Äitiyspakkauspohdintoja

Bättre liv

Yhdyn tähän edellisen vuoden äitiyspakkausta pohtivien joukkoon Uuden elämän arvoitus ja Aika kypsä äidiksi -blogien postausten innoittamana. Äitiyspakkaus on mielestäni tosi kiva tapa tukea vauvaperheitä ja tuntuu jotenkin lämmittävältä että valtio tukee näinkin konkreettisella tavalla kollektiivisesti ihan jokaista. Siksi tuntuukin vähän hassulta narista äitiyspakkausen sisällöstä, sillä itsestäänselväähän se on etteivät kaikki tykkää kaikesta ja jokaisessa perheessä käytetään vähän erilaisia tavaroita. Meille äitiyspakkaus otettiin melkein automaatiolla, en niinkään laskeskellut sitä mikä lopulta kannattaisi sillä halusin saada äitiyspakkauksen ainakin kerran. 

Pakkauksen saatuani olin aluksi aivan innoissani, sitten mietin kuinka kamalan isoja monet vaatteet olivatkaan. Mutta kuten todettua, vauvat kasvavat aivan hurjaa vauhtia ja suurin osa näistä on meille jo armottomasti liian pieniä. Aika harvoja vaatteita lopulta edes käytettiin, kaikki käyttöönottopestiin ja osaa ehdittiin kokeilla kerran-pari päällä.. onneksi osaa pakkauksen sisällöstä on kuitenkin käytetty roimasti enemmän jo näiden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ja vielähän ehtii :)

Käyn läpi kuvan tuotteet ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle pystyrivi kerrallaan:

Haalaria ei olla käytetty vielä lainkaan, aluksi se oli liian iso ja epäilen sen mahtumista ensi talvena jos pieni kasvaa tätä vauhtia. Jos haalari mahtuu vielä niin sitä voidaan hyvinkin käyttää vaunutellessa ainakin alkutalvesta. En tosin itse tykkää erityisemmin haalarin ulkonäöstä, vaikka se aika neutraali onkin. Villamyssyä ei olla myöskään käytetty, se on sen verran iso että tulee varmaan ensi talvena käyttöön. Tumppuja ja tossuja ei olla myöskään käytetty, jos mahtuvat niin otetaan ensi talvena käyttöön.

Makuupussi ehdottomasti ihan lemppareitani! Aivan sairaan söpö siilikuosi. Ollaan käytetty tätä jatkuvasti aivan pahimpia pakkasia lukuunottamatta, jolloin käytettiin paksumpaa makuupussia. Alle voi laittaa kelin mukaan sopivan kevyen haalarin.

Puolipotkareista pienempiä turkooseja käytettiin jonkun verran kun vauva oli pienempi, mutta meillä ei ole ollut tapana käyttää potkupukuja tai puolipotkareita joten saa nähdä tulevatko valkoiset käyttöön lainkaan. Kärjellisissä pituus tuli nopeasti vastaan ja tytön jalkaterät ovat myöskin pitkät ja tulivat usein yli. Näissä on tosin hyvälaatuinen joustava ja pehmeä kangas joten katsotaan miten valkoisten käy!

 

Iloinen Lorutoukkaa ei olla vielä katseltu kuin pari kertaa, kuvat saattavat vähän kiinnostaa kun äiti niitä näyttää. Eiköhän tälle vielä käyttöä tule!

IvanaHelsinki -potkupukua ei olla käytetty lainkaan. Kaiken lisäksi saatiin jostain toinenkin tällainen. Yksi ollaan jo lahjoitettu eteenpäin, toinen saanee saman kohtalon. Jotenkin tämä kuosi ei vaan pure ja niin.. ne potkupuvut.

Harmaat housut tulevat varmaan käyttöön kunhan pieni kasvaa vähän. Norsupaita ei oikein innosta ja vaikuttaa myös epäkäytännölliseltä bodyihin verrattuna.

