Äitiyslomalaisen uusi arki

Bättre liv

Uh, sainpas sen nukkumaan! Pääsinpäs karkaamaan pienen vierestä onnistuneesti! Sainpas vihdoin teekupposeni, mitä varten kävin jo kolmesti kiehauttamassa veden, sekä jäätelöni, minkä kaavin jo aiemmin, mutta laitoin lautasineen pakkaseen odottamaan. Mielenkiintoista tämä vauvaelämä!

Ja mielenkiintoisia ovat myös olleet viime päivät. Lauantaina mietin meidän nukkumisjärjestelyjä ja aloin taas haaveilemaan sen pinnasängyn ostosta, nimittäin juuri sen Leanderin lapsen mukana kasvavan sängyn tietenkin. No sitten huomasinkin sellaisen olevan käytettynä myynnissä ja hetken päästä olin jo sopinut että lähdetään sunnuntaina sitä katsomaan. Sunnuntaina oltiinkin aivan ihanan perheen kauniissa kodissa leikkimässä koiranpennun kanssa, juttelemassa mukavia, baby nukkui turvakaukalossaan söpösti ja me hiplattiin tosi hyvässä kunnossa olevaa sänkyä. Niin ja sitten me oho, ostettiin se. Kotimatkalla käytiin vielä lemppariteekaupassani hyödyntäen pienen hyvät unenlahjat ja kun kotiin tissibaarille päästiin, oli sänky jo matkalla meidän työhuoneeseemme. Illalla vähän ihmeissämme järkkäiltiin työhuonetta, jotta sänky saatiin sinne mahtumaan. Just kun luulin ettei meillä ole liikaa tavaraa, meillä on taas liikaa tavaraa.. 

Sänky on kaunis ja niin kovin iso meidän pikkiriikkisen vauvan rinnalla. Ei ole hajuakaan mitä me näiden nukkumisjärjestelyjen kanssa tehdään, mutta kyllä tuolle sängylle vielä käyttöä tulee, joko työ-/lastenhuoneen tai meidän makkarin puolella. Ehkä jossain vaiheessa se tulee sivuvaunuksi? Vaikka meillä onkin jo tuo unikeinu makkarissa. Ja vaikka pieni ei tällä hetkellä suostu oikein nukahtamaan ellei ole iholla kiinni. Viimeisimmät yöt ovat kuitenkin sujuneet taas aika hyvin meidän "perhepedissä". Pieni on syönyt oikein kunnon tankkaukset siinä 22-24 välillä ja heräillyt uudelleen syömään vasta 4:n maissa pitkäksi toviksi. Seiskan-kasin maissa on taas syöpötelty. Parhaimmillaan voi siis saada 4-5 tuntia yhtenäistä unta yön parhaimpina tunteina, jippii! Olen myös saanut siirrettyä pienen hetki syöttöjen jälkeen keskemmälle sänkyä ja saanut hieman enemmän tilaa ottaa sopiva asento. Kun pieni on aivan kiinni minussa, en vaan jotenkin liiku. Niinkuin lainkaan. Usein nukahdan kesken syötön, mutta saatan havahtua jonkun aikaa sen jälkeen siirtämään pientä, piilottamaan tissin ja ottamaan paremman asennon. Nyt kun sanoin tämän täällä, pitää kyllä koputella puuta, toivotaan parasta myös tuleville öille! 

Tuttipulloakin jo kokeiltiin, pieni on tänään vasta 3vko.. ajateltiin kuitenkin testata kun toiselta puolelta tuli maidonkerääjään semmoiset 60 ml (tai reilut, osa taisi holahtaa liinalle kun siirsin sitä) ja pakkasessa on jo aika monta pussukkaa maitoa. Pieni ei kyllä aivan hirveästi tästä vekottimesta vakuuttunut. Söin semmoiset 10 ml.. No, jatkamme hiljalleen harjoituksia, ehkä joku viikko tuttipullokin alkaa kelpaamaan ja äitikin voi liikkua vapaammin!

