Flunssapöpöinen toimisto

Bättre liv

Toimistolla pyörii taas flunssapöpöt, porukka on ollut 39 asteen kuumeessa, aikuiset ihmiset! Voiko rankka flunssa aiheuttaa pienelle pahaa? Voiko se aiheuttaa keskenmenon? Pitäisikö alkaa käyttämään kumihanskoja ja maskia töissä? Miten tässä pöpöjen pesäkkeessä uskaltaa työskennellä, tämähän on pahempi kuin päiväkodit! Vai olenkohan hieman herkällä pelkojeni kanssa juuri nyt? Siis sehän ei voi mitenkään olla.. :) Torstaina mentäis katsomaan kaverin pariviikkoista tyttöä, tahdon olla terveyden perikuva, että pääsen sinne käymään!

Share

Kommentit

Suttura

Flunssasta tuskin on pienelle vaaraa - korkeintaan sun oma olo voi olla aika "messevä" jos saat megaflun ja jos pahoinvointia rupeaa kohta hiipimään.. Toisaalta jotkut sanoo, että vastustuskyky on raskaudenaikana parempi (mä en ole ollut kertaakaan kipeä ja tänään olisi kolmaskymmeneskuudesviikko alkamassa!).

Saisivat kyllä sairastaa kotona silti.

Mindeka
Ma-material Girl

"Tunnolliset" työntekijät tartuttavat kaikki muutkin.. Kovin huomaavaista.

Mä sain odottaessani kaikki mahdolliset pöpöt, mutta ei siitä vaaraa vauvalle ole ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Mäkin pysyin koko alkuraskausajan terveenä - loppua kohden alkoikin niitä vaivoja tulla, mutta se on sitten tarina sinänsä :) Itse kuitenkin käytin tavallistakin enemmän käsidesiä köhivien ihmisten lähettyvillä, suosittelen. Samoin jos et karsasta rokotuksia, kannattaa harkita influenssarokotusta. Itse otin sen raskaana ja otan myös nyt "vauvavuonna". Sen saa ihan Neuvolasta, ainakin meillä sitä sai ihan kysymällä.

Tuskin flunssa voi keskenmenoa aiheuttaa, mutta koska särkylääkkeiden käyttöä kannattaa vältellä (panadol on muistaakseni ok), on tietysti parempi pysyä terveenä :)

Hitsi kun ihmiset malttaisivat sairastaa kotonaan eivätkä tulisi muita tartuttamaan!

Tavallinen kausipöpö ei altista alkiota/sikiötä millekkään. Eri asia on loiset ja muut bakteerit. Mielummin kiinnittäisit huomiota lääkkeisiin, panadolia tai parasetamolia voi ottaa huoletta. Burana, tietyt yskänlääkkeet toki välttää. Apteekki osaa tässä hommansa.

Ylihysteria ei auta, eikä keskenmenoa tai sikiön kasvuun loppumiseen voi mitenkään vaikuttaa. Se mihin taas voit vaikuttaa on riittävän unen saantiin, raskausajan vitamiinien syöminen ja ehdottomasti rauhoittumista. Sillä stressi ei palvele teitä kumpaakaan. Ja katso päivä kerrallaan...

 Yleensä alkuraskauden keskenmenot ovat sikiöstä johtuvia, eikä äiti voi itse vaikuttaa mitenkään asiaan. Usein syynä saattaa olla rakenteellinen poikkeavuus tai äidistä johtuva hormonaalinen syy. Raskauden kulkuun ei voi mitenkään puuttua. Elä päivä kerralla, ja nauti elämästäsi. Sillä se tulee eteesi sellaisena kun se kohdalleen osuu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Valitettavasti ne pöpöt leviävät, vaikka sairastaisikin kotona sen flunssan aktiivivaiheen - itse en varmaankaan pääsisi lainkaan syys- ja maaliskuun välillä töihin, jos jäisin kotiin aina, kun nuha iskee, ja pöpöjä voi levitellä jo ennen kuin köhä itsellä edes kunnolla aktivoituu. Puhumattakaan siitä, miten paljon ihmiset köhivät kaupoissa, julkisissa liikennevälineissä ja ties missä. Tämä on flunssa-aikaa, ja ellei halua kokonaan linnoittautua kotiin, sitä pöpöryöppyä on vaikea paeta. Mutta ihan terveellä järjellä pärjää aika pitkälle, kauheasti ei kannata ruveta omaa ympäristöään desinfioimaan, koska se kääntyy sitten jo itseään vastaan ja alkaa tuhota omaa vastustuskykyäsi. Jos flunssa iskee, kannattaa tosiaan huomioida se oma tila ja sen elimistölle asettamat erityisvaatimukset, ja sairastaa kunnolla loppuun, ettei tule jälkitauteja. Ne kun ovat usein pahempia kuin se itse flunssa.

Eerika
Bättre liv

Olen kuin ihmeen kaupalla pysynyt terveenä koko syksyn, enkä ole yleensä kovin pöpöpelkoinenkaan. Olen perusvarovainen, pesen käteni, syön vitamiinini, nukun riittävästi ja pidän kunnostani huolta. Hengittelen stressiä pois, olen ottanut influenssarokotteen, tiedän voivani ottaa vain panadolia eikä ole tapana rehkiä puolikuntoisena. Normaali minä ei siis edes ajattelisi koko asiaa. MUTTA NY! Nyt näen uhkia köhivissä työkavereissa, liikenteessä törttöilijöissä sekä asemalla riekkuvissa teineissä. Portaissa tulee mieleen, että nyt varovasti, kyydissä on kallis lasti! Nyt minussa asuu pieni elämänalku jota suojelen leijonaemon tavoin. Missäs se käsidesi taas olikaan? ;D

Eerika
Bättre liv

Peeäs. tämä uuvuttava väsymys taisi jo löytää minut ja meinaan nukahtaa näppiksen päälle. Toivottavasti siis pysyn yhtä terveenä kuin Suttura ja Kristaliina! Vois nimittäin pikkasen väsyttää siinä vaiheessa :)

Suttura

Eihän kerrota kenellekkään, että vajaa tunti kirjoitukseni jälkeen aloin oksentamaan ja myöhemmin nousi kuume joka päästi vasta nyt pystyyn?

En hehkuta enää ikinä mitään. Toivottavasti Eerika sulla on parempi tuuri pöpöjen kanssa!

Eerika
Bättre liv

Suttura: Mä en kyl uskalla sanoa mitään siitä kuin terve olo on tai käy pian pahasti! ;) Parempaa oloa teille!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.