Auringon tuomaa syyllisyyttä

Bättre liv

Sushi oli hyvää.. niin hyvää, että kuvan ehti ottaa vasta herkuteltuaa kaiken!

Elämä heittelee ylös ja alas, mutta onneksi on ystäviä. Kotiinpaluu, väsymys ja uudelleen alkanut verenvuodatus läväyttivät mieleen taas kaiken. Lauantai-illasta saakka sitä on taas tullut, vaikka juuri viime viikolla jälkitarkastuksessa kaikki näytti olevan kunnossa. Voin sanoa, että hermo meni viimeistään siinä vaiheessa kun huomasin hameenkin sotkeutuneen vereen kotiin tullessani. Sunnuntaina meidän piti miehen kanssa viettää ihana aurinkoinen päivä pyöräillen. Kaikki tämä väsymys, ahdistus ja vuoto sai olon pahaksi. Itkin ja riideltiin. En pystynyt laittamaan päälleni mitään. Kaikki syömistä myöten tuntui mahdottomalta. En pystynyt lähtemään ulos asunnosta. Hukkasin taas hyvän aurinkoisen päivän, vapaapäivän, ihanat maisemat, hienot hetken miehen kanssa. Enkä tilalle saanut kuin tuskaa ja surua. Onneksi lähdettiin kuitenkin illalla yhdessä koirien kanssa kävelylle ja olosta tuli vihdoin hieman parempi.

Fillariretki läpi Kaskisaaren

Tänään nukuin, nukuin ja nukuin vaikka herätyskello oli toista mieltä. Kaiken lisäksi ulkona oli loistava ilma! Tiedättekös tämän kammottavan aurinkoisen ilman syyllisyyden, jos olet vain sisällä ja nukut pitkään? Istuin aamupalalla, luin blogeja, suurensin syyllisyyden taakkaa. Onneksi kaveri oli facebookissa, satuin kysymään josko hän haluaisi tulla piipahtamaan joku päivä. Hetken päästä kaveri olikin jo matkalla meille ja minulle tuli kiire ryhdistäytyä. Katsoa, ettei kaikki ole sikinsokin, pukea päälle, tehdä pikameikki ja käyttää koirat lenkillä. Pyöräiltiin hakemaan sushia, oli ihanan kesäinen ilma. Syötiin herkkumme läheisillä kallioilla lapsiperheiden uidessa vieressä, väisteltiin lähenteleviä ampiaisia. Kierreltiin muutamassa vaatekaupassa, löydettiin jopa jotain. Käytiin tylsästi kaupassa ja tultiin meille herkuttelemaan jäätelöllä. Näytin ihanimmat lenkkireitit koiran kanssa. Lopuksi vielä lähdin saattamaan kaveria fillarilla ja jatkoin ihanalle saarilenkile ennen kotiinpaluuta. 

Vaikka rakastankin tällaisia ulkoilupäiviä ystävän kanssa, on helpotus, että huomisen säätiedotus näyttää sadetta. Voin vaikka laittaa uusiksi koko vaatekaapin, istua kotihousuissa sohvalla ja tuhlata aikaani koneen ääressä. Ehkä osan olla syyllistämättä itseäni?

Kommentit

Eerika vuoto voi olla ihan myös kuukautiset! Usein kuukautiset ovat hieman runsaammat tällaisen jälkeen. Jos "kuukautisvuoto" kestää yli 7 päivää niin käy lääkärissä. Tai jos esiintyy heikotusta, kuumetta. Jos vuoto ei johdu kuukautisista niin lääkäriltä voi pyytää lääkettä verentuloon. Lääkkeen nimeä en nyt muista ulkoa, mutta auttaa jo kolmen päivän päästä. Ei kenenkään pitäisi vuodosta kuukautta pidempää kärsiä. 

Keholle ja mielellesi tekisi varmaan hyvä saada uusi ovulaatiorytmi paikalleen. Ja joko sinulle kerrottiin että usein moni raskautuu todella herkästi km jälkeen? Toki päätät itse oletko henkisesti valmis uutenkoitokseen mutta kehosi on jo täysin valmis jatkamaan.

Muista huolehtia raudasta ettei rautaarvot laske liikaa. Voimarutistukset sinne!

tilkkutäkki

Hei. Jos vuoto on kovin runsasta kannata käydä lääkärissä. Itse jouduin kaavintaan lääkkeellisen tyhjenyksen jälkeen. En enää tarkkaan muista mutta tais olla niin, että lokakuun alussa oli km ja marraskuun loppupuolella sitten kaavinta kun vuoto alkoi uudestaan. Toivon, että sinun kohdalla kyse on kuukautisista. Minä ainakin masennuin täysin kun jouduin vatvomaan km-ta niin pitkään vielä jälkikäteen ja tavallaan kahteen kertaan. Tsemppiä sulle ja nauti vaan rauhallisesta olosta. Älä syyllistää itseäsi mistään, koita jaksaa. :)

 

Eerika
Bättre liv

Meninpä sitten etsimään asiasta tietoa googlesta ja päädyin keskustelupalstoille, tiedon lisäksi siellä oltiin heti tikuttamassa oviksia, katsomassa niitä limasta ja panikoimassa, että on enää kaksi kiertoa aikaa saada lasten ikäeroksi tavoitellut max 3 vuotta. Karkasin aika vikkelään!

Toivottavasti kyseessä olisivat ihan vaan aikaistuneet menkat. Olen itse laskeskellut, että ei kai niistä voi vielä olla kyse, mutta ei kai näistä ikinä tiedä. Kävin siis viime keskiviikkona jälkitarkastuksessa, missä kaikki näytti olevan ok. Kohtu näytti toiselta puolelta hieman paksummalta ja gyne epäili siellä olevan mahdollisesti vielä jotain pientä, mikä poistuu kuukautisten mukana. Ovulaatio näkyi juuri tapahtuneen, munasolu näkyi olevan liikkeellä, sanoinkin tunteneeni sen maanantaina mikä näytti gynen mielestä ihan oikealta arviolta. Itselläni on 30 päivän kierto, joten luulisi ovulaatiosta (ma) menevän hieman enemmän kuin viisi-kuusi päivää vuotoon (la)?  Keskenmenosta on huomenna tasan neljä viikkoa, eli vuoto alkoi 24 pv lääkkeellisestä tyhjennyksestä. Eli ken tietää, on joko jälkivuotoa tai kuukautiset, toisia toivon!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.