Ladataan...
Bättre liv

Marraskuu! En voi uskoa, että nyt on jo marraskuu. Kaiken touhun keskellä huomattiin, että tytölle piti pakata toppapuku mukaan päiväkotiin sillä se vaan on miljoonasti helpompi pukea yksinään kuin sekä fleecehaalari että softshell. Tytön kädet myöskin jäätyvät talveksi ostetuissa paksuissa rukkasissa (apua!). Olin ollut jo myymässä edellisen talven toppahaalaria, kun huomasin sen mahtuvan vielä tytön päälle. Niinpä olemme menneet nyt hetken sillä eikä uuden ostamisella ole ollut  niin kiire.

 

Hyvä vedenpitävä kaiken kelin talvihaalari olisi nyt kuitenkin hakusessa. Olin jo aivan varma, että ostamme Molo Kidsin haalarin käytettynä tälle talvelle. Nyt vaan mietityttää onko haalari varmasti riittävän lämmin meidän vilukissalle. Pitääkö sen alle pukea fleecekerros jo nollakeleillä? Itsekin olen muuten käyttänyt jo tovin ohutta toppatakkia ;)

Mitä haalaria siis suosittelisit kapealle vilukissalle? Meidän kapea tyttö tarvitsee lämmikettä etelän vaihteleviin keleihin vedestä viiman kautta loskaan ja lumeen! Äiti arvostaa kapeaa leikkausta ja selkeää tyylikästä ulkonäköä. Väri ei helposti likaantuva ja hakusessa olisi joku kiva reipas väri pastellien ja pinkkien sijasta. Kestävyyttäkin saisi olla, jotta käytetty haalari tekisi vielä tehtävänsä ja pitäisi vettä. Koko luultavasti 86, sillä kotimittauksella pituutta on noin 83 senttiä. Niin ja ne rukkasvinkit tulevat myös tarpeeseen! Lämmintä ja päiväkodin ulkoiluja kaikilla keleillä kestävää tarvittaisiin kun jo hankitut (Reiman ja Everestin) rukkaset jättävät jo kylmiksi.

Ainakin tuo Molo Kidsin Rainbow-väri toisi vähän väriä ja iloa näihin pimeneviin marraskuun päiviin!

Iloa harmauteen,

<3 Eerika & Epeliina (1v 10kk äiti ja tytär)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Huhhuh. Tänään olin sanomassa jo työkaverille, että olen niin väsynyt etten muista milloin olisin ollut tätä väsyneempi. Mutta sitten muistinkin ajat kun pieni valvotti ja huhhuh ne unikouluyöt joten peruutin lauseeni samantein. Silti aika väsynyttä täällä on viimeaikoina ollut. Uusi arki ja muuttorumba ovat todellakin vieneet mehut meidän perheestä.

Silti kaikki on tavallaan hyvin. Alun koti-ikäväitkujen jälkeen vuokrakoti alkaa tuntumaan jo aika mukavalta sillä on täällä ne hyvätkin puolensa. Töitä on ollut paljon ja olen saanut pinnistää saadakseen kaiken hoidettua, mutta samalla on ollut tosi kivoja projekteja ja paljon kikattelua työkavereiden kanssa. Laatikoita on jokapuolella, mutta samalla ollaan saatu eriteltyä paljon turhia tavaroita pois, jotka joutavat kirpparille tai kierrätyskeskukseen. Ja samalla huh, huhhuh.

Olin ihmetellyt vanhaan kotiin liittyvän tunnesiteen voimakkuutta kunnes tajusin sen johtuvan kai siitä, että siellä minusta tuli äiti. Ja sen tajuttuani riipivä koti-ikävä alkoi helpottaa. Olen muuttanut teinistä lähtien muutaman vuoden välein enkä ollut koskaan kokenut moista tuskaa. En edes silloin kun myytiin täysin remontoimamme iso rivitalokoti pieneltä paikkakunnalta ja muutettiin pieniin neliöihin pääkaupunkiseudulle kerrostaloon. Silloinkin olin innoissani, vaikka tietenkin hieman haikeinkin fiiliksin.

