Haaveiden huhtikuu

Bättre liv

Huhtikuu ja oi mikä kevät! Ai että lunta vai, ai että pakkasta vai. No mutta aurinko sentään paistaa sillon kun ei ole pilviä tai sada lunta! Tänään juoksentelin pää kolmantena jalkana päästäkseni kuuntelemaan infoa NLP:stä. Olikin ihan mielenkiintoinen ilta ja pääsin tavoitteeseeni. Tarkoitukseni oli selvittää tuntuuko koulutus omalta vai ei. Tällä hetkellä pääajatus on, etten välttämättä haluaisi lähteä panostamaan (myös rahallisesti) pidempään koulutukseen (puoli vuotta), mutta voisin hyvinkin tutustua hieman kirjallisuuteen aiheesta. Osa jo käyttämistäni tekniikoista (aarrekartta, tavoitteenasettelu Hengähdyshetkiä-kirjan mukaan) pohjaakin NLP:hen ja useat life coachit ovat opiskelleet myös NLP:tä ja saaneet sieltä paljon työkaluja työhönsä. NLP onkin erittäin käytännönläheinen, pääpaino on erilaisilla menetelmillä joita voi hyödyntää omassa henkisessä kasvussa sekä muiden ymmärtämisessä erityisesti vuorovaikutustilanteissa. Näin ollen koulutuksesta voi olla hyötyä hyvin monenlaisissa töissä toimiville aina esimiehistä palvelualan ihmisiin. 

Info-illan aikana kävimme myös lyhyesti keskusteluja parin lähellä istuvan kanssa ja tutustuinkin äitiin ja tyttäreen, jotka olivat molemmat kiinnostuneita henkisestä kasvusta ja vuorovaikutuksen parantamisesta vaikkapa työssään. Parasta antia olikin keskustelut samojen asioiden kanssa pyöriskelevien kanssa ja tällä kertaa pääsin itse kertomaan siitä tiedosta mitä olen tähän mennessä löytänyt mm. life coachingista. Siihen tutustuminen onkin seuraava askeleeni. Luulenpa, että saan sieltä taas lisää fiiliksiä ja ajatuksia tueksi polulleni!

Olen myös haaveillut joogaopettajan tutkinnosta (RYT200) jossain täällä Suomessa, mutta sehän nyt ei ole vielä ajankohtainen haave. Uskon, että minun olisi hyvä harrastaa joogaa vielä hieman pidempään ja päästä siihen paremmin sisälle, päästä harjoituksessani pidemmälle ja löytää paremmin paikkani joogalajien ihanassa sekamelskassa. Taisin kuitenkin jo löytää haaveideni koulutuksen, mikä saakin minua odottaa kunnes olen siihen valmis. Mistä sitä tietää, tämä haave saattaa kuivua kokoon tai pienentyä, ehkä minulle riittää ihan vain oman harjoitukseni eteenpäin vieminen ja erilaisilla viikonloppukursseilla käyminen. Tai sitten intoni tähän kasvaa ja joku päivä voin antaa ihmisille niin tasapainoa, avoimuutta kuin energiaakin niin kehon kuin mielenkin kautta esimerkiksi juuri joogan avulla! Ihanaa kuinka täynnä mahdollisuuksia elämässä on. Tässä kun etsin polkuani, tajuan, että tässähän minä sitä tallaan. Sen ympärillä maailma vaan on niin kaunis ja täynnä elämää, etten voi olla sitä ihmettelemättä, tutkimatta ja aina välillä siihen tarttumatta.

Minulta kysyttiin tänään aluksi mitä teen työkseni, hieman sen jälkeen minkä ikäinen olen ja lopulta onko minulla perhettä. Mies ja pari koiraa, sanoin. Jaa, ettei perheenlisäystä. Niin. Jätin asian sikseen, vaikka mielessä pyörähti asia jos toinenkin. Olin kai muutenkin sen verran väsynyt, että tunsin oloni seesteisyyteen huumatuksi. Mutta aina välillä tekisi mieleni jollain kauniilla tavalla muistuttaa ihmisille, että aina tie vanhemmuuteen ei ole ilman karikoita. Inhoan sitä lausetaa "ei lapsia tehdä, niitä saadaan". Haluaisin löytää jonkun kauniin, empaattisen, toista syyttelemättömän tavan kertoa että elämä antaa lisää elämää kun sen aika on, eikä aina siihen voi vaikuttaa. Joskus siihen pyrkiessään voi joutua konttaamaan läpi aikamoisen kivikon. Itse toivon, etten joutuisi enää olemaan polvet ruvella tällä tiellä.

En tiedä miksi minulla on taas sellainen tunne. Kannankohan sisälläni jotain salaa itseltänikin? Vai onko tämä joku toivefiilis, olisiko se vaan niin mahtavaa jos juuri nyt saisimme odottaa kolmatta pientä, että saan itseni tuntemaan näitä fiiliksiä. Niin tai näin, seurailemissani aamulämmöissä kävi tipahdus juuri niillä kohdin kuin sen pitäisikin mahdollisen raskauden alkaessa. Toisaalta mitä tässä nyt käyriä katselemaan, mikään ei ole niissäkään varmaa kun jokaisen kroppa reagoi vähän eri tavalla. Joka tapauksessa ensi viikolla jännätään. Ette usko miten paljon toivon plussaa! Josta tulikin mieleen, että raskaustestejä voisi tilailla. Ihanaa. Onhan niitä kiertoja vielä vaikka kuinka tiedossa, aina edellisen päättyessä alkaa uusi kierto ja uusi mahdollisuus. Silti, no, olisi se nyt vaan aika hienoa!

