Hoitopaikkoihin tutustumista ja hakutoiveita

Bättre liv

Päiväkodissa tutustumassa..

Huh. Tässä on nyt ollut kaikenlaista kriisiä. Hampaiden tuloa ja kitinää. Parisuhdekriiseilyä ja riitelyä. "Kuka minä olen ja mitä minä haluaisin tehdä työkseni ja miksi teen sitä mitä teen ja.." -kriiseilyä. Mutta tämän kaiken ohessa olen saanut sovittua tutustumisia päiväkoteihin jotta pääsisin ainakin siitä "mistä ihmeestä me haetaan tytölle hoitopaikkaa" -kriisistä!

Töiden aloitukseen on pian 4 kk, tytön hoidon aloitukseen 6 kk. Itselleni ei ole ollut lainkaan selvää mihin laittaisimme hakemuksen. Hetken matkan päässä on useampi päiväkoti "yhdessä kasassa", toisessa suunnassa on myös muutama. Mitä luultavammin paikka siis heruisi jostain näistä kuudesta mitä harkitsemmekin. Minulle kumpi tahansa suunta lisäisi työmatka-aikaa jonkin verran (julkisilla), miehelle ne olisivat vain pieni koukkaus muutenkin maailman lyhimmässä pyöräilymatkassa. Ehkä joskus voisin tehdä etäpäivänkin niin säästyisi yli tunti työmatka-aikaa. Aluksi tyttö olisi hoidossa vain 4 pv/vko ja perjantaisin meillä olisi tyttöjen päivä <3 Muina päivinä sovitaan viennit ja tuonnit, luultavasti veisin/hakisin tytön muutamana päivänä ja mies hoitasi muuten molemmat suunnat (fillaroi 5-10 minuutissa mihin tahansa mahdollisista päiväkodeista).  Mutta mitkä me kirjataan hakemukseen toiveiksi ja laitetaanko myös yksityisiin hakemusta?

Päivän kotilounas (mustavalkokuvahaaste vei värit)

Vaihtoehtoja tuntuu nimittäin olevan maailma pullollaan. On perhepäivähoitoa ja samaa yksityisenä, on ryhmäperhepäiväkoteja, pieniä ja isoja päiväkoteja, kunnallisia, ostopalvelupäiväkoteja ja yksityisiä päiväkoteja. On ksylitolipastillikriisejä ja kilpailutettuja ruokapalveluita. On isoja uusia pihoja ja pieniä pihoja rinteessä. On paljon ulkoilevia ja niitä vähän vähemmän ulkoilevia ryhmiä. On innostuvia ja niitä vähän rauhallisempia hoitajia. On avaria isoja tiloja ja pieniä sumppuja. On pienten ryhmiä ja pieniä päiväkoteja missä kaikki ovat yhdessä. Jumppasaleja ja retkiä liikuntahallille. Metsäretkiä ja taidehuoneita.

Tässä parissa päivässä olen päässyt taas vähän paremmin jyvälle tästä kaikesta ja päätynyt taas siihen tulokseen, että fiilis ja järki voivat olla myös aikalailla eri mieltä. Siinä missä aluksi ajattelin pienen 17-paikkaisen ostopalvelupäiväkodin olevan varmastikin paras, tekisi minun itsenikin nyt vaan mennä asumaan isompaan kunnalliseen päiväkotiin (oi kumpa olisin saanut jäädä sinne!). Lopulta toivon, että tämän tutkailun ja tutustumisen jälkeen minulla on sellainen fiilis, että "missä tahansa noista meidän pienellä on hyvä olla" ja toisaalta että "toivottavasti me päästään kuitenkin tuonne tai tuonne". Vielä on vähän sellainen fiilis, että "pieni on vielä niin kamalan pieni, kasvaako hän varmasti riittävän isoksi puolessa vuodessa?".

Taaperoselfie! 

Minut yllätti iloisesti vähän isompi kunnallinen päiväkoti (2 pienten ja 2 isompien ryhmää). Innostuin sen ihanista kaapeista tulevista päiväunisängyistä, isosta pihasta, taideprojektihuoneesta sekä liikuntatilasta! Tilat olivat muutenkin järkevät, avarat, muunneltavat ja rauhalliset. Ja helppo siinä olikin innostua sillä päiväkodin johtaja oli aivan ihana innostuva ja aidosti mukana kehittämässä toimintaa, "tänne meillä tulee tällainen taideprojektihuone missä voi pienryhmissä käydä taiteilemassa ja jättää teokset levälleen odottamaan, tämä on vielä vähän vaiheessa kuten näet", "meille tulee kesällä uusittu piha, olen päässyt olemaan mukana sen suunnittelussa, siitä tulee aivan ihana, tuonne tulee keinut ja.." :) Vaikka ryhmiä olikin neljä, oli kaikilla omat erilliset rauhalliset tilansa ja pienille ja isoille vielä erilliset pihansakin. Fiilis sanoisi siis, että sinne. Vaikka kunnalliset ulkostetut ateriapalvelut ja ties mitkä ksylitolipastillikriisit ja pienten on parempi olla pienissä yksiköissä ja näin päin pois. Mutta jotenkin se fiilis

Päiväuniaika, teetä ja karvaista seuraa <3 

Pari päiväkotia vielä ja sitten minä yritän saada järjen ja fiilikset samalle viivalle, jutella miehelleni asiasta aivan liikaa (häntä ei kuulemma edes jännitä päivähoidon aloitus!) ja pohtia vähän lisää. Ja sitten, sitten me laitetaan se hakemus vetämään toooosi ajoissa ja yritetään keskittyä johonkin muuhun kunnes päätökset jossain vaiheessa loppukeväästä tupsahtavat! Lupaan. Yritän. Lupaan. Yritän. Lupaan :) Että tätä äitiä jännittää kaikki uusi! 

<3 Eerika ja Epeliina (1v 1kk äiti ja tytär - hieman symbioosissa edelleen)

Kommentit

paulahelena
ALUAP

heh, mä en edes tajunnut että olis voinut etukäteen käydä tutustumassa, aattelin että arvalla ne sen valinnan kuitenkin tekee ja että kunhan nyt päästään edes johonkin sijainnin kannalta järkevään :D no lopputulos onkin vaikuttanut ihan hyvältä, ei ihan lähimpiä mutta vartin kävely työmatkojen varrella ja ihan uus pienehkö päiväkoti jossa kuitenkin piha ja muut fasiliteetit kunnossa. :)

Eerika
Bättre liv

Hih, kävin naapurissa juttelemassa päiväkotijutuista (heillä 3v ja 8kk lapset) ja hän kertoi käyneensä useammassa päiväkodissa ennen hakemuksen täyttämistä. Että sinne vaan! Niinpä päätin kiertää niin monta päiväkotia että saan pääni rauhoittