Haaste - kysymyksiä ja vastauksia minusta

Bättre liv

Sain haasteen Minttumaarialta a Baby on the way! Pull it together -blogista, ja koska en pysty sanomaan ei haasteille, tässä vihdoin vastaukseni 10 kysymykseen juuri minusta. 

1. Minkälainen aamuihminen olet?

Siis tässä oletetaan, että minua voisi kutsua ihmiseksi aamuisin? Uninen, hidas, torkuttava, väsynyt, mönkivä, nälkäinen ja vielä kerran hidas :)

2. Mitä nyt-mulla-on-lapsi- elämään liittyvää asiaa et osannut ennakoida etukäteen? Muutosta, arjen rutiinia..?

Muutan tän kysymyksen vaikka muotoon "nyt-mulla-on-vauvamaha". En osannut odottaa näin suuria tunne-elämän heilahteluita, tarvetta kääntyä sisäänpäin, näin suurta apua ja tukea lähes tuntemattomilta aina vauvanvaatteista mahtaviin keskusteluihin, sitä ettei minua oikeastaan kiinnosta enää muut kuin vauva-asiat, sitä kuinka luonnolliselta tämä hetki pienen potkiessa masussa voikaan tuntua, kasvavaa rakkautta pientä kohtaan.

3. Mikä saa sinut ärsyyntymään?

Että asiat tekee väärin (joo siis tervetuloa mun harmaalle alueelle..).

4. Mitä arkista asiaa ilman et voisi elää? Puhelinta ja avaimia ei lasketa. 

Höh, miksei iPhonea lasketa? Keittiössä vedenkeitintä tulee käytettyä eniten, nyt sen ollessa rikki on kyllä ollut aika vajaa olo, vaikka ollaankin pysytty elossa!

5. Mistä asiasta olet intohimoinen, minkä puolesta puhut aina?

Epäoikeudenmukaisuus saa minut aina kiehumaan. Mielestäni ihmisten tulisi myös tietää oikeutensa ja pitää niistä kiinni. Tästä hyviä esimerkkejä on työelämä pullollaan!

6. Mitä kirjaa suosittelisit luettavaksi? Miksi?

Hyviä kirjoja riittää, mutta ainakin Pamela Druckerman: Bringing up bébé oli hyvin kirjoitettu ja maalaisjärkeä herättelevä teos äitiydestä ja lasten kasvatuksesta ihan vauva-ajasta eteenpäin.

7. Mikä on sinussa parasta?

Olen rehellinen, periksiantamaton, luotettava, suora, herkkä ja vahva.

8. Jos sinun pitäisi valita jokin toinen ammatti kuin nykyisesi, mitä töitä tekisit?

Jos miestä uskoisi niin Pikkukakkosen täti tai Päiväkodin täti. Toiveena voisi olla työhyvinvointivalmentaja tai työhyvinvoinnin kehitysprojekteissa häärivä, joku joka voi auttaa muita, ratkoa ongelmia ja kehittää työtapoja. Voisin myös haluta parantaa yritysten sisäistä viestintää ja johtamista.

9. Jos sinun pitäisi kuvailla synnyttämistä yhdellä sanalla, mikä se olisi? Miksi?

Toiveissa: voimaannuttava, tajunnanräjäyttävä, luonnollinen ja kaunis. Käytännössä tällä hetkellä: se suuri ja tuntematon.

10. Anna jokin ruoka-tai leivontaohje, joka on suosikkisi.

Viimeisin herkullinen ohje oli Tarte Tatin, tästä Valion ohjeeseen!

 

Kiitos haasteesta ja anteeksi kun en laita tätä eteenpäin, haasteen haluavat voivat toki sen ilmaista!

Paljon iloa päivääsi <3 Eerika & Epeliina (rv 28+4) 

peeäs. Enää 6 vko ja 1 pv töitä ennen äitiyslomaa! Tervetuloa ja menoa perjantai :)

Kommentit

Kohtis (Ei varmistettu)

Heippa ja kiitos hienosta blogista! Ekaa kertaa uskaltaudun kommentoimaan, vaikka olenkin seurannut tätä jo monen monta kuukautta.

Täälläkin on enää tämän perjantain jälkeen kuusi viikkoa töitä ennen äitiyslomaa, siis 30 päivää, hurjaa! Ensimmäinen lapsemme syntyy joulukuun viimeisinä päivinä ja epäilenpä, että samassa sairaalassa kuin teidänkin pienokaisenne.

Samoja hankintoja ollaan tehty ja tuntoja eletty. Huvittuneena olen seurannut, kun lienee loppukesästä hankimme samat H&amp;M:n alemammahousut. Myös saman mainion raskausruokakirjan lainasin kirjastosta innoittamanasi. Ja tuota Skip Hopin Tree Top Friends-leikkimattoa suosittelen, jonka aiemmassa kirjoituksessasi mainitsit. Meillä se oli ihan ekoja vauvaa varten tehtyjä hankintoja, asiat siis tärkeysjärjestykseen, ensin leikki.. :)

Suurimmaksi haasteeksi omaa itseä kohtaan on ehkä muodostunut sen hyväksyminen, ettei kaikkea enää jaksa samallailla kuin ilman masua, kun on taipumusta olla puuhailijaluonne sekä töissä että kotona. Ja toki myös sen hyväksyminen, ettei kaikissa kissanristiäisissä tarvitsisi nyt juosta ajatus takaraivossa siitä, että kohta en enää pääse, kohta en enää ehdi.. Siis rauhaa ja armollisuutta kohti, siinäpä haaste.

Aurinkoisia syyspäiviä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.