Tällä kertaa en vaan sitten millään halunnut muuttaa. En kestänyt kun kotia hajoitettiin tavara kerrallaan miehen irroittaessa tauluja seinästä ja lamppuja katosta. Kun paikat täyttyivät laatikoista ja sitten lopulta myös tyhjenivät. Seisoin ikkunan edessä ja itkin. Katsoin maisemaa enkä olisi halunnut ikinä lähteä. Aika monta muistoa ja hetkeä siihen kotiin jäi. Niitä hetkiä jolloin itkin. Niitä hetkiä kun nauroin. Niitä hetkiä kun imetin. Ja niitä hetkiä kun katsoin ikkunasta ja pitelin sylissäni pientä nyyttiä.

Vaan kyllä me se koti myytiin. Luovutettiin uudelle asukkaalle samana päivänä kun saatiin rakennuttajalta infoa uudeta kodista. Samana päivänä kun innostuttiin keittiön tasoista ja vetimettömistä laatikoista. Kun pohdittiin kiertoilmauuneja ja pohjapiirroksen muutoksia. Niinpä vanha koti näytti juurikin siltä kun kävimme sen luovuttamassa, vanhalta. Ei ollut uudenkiiltäviä itse valittuja keittiöntasoja ja täydellistä vaaleaa parkettia. Oli edellisen omistajan valitsema liian tumma punertava laminaatti ja keittiö mistä ei nähnyt olohuoneeseen. Ja yhtäkkiä pystyin jättämään hyvästit menneelle, tapeteille joilla teimme kodista kodin, kiertoilmauunille ja puisille tasoille, upealle näkymälle ikkunoista ja arkkitehtuurille. Sillä mielessäni näin jo mihin olemme menossa.

Kaikenkaikkiaan viimeaikoina on tullut käytyä läpi aika paljon isoja tunteita. Ystävien saadessa lapsia olen käynyt uudelleen mielessäni läpi omiin raskauksiin, keskenmenoihin, synnytykseen ja lapsivuodeaikaan liittyviä hetkiä ja tunteita. Samalla parisuhde on ollut tässä pitkässä kriisissä nimeltä lapsiperheaika ja arjessa on tapahtunut aikalailla. En oikein ole ehtinyt jäädä käsittelemään mitään, niin hyvässä kuin pahassa. Aina välillä selaan puhelintani ja mietin olisiko siellä joku kenelle soittaa ja puhua.

Tällä hetkellä kaipaan kuuntelevia korvia ja halaavaa syliä. Auttavia käsiä ja korvissa humisevaa hiljaisuutta. Aikaa yksin ja yhdessä. Koen musertavana sen yksinäisyyden missä me lopulta eletään. Ilman läheistä auttavaa ja tukevaa perhettä ja sukua, ilman vuosikausien ystävyyssuhteita, muuttoapuja, heitä jotka järjestävät polttarit tai babyshowerit, heitä jotka kutsuvat luokseen ja heitä jotka auttavat arjessa. Onni on ne ystävät, tutut ja työkaverit keitä meillä on. Ilman heitä en tiedä miten päin olisin.

Niinpä keskityn siihen kuinka elämä menee eteenpäin. Päivistä ja viikoista selvitään. Töissä tulee onnistumisia ja kotona saan tytön laittamaan lapaset ilman kiukkua. Kuuntelen ja kerron, sanoitan tunteita ja annan turvaa, menen mukana leikkeihin ja höpötyksiin ja pidän poissa vaarojen teiltä. Kehitän ruokalistoja ja kauppalappuja, kirjaan menoja kalenteriin ja kahlaan syksyn lehdissä. Syksyn pimeys ja maahan tippuneet lehdet tulivat kuin yhdessä rysäyksessä muuton jälkeen, en kai ehtinyt huomata mitään ennen kuin päädyimme tänne. Laput silmillä arjessa.

Mutta onneksi, onneksi vuokrakodissa on oma sauna ja kaapissa viiniä!

Laatikoiden keskeltä vilkutellen,

<3 Eerika & Epeliina (huomenna 1v 10kk äiti ja tytär)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Terveisiä täältä hullunmyllystä! Blogit ovat jääneet taka-alalle muun elämän viedessä meitä ihan 6-0. Tyttö kasvaa ja on i-h-a-n-a <3 Rakas koti on myyty ja muutto häämöttää alle viikon päässä. Vuokrakoti löytyi onneksi läheltä nykyistä, joten tutut ulkoilumaastot, palvelut, työ- ja hoitomatkat sekä ystävät pysyvät seuraavan vuoden ajan. 

