Haaveilijan täytetyt portobello-sienet

Ladataan...
Bättre liv

Koska helposti saattaa unohtua, että olen muutakin kuin vauvasta haaveileva vaunujen merkkien tiirailija, haluan jakaa teidän kanssanne palan rakkaudestani ruokaan. Ilmeisesti sitä on vaikea uskoa, sillä en ole pullea, mutta herranjestas. Tottahan sitä voi terveellistäkin ruokaa ja hyviä tuoreita raaka-aineita rakastaa ja syödä myös herkkuja kohtuudella. Niin ja lähteä sitten lenkille koirien kanssa nauttimaan ihanasta kelistä ja luonnon heräämisestä kevääseen. 

Tämän päivän agendalla olivat täytetyt portobello-sienet, sillä jostain syystä mies oli ostanut niitä jääkaappiin eikä sitten mitään muuta. Mukavuudenhaluinen mieleni kehoitti etsimään reseptejä ja jättämään kaupassa käynnin sikseen. Niinpä muutaman reseptin konsultoinnin jälkeen etsin kaapistani sopivia raaka-aineita ja sovelsin ihan järjettömän herkullisen illallisen. Kyllä nyt kelpaa miehenkin tulla työreissulta kotiin!

Täytetyt portobello-sienet ja avokado-salaatti

1) Löydä kaapistasi vaikkapa nämä tai muita herkkujasi (suluissa extrat)

  • portobello-sieniä (käytin paketin eli 4)
  • Sipulia (käytin vain yhden salottisipulin)
  • Aurinkokuivattua tomaattia (tässä lemppariani "sun-kissed tomatoes")
  • juustoa/juustoraastetta (mikä vaan uuniin sopiva käy)
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • (tomaatteja)
  • (pestoa)

Lisäksi käytin salaattiin:

  • frisée-salaattia
  • ruohosipulia
  • rucolaa
  • avokado
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

2) Pese sienet ja poista niistä kannat (älä heitä pois). Kuivaa sienet ja laita ne uunivuokaan/pellille.

3) Pilko sienien kannat, sipuli ja aurinkokuivattua tomaattia. Paista pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, lisää halutessasi hieman pestoa. Tarkista tarvitsetko suolaa. (Ei tarvitse kauaa kypsennellä.)

4) Pilko pannun tiristessä tomaatit ja lisää sienien ympärille. Ripottele sienien ja tomaattien päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

5) Täytä sienet seoksella, lisää halutessasi vielä aurinkokuivattua tomaattia jos hatut näyttävät jäävän vajaiksi.

6) Lisää synnillinen määrä juustoa. Tähän käyvät esimerkiksi tuoremozzarella revittynä, mozzarellaraaste, emmental-raaste, vuohenjuusto tai mikä vaan kypsennystä rakastava juusto mitä kaapistasi löydät.

7) Laita sienet uuniin 200°C noin 10 minuutiksi (tarkkaile herkkujasi, etteivät mene mustiksi!).

8) Ala sillä aikaa valmistelemaan salaattia. Revi ja pese salaatinlehdet, pilko ruohosipuli, avaa ja pilko avokado.

9) Lisää makusi mukaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Äläkä kitsastele oliiviöljyn määrässä, nams!

10) Apua, ne sienethän on uunissa! Nappaa valmiit sienet ja kaiva ihanimmat lautaset ja aterimet kaapeistasi.

11) Asettele mieluisa annos ja herkuttele! Itse rakastan paistettuja tomaatteja joten oikein hamstrasin niitä annokseeni.

12) Jää vielä hieman nälkäiseksi kevyestä illallisesta ja loihdi itsellesi pakastimen herkuista kesäinen jälkiruoka: sulata kasa mansikoita mikrossa, lisää päälle lempijäätelöäsi, mantelikrokantteja ja agave-siirappia ja nauti!

Ainiin, nyt olisi varmaan jo aika lähteä ulkoilemaan koirien kanssa. Sen jälkeen voikin nauttia vaikkapa kannullisen lempiteetään..

Ihanaa torstaita! <3 Eerika

Share
Ladataan...

Kommentit

Uusia avauksia

Nam! Vesi tuli kielelle! Saiskohan tällä reseptillä miehen syömään tomaatteja ja sieniä... :)

sylissä

Oi mitä ihania herkkuja! :P

Eerika
Bättre liv

Hih, meillä ainakin mies söi onnessaan työreissulta palatessaan :) Ehkä lisäisin vielä parmankinkkuun käärittyjä kanan sisäfileitä tähän rinnalle jos haluaa vähän ruokaisamman (ja lihaisamman) annoksen. Pitääkin kokeilla niiden kera ensi kerralla! Mutta mitäs tänään syötäisiin.. 

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Kiitos, tätä meillä tehdään huomenna! Tai siis tota :D

Eerika
Bättre liv

Jeenam! Kerro sit jos teette omanlaisen version eri jääkaapin sisällöistä et millaista tuli!

Pieces of my life

Aivan mahtavalta kuulostava ateria! Pakko koittaa noita sieniä heti huamenna!!

Kommentoi

Ladataan...