Ja jännimmän äärellä, nimittäin tänään alkoi meillä ihan uusi arki miehen lähtiessä aamulla töihin! Pieni heräili aamumaidoille miehen lähtiessä, olin niin tyytyväinen ajoitukseen ja olinkin nousemassa kahdeksalta aamutoimilleni, kun pieni halusikin tankata toisenkin tissillisen. Sitä imettäessäni nukahdin.. hups! No, heräsin sitten aivan liian myöhään hätkähdettyäni ettei sitä torkkua ollutkaan herätyksessä ja pääsin kuin pääsinkin aamupesulle, aamupalalle ja kasaamaan kamppeita. Sain vaihdettua pienelle vaipan ja puettua unisen rauhallisena ja pistettyä lämpöpussiin ja turvakaukaloon, mihin hän pian uudelleen nukahti. Huh! Viimetingassa menimme autolla paikan päälle ja etsimme tovin parkkipaikkaa äiti-vauvajoogan liikuntasalin parkkikselta. Lopulta päädyin laittamaan auton varatulle paikalle ja aloin irroittamaan turvakaukaloa autosta. Siinä sitä yritin epätoivoisena väkertää pitkän tovin ollessani jo myöhässä, kunnes tajusin painelevani vääriä vipuja. Näillä irroitettiin kaukalo vaununrungosta, mutta ihan eri paikasta irroitetaan kaukalo telakastaan. Huoh! Ihme juttu, mies on tehnyt tämän tähän mennessä, minä vaan kokeilin silloin pari kk sitten. Aivot hoi..

Mutta kaukalo mukaan ja menoksi! Pirun painava kaukalo muuten. Ei herranjestas miten painava kaukalo muuten. Ja miten hankala sitä onkaan kantaa tällaisen lyhyehkön naisihmisen, jolla ei ole mitään lihaksia ja kehokin on vielä heikko. Ja koko kaukalo tuntuu hakkaavan jalkaa vasten, aivan kuin toista jalkaa ei edes pitäisi olla olemassa. Vahtimestari onneksi auttoi löytämään oikean salin ja sinne me sitten mentiin kaikkien äitien ja vauvojen keskelle eikä kukaan ollut myöhästymisestämme vihainen. Pieni nukkui kaukalossaan läpi tunnin, ohjaaja sanoi että voin hyvin osallistua alusta asti vaikka synnytyksestä on vasta 3 vko ja tunsin oloni melkein ihmiseksi. Tehtiin tosi rauhallisesti vauvojen kanssa keikenlaista, tosin meitsin vauva se vaan koisi menemään, ei sillä että olisin tarvinnut vielä lisäpainoa! Aina välillä lepäsin ja joistain liikkeistä tein eri version, mutta eipä tuolla mitään mahdotonta rehkimistä tosiaan tehty ja vauvojen kanssa myös leikittiin ja höpöteltiin. Tosi kiva tunti, vaikka onkin, äh, aamupäivällä :) Ensi viikon tunti joudutaan skippaamaan neuvolan takia, mutta kahden viikon päästä ollaan varmaan jo ihan eri vedossa (ainakin äiti?). Tosi jännää muuten nähdä eri ikäisiä vauvoja ja kuinka tottuneesti isompien vauvojen äidit vaan antoi tissiä tai vaihtoi vaippaa siinä jumppamatolla kesken tunnin. Eipä onnistuis vielä meiltä! Nimittäin meillä se tissin antaminenkin kestää sen verran pitkään, että siinähän menis koko tunti.. no ehkä meistäkin tulee vielä vanhoja konkareita!

Käytiin vielä tämän jälkeen neuvolassa pikapikaa, neuvolan täti laapisti pienen napaa vielä toiseen kertaan edellisviikkoisen käynnin jälkeen kun navassa ei ollut juurikaan muutosta (siinä on keskellä sellainen pieni juttu). Nyt vaan jatketaan putsailuja ja toivotaan että se lähtee pian siitä :) Hirmu rauhassa oltiin koko käsittelyn ajan, mutta turvakaukaloon pakatessa huudahdettiin hetki. Kun nostin kaukalon, loppui myös huuto ja päästiin hyvin autoon ja kotiin. Tissibaarille, äidin noustessa herättiin myös, seuraneidiksi kun äiti söi, sit vähän kitistiin ja vaihdettiin vaippa ja oho, kastuneet vaatteetkin kunnes tankattiin vielä toinenkin tissi. Mutta voi apuva, miksi äidin taas yrittäessä karata herättiin ja kitistiin ja sylissäkään ei ollut hyvä eikä unikeinuun nukuttaminenkaan ihan onnistunut vaikka tosi läheltä liippasi ja miksei äiti saanut teetaukoaan? No, kolmas tissi sanoi toden, olipas pienelle tullut nälkä pitkän reissun aikana! Ja sainpa karattua pienen vierestä kirjoittamaan tätä postausta ja herkuttelemaan iltapäiväteeni :) Vaan äh, miksi sieltä makkarista kuuluu taas jotain öhinää?? Nukunukunukunuku, oot pieni liian väsynyt herätäksesi vielä..