Hiljalleen alan uskomaan, että tavarat saadaan joskus pakattuakin, tänään taiottiin täyteen 20 lainalaatikkoa ja suurimmasta osasta vastasi mies. Tämän muuton suhteen taidankin ottaa vähän takapakkia ja antaa miehen hoitaa. Tällä hetkellä itseltäni ei juurikaan löydy paukkuja tähän enkä toisaalta haluaisi sitten yhtään muuttaakaan. Taidan siis suosiolla viedä tytön pois jaloista iltaisin lähipuistoon jotta mies saa rauhassa huhkia kaappeja tyhjäksi. En voi vieläkään uskoa, että tämä kaikki todellakin tapahtuu. Miten ihmeessä me ollaan voitu myydä meidän koti? Kuinka me voidaan lähteä näin ihanasta paikasta? 

Silti, elämä muuttuu halusi sitä tai ei. Ja tälläkin erää meillä on todella hyvä syy lähteä. Nimittäin aivan mahdoton kaipuu omaan oveen ja pieneen pihaan, rivitaloon siis. Olemme aivan älyttömän onnekkaita, että pystymme hankkimaan upouuden rivitalokodin omalla pikkupihalla yhdessä tasossa ja takapiha pientä metsälänttiä kohden. Vieressä on päiväkotia, leikkipuistoja ja ihanat lenkkeilyreitit. Edessä uuden unelmien kodin materiaalivalinnat ja pitkä lista muutostöitä jotka tekevät kodista juuri meidän kodin. Vaikka haaveita kohdin on tässä täydessä arjessa melko raskasta mennä, on tämä kaikki varmasti sen arvoista! Vuoden päästä pitäisi siis uuden kodin ovien avautua. Ja silloin meillä on melkein kolmevuotias tyttökin!

Tytsy on ehkä maailman ihanin - tai niinhän ne äidit kai aina sanovat omistaan. Meillä jutellaan ja lauleskellaan kokoajan, pussaillaan ja halitaan sekä keksitään aivan vallattoman mahtavia juttuja ja leikkejä. Jutustelu onnistuu muutaman sanan lauseilla ja uusia sanoja tulee jatkuvasti. Tosin raejuusto on kaisua ja suklaa on kuskaa, mutta toisaalta moni sana tulee ihanan kirkkaasti, kuten moimoi äiti! <3

Päiväkodissa menee aivan älyttömän hyvin. Tytsy on kiintynyt omaan hoitajaansa ja juoksee halimaan häntä kun isi vie (äidin viedessä suostuu vaihtamaan syliä halipusuhyökkäykseni jälkeen). Ruoka maistuu ja leikit sujuu. Kaikki aamuitkuisuus on myös kadonnut aikaa sitten. Nelipäiväinen viikko on ollut meille loistoratkaisu kun isi ja tytär saavat viettää kahdestaan kokonaisen päivän viikossa. Tyttö on kovin väsynyt jo tästä nelipäiväisestä viikosta joten saas nähdä miten me kaikki sopeudutaan kun joulukuussa siirrytään täyteen viikkoon. Kaipa siihenkin totutaan pikemmin kuin arvaammekaan.

Tukiverkoston ja läheisten apureiden puuttuessa olemme kehitelleen omia arjen helpottajia. Teemme viikon ruokalistan ja ruokatilauksen kerran viikossa, minkä haen alkuviikosta valmiiksi keräiltynä töiden jälkeen. Aivan uskomattoman helppoa ja säästää aikaa ja hermoja! Tarpeen mukaan nappaamme lähikaupasta jotain tuoretta viikolla.

Siivooja on jatkanut käyntejään kerran kuussa ja siinä välissä pikaimuroin varsi-imurilla ja siivoilemme sen mitä on tarpeen. Siivouspäivät ovat kuitenkin jääneet historiaan. Muuttosiivoukseenkin olemme pestanneet siivoojamme, helpottaa muuttoa huomattavasti kun ei tarvitse palata hinkkaamaan vanhaa kotia puhtaaksi! Lopulta näillä myös säästää rahaa, ruokaostostemme loppusumma on tipahtanut ja siivoojastakin saa hyvät verovähennykset.  

Hoitajan suhteen ei ole käynyt aivan niin hyvä tuuri. Tutun kautta löytyi kiva tyttö, mutta hän ei tunnu ehtivän meille silloin kun tarvetta olisi opinnoiltaan ja harrastuksiltaan. Haluaisin tytölle tutun hoitajan enkä aina vaihtuvaa, joten pitänee pistää taas puskaradiot laulamaan ja etsiä uusi hoitaja. Päästiinpä me silti tänä syksynä miehen kanssa brunssitreffeille, olipa aika mahtavaa! Jotkut käy kerran kuussa, toiset kerran vuodessa. Mutta yritetään parantaa tapamme..