Sitä odotellessa koirat iltapisulle, vähän lisää kamomillateetä ja koisimaan. Kauniita unia, omien haaveiden kuvia! <3 Eerika

Kommentit

Ihme

Minulla oli jo tänne tullessa sellainen tunne, että olisiko sinulla plussauutisia. Toivon niin kovasti teille sitä! <3

Minusta tuo sinun muotoilemasi :"elämä antaa lisää elämää kun sen aika on, eikä aina siihen voi vaikuttaa" on jo aika kauniisti sanottu. Mutta jos keksit jonkun kauniin ilmauksen, niin lainaisin sitä mielelläni. ;)

Minäkin olisin niin kovin mielelläni halunnut kertoa jollain kauniilla tavallalla töissä meidän odotuksesta ja siitä, ettei tämä lapsi ole tullut kovin helpolla. Katien sanoja lainatakseni,  "että oltiin pitkään yritetty ja monta pettymystä koettu - en halunnut ihmisten kuvittelevan, että me(kin) vain ykskaks yllättäen päätettiin "tehdä" lapsi ja kaikki meni tosi kepeän helposti. Jotenkin halusin korostaa tämän raskauden arvoa meille sillä, että muutkin tiesivät vaikeuksistamme." Mutta sitten typerä pomoni jotenkin lyttäsi  koko asian alkamalla syytellä minua erilaisista asioista ja varastamalla koko huomion itselleen, joten enää ei tee mieli kertoa työkavereille lainkaan. Olkoot sitten! Paha mieli on pomon reaktiosta vielä monen päivän jälkeenkin.

Toivon paljon aurinkoa ja lämpimiä tunteita teidän huhtikuuhun! ;)

Mindeka
Ma-material Girl

Mulla oli myös sellainen toiveikas fiilis teidän suhteen. Toivotaaan, että ollaan oikeassa :)

Eerika
Bättre liv

yoslene, voi hitsi kun oli typerä pomo! Toivottavasti työkaverit ovat kivempia, ehkä jonkin ajan päästä pystyt kertomaan heillekin ja toivon että ottavat asian miljoonasti paremmin vastaan! Ihanaa keväistä odotusta, kyllähän se jossain vaiheessa näkyy niin ettei arvailuille jää varaa ;) Se voi olla, että kaikkiin tilanteisiin sopivaa kaunopuheista lausetta on vaikea keksiä, mutta ehkä sen pähkiminen auttaa reagoimaan tilanteeseen sopivasti kun asia tulee puheeksi. Toisten "lastenteosta" liian kiinnostuneiden olisi niin hyvä ymmärtää asioita muultakin kantilta.

Mindeka: Sinäkin brutukseni :) Täällä on kamala nälkä, pissahätä, pientä aamupahoinvointia ja tuntemuksia kohdun seudulla. Mietin jo voiko mieli tehdä kepposet ja saada mut kuvittelemaan tämän kaiken. Luultavasti voikin! Mutta aikahan sen vaan näyttää. Eiköhän se ennemmin tai myöhemmin kuitenkin iloiseksi uutiseksi muutu tämä meidänkin tilanne.. eli ennemmin tai myöhemmin ollaan molemmat oikeassa! :)

Kaunista keskiviikkoa <3 Eerika

pienisisko
Spin off

Heippa Eerika!

En tiedä oletko sattunut kuuntelemaan jo, mutta luulen että voisit tykätä Jari Sarasvuon ohjelmanpätkästä Yle Puheella. Kuuntelin nimittäin eilen koiran kanssa ulkoillessa ohjelmasarjan jutun toivon merkityksestä elämässä ja ainakin minä löysin siitä ihan mielettömän hienoja oivalluksia. Eli ihan vaan vinkkinä jos kaipaat koiralenkeille kuunneltavaa linnunlaulun lisäksi!

Välillä kyseinen herrasmies ärsyttää ihan suunnattomasti jutuillaan, mutta yleensä juuri niillä jutuilla mitkä on minulle kuulijana eniten totta. :)

Jutut löytyy Areenasta täältä (älypuhelimella pitää mennä mobiilisivujen kautta!)

Eerika
Bättre liv

pienisisko, kiitti linkistä! Kuuntelen tätä nyt töiden ohessa. Sarasvuo on muuten opiskellut myös NLP:tä, vaikkei sitä kovin paljoa mainostakaan. Tosin toimii aika populistisesti ja ärsyttävästi vaikuttaen ylimieliseltä. Mutta hänellä on kyllä taustalla paljon oikeita asioita, loistavia oivalluksia, tietoa ja älykkyyttä. Lisäisin vain palasen myötätuntoa ja ymmärrystä ihmisten erilaisia tilanteita kohtaan, sillä asiat eivät aina muutu vain sormia napsauttamalla, usein täytyy tehdä todella paljon töitä itsensä kanssa ja asioiden eteen. Sarasvuo kun tuntuu nauttivan ihmisten ravistelusta ja ärsyttämisestä välillä aivan liian paljon omaan makuuni. Silti kuuntelen ohittaen ärsytyksen ja löytäen ajatuksia ja oivalluksista :)

Ihanaa päivää!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.