Ainiin, Instagramin puolella lupailinkin aivan järjettömän hyvää reseptiä, mies nimittäin teki tätä herkullista siikaa Glorian ruoka & viini -lehden reseptillä eilen ja avot, pakkohan tämä on jakaa! Tässä linkki tähän ihanaiseen: Sitruunainen pinjansiemenillä täytetty siika. Meillä tämän kanssa syötiin sienirisottoa, sillä kaapissa sattui olemaan ruskeita herkkusieniä ja salottisipuleita (ainahan kaapissa on risottoriisiä ja hyvää parmesaania..). Kuvassa kokonaisesta kalasta lautaselle kaavittu annos, nomnom! Tuo pinjansiemensotku oli aivan järjettömän hyvän makuista, sitä siis oli siellä kalan sisällä kun se kävi uunissa. Siis niin ihanasti maistui sitruuna tuossa, ai nomnomnomnomnom vaan! Onneksi tätä jäi yksi annos tälle päivälle, muuten ei mami olisi kyllä syönyt mitään oikeaa ruokaa tänään lounaaksi. Oi millä minä ruokin itseni nyt kun mieheltä loppui isyysloma? Jotenkin veikkaan, ettei päiviin jää juuri sopivia hetkiä tehdä kunnon ruokaa.. tai sit se palaa pohjaan kun pienestä pitää taas huolehtia :)

Paljon terkkuja täältä, aurinko paistaa, lunta on maassa ja pieni on söpö! Äiti tosin vähän väsynyt :)

<3 Eerika & Epeliina (tänään 3 vko!)

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Kun mieheni palasi töihin tytön ollessa sen kaksi viikkoa vanha, ajattelin myös, että miten ihmeessä pärjään! Kyllähän sitä pienen kanssa päivä menee, ei siinä mitään. Mutta se ruoka ja pyykit ja ois kiva ettei asunto näyttäisi räjähtäneeltä. Mutta kummasti se siitä lähti sujumaan. :) Ehdin päivittäin helposti käydä tytön kanssa parin tunnin kävelyillä, nauttia kupillisen teetä ja tehdä vielä ruoankin! ^^

Toinen juttu oli kun palasi töihin, se oli yhtä helvettiä. :D

Eerika
Bättre liv

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että iltapäiväunet ovat pitkät ja sikeät, joten silloin saa sapuskaa ja vähän siivoiltuakin! Toivotaan että tämä olisi sääntö eikä vain parin päivän poikkeus ;) Harmi kun nämä pakkaset tuntuvat estävän meidän päiväkävelyt näin pienen kanssa (suositus olisi pakkasrajaksi -10°C), mutta ehditään me vielä vaunuilemaankin!

Tuota töiden ja perhe-elämän yhdistämistä en kyllä tajua yhtään, ellei sitten tee vajaata viikkoa.. onneksi ei vielä tarvitsekaan!

Torey
Näissä neliöissä

Ite suosittelen palaamaan töihin 6h/päivä. Armollista itselle, armollista hoidossa olevalle pienelle. :)

Eerika
Bättre liv

Osittaisella hoitovapaallahan se onnistuisi eli joko 4 pv/vko tai 6h/pv :) Ja voihan töihin mennä & sieltä tulla miehen kanssa eri aikaan niin että toinen vie ja toinen hakee ja päivästä tulee pienelle mahdollisimman lyhyt :) Mut hmm.. tähän on vielä onneksi aikaa!

suutarin lapsen kengät

Kuulostipa tutulta aivan navan 'juttua' myöten :D Hauskoja päiviä sinne! Mekin vielä harjoitellaan vähän kaikkea ja poika 5kk. Aina vaan ihanammaks kyllä käy koko ajan <3