Kaiken asuntorumban keskellä arki hoituu. Tehdään ruokaa, lenkitetään koirat, viedään tyttö ulos leikkimään, tyhjennetään ja täytetään astianpesukonetta ja pyöritetään pyykkejä. Käydään ristiäisissä, baby showereissa, nähdään ystäviä, käydään kirjatossa, harrastuksissa, fyssarilla ja etsitään uusia talvivaatteita. Soitetaan eläinlääkäriin, viedään autoa huoltoon, haetaan lisää hiuslakkaa, myydään ylimääräisiä kamojamme pois ja yritetään muistaa ostaa lahjat ennen erinäisiä juhlia. Kyllä te tiedätte, perussettiä ja hirveä määrä muistutuksia kalentereissa. 

Toisaalta on kyllä tosi ihanaa käydä välillä kodin ja työpaikan ulkopuolella. Lähteä tytön kanssa kaksin kirjastoon arki-iltana, palauttaa yhdessä kirjat automaattiin, leikkiä leluilla, selailla kirjoja, valita uudet kirjat lainattavaksi ja lainata ne yhdessä automaatilla. Kävellä käsi kädessä ja höpötellä hassuja. Tai mennä ystävän luokse leikkitreffeille, juoda teetä ja syödä herkkuja. Pidellä sylissä vastasyntynyttä vauvaa ja ihmetellä kuinka meidän parivuotiaat ovat jo niiiiiin isoja siihen pieneen kippuravarpaaseen verrattuna. 

Töissä olen saanut tehdä innostavia juttuja ja samalla myös skarpata aikalailla. Meillä on ollut monta isoa projektia päällä yhtä aikaa ja tekemistä riittää. Siinä kun lapsettomat saattavat jäädä vielä illalla tekemään, on minun lähdettävä jo kotiin. Itse vien tytön parina aamuna viikossa ja mies hoitaa muuten viennit ja haut. Näin ollen kiire ei ole aivan valtava töistä lähtiessä, mutta kotona toki odottaa mies, ihana tyttö ja koirat. Yritän siis päivisin keskittyä parhaani mukaan, jotta saisin aikani parhaiten hyödynnettyä silloin kun olen konttorilla.

Jännää kyllä kuinka nopeasti sitä on kotiutunut uuteen työpaikkaan ja saanut taas takaisin sitä ammatillista itsevarmuutta mitä minulta alussa puuttui. Olin aivan "apua, kotiäiti on nyt niin väärässä paikassa" enkä tajunnut miten minulla voisi olla jotain annettavaa. Kävi ilmi, että taidan olla aika hyvä siinä mitä teen eikä puolitoista vuotta kotona rapauttanutkaan osaamistani kun pieni ruostekerros vaan raaputeltiin päältä pois!

 

Välillä on kyllä ikävä aikaa kahdestaan tytön kanssa. Siitä saa hieman makua kun lähdemme kahdestaan liikenteeseen ja juoksemme vaunujen kera bussiin. Ajatella, vielä hetki sitten olin vapaa tekemään näin milloin vain. Ja toisaalta en sitten lainkaan vapaa samaan aikaan. Suosittelen kyllä lyhyttä viikkoa ihan kaikille töihin palaaville. Nelipäiväinen viikko ei ole yhtään niin raskas kuin viisipäiväinen ja siinä saa yhden ihanan spesiaalipäivän lapsensa kanssa vielä kaupan päälle! Toki oli loistavaa, että meillä myös isi saa kokea tämän, mutta kyllä minäkin olisin siitä voinut nauttia vielä vähän pidempäänkin kuin sen pari kuukautta. Kannattaa siis tutkia olisiko lyhennetty viikko mahdollinen töihin palatessa ja olisiko se sopiva ratkaisu juuri teille.

Sairastelujakin on ollut ilmassa, nyt päiväkodilla kiertää kuulemma entero-rokko mitä pelätään tässä muuton kynnyksellä koko perhe (sormet ristiin!). Itse olen selvinnyt koko syksystä vain yhdellä sairaslomapäivällä, mutta toisaalta olen ollut puolikuntoisena useita viikkoja. Mies ja tyttö ovat sen sijaan sairastelleet vähän enemmänkin, mutta saaneet suurimman osan sairaspäivistään osumaan pitkille viikonlopuille. Ihan tavallista flunssaa sentään onneksi, ei mitään sen vakavampaa. Vähän se vie kyllä voimia arjesta, terveenä elämä tuntuu vaan niin paljon paremmalle! (Siis tosi vahva suositus terveenä olemiselle täältä.)