Potkupukua kokeiltiin kerran, potkarit eivät vieläkään ole meidän juttu ;)

Myllymuksujen aio:t ovat ihan lempparit, näitä on saatu tuttavilta vielä lisää ja vinkvink vielä olisi tilausta! ImseVimsen taskuvaippa on aika iso kokomerkintäänsä nähden ja malli on jotenkin hankala. Saas nähdä istuuko paremmin kun pieni vähän kasvaa. Harso on tietty käytössä. Terveyssiteistä taisin käyttää pari kunnes vaihdoin toiseen merkkiin, kortsut tulevat ehkä vielä käyttöön. Liivinsuojat olivat kivat, mutta eivät tunnu niin mukavilta ja pintakuivilta kuin kasa käytettyinä ystävältä ostettuja joita tulee käytettyä paljon enemmän. Eivät myöskään ole pidoltaan ihan parhaat.

IvanaHelsingin bodya ei olla käytetty vielä, koko on aika leveä eikä kuosikaan ole mieluinen. Jäänee käyttämättä..

Valkoista hattua kokeiltiin kerran.

Valkoinen body oli hyvä, vaikka nepparillinen kietaisubody olisikin ollut vielä parempi. Ollaan käytetty silloin kuin lempparibodyt olivat olleet pesussa :)

Pyyhe on ihan ok, käytetään silloin kun lempparipyyhe on pesussa (saatiin ihana Skipp Hopin ihana ankkapyyhe!), harjakynsisakset ja lämpömittari ovat myös käytössä. Hammasharja tulee varmaan käyttöön, tosin innolla ostan jonkun söpömmän heti kun tästä aika jättää. Rasvaa olen käyttänyt kerran-pari ja joskus omiin käsiini. Suosin enemmän öljyjä ja pienen iho on ollut tosi hyvässä kunnossa muutenkin.

Kevythaalari on tosi söpö ja nyt käytössä, toivottavasti mahtuu käsien ja jalkojen kohdat avattuna päälle vielä ensi syksynä!

Kypärämyssyä ei olla käytetty, oli kyllä sen kokoinen että menee varmaan syksyllä/talvella.

Kietaisubodya naruilla käytettiin silloin kun kaikki omat nepparilliset olivat jo ehtineet pesuun. Nepparit vaan ovat niin paljon kätevämmät eikä naruja jää roikkumaan joka puolelle.

Sukkahousuja ei olla käytetty, mahtuvat varmaan vielä myöhemminkin sillä joustavat hyvin. Harvemmin käytämme mekkoja ja muutenkin housut nyt vaan on pop! Tiikeritumput ja -sukat ovat ihan lemppareita, tumppuja käytettiin aiemmin enemmän, viime aikoina käytössä ovat olleet lähinnä sukat. Sopivat hyvin monen kokoisille!

Yöhaalaria kokeiltiin vasta kun se oli jäämässä pieneksi. Meillä on itseasiassa näitä monta ja kaikki jäivät pieniksi ennen kuin tajuttiin käyttää, hups! Alkuun meillä olikin käytössä merinovillainen unipussi, vasta viime aikoina ollaan alettu käyttää myös haalarimallisia yöpukuja kun unipussi on alkanut käymään pieneksi.

Myssy on vielä vähän iso, käytetään varmaan syksyllä.

Raidallinen potkupuku pääsi kokeiluun vain kerran, ne potkupuvut taas..

Oranssi-harmaaraidallinen body on vielä vähän iso, käytetään varmaan jonkin verran kun tulee sopivaksi.

Villahaalaria vaikuttaa hyvälle, mutta meillä ei ole ollut tarvetta välihaalarille. Toivottavasti tälle tulee vielä joskus käyttöä.

Valkoisia housuja on käytetty joitain kertoja, resori on vaan kovin löysä ja kankaasta näkyy herkästi bodyn kuosi läpi.

Purulelu odottaa, että pieni innostuu sen tyyppisistä leluista ja alkaa jäystää sitä. 

Oranssit potkarit ovat hauskan väriset ja niitä on kokeiltu pari kertaa, mutta taaskin ne on potkarit..

