Ladataan...

 

Tuossa taannoin Ravintola X -ohjelmaa katsellessani inspiroiduin kovasti Pirjo Heikkilän pääruuasta, jossa oli pinaattipastaa, fenkolia ja saksanpähkinöitä. Tein siitä itse vielä runsaamman version näin:

  • iso keltasipuli
  • fenkoli
  • vajaa purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
  • vihreää tuorepastaa
  • hyvää oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • avokado
  • kermaa
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • fetaa
  • salaattisekoitusta (esim. pinaatti - lollo rosso - punamangoldi)

Pilko sipuli ja fenkolin juuriosa pieneksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää pieneksi leikatut tomaatit. Heitä sekaan suolatussa vedessä ohjeen mukaan keitetty pasta (valutettu + oliiviöljyä vähän niskaan kans) sekä pilkottu avokado ja loraus kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja pyöräytä sekaisin.

Tee lautaselle salaattipeti, jonka päälle annostele pasta. Muserra päälle fetajuustoa sekä saksanpähkinöitä. (Kuvassa ektrana kalkkunasuikaleita.)

Nauti! Maan mainiointa!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Eli Gnocchipaistos Version 1.2.

Tämäpä ei ainesosallisesti eroa juurikaan aikaisemmin postaamastani gnocchipaistos-reseptistä. Kesäkurpitsan tilalla munakoisoa ja lisänä balkankäseä (fetamaista juustoa). Muuta noinkin pienillä vaihteluilla tämä nousi kerrassaan aivan uudelle tasolle. Niin hyvää, että olisi tehnyt mieli tehdä samaa ruokaa seuraavanakin päivänä.

  • perunagnoccheja
  • jauhelihaa
  • sipuli
  • pieni munakoiso
  • 2. 5 isoa tuoretta herkkusientä
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • 1/2 pkt. fetamaista juustoa

Keitä gnocchit suolatussa vedessä. Paista jauheliha öljyssä ja lisää silputtu sipuli kanssa jossain vaiheessa + mausteita (jauhelihamauste, valkosipulijauhe, chilihiutaleita, valkopippurijauhetta, suola + pippuri, aromisuolaa/mononatriumglutamaattia...). Paista toisella pannulla pilkottu munakoiso öljyssä. Lisää pilkotut herkkusienet + nokare voita. Yhdistä jauhelihaan gnocckit ja munakoisot + sienet. Heitä sekaan tuoretta timjamia ja juustokuuitiot ja pyöräytä sekaisin. Ihan tovin saa vielä hautua liedellä, niin että juustot kuitenkin pysyvät kasassa.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tämä suussasulava suolainen piirakka on pikkusiskolta opittu. Helppo kuin mikä ja yksinkertaisesti taivaallisen makuinen!

Koska tämä piirakka on myös nopea, tulee siihen valmispohja. Mitään varsinaista piirakkapohjaa ei kaupasta löytynyt, mutta päädyttiin vähän pitsamaiseen Flammkuchen-taikinaan, joka kohdallani muodostui aika isoksi osatekijäksi siinä, miksi tämä piirakka on niin hyvä!

En henkilökohtaisesti nimittäin liiemmin piittaa mureasta piiraspohjasta. Tämä yksilö tässä sen sijaan on mukavan ohut, reunoilta rapea ja pohjasta ihanasti vähän sitkeä.

Jep, eli taikina piirakkavuoan päälle ja siihen sitten halutut täytteet. Mahottoman hyväksi yhdistelmäksi meilläpäin todettu: kinkku, herkkusieni (tuore), kevätsipuli, yrtti-feta.

Kuvassa tosin kevätsipulin sijasta purjoa ja fetan virkaa toimittaa balkankäse. Herkkusieniäkin vaan muutama, mutta arvatkaas mitä! - Hiton hyvää oli tämäkin.

Sitten vielä purkki ruokakermaa ja smetanaa sekaisin. Mausteeksi rouhaistaan vähän mustapippuria ja tarpeen mukaan merisuolaa (todennäköisesti ei tarvitse ollenkaan riippuen täytteiden suolaisuudesta).

Päälle juustoraastetta - olen ehdottomasti voimakkaan emmentalin kannalla - ja uuniin töks. Parisataa astetta ja joku puolisen tuntia.

 

Ja sitten:

Mmmmh!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

"Tämähän on hyvää!" tuumasin, kun taannoin seuraavanlaista tunakastiketta riisin kera suuhuni lappasin.

 

  • keltainen paprika
  • keltainen chili
  • keltasipuli
  • pari valkosipulin kynttä
  • purkillinen herkkusieniä
  • pala purjoa
  • 2 prk tonnikalaa
  • kevyt hollandaise-kastike
  • sitruunapippuria, merisuolaa, pippuria ja sitruunamehua
  • tuoretta timjamia

Kasvikset paloiksi ja pannulle paistumaan kera sienten. Lisätään tonnikalat (oli yksi öljyyn ja toinen veteen säilötty) ja kastike + mausteet. Tarjoillaan riisin (ja valkkarin) kaa. Varsin maistuvaa!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Pääsiäisaterialta (tai aterioilta as a matter of fact) jäi pieni pala lammasta ja vähän jotain muutakin. "Minulla on visio!" hihkaisin. Nimittäin tämmönen:

  • fladenbrot (iso leipä, semmonen josta neljännes käytettään perusdöneriinkin)
  • chiliöjyä
  • hyviä tomaatteja
  • lammaspaistia edellispäivältä
  • fetaa
  • kevätsipulia
  • mozzarella-juustoraastetta

Halkaise leipä kahtia, niin että saat vähän niinkuin kaksi pitsamaista pohjaa. Sivele leipien päälle chiliöljyä. Levitä päälle tomaattiviipaleita, pieneksi riivittyä lammasta, fetakuutioita, kevätsipulia sekä juustoraaste. Paista parissa sadassa asteessa, kunnes saanut väriä.

Ei muuten ollenkaan hassumpi visio!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tämä ruoka se saattaa ehkä vähän vaikuttaa jännemmänpuoleiselta, mut miä tykkäsin ainakin! Vihreä ja pinkki on mielestäni kiva yhdistelmä ja raaka-aineet maistuvia:

  • punajuuri
  • tuoreita herkkusieniä
  • punainen chili
  • pala inkivääriä
  • sipuli
  • puolikas kesäkurpitsa
  • suolaa ja pippuria
  • ohraa (keitä suolatussa vedessä)
  • kookosmaitoa
  • pakasteherneitä

Leikkaa vihannekset sopiviksi paloiksi, lorauta öljyä pannulle ja paista yllämainitussa järjestyksessä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan keitetty ohra & tölkillinen kookosmaitoa. Lisää lopuksi herneet ja kun ne ovat sulaneet ja lämmenneet, on ruoka valmista! Tästä on nyt jo aikaa kun settiä tuli valmistettua ja niinpä tässä mietin, voiko olla mahdollista, että olisin jättänyt maustamisen tuohon, mutta ehkäpä se on! Sen verran maistuvat raaka-aineet tosiaan. 

 

Share
Ladataan...

Pages