Tässä vielä tuore kuva tytsystä auttamassa uusimman juuri nimen saaneen pienen serkun työntämisessä, vasemmalla on setä ja oikealla serkkupoika. Eilen siis käytiin ristiäisissä, olipa aikamoinen päivä! Katsokaa nyt miten iso tyttö meillä jo on, aivan mahtava pakkaus! Ollaan välillä mietitty onko meille vielä toiveissa lisää lapsia vaiko ei. Aika raskas matka kun on takana jotta saatiin tämä yksi ihana tänne luoksemme eikä pienen syntymänkään jälkeen niin kovin helppoa ole aina ollut. Siihen välillä herää kun näkee ystävien masu- ja vauvaelämää, kuinka rankkoja asioita sitä saikaan kokea matkan varrella. Käy uudelleen läpi keskenmenoja, loppuraskauden vaikeuksia, rankkaa synnytystään ja pitkää toipumista kun vierellä ystävät raskautuvat, synnyttävät ja toipuvat hyvin. Helppoahan siitä kaikesta ei saisi tekemälläkään, mutta ovat nämä kertomukset välillä kuin yö ja päivä.

Mies tuossa jo tokaisi, että kun meille sattui näin mahtava ja ihana tyttö, että uskaltaako sitä kokeilla onneaan toiseen kertaa, että ei meille vaan voi käydä niin hyvä säkä että saataisiin toinen yhtä ihana! Vakavammin puhuen en itse olisi vielä valmis siihen kaikkeen mitä jo kerran koin, vaikka kaikki voisi toki mennä tällä erää ihan hyvinkin. Silti onhan se aina aikamoinen ponnistus (ennen ja jälkeen ponnistuksen, if u hear me). Kyllä sen läpikäydäkseen pitää aikaansaada aikamoinen vauvakuume kerrassaan. Tällä hetkellä kuitenkin keskitymme tähän upeaan tyttöön, uuteen arkeen ja unelmiemme toteuttamiseen. Eikä pieni parisuhdeaikakaan olisi pahitteeksi!

Ja nyt se ruoka- ja kauppalista, iltapalaa, huomiset vaatteet ja vähän aikatauluttamista tulevalle viikolle. 

Hyvää uutta viikkoa ja hirmusti terveisiä kaikille lukijoille - aivan en ole teitä vielä unohtanut!

<3 Eerika & Epeliina (äiti ja tytär 1v 9kk)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Täällä täyden kreisiyden keskellä uutta arkea pyörittäessä olin saanut herätysyrityksiä jopa kahdesta suunnasta Liebster awardin muodossa! Minulle tämän palkinnon ja haasteen heitti Hellallettaksen louna sekä entinen Tuttitangon Lilleri 78 eli nykyinen Luovimista -blogin Pau. Kiitos arvon kanssabloggareille! Tämän tykkäyspalkinnon antaa siis toinen kanssabloggaaja joka:

1. Kiittää sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkkaa hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeää ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.

Sain siis tuplamäärän kysymyksiä vastattavakseni, tässä ensimmäiset Hellallettas-blogin kysymykset:

1. Minkä kirjan haluaisit lukea? Jos et pidä lukemisesta mikä leffa on seuraavana ohjelmassa?

Hyllyssä odottaa viimeistelemistään Kirsi Pihan Äitijohtaja sekä useita kirjoja hyvinvoinnin saralta Mindfulnesista NLP:hen. Lisäksi ostin kolme Tarquin Hallin intialaista dekkaria ja muutama Nesbo odottaa myös lukijaansa. Leffoista seuraavana odottaa vuoroaan Wild.

2. Mainitse yksi asia joka tekee sinut iloiseksi.

Meidän tyttö tietenkin!

3. Jos saisit valita yhden yliluonnollisen kyvyn mikä se olisi ja miksi?

Lentämisen, saisin kokea vapautta, nähdä maailmaa aivan eri tavalla ja lennellä omiin korkeuksiini aina kun tarvitsisin tilaa.

4. Mikä biisi jää usein soimaan päähäsi?

Tahdon rakastella sinua aina ihan väärällä hetkellä.