Eerika
Bättre liv

Jee, vieläkin ihanammaksi tästä? ;) Nämä rauhalliset päivät ihan kahdestaan on kyllä itseasiassa ihan hirmu kiva juttu, saa puuhastella ihan vaan tyttöjen kesken päiväseltään :)

Nintin (Ei varmistettu)

Viimein ehdin pikaisesti kommentoimaan ja onnittelemaan pienestä söpöläisestä! Ja hienosta sängystä toki myös! Näpyttelen tässä yhdellä kädellä, kun oma vauveli torkkuu toisessa kainalossa. Tähän aikaan illasta ei voi laskea käsistä, sillä huuto alkaa parin minuutin sisään, kun masukipristelyt vaivaavat. Minityyppi syntyi laskettuna päivänä 18.12. ja vaikka oma synnytykseni taisi olla astetta helpompi kuin sinun (ainakin toipumisen suhteen), oli meilläkin omat vaikeutemme. Ehdin viettää tyyppösen kanssa vain vuorokauden yhdessä, kun pieni joutui synnytyskomplikaatioiden vuoksi lastenosastolle hoitoon. Ero vauvasta oli rankkaa aikaa ja yksi yö sairaalassa menikin täysin itkeskellessä. Jouluksi pääsimme onneksi kotiin ja vauva onneksi voi hyvin noita masuvaivoja lukuunottamatta. Yöt hän kuitenkin nukkuu hyvinpienessä Stokke-pesässään, kun näin sänkypostauksesta oli kyse. :)

Voikaa ja nukkukaa hyvin!

Nintin ja Minityyppi 4 viikkoa

Eerika
Bättre liv

Voi höh, masukipristelyitä siellä! Oletteko muuten kokeilleet kantoliinaa? Saa ihanasti kädet vapaaksi! Meillä isimies on kantoliinaillut alusta asti, mutta itse vasta uskaltauduin kokeilemaan :) Kuulostaa kyllä rankemmalle, että pienellä on jotain hätänä, kuin että itse saa kärsiä hieman extraa. Onneksi kaikki on kuitenkin nyt hyvin :)

Meillä ei tosiaan tykätä nukkua kuin ihan vieressä varsinkaan öisin, mutta toisaalta se on imettäessä minulle kätevintäkin kun voi vaan avata maitobaarin luukun ja hetken päästä me molemmat nukahdetaankin siihen. Päivisin voi toki jättää yksin nukkumaan, mutta silloinkin olisi parasta nukahtaa tissille tai syliin eikä ihan hirveästi saisi sen jälkeen liikutella :) Onkos teillä se pikkuinen Stokke vai se mikä kasvaa lapsen mukana? Se on kyllä kans tosi söpö, samaa tuota soikeaa muotokieltä kuin tässä Leanderissakin mistä tykätään!

Terkkuja meiltä täältä iltapäiväunilta (kaikki muut nukkuu paitsi minä)!

Nintin (Ei varmistettu)

Juu, olisin kyllä ehdottomasti ottanut pienen kärsimykset mieluummin itselleni. Ihan sydäntäsärkevää oli nähdä pikkuisen hätä, mutta onneksi pääsi hyvään hoitoon ja parantui. Masuvaivat eivät onneksi ole mitään koliikkitasoa ja minityyppi on nytkin päikkäreillä vaunuissa. On muuten väläytellyt vanhempien iloksi jo superihania hymyjä viime päivinä. :) Meillä on siis se Sleepi Mini ja siihen hänet laitetaan iltaisin nukkumaan. Pitäisi jatkopalojen avulla kasvaa normaaliin pinniskokoon. Koska yöllä syödään vain kerran, otan siksi aikaa viereen syömään ja laitan sitten pienen ryöhtäytyskanniskelun jälkeen takaisin omaan sänkyyn. Sillä tavalla äitikin nukkuu paremmin. Aamuisella otan sitten taas viereen syömään ja toisinaan jatketaan vielä molemmat unia lähekkäin. Yleensä äiti kuitenkin jossain välissä hiippailee nauttimaan aamupalaa omassa rauhassa. :)

