Hengitä, kaikki on tässä ja nyt

Bättre liv

Aurinkotervehdys, taustalla Reema Datta: Vandey Gurunam

Ihanaa olla yksin kotona. Mies lähti treeneihin ja päätin perua joogaan menon ja vain pysyä kotona. Ihanaa! Retriitin jälkeen olo on sanalla sanoen huojentunut. On helpottavaa tietää mitä oikeasti haluaa ja löytää sisältään avaimet kaikkiin niihin kysymyksiin joihin on etsinyt vastauksia ihan vääristä paikoista. On paljon helpompaa keskittyä oleelliseen kun mieli on vakaa. Tai vakaampi, kuka nyt täysin itseään muuttaisi? Tiedän kuinka pääsen sinne mihin olen matkalla ja tiedän mikä minulle on tärkeää. Niinpä minun ei tarvitse enää kiirehtiä, ei varsinkaan moneen paikkaan yhtä aikaa! Arki tuo haasteensa, mutta yritän aina muistaa hengittää. Maanantaipalaverien läpi menen hengitysharjoitusten kera, ihmetellen miksi muut niin kovin hötkyilee. 

Hengitä, käytä energias siihen mitä haluat tehdä, askella kohti tavoitteitasi omia askelmerkkejäsi pitkin.  

Joogaa on kyllä ollut kova ikävä, ehkä teen tänään vaikka muutaman aurinkotervehdyksen olohuoneessa. Reema Dattan soidessa kaiuttimista (musiikkina videossa yllä). Arvon vieläkin kahden joogasalin välillä, mutta luotan että tieto ja ratkaisu löytyvät joten en huolehdi. Myös intensiivikurssit ja lyhyet retriitit ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän. Ainoa asia, mikä välillä käy mielessä on mahdollinen raskaus. Ensimmäisellä kolmanneksella ei astangaa suositella, joten kolme kuukautta voimassa olevan kymppikortin ostaminen astangajoogakoululle on hieman riskaabelia. Toisaalta astangaakin voi harjoittaa kevyemmin, esimerkiksi mysore-harjoituksena, jättäen pois tietyt liikkeet ja alkeistunneillekin voi aina palata raskauden ajaksi. Ja varmasti saisin lisäaikaa kortilleni ensimmäisen kolmanneksen ajaksi ja voisin sen jälkeen taas varovaisesti jatkaa. Eli kaikki järjestyy ja taisinpa juuri vastata itse kysymykseen kumpaan joogasaliin haluan korttini ostaa. Jostain syystä en keskittynyt lainkaan hotjooga-tunneilla käymiseen vaan juuri astangaan.

Astanga-joogaa raskauden aikana.

Perjantaina olisi virkistyspäivä ja sitä ennen ajattelin tehdä varuilta raskaustestin jo ennen kuukautisten arvioitua alkamispäivää, aika vähän ajattelin alkoholin kanssa muutenkin läträtä kun lauantaiaamusta olisi taas menoa. Olisihan se ihanaa, mutta jos nyt ei ennen Joulua natsaa niin saanpahan ainakin juoda anoppilassa puna-, valko ja portviiniä ihan rauhassa. Ja herkutella graavilohella. Eräs tuttu oli nähnyt hassua unta viime viikolla, minulla oli ollut suloinen vauva, isoilla kauniilla silmillään se tuijotteli nutun alta. Hänellä ei ollut mitään tietoa keskenmenostani tai edes halustani saada lapsi. Jotenkin niin yllättävää ja kaunista. Kaikki mikä on tarkoitettu on tullakseen. Elämä on kaunista tässä ja nyt.

Ihanaa Joulun odotusta!

 

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.