5. Suosikki lapsuusmuisto

Kalastaminen isän kanssa, lumileikit siskojen kanssa ja koiran rapsuttelu.

6. Onko käsilaukussasi jotain mikä ei sinne kuulu? Mitä se jokin on?

Itseasiassa ei, pienessä käsilaukussa on vain tärkeimmät.

7. Inhokkibiisi

Ei pysty muistamaan, osa renkutuksista saa kyllä aikaan radiokanavan kääntämisen.

8. Onko jotain mitä haluat tehdä elämässäsi ennen kuin kuolet?

Matkustaa kaikille mantereille useampaankin kolkkaan.

9. Mikä on suurin pelkosi?

Ehkä yksin avuttomaksi jättäminen.

10. Mistä ammatista haaveilit lapsena? Toteutuiko haave?

Minulla ei ollut lapsuuden haaveammattia. Lukioikäisenä mietin psykologin ammattia, ura kuitenkin urkeni aivan toisaalta.

11. Keräiletkö mitään? Jos niin mitä?

Reissuilta tuon yleensä jonkun kiven ja simpukan. En tosin ole ihan keräilijäluonne.

Kirsikkana kakun päälle Luovimista-blogin kysymykset:

1. Mitä bloggaaminen merkitsee sinulle, miksi bloggaat?

Aloitin blogini avoimena päiväkirjana, paikkana missä voisin jakaa syvimpiäkin tuntojani asuessani taas uudella paikkakunnalla ilman läheisiä ystäviä juttuseurana. Pian siitä tulikin raskaus-, keskenmeno-, raskaus-, keskenmeno-, raskaus-, vauva- ja perheblogi. Kaiken tämän keskellä vertaistuki ja mahdollisuus avautua tuli tarpeeseen sillä ympärillä oli harvoin ihmisiä joiden kanssa näin henkilökohtaisista aiheista voisi puhua. Toisaalta en halunnut kuormittaa ystäviäni vaunujen vertailulla ja kuvilla uusimmista pikkutöppösistä. Tällä hetkellä blogin pitäminen on jäänyt lapsiperheen arjen jalkoihin ja taisteleekin hieman olemassaolostaan. 

2. Mitä rakastat?

Syvällisiä keskusteluja, perhettämme, merta, vapautta, aurinkoa, hyvää ruokaa, lämpöä, joogaa, mielenrauhaa, innostumista, vaihtelua ja rauhaa.

3. Mitä muuttaisit elämässäsi – nykyhetkessä tai menneessä – jos voisit?

Nykyhetkeen lisäisin tukea läheisiltä ja perheeltä, apua arkeen, omaa aikaa, joogaa, ystäviä ja parisuhdeaikaa mieheni kanssa.

4. Mitä et voi sietää?

Epäoikeudenmukaisuutta, öykkäröintiä, itsekeskeisyyttä, muiden jyräämistä. 

5. Mikä saa sinut innostumaan?

Hyvinvointiasiat, lapset, sisustus ja kodit, matkat ja kaiken uuden suunnittelu.

6. Mitä pelkäät?

Että jään avuttomana yksin, läheisille tapahtuvaa onnettomuutta, taloudellista katastrofia, täydellistä epäonnistumista, väkivaltaa.

7. Lempiherkkusi?

Salmiakki.

8. Mihin maahan haluaisit syntyä, jos voisit valita? Miksi?

Italiaan. Kauniissa ja lämpimässä maassa perhe on läheinen ja tukena, tunteita ei pelätä näyttää, elämää todella eletään ja niihin maan epäkohtiin puolestaan tottuisi kasvaessaan sen kaiken keskellä.

9. Mikä musiikkikappale sopii parhaiten tämän hetken elämääsi tai tunnelmiisi? Miksi?

-

10. Mikä taiteenlaji on sinulle läheisin?

Kirjallisuus, musiikki, valokuvataide, elokuvat.. ehkä näistä tunteisiini vetoaa eniten musiikki. 

11. Millaisissa tilanteissa olet parhaimmillasi?

Kun hätätilanteessa jonkun täytyy toimia ja selvittää mitä tehdään, silloin ei ehdi turhia ajatella vaan sitä pistää rattaat pyörimään muiden jähmettyessä.