Kantoliina pitäisi kyllä ottaa aktiiviseen käyttöön. Jotenkin on vain ollut tosi hankalaa saada vauvaa siihen kyytiin yksinään, niin se on vähän jäänyt. Ilta-aikaan kotona on kuitenkin isimies, joten käsiä pääsee välillä lepuuttamaan. Nyt otan oikein tehtäväksi illalla isin avulla kantoliinaharjoitteluprojektin. :)

Lilleri78
Tuttitango

Onpa kivannäköinen sänky! Ja kätevää kun sen saa jatkettua juniorisängyksi. Mä just tänään tilasin meille kerrossängyn ja jaiks, kun tuntuu niin ison lapsen jutulta!

Mutta hui, kun luin teidän arkipäivästä pienen kanssa niin johan alkoi taas jännittää elämä kahden pienen kanssa... Onhan mulla jo kokemusta yhdestä, joten se varmasti helpottaa eikä kaikki tule niin uutena. Mutta kun pitäis ruoka saada tarjoiltua esikoisellekin sen oman syömisen lisäksi, missä välissä ehdin vauvanhoidolta! Uuh. Kai ne rutiinit siitä joskus muodostuu taas...

Ja voi kun teidän pieni tyttö on suloinen! <3

Eerika
Bättre liv

Kiitoskiitos, pienen suloisen äiti kiittää!

Ehkä sen toisen kanssa ne rutiinit tulee sitten vähän aiemmin kun isomman lapsen hoidon kannalta on vaan tultava ;) Ja ehkä se vauva pyörii sitten mukana kantoliinassa ja vaunuissa ja oppii nukkumaan itsekseen sillä aikaa kun puuhastelette isomman kanssa.. onneksi näin pieni lähinnä syö ja nukkuu! Nyt kun vielä jotenkin keksisi miten kätevämmin saisi pienen imetettyä samalla kun se on kantoliinassa.. ;)

Lilleri78
Tuttitango

Niinpä, pakkohan sen on siinä ohessa mukana kulkea... Taitaa toisten (ja siitä eteenpäin) lasten kanssa kaikki mennä vähän siinä ohessa ja vahingossa, kun esikoisen kanssa voi vielä stressailla ja jännäillä kaikenlaista. Niin ja se on hyvä, että nyt meillä sentään on perheessä olemassa päivärytmi jo valmiiksi, hyvä siihen on vauvan tulla, kaksin miehen kanssa meillä ei ollut rytmiä sitten yhtään tai jos oli niin se oli varsin huono :D

Mä oon ajatellut tilata Huggababy -kantoliinan, jos en saa sitä ystävältä tarpeettomana. Ystävä oli imettänyt siinä ja oli kuulemma onnistunut hyvin, joten ajattelin, että se vois nyt kahden lapsen kanssa olla hyvä juttu. On meillä tavallinen trikooliinakin sekä Manduca, mutta niissä en oikein osannut imettää ja trikooliinan virittely on astetta hitaampaa. Tietty saattais onnistua helpommin näin toisella kerralla. Tuota Huggababya testattiin Lapsen kanssa kun oli noin vuoden ikäinen, siihen sai näppärästi ja nopeasti laitettua lonkalle istumaan niin kulki mukana, mutta kädet oli vapaat.

JohannaSa (Ei varmistettu) http://leivilla.blogspot.fi/

Oon lueskellut blogiasi jo pitkään ja se antaa minullekin toivoa että saadaan nyytti syliin asti &lt;3

Eerika
Bättre liv

Ihana kuulla, paljon onnea odotukseen! Ei voi kuin uskoa, toivoa ja rakastaa <3

sirppuli (Ei varmistettu)

annetaanko laappista johonkin muuhunkin kuin napasieneen? Meillle tuli se, mutta onneksi neuvolatäti kertoi sen tulevan pikemminkin vääränlaisesta sidonnasta kuin epähygieniasta.onnea vauvasta :-)

Eerika
Bättre liv

Hirveen hyvä kysymys kun neuvolan täti ei ole selittänyt mikä tän homman nimi on ;) Putsailtu ollaan kyllä ohjeiden mukaan. Josko tuo tuosta tulisi kuntoon, maanantaina taas neuvolaan tsekattavaksi! Ja kiitos, pieni on aika ihmeellinen :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.