Follow your heart

Bättre liv

Valaistuminen, täältä tullaan! No ei sentäs, mutta kun kerroin lähiaikojen aktiviteeteistäni niin kaveri kysyi olenko seuraavan kerran tavatessamme tasapainoinen kuin Buddhalainen munkki. No enhän minä sentään! Kupliva luonne, kyky innostua hetkessä, puhetulva ja palanen temperamenttia minussa pysynee aina. Mutta henkinen tasapaino antanee tälle kaikelle paremmat puitteet. Eloa ilman että epäonnistumisen pelko, suru, epävarmuudet ja muut käsittelemättömät asiat määräilevät liikkeitäni. Että osaisi vaan sanoa sisällään "ei se mitään" ja olla tuomitsematta muita. Ajattelematta ensimmäisenä pahinta. Keskittyä omaan elämäänsä ja iloitsemaan muiden tavasta elää ilman tarvetta vertailla tai arvostella. Ihan tavallisia asioita, mitä luultavasti jokainen meistä joskus itsessään kohtaa jos uskaltaa pitää silmänsä avoinna ja nähdä epäkohdat ei vain muissa, vaan myös itsessään. 

Ayurvedaa, aarrekarttoja, luontaistuotteita, joogaa, tunne-elämän pohtimista, työhyvinvointiluentoa, ajanhallintaa, NLP:n ja life coachingin oppeja sekäMBSR:n metodeja stressinhallintaan. Okei, kuulostaahan tämä vähän hipille! Vielä ei mukaan ole mahtunut meditaatio-kurssia, mutta sitäkin haluaisin kokeilla ihan kunnolla. Ja triljoonia jooga-lajeja jo harrastamani astangan ja kokeilemieni yin-, hot-, hatha- ja purna-joogan lisäksi! Mistä tulikin mieleeni Jooga festival Helsingissä, must go! En vielä ostanut lippua, pitänee ehkä mennä koko viikonlopuksi sillä mukana näyttäisi olevan monenmonta hyvinvoinnin, joogan, mindfulnesin ja meditaation palveluita tarjoavaa yritystä, loistavia luentoja molempina päivinä kattaen kaikki nämä aiheet sekä mahdollisuus kokeilla eri jooga-lajeja! Kattaus lajien suhteen on loistava, mutta ehkä sitä mahtuu mukaan vain parille tunnille. Ennakkolipulla kun voi varata sen yhden lipun päivää kohden joten ainakin kahta tuntia pääsisi koko viikonlopun lipulla kokeilemaan. 

Tosi upeita juttuja olen ylipäänsä lähiaikoina bongannut. Ayurveda-kurssi vain lävähti silmille, samoin tuo Jooga Festival sekä eilen itsetuntemusryhmä (Mentor-koulutuksen opiskelijoiden vetämä) mihin ilmoittauduin, mutta ehdin päästä vain varasijalle. Siitä huolimatta kävin tänään kartoittavan keskustelun mentorin kanssa ja kuulosti tosi hyvälle, jos ei nyt mahdu mukaan niin ehkä syksyllä! Työhyvinvointi-luennolla mieleni puolestaan veti kohti tiettyä ihmistä, joka sattui olemaan life coaching -koulutuksen läpikäynyt ja uransa valmennuksen puolelle kääntänyt. Pääsimmekin keskustelemaan upeista asioista ummet ja lammet. Selkeästikin sitä puoleensa vetää, mihin energiansa keskittää! 

Upea fiilis päästä löytöretkelle tämän kaiken keskelle. En välttämättä tule koskaan keskittymään vain yhteen asiaan, menemään pitkään ja kalliiseen koulutukseen tai muuttamaan koko elämäni suuntaa. Mutta minulle on tärkeää kasvattaa tietoisuuttani tästä kaikesta, antaa itseni innostua, kuunnella intuitiotani ja tehdä sitä mikä tuntuu oikealle. Rakastanhan joogaakin, mutta en millään pysty tekemään samaa harjoitusta joka päivä vaan tarvitsen vaihtelua eri jooga-lajeista, pilateksesta tai vaikka kahvakuulailusta. Sekä niitä löysäilypäiviä, pyöräilyä pitkin meren rantoja sekä rauhallisia kävelyitä koirien kanssa. En ole joko tai, olen sekä että!

