Eka työpäivä takana!

Bättre liv

Ja näin on takana eka työpäivä ja tytön eka hoitopäivä! On tutustuttu työkavereihin, säädetty uusien laitteiden kanssa, asenneltu ohjelmia, oltu ekassa tiimipalaverissa, löydetty lounasta ja kippokaupalla teetä. Mies vei tytön aamulla hoitoon ja sinnehän se jäi iloisesti leikkimään. Tänään oltiin vain puoli päivää sillä isi haki tytön kotiin päiväunille ja sai sillä aikaa tehtyä hetken etätöitä. Päivä oli mennyt hyvin eikä tyttö reagoinut muutokseen illallakaan. 

Hoitokuvioita piti jännitellä sunnuntaille asti, sillä ensimmäisen tutustumispäivän jälkeen hoitaja ilmoitti selkäkivustaan eikä toista tutustumispäivää saatu sovittua. Onneksi olo oli kuitenkin parantunut ja hoito pystyttiin aloittamaan ilman kimurantteja varahoitokiemuroita (käytännössä kummankin perheen vanhemmat olisivat vuorotelleet aamu- ja iltapäiviä ja tehneet loput työnsä illalla..). Onneksi kaikki meni hyvin! Ja onneksi kesälomien ja isyysvapaiden jälkeen alkaa päiväkoti, missä ei tarvitse huolehtia hoitajan sairaslomista oman perheen saikkujen lisäksi..

Toisaalta ei tässä ole paljoa ehtinyt miettiä ja jännittää kun tekemistä vaan on ollut niin paljon. Tottakai se jännitys on kulkenut mukana pienenä kireytenä ja perhosina vatsanpohjassa, mutta yhtäkkiä oletkin jo siinä tilanteessa ja seuraavana hetkenä taas mennään eteenpäin. Aamullakaan en ehtinyt jännätä sen kummemmin sillä matkalla bussiin osui naapuri seuraksi. Siinä päivän aikana tuli mieleen ne monet kerrat kun olen aloittanut uudessa työssä. Ne ensimmäiset jännittävät päivät ja miten oudoilta myöhemmin niin tutut kuviot ja ihmiset tuntuivatkaan. Kuinka sen myöhemmin hyväksi ystäväksi kasvaneen työkaverin nimeä ei edes muistanut. Kuinka ensimmäisenä päivänä onkin niin pihalla ja viimeisinä tuntee kaikki työnsä kiemurat! Ja se ikävä mikä entisiä työkavereita kohtaa tuli, onneksi osa heistä on jäänyt hyviksi ystäviksi. Ja nyt minulla on taas liuta uusia työkavereita joihin tutustua!

Päivä meni välillä iik ja välillä häh ja välillä wau ja jee! Välillä mietin etten tajua mitään, välillä iloitsin kun osasinkin jotain tai työkavereiden kanssa oli kivaa jutella. Oli kyllä aivan älyttömän mahtia olla taas töissä! Kuulun nyt työssäkäyvien äitien klaaniin, uraäiteihin. Olin jotenkin ajatellut, että se tuntuisi erilaiselle, että olisi ihan tajutonta olla oman lapsensa kanssa niin lyhyt aika päivästä. Mutta ei sitä jotenkin niin ajattele, päivät menee ja tyttö on iltasin kanssasi kotona. Eikä sitä lasta sinne töihin oikein osaa kaivatakaan. Mulla on siis ihan tosi hyvä fiilis tästä erillisestä elämästäni!

Tänään yhteinen aika oli kyllä aika kortilla. Tultuani viiden jälkeen kotiin ehdin istahtaa vain hetkeksi syömään ennen koirien iltalenkkejä. Mies ja tyttö olivat yhtäkkiä hieman flunssaisen oloisia joten lenkitysvastuu lankesi minulle. Itsekin olen hieman kurkkukipuinen ja aika väsy, mutta osa johtunee taas aikaisesta herätyksestä (ennen viittä alkoi tytön taistelu, lopulta luovutimme ennen kuutta ja nousimme ylös).Toivotaan ettei huomenna ole saikkupäivää kenelläkään meistä. Ja lauantaiseen lentoon mennessä olisi kiva saada myös nenät auki! Illan päätteeksi istuttiin tytön kanssa sylikkäin ja luettiin monenmonta kirjaa ennen kuin laskin hänet omaan sänkyynsä nukkumaan unilelut kainalossa. 

Ihanaa huomista, ehkä vähän silti jännittää!

<3 Eerika & Epeliina (1v 4kk äiti ja tytär)

 

Kommentit

Jeba
Tuuliajolla

Kiva kuulla, että kaikki meni hyvin! Siitä se lähtee - uraäiti! <3

Silkkitassu

Täälläkin meni eka päivä hyvin. Jännitti hirmuisesti, mutta ohjelmaan pääsi perehdytyksellä hyvin sisään. Vaikka ohjelma muuttu, ei asiat juurikaan muuttuneet eri toimistossa oltaessa. Huomenna jo pääsee tekemään itsenäisestikin.

MM
Maijan matkassa

Jee!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Hienoa kuulla, että kaikki sujui hyvin! :) mulla on eka työpäivä edessä huomenna, jännittää sekä vauvan suhtautuminen mun poissaoloon että juurikin nuo kuvailemasi ekojen työpäivien uudet kuviot...mä niin odotan sitä, kun kaikki alkaa sujua jo jonkinlaisella rutiinilla! :)

Eerika
Bättre liv

Vastailinkin jo yhden superpitkän vastauksen, mutta sulle piti tulla vielä lähettämään tsempit! Ihanaa ekaa työpäivää sinne ja tervetuloa uramutsien klaaniin! :D

Eerika
Bättre liv

Kiitos kaikki ihanat! Toinen päivä ottikin jo vähän koville. Aamulla mies oli kuumeessa ja oksensi, tytöllä oli köhä ja minä väsyneenä hoidin koko rumban koirien lenkityksestä tytön hoitoon viemiseen ja sieltä hakemiseen. Sainpa silti jo tänään töissä jotain aikaiseksikin! Toivottavasti huomenna ei ole ihan niin eläväkuollut-fiilis ja oltaisiin kaikki nyt loppuviikko terveinä. Ja myös sitten reissussa! 

Mutta tyttö on ollut tänäänkin aurinkoinen itsensä, kaikki on sujunut hoidossa hyvin eikä itkuja ole tullut (mitä nyt kun hain ja nälkäinen tyttö olisi halunnut jäädä kaverin luokse syömään haalarin pukemisen sijasta..). Itsellänikään ei ole mitään ikävää entiseen ollut. Hassua kyllä lähteä lauantaina reissuun ja olla perheen kanssa kaikki päivät! Reissun jälkeen se todellinen arki sitten alkaakin, onneksi on tällä viikolla harjoiteltu :)

Hurjaa kyllä, huomenna taas uusi päivä ja taas tiedossa erilainen aamu, pitäisi nimittäin viedä tyttö julkisilla hoitoon ja jatkaa siitä töihin, saattaa vierähtää tovin pidempään kuin tämän aamun roudausreissussa.. onneksi jo suunnilleen tervehtynyt mies hakee tytön! Saa istua ihan rauhassa siellä töissä niin pitkään kuin lystää ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.