Ruokalappu ei ole ihan meidän makuun, saas nähdä käytetäänkö. Itse ostin kaksi muovista ruokalappua, joissa on kaukalot. Jos toimivat niin pysytään niissä :)

Body on kivan mallinen ja kuosi on ihan ok, tätä on käytetty ehkä sisävaatteista eniten sillä yhdistyy hyvin monien vaatteiden kanssa.

Peitto on ollut jo jonkin aikaa käytössä vaikka iso onkin, pieni nukkuu sen päällä sängyssämme ja alaosan saa vielä taitettua pienen lämmikkeeksi. Tulee varmastikin käyttöön jatkossakin, vaikka unipussit ovatkin ehkä tämän potkijan valinta. Patjaa ei olla käytetty, aluslakana on hyvä, pussilakana on kamalan näköinen ja alaosastaan avoin joten ei meinaa pysyä kunnolla (mutta käytössä vielä paremman puutteessa) patjansuojus on asennettuna unikeinuun, mikä tosin on meillä tosi vähällä käytöllä.

Oranssi-valkoiset housut ovat vielä vähän isot ja aika tosi kirkkaat, katsotaan minkä verran näitä tulee käytettyä. Ainakin kokeillaan :)

Lempparit:

  • Makuupussi!
  • Kevythaalari 
  • Myllymuksujen kestovaippa
  • Tikrusukat ja -hanskat <3
  • Vauvanhoitotarvikkeet kynsisaksista harjaan
  • Peitto, lakanat ja patjansuojus

Tässä sitä vasta huomasi, että eihän meillä olla käytetty melkein lainkaan äitiyspakkauksen vaatteita! Meillä kun käytetään mieluiten kietaisubodyja neppareilla, housuja ja sukkia joten potkareiden kansoittama äitiyspakkausvaatetus jäi kovin vähälle käytölle. Jos meille vielä toinen lapsi tulee, en näe järkeä ottaa äitiyspakkausta enää toista kertaa, sillä haalarit, makuupussin ja peiton voi säilyttää tästä pakkauksesta. Silti en kadu pakkauksen ottamista, sillä mistä sitä etukäteen tietää mitä käyttää ja mitä ei ja oli ihan tosi mahtavaa olla osana äitiyspakkausten jatkumoa <3

Terkkuja iltanokosilta,

Eerika & Epeliina

Kuvat: Tästä blogista, sillä Kelan sivuilta nämä olivat jo häipänneet (alkuperäiset kuvat kuitenkin Kelan sivuilta).

Kommentit

Uuden elämän arvoitus

Itsestänikin se Imse Vimsen vaippa tuntui hankalalta ja falskasi herkästi. Nyt se on kuitenkin hiljalleen pienen kasvaessa muuttunut varsin hyväksi vaipaksi :) Ongelma taitaa siis pohjimmiltaan olla siinä, että se vaatii ison vauvan sisälleen. Ei ole kuitenkaan Myllymuksuja voittanutta!

Eerika
Bättre liv

Pitääkin varmaan kohta kokeilla uudelleen josko hiljalleen olisivat sopivat, jotenkin vaan ne nepparijutut on kans niin vaikeat.. onneksi on useat noita Myllymuksuja! :)

Silkkitassu

Mulla on noita Imse Vimsejä laatikollinen odottamassa että pikkuinen kasvaa, vielä ovat löysät. AOI:t ovat kivoja ja käytetään ahkeraan taskuvaippojen ohella. Pari viikkoa sitten alettiin käyttää tuota kevythaalaria, toppahaalarit kans isoja (plus ollaan saatu 68 kokoisia "hienompia" toppapukuja lahjaksi) joten sormet ristiin että ne toimii ensi talvena vielä edes jonkin verran. Tai että tulee takatalvi (NOT!).

