Älä itke

Bättre liv

Ei tätä voi olla ajattelematta. Tippaa aamusuihkun jälkeen. Pelkoa sydämessä. Istun tässä toimistolla yksin ajatusteni kanssa, kaikkien keskellä. Piiloudun näyttöni taakse, yritän keskittyä edes hetkeksi töihin. Tunnustelen oloani, vatsassa hieman kipristää. Käyn veskissä ja tarkistan, ei ole tullut lisää tippoja. Mies lähtee tänään työreissulle, on minusta huolissaan kun ei voi pitää huolta. Yksinäisyys vaivaa, kirjoitan tänne ja laitan viestiä miehelleni. Kuka pitäisi kädestä kiinni, kuka auttasi koirien kanssa, keneen voisin turvautua? Istun tässä yksin ja pelkään. En voi tehdä muuta kuin odottaa. Kaivaa voimia sisimmästäni. Antaa ajan kulua ja toivon. Toivon, että alkuperäiset tuntemukseni ovat totta. Ne missä tiesin kaiken menevän tällä kertaa hyvin. Ja että nämä pelonsekaiset tuntemukset ovat valhetta. Nämä missä juoksen yksin päivystykseen. Anna minun olla ollut oikeassa silloin, anna pienen olla totta, anna meille joulun ihme! Anna minulle voimaa, anna pienen pitää elämästä kiinni. Sillä minä en edes halua olla niin vahva, että kestän kaksi keskenmenoa puolen vuoden sisään ja nousen ylös.

Share

Kommentit

Eerika
Bättre liv

Status check: ultra varattu perjantaille, kun mieskin on jo takaisin kotona. Nyt odotellaan ja toivotaan, että kaikki menee hyvin ja pieni pysyy mukana. Lisää tippoja ei ole tullut, mutta vatsa tuntuu hieman aralle. Yritän ajatella kauniita ajatuksia, vaikka pelko juokseekin rinnalla jatkuvasti.

tilkkutäkki

Tsemppiä sulle. Koita ottaaihan rennosti ja rauhallisesti, ei mitään ylimäärästä rehkimista ja toivottaan että se vatsan aristaminen on vain kohdun kasvua. Muistini mukaan mun keskenmenot eivät tuntunut millekään, eli en osannut aavistaa yhtään mitään kunnes alkoi iso vuoto.  Sitä ihanaa oienokaistasi odotellen kyllä kaikki menee hyviin.

MomJam (Ei varmistettu)

Tsemppiä Erika! Positiivisiä ajatuksia, se antaa hyvää energiaa vauvalle! Voimia!

Eerika
Bättre liv

Olin jo niin onnellinen siitä, ettei vuotoa tullut enempää, kun äsken vessassa käydessä holahti jonkin verran verta. Mielessä pyörii, että tämä ei voi olla totta. Aiemmassa ultrassa näkyi vain yksi alkio ja kaikki oli ok, sydänkin sykki. Ei siis voine olla kyse siitä, että toinen alkio menisi kesken, mutta toinen jatkaisi elämää. Yksi vaihtoehto voisi olla hematooma kohdussa. Toivon vieläkin, että pieni on kunnossa, mutta nyt pelottaa kyllä todella. Pienet tuntemukset ovat kasvaneet pieneksi kivuksi. Enkä tiedä mitä tehdä.

Viimeksi keskenmeno alkoi pienellä kipuilulla kohdussa ja pienellä tiputtelulla. Hiljalleen kipu voimistui niin ettei yöllä meinannut saada nukuttua ja yöllä tulikin isommin verta. Sen jälkeen kipu yltyi vuodon pysyessä pienenä ja menin päivystykseen. Keskeytynyt keskenmeno oli silloin, pieni oli lopettanut kasvunsa jo pari-kolme viikkoa aiemmin eikä sydän sykkinyt. Silloin piti ottaa lääkkeet, jotka lisäsivät kipuja ja vuotoja erittäin voimakkaiksi. 

Mikä minussa on vikana?