Ainiin, olen myöskin sekä että. Valmistunut, että vielä koulutehtäviä palauttamatta! Nimittäin tutkinto meni läpi, mutta parilta kurssilta uupuu vielä kurssitöiden palautukset jotta saan viimeisetkin kurssisuoritukset kuntoon. Aika uskomaton fiilis kuitenkin! Mahtava matka, upeita kohtaamiani ihmisiä, mieltä avaavia keskusteluja, tuskaisia tehtäviä, epätoivon hetkiä ja vihdoin huojentava loppuhuipennus kun lopputyö menee läpi ja olet vapaa hengittämään jälleen! Mies jo yritti pakottaa lupaamaan, etten vähintään vuoteen lähde mihinkään koulutukseen. Kysyin heti, lasketaanko tällaiset lyhyet viikonloppukurssit tai jos käy ihan mielenkiinnosta vaan jossain luennolla tai seminaarissa? Neljä kertaa kestävässä valmennuksessa? Jooga-kursseilla? Jos ihan vähän vaan ei lasketa kun olen ilmoittautunut jo?

Ihana kevät, ihana kevät. Ja ihana matka kohti valoa!

<3 Eerika toivoa täynnä

Kommentit

Onnittelut Eerika valmistumisesta ja tsemppiä viimeisten tehtävien tekoon! Mikäs susta nyt sitten valmistuikaan? :)

Mä liityin tällä viikolla liikuntakeskukseen ja olin eilen saliohjauksessa. Tänään menen kokeilemaan elämäni ensimmäistä kertaa joogaa! :) Ja jos tykkään lajista niin voisin harkita tuonne Jooga festareille menoa, mulla kun  näyttäisi sillloin olevan vapaa viikonloppu! Kävin muuten työhöntulotarkastuksen kautta työpsykologilla juttelemassa mieltä painavista asioista. Eiköhän tästä tule vielä hyvä kevät!!

Eerika
Bättre liv

Tein alani erikoisammattitutkinnon, mihin kuului puolentoista vuoden opinnot töiden ohessa työhön liittyvine tehtävineen sekä näyttötutkinto. Lähinnä halusin päästä mielenkiintoisille kursseille edullisesti, mutta tutkinto siinä ohessa on aina plussaa. Alla on amk-tason tutkinto sekä parit perusopinnot avoimessa yliopistossa päälle. Ja apua, taas haaveilen lisäopinnoista ja välillä myös pienestä suunnanvaihdoksesta!

Toivottavasti keskukselta löytyy kivoja lajeja mistä nautit. Itse nautin eilen Body Combatista pitkästä aikaa, ei hitsi miten kivaa! Joogaa on tosiaan monenlaista, jollekin sopii paremmin rauhallisempi, toiselle hikisempi, tanssillisempi tai fyysisempi. Jos yhtään kipinä iskee niin suosittelen kokeilemaan eri tyyppisiä lajeja, itse olen hieman hurahtanut tuohon astangaan, mutta käyn aina välillä kokeilemassa jotain uutta ja aina tykkään siitäkin. Saitko työpsykologille montakin kertaa? Toivottavasti löytyy hyvä yhteys! Itse olen onnellinen siitä, että olen saanut yhteensä 10 käyntiä terveysaseman kautta, harvennettiin käyntivälejä joten niitä on vielä useampi jäljellä. Ihana olo kun tietää saavansa apua kun sitä tarvitsee.

Iloa kevääseen, asioilla on tapana järjestyä <3 Eerika

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.