Laitan tämän palkinnon ja haasteen eteenpäin seuraaville 11 bloggarille:

Minä ja mun pää + nää

This is our story

Loxodon

Medde xoxo

Retroprinsessa

Päivät kuin

Pied-terre

3h+kasvimaa

Anna Karin

Karuselli

40 hours and counting

Ja heille 11 kysymystä vastattavaksi

1. Mitä sanot itsellesi aamuisin? Onko se voi ei, oi ihanaa vai jotain siltä väliltä?
2. Millainen on unelmakotisi?
3. Miten matkustat ja minne kun matkustat?
4. Mikä on lempivuodenaikasi?
5. Mitä väriä sinulla on yleensä eniten päällä?
6. Otatko vai vältteletkö riskejä elämässä?
7. Mihin panostat, mistä pihistät?
8. Millainen olisi unelmiesi työpaikka?
9. Jos kukaan/mikään ei estäisi minua, minä..
10. Tulen parhaiten toimeen ihmisten kanssa jotka..
11. Pyrin välttämään sitä että..

Näin! Katsotaan josko saisin tämän haasteen lähetettyä teille kaikille myös eteenpäin. Mutta nyt iltapesulle ja nukkumaan. Aamulla on päivä uusi! Tyttö päiväkotiin, meitsillä on jänniä projekteja töissä käynnissä ja työmatkat kuuntelen NLP-kurssin äänitteitä (ainoa hetki niille, onneksi on äänitteet!). Muutenkin elämä on aika täyttä asunnon myynnin, uuden rakentumisen alkamisen ja väliaikaisen kodin vuokraamisen keskellä. Mutta hei, huomenna ei vielä sada ja sateisen päivänkin varalle meillä on tytön kanssa molemmilla upouudet kumpparit! Kyllä nyt kelpaa syksyä aloitella ;)

Ihanaa syksyä ja paljon terkkuja täältä vähemmän hiljaiselosta tämän enemmänkin hiljaiseloaan elelevän blogin kautta!

<3 Eerika & Epeliina (1v 8kk äiti ja tytär)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Haluaisin voida kirjoittaa sellaisen postauksen, missä kertoisin kaikkien päiväkotivalmisteluiden olevan mahtavalla tolalla, kuvituksena käyttäisin täydellistä kerhoreppua ja uunituoreita design-vaatteita ja mukaan liittäisin listan kaikesta mihin olemme valmistautuneet toisista kumppareista vienti- ja hakuaikatauluihin. Sentään voin iloisena kertoa päiväkotiharjoittelun menneen todella hyvin, tyttö tykkää leikkiä päiväkodissa muiden lasten kanssa ja hiljalleen alkaa lämpiämään hoitajillekin. Tänään kävin itsekin toteamassa saman ja olemalla ulkona kuin lumiukko kaikesta mitä siellä tapahtuu (samalla kun mies oli kuin yksi hoitajista jolle lapset kävivät kertomassa asioita ja joka auttoi piirrustuspaperien kiinnittämisessä, jes)

Tunnen tällä hetkellä olevani paskamutsi, -vaimo, -työntekijä, -koiranomistaja ja -kotihengetär. Uusi työ on vienyt voimat ja joku flunssakin tässä samalla kiipesi nenälleni. Mies on pyörittänyt kotia eikä minulla ole hajuakaan mitä milloinkin tapahtuu. Tulen kotiin väsyneenä ja vastassa on äitiä haliva lapsi joka kitisee heti jos uhkaan häipyä näkyvistä. Mies on usein ehtinyt jo tekemään ruoan, mutta sen rauhassa syöminen on aika kaukana kun tyttö änkee samalla syliin tai tulee kiskomaan minua muualle leikkeihin. Mies on myöskin lenkittänyt koiria lähes yksinomaan tällä viikolla minun viettäessä koko illan tytön kanssa kotona ja ulkona. Tytön mennessä nukkumaan olisin itsekin jo valmiina pehkuihin. On vähän sellainen olo etten saa yhtään mitään aikaiseksi kotona kun olen vaan niin kiinni tytössä. Yritän muistuttaa itseäni, että sekin on homma.

Töissäkin on tullut varsinkin tällä viikolla puuhailtua puolilla valoilla ja tuulilasi huurussa. Olen lähetellyt hoputusmeilejä väärälle yhteistyökumppanille ja juoksennellut tulostimella tulostellen kokoajan miten sattuu. Olen hörppinyt finrexiniä ja vetänyt allergialääkettä mahdottomaksi paisuneisiin lähes viiteenkymmeneen itikanpistoon (olipa muuten mahtavat firman kesäpäivät viime viikolla!). Olen hakannut päätäni näyttöön kun mikään ei vaan onnistu ja yrittänyt välttää työkavereille kitisemistä viimeiseen asti. Olen myös kuin ihmeen kaupalla skarpannut isoon asiakastapaamiseen enkä ainakaan mennyt aivan totaalisen kipsiin selitellessäni suunnitelmia. Hyvin siis menee kun koeaika on ihan kohta lopuillaan. Osaako kukaan skarpata koko neljää kuukautta?

