Kahden herneen itämainen kaalipata

 

Kaks hernettä meni kaalipataan ja siitäpä syntyi oikein kiva ja näppärä vegaaninen arkiherkku!

  • 2/3 suippokaali 
  • iso keltasipuli
  • chili tai kaks
  • valkosipulia pari-muutama kynsi
  • tosi paljo currya
  • aika lailla garam masalaa
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • merisuolaa tai natriumglutamaattia tai molempia
  • sitruunapippuria
  • 1 prk kikherneitä
  • saman verran pakasteherneitä
  • suolattuja ja paahdettuna cashewpähkinöitä tarjoiluun
  • ja tietty srirachaa

Suikaloi kaali. Pilko sipulit ja chili. Kuumenna kattilassa tilkkanen öljyä, kuullota sipulit ja chili. Lisää kaali ja kääntele jonkin aikaa (rupee kivasti menemään kasaan). Mausta currylla ja garam masalalla. Lisää kookosmaito ja anna muhia kunnes kaalit alkaa olla pehmeitä. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää herneet. Nauti srirachan ja cashewpähkinöiden kaa. Hyvää on!

Share

Kommentoi