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö tämä ole jo sellainen tilanne, jonka kanssa voisi mennä päivystykseen? Ettei tarvitsisi arvuutella.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Samaa mielta yllaolevan Vierailijan kanssa... Ja sinuna en kylla olisi tanaan toissakaan. Voi etta, toivottavasti nyt vuoto loppuisi ja selviaisit saikahdyksella. Voimia! <3

Katie
Aika kypsä äidiksi

Samaa mielta yllaolevan Vierailijan kanssa... Ja sinuna en kylla olisi tanaan toissakaan. Voi etta, toivottavasti nyt vuoto loppuisi ja selviaisit saikahdyksella. Voimia! <3

Eerika
Bättre liv

Istun nyt hetken vielä töissä ja lähden sitten kotiin viemään koirat ulos. Se on ihan pakko hoitaa ennen kun teen mitään muuta, sillä mies nousee näillä hetkillä koneeseen ja koirat ovat olleet yksin kotona työpäiväni ajan. Kirjoittelin jo varuilta ylös päivystysten numeroita, sinne pitää olla joko lähete tai puhelimesta kiinni saadun hoitajan lupa, että voi mennä. Jotenkin pitäisi kasata itsensä ja tajuta millä sinne päivystykseen kannattaisi mennä, onko minulla muka käteistä pysäköintiin, bussesta ei ikinä tiedä ja entä jos minulla menee pitkään, miten koirat pärjää? Jotenkin vaan toivon, että olo rauhoittuu, ettei tänään tarvitse tehdä mitään. Koskaan ei tiedä.

Bisquits (Ei varmistettu)

Hei, menisin sinuna päivystykseen. Lohduttelen kuitenkin sen verran, ettei tuon välttämättä tarvi tarkoittaa yhtään mitään. Minullakin oli muutamia tippoja noilla viikoilla, ja kuitenkin ihan terve poika tuolla tuhisee. :-) Syytä ei tiedetty, tuollainen tiputtelu on kai aika yleistä. Silti oman mielenrauhan takia kannattaa mennä tarkistuttamaan asia.

Eerika
Bättre liv

Huoh, se siitä päivystykseen menosta! Vuoto on vielä pientä, kivut myös. Pienet kivut ja vuoto eivät oikeuta päivystykseen tuloon, ei edes siihen että voisin mennä sinne ilman lähetettä huomisaamuna odottamaan. Kipujen pitää olla niin voimakkaita, etten panadolilla niitä kestä tai vuodon erittäin runsasta. Niin pahoissa kivuissa/vuodoissa en pystysi itse edes ajamaan päivystykseen. Jos olo pysyy samana, voin hakea aamulla joko terveyskeskuksesta tai yksityiseltä lääkäriasemalta lähetteen, minkä kanssa pääsisin sitten päivystykseen odottamaan vuoroani niin pitkäksi aikaa kuin sattuu menemään.

Niinpä olen juuri varaamassa työterveyslääkärilleni aikaa heti aamuksi ja pyydän häneltä lähetteen, sen jälkeen varaan samalle päivälle ajan gynekologille ultraan, jos aikoja vaan on vapaana. Jos en saa lähetettä, maksan sen vaikka itse. Itsensä on näköjään hoidatettava yksityisellä myös raskausasioissa tänäpäivänä, onneksi minulla sattuu olemaan kattava työterveyshuolto, tosin sekään ei ilta-aikoja koske. Neuvolassa ei ole lääkäriä tai ultralaitetta, eivät hekään voi minua auttaa. Pelottaa todella lähteä koirien kanssa ulos tuohon lumihankeen tarpomaan, istua ilta yksin kotona, nukkua yksin yönsä. Mutta ei auta, on vaan pärjättävä. Kasattava itsensä. Postissa tuli taas joulukortteja. Meiltä ne taitavat jäädä tältä joululta lähettämättä. Suunnittelin kivat kortit, mutta en saanut niitä töissä tulostettua. En tiedä menenkö töihin huomenna, inhottaa sekin. Tahtoo töihin joululounaalle, hoitamaan hommat kuntoon ennen joulua ja tulostamaan ne himputin joulukortit. Mutta en tiedä. Katsotaan. Mies parka on nyt koneessa, sillä on hirveä olo kun ei voi olla täällä minua tukemassa. Kun joudun taas käymään tätä läpi. Pelätä ja odottaa. Mietin vain, millaisen joulun saamme tänä vuonna?

Silkkitassu

:( haleja! Kumpa osaisi jotenkin auttaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.