Happy goes unlucky

Bättre liv

Köhin keuhkoni pihalle, mutta olen aivan hemmetin onnellinen! Pakkanen paukkuu, aurinko paistaa, kevyt pakkaslumi kimmeltää. 

Kävin aamulla työterveyslääkärillä ja sain kasan reseptejä ja saikkulapun. Keuhkoista kuului aikamoista vikinää, mutta josko tämä viikonloppuna tästä. Kotimatkalla olin meinannut käydä sairastamassa saman pöpön vallassa olevan työkaverin luona ja viemässä mukanani hyvää keittoa. Raukka oli kuitenkin niin huono-oloinen, että jätin väliin ja ajoin suoraan apteekkiin. Ihanat mummit turkeissaan odottivat ennen minua. Otin vain Codesanin yskään, jotta saisin paremmin nukuttua ja jätin antibiootit vielä apteekkiin. Tällä lääkärillä kun on tapana kirjoittaa antibiootteja joka flunssaan, mutta haen ne myöhemmin jos verikokeissa näkyy jotain tai flunssa meinaa pitkittyä. Uskon kehoni voivan parantaa minut paremmin ilman antibioottien puuttumista asiaan kun mitään tarvetta niille ei vielä ole. Vitamiinit, auringonhattu-uute, kannutolkulla kuumaa teetä ja hyvä ruoka toiminee paremmin!

Apteekkarin salmiakit suussa lähdin kotiin päin ajelemaan, mutta käännyinkin ihan toiseen suuntaan. Matkalla minua oli vetänyt puoleensa auringonpaiste ja meren jää ja mikäs minun olisi lämpimästä autosta niitä katsella? Käännyin kohti rantaa ja seurasin samoja reittejä mitä pitkin kesäisin pyöräilen. Hirveä ikävä kesää, pieniä shortseja, toppia ja pyöräilykypärää! Tarkoitus oli vain käydä kääntymässä päättyvän tien päässä, mutta kun näin pysäköintikyltin, tiesin sen olevan merkki juuri minulle.

Ilo ja onni, iso hymy, pakkasessa lämmittävä auringonpaiste! Meren jäällä näkyi kävelijöitä siellä täällä, osa pilkkimässä kai. Varttuneet miehet kävelyttivät isoja koiriaan vapaana ja antoivat niiden telmiä. Partojensa takana he hymyilivät lämpimästi kun tervehdimme ja koirat painivat vieressäni minusta juuri välittämättä. Jaloista alkoi hiipiä kylmyys ja tajusin menneeni vähän liian pitkälle näillä pakkasilla. Vedin säärystimiä peittämään polveni ja huivin kasvoilleni. Autoon päästessäni olin saanut jo aikaan aikamoisen yskäkohtauksen. Mutta se oli sen arvoista! Ja ihan varmasti kehokin kiittää pienestä happihyppelystä. Auto oli lämmin ja ihana, kurvailimme talvisissa maisemissa kotia kohden lumen narskuessa renkaiden alla. Sanoinko jo, että rakastan ihanaa lämmintä autoamme?

Päivälliseksi hengitystiet todella avaavaa Tom Yumia, missä on lisäpotkuna kuivattuja omia chilejä viime kesältä. Tulenkatkun suusta sammuttaa maailman paras banaanirahka, jossa herkkuna muutama klementiini. Tällä kertaa jätin kuvasta pois aina mukanani kulkevan kupillisen ihanaa teetä, tällä kertaa makuna oli Tallinnan tee-/kahvikaupasta (Kohvieri) käteen tarttunut Tiffany. Tämä on ihan lemppariliikkeeni jos Tallinnassa piipahdan, hyvät erikoisteevalikoimat edullisemmin kuin yhdestäkään Helsingin erikoisteekaupasta. Ostinkin syksyllä heiltä kaiken irtoavan Lemongrass Mate:n talven tarpeiksi! Harmi, ettei mies tykkää käydä Tallinnassa, inhoan minäkin niitä kaatokännilaivoja ja viinanrahtaamista, mutta Tallinna on ihana herkullisine ravintoloineen ja putikkeineen. Kaikki hemmottelu on jotenkin siellä luvallista, sillä se on aina hieman edullisempaa kuin suomen puolella. Kuumakivihieronta, kasvohoito, suklaakahvila, muutama putiikki, erikoisteeliike ja upea ravintola herkkuineen. Hyvää viiniä, portviiniä ja disaronnoa tuliaisiksi, vähän meikkitäydennystä ja kotia kohden :) Hmm.. lähtisiköhän joku kaveri kanssani Tallinnaan vaikkapa keväällä?

Sunnuntaina olen päättänyt olevani jo kunnossa lähtemään matkamessuille! Sain sinne kaverilta lipun ja olisi ollut kiva mennä kerrankin ammattilaispäivänä, mutta parempi rynniä yleisenä päivänä kuin ei mitään. Itseäni kiinnostaisi jutella eri maista tulleiden lokaalien kanssa kohteista, saada ideoita ja inspiraatiota tulevien reissujen suunnitteluun ja tietenkin kantaa ihan älytön kasa esitteitä ja krääsää kotiin selailtavaksi. Myös messurakenteita on kiva katsoa ja kuvailla kun messuosastoja tulee työssä välillä suunniteltua. Mutta siihen asti voisin viettää aikaani vaikkapa tutkimalla Köpiksen ravintolatarjontaa tripadvisorista ja haaveilla aurinkoisesta keväästä!

Tässä vielä päivän soundtrack, Jolien blogista bongattu soittolista Kaunis päivä tänään pitää hyvällä tuulella, olkaas hyvät! Sisältää monia lemppareitani ja joitain vähän uudempia tuttavuuksia.

Upeaa viikonloppua, iloa, rauhaa ja rakkautta <3 Eerika

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.