Me käytetään tällä hetkellä 68-74 cm:iä vaatteita, koska tykätään selkeästi väljemmistä, helppo pukea eikä purista. Kietaisuvaatteet ovat meillä pannassa, koska inhotaan niitä. Mulle tuli vaatekasseissa aika paljon farkkuhaalareita ja farkkuja, mutta olenkohan kerran niitä vauvalla käyttänyt, tuntuvat liian tönköiltä omaan makuun. Eniten tykätään ehdottomasti one-pieceistä ja potkuhousuista. Myös sukkahousut ja tavan resorihousut on käytössä ahkeraan bodyjen seurana. 

Eerika
Bättre liv

Tätä mä just oon ihmetellyt miten erilaisia mieltymyksiä eri perheissä onkaan! Ja miten eri tavalla vaatteet myöskin istuu eri lapsille. Meillä on myös useammat farkut, tönköimpiä ei olla käytetty, mutta muutamat on semmoista ihanan pehmeää kangasta ja ovat ihan meidän lempihousuja! Pieni on niiiiiiiin suloinen niissä <3 Tosiaan potkuhousuja, sukkahousuja tai resorihousuja ei käytetä meillä sit lainkaan ;) Hitsi kun vois mätsätä nää vastakohtaperheet ja vaihtaa päikseen niitä vaatteita mitä ei käytetä ;)

Silkkitassu

:) yleensä kun ne asiat huomaa jälkikäteen, ainakin esikoisen kanssa. Et noita ei käytettykään yhtään. Mut eiköhän ne farkut tule meillä myöhemmin käyttöön, kun odottaa vaatteita yli vuosikkaiselle ja niissä on erinäköisiä farkkuja. Kunhan maantasalta noustaan pikkaisen ylös.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Hitsi vie, pitäiskö tässä taipua enemmistön mielipiteeseen ja alkaa kutsua noita (tumman)keltaisia vaatteita oransseiksi..? Kun kerran kaikki muutkin! ;)

Monessa kohtaa sun juttua nyökyttelin. Mä tosin koin velvollisuudekseni yrittää käyttää kaikkia noita vaatteita, kun kerran olin niistä ison rahan maksanut. Ja onneksi me saatiin niin älyttömästi vauvanvaatteita lahjaksi, että kaikkiin ihme kuoseihin tai väreihin löytyi yhdisteltävää. Esim. mä käytin noita IvanaHelsinkejä valkoisen bodyn tai mustien tai turkoosien housujen kanssa, ja kelta-, eikun ORANSSI-harmaasta bodysta tuli aika staili harmaan villatakin ja harmaiden housujen kanssa... Mutta tosiaan, eihän koskaan pakkauksen sisältö kaikkia voi miellyttää, ja ajatus on tärkein!

Eerika
Bättre liv

Hih, miten olis kompromissina keltaoranssi? Tai oranssinkeltainen? Itse sanon tätä vielä oranssiksi, oranssiahan on tosi montaa eri sävyä, myös sellaista missä on roimasti enemmän punaista mukana. Se on sit sulle varmaan vasta se oranssi :) 

Mekin ollaan yritetty ainakin kokeilla jokaista vaatetta, mutta hups, pariin otteeseen on käynyt niin että siinä kokeiluvaiheessa ne vaatteet on jo jääneet pieniksi! Otetaan siis "niitä isompia vaatteita" sieltä alemmista laatikoista ja hups, nehän pitääkin heittää suoraan poismenevien kassiin kun ovat niin pieniä. Mutta juu, mieluummin käytetään sellaisia vaatteita ensisijaisesti mitkä näyttää omaan silmään kivalle ja mitkä on itsestä käteviä käyttää, kuin pakottaisi käyttämän sellaisia mitkä sattuu jo silmiin :D Joku onnellinen saa siis vain käyttöpestyjä vaatteita pian kirpparilta.. (pian on ehkä liioittelua nopeuden suhteen..).

Eerika
Bättre liv

Ja tämän keskustelun pohjalta pistettiin se keltaoranssi-harmaa body ekaa kertaa päälle ja sehän on itseasiassa ihan kiva (ja just sopiva!) :D Se siis oltiin vasta hetki sitten kaivettu isompien kokojen laatikosta pesun kautta käytettävien vaatteiden joukkoon.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.