Uskon kyllä, että tytön päiväkotiura tulee alkamaan vallan hyvin, vaikka tämä meidän aikuisten arkirumba tuntuukin vähän sotkuiselta. Päiväkoti on ainakin tosi kiva, kotoisa ja pieni missä jaksetaan keksiä kaikenlaista kivaa puuhaa lasten kanssa. Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä! Kaipa ne on tottuneet vähän pihalla oleviin vanhempiin ja osaavat kertoa mitä tarvitaan milloinkin. Kuulemma laittavat lapulle kun tarvitaan lisää vaippoja kun aloin siitäkin jo huolehtimaan.

Vaatteet tosin uhkaavat loppua kesken edellisten jäätyä juuri pieniksi, mutta kurahousuja ja -hanskoja on ainakin kahdet! Jonkin verran varavaatteita ollaan viemässä päiväkodille joten hirvittävän montaa paitaa ja housua ei kotiin jää. Lastenvaatekirppikseltä löysin vain yhdet housut ja osa aiemmin hamstratuista vaatteista on vielä isoja joten tein tilauksen verkkokaupasta (normihintaisia lastenvaatteita, olenko tullut hulluksi vai epätoivoiseksi?) ja lauantaina olisi tarkoitus käydä vielä kirpparikierroksella. Olisi ehdottomasti parempi fiilis jos meillä olisi riittävästi vaatteita sinne, tänne ja vielä pyykkiinkin. Itselleni listat ja etukäteisvalmistelut tuovat uskomattomasti mielenrauhaa (kuten myös puhdas keittiö ja koirankarvattomat lattiat).

Kaiken muuttuessa ja asuntorumban ollessa samalla aivan sekaisin on meitsin turvallisuuden- ja elämänhallinnan tunne olleetkin hieman koetuksella. Samalla itsestä huolehtiminen on jäänyt aikalailla viimeiseksi. Flunssa näyttää jo lähes talttuneen, joten ehkä pian voin taas lähteä fillarilenkille ja viikonloppuna ajattelin joogata päiväuniaikana yoogaian kautta. Josko näihin arki-iltoihinkin saisi kohta taas lisää iloa, liikettä, ihmisiä ja jaksamista?

Huomaan kyllä, että puolikuntoisena tämä arkirumba tuntuu aikalailla mahdottomalta jaksaa, viime viikko meni aika hiton monta kertaa paremmin! Viime viikolta löytyi myös suurin osa kuvistani, ihania marjanpoimintahetkiä tytön ja vanhuskoiran kanssa, tyttökoiran kanssa lenkkeilyä, ihania naapureita ja lapsia puistossa, uudet tennarit meille molemmille tytöille ja aivan taivaallinen smoothie. Josko sellaista kivaa löytyisi myös ensi viikosta kun päiväkotirumba alkaa? Tsemppiä vaan kaikille ruuhkavuosia eläville, selviäähän tästä varmasti elossa?

<3 Eerika & Epeliina (1v 7kk äiti ja tytär)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Luin juuri facebookista Mark Zuckerbergin statuksen, missä hän kertoi sekä heidän odottavan tyttövauvaa sekä läpikäymistään kolmesta keskenmenosta muutaman vuoden sisällä. Voin sanoa, että kyynel vierähti poskelle. Tässä lapsiperheen arjessakin muistuu välillä mieleen se suru, tunne siitä kuinka jotain on riistetty sisältäsi ja ne kaksi pientä tähteä taivaalla joita rakastin <3 Uskomatonta, että olemme tässä juuri nyt, perheenä.

Ihanaa, että myös miehet antavat äänen ja kasvot keskenmenon surulle ja toisaalta myös sille ilolle minkä raskaus saakaan aikaan. Ihanat Mark & Priscilla, onnea loppuraskauteen!

<3 Eerika, kolme vuotta ensimmäisestä keskenmenosta, kaksi ja puoli toisesta ja puolisentoista rakkaan tytön syntymästä

Share
Ladataan...

Pages