä spagettia
  • 4 rkl maitoa
  • 4 munaa
  • mausteita: valkosipulijauhe, grillimauste, valkopippuri, aromisuola, oregano)
  • Emmental-juustoraastetta

Pilko chili pieneksi, siivuta sellerinvarsi ja leikkaa porkkana tikkumaisesti. Kuullota öljyssä ja rouhi päälle merisuolaa + mustapippuria. Lisää spagetti ja paistele hetki. Sekoita maito + munat + mausteet. Käännä levy ykköselle ja kaada munamaitoseos pannulle. Ripottele päälle juustoraaste ja laita kansi kiinni. Anna kypsyä.

Yllättävän mainiota!

Loistavaksi viikonloppu-aamupalaksi sen sijaan sopii pinaattimunakas:

Samalla ohjeella, mutta pohjana sipulia ja vihreää chiliä ja spagetin tilalla pinaattia. Maustoin suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Vanhasta Trendistä bongasin tämän reseptin. Se on roikkunut mukanani jonkin aikaa. Vihdoin sain aikaiseksi testata. Ja onneksi! Sillä lopputulos oli oikein suunmukainen.

  • 200 g tuoretta punajuurta
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 150g voita
  • 200 g suklaata
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta.

Kuori punajuuret ja keitä pehmeiksi. Soseuta. Sulata suklaa (itse käytin totta kai tummaa suklaata). Yhdistä sulanut suklaa ja huoneenlämpöinen rasva voimakkaasti vatkaten sileäksi massaksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaa-voiseos ja yhdisteyt kuivat aineet. Kääntele lopuksi joukkoon punajuurisose. Paista leivinpaperilla vuoratussa ja voidellussa kakkuvuoassa 20-30 min 170 °C uunissa. Varo paistamasta liikaa, kakku saa tutista hieman keskeltä.

Aika hyvää vanijajäätelön kanssa tarjoiltuna!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Voi pojat, nämä leipäset ne sitten ovat hyviä! Olen kovin iloinen, että törmäsin tähän reseptiin.

  • hyvää leipää
  • tuoretta punajuurta
  • suolaa + pippuria
  • oliiviöljyä
  • tanko vuohenjuustoa
  • hunajaa
  • pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, anna pestyn pellin kuumeta uunissa myös. Leikkaa leipä paksuhkoiksi siivuiksi. Pese ja kuori punajuuret ja leikkaa joko veitsellä hyvin ohuiksi siivuiksi tai käytä raastinraudan siivutuspuolta (mielestäni mitä ohuemmaksi saat, sen parempi lopputulos). Sekoita punajuurien joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Ota kuumennut pelti pois uunista. Sivele oliiviöljyä leipäviipaileden molemmille puolille (pullasuti on tässä ihan näppärä) ja asettele ne pellille (ei mitään leivinpaperia väliin). Jaa punajuurilastut leiville ja murenna päälle vuohenjuustoa. Paista uunissa n. 10 min. kunnes saavat väriä pintaan. Paahda sillä välin pannulla pinjansiemenet/cashewpähkinät. Ota leivät pois uunista, valuta päälle vähän juoksevaa hunajaa ja ripottele päälle paahdetut siemenet/pähkinät.

Kuvassa on ensimmäinen kokeilu, jossa pohjana käytetty leipä ei ollut mitään erityisen mahtavaa, semmoista perus-maalaislimppua. Leikkasin punajuuret veitsellä. Lopputulos oli silti tosi herkullinen. (Nautittiin kurpitsakeiton kanssa.) Toisella kerralla valmistettiin leipiä yhdessä äidin kanssa. Ostettiin tuoretta, vaaleaa herkkuleipää ja punajuuri siivutettiin raastinraudan höylällä paperinohueksi. Lisäksi oli sekä cashewpähkinöitä että pinjansiemeniä. Nuo leivät olivat tajunnanräjäyttävän herkullisia!

Kolmannella kerralla tein arkiversiota jossa käytin vuohenjuuston sijasta raejuustoa. Unohdinpa vielä punajuurien öljy-suola-pippuri-kohtelunkin. Hyvää oli silti :)

Share
Ladataan...

Ladataan...

Simppeli arkiherkku syntyy seuraavasti...

Kaalinpuolikas pilkotaan ja keitetään lihaliemessä. Pannulla paistuu jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Maustetaan oman maun mukaan paitsi että reilusti Garam Masalaa.  Raastetaan muutama porkkana. Jauhelihaseos sekä porkkanaraaste heitetään kaalien sekaan. Saa muhia hetken.Vähän ajan päästä pataan lisätään myös basmatiriisiä, kun huomataan, että nestettä on vielä aika paljon. Lopuksi sekaan sukeltaa vielä rasiallinen sulatejuustoa. (Suomessa Koskeanlaskija olisi aika kunkku!)

Nam!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Pakko laittaa pari reseptiä ylös siltä varalta, jos vaikka joskus internetin maailmasta katoaisivat. Nämä kakut ovat keskenään varsin erilaisia, mutta jotain yhteistä niillä on: taivaallinen maku! Sellainen uskomaton, kun puhutaan sinfonioista. Eikä ensimmäisen lusikallisen jälkeen voi kuvitellakaan kuinka jokin voi olla niin hyvää.

1. Baileys-juustokakku

Tämän bongasin aluntein Neljän tähden illallisesta. Resepti löytyi mukavasti nelosen arkistosta, josta sen suoraan kopsin tähän omien muistiinpanojen siivittämänä:

Pohja:
50g voita
10 Digestive-keksiä (tai muita vastaavia. Käytin täysjyväkeksejä, näitä)
2 rkl sokeria

Sulata voi, sekoita murskattuihin kekseihin, painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. (Sokeri kannattaa ensin sekoittaa murskattuihin kekseihin ja sitten vasta lisätä voisula. Ja vuokaan tietysti pohjalle leivinpaperia. )

Täyte:
1 dl Baileys-likööriä
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
160g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sekoita lämmitettyyn Baileysiin.
Sekoita muut aineet keskenään ja sitten Baileys+liivate-seos joukkoon.
Koristeeksi vadelmia, sitruunamelissaa ja tummaa suklaata rouheena.

(Käytin halvempaa kermalikööriä ja lorautin sitä likööri-liivateseokseen vielä vähän suoraan pullosta (kun alkoholihan oli haihtunut kiehahtaessaan). Likööri saa tosiaan olla kuumaa kun siihen liivatteet heittää, ettei vaan tule könttejä. Kannattaa ensin sekoittaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja sitten lisätä joukkoon vaniljasokerilla maustettu kermavaahto - tulee helpommin sileää. Koristeeksi tällä kertaa sitruunamelissaa ja vadelmien sijasta karhunvatukoita - täydellistä!)

 

2. Suussasulavan terveellinen mutakakku

Tämän bongasin Kaisan The Good Morning -blogista ja päätin tehdä Mikolle nimpparilahjaksi, kun vaikutti aika lupaavalta. Lunasti kyllä lupauksensa ja vielä enemmänkin: kuinka jokin näin terveellinen voi olla niin syntisen hyvää ja suussasulavaa??

Resepti suoraan blogista kopioitu:

Kerros 1
1/2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinöitä (ellet halua mutakakusta nutella-versiota, korvaa hasselpähkinät manteleilla tai cashewpähkinöillä)
1 rkl maapähkinävoita (ei välttämätön)
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa (maidoton versio: 1/2 dl valintasi mukaista nestettä, esim. kahvia)
1 dl (10 kpl) kuivattuja taateleita

Kerros 2
1 avocado
3-4 rkl kaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisen suklaan maun haluat)
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria, vaniljauutetta jne.)
4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta)
2 rkl intiaanisokeria (tai muuta steviaa pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai sokeria)
1,5 rkl kookosöljyä (voi skipata halutessaan, mutta silloin koostumus jää todella kosteaksi)

Sekoita ensimmäisen kerroksen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ole kärsivällinen, sillä tämä vaihe saattaa ottaa aikansa mutta on kaiken vaivan veroinen! Mikäli tahna ei tunnu soseutuvan millään, voit lisätä 1-2 rkl lisää maitoa. Varo kuitenkin ettei maitoa lorahda liikaa, muuten saat mutakakun sijaan suklaavanukasta. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian/pienen vuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista kerros 2 samaan tapaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Laita rasian kansi kiinni/peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Mikäli valmistat mutakakun aamulla, voit nauttia sitä jo illalla!

 

Makeutuksena käytin ruokokidesokeria ja hunajaa. Kaakaojauhetta laitoin reilusti kuten kuvassa kerrosten värierosta voi päätellä. Kookosöljyn skippasin. Cashewpähkinöillä ja hassenpähkinöillä mentiin. Maapähkinävoita totta kai ja maitoa nesteeksi. Ja taateleita laitoin 12 ;) Aijuu ja sitten tein silleen, että sauvasekottimen sijasta huitasin pähkinät jauheeksi semmosella kahvipapujen jauhatukseen tarkotetulla vimpaimella.

Yhdyn reseptinluojan sanoihin: "Tehkää mitä tahansa elämällänne, mutta luvatkaa minulle yksi asia: kokeilette tätä mutakakkua. "

 

Share
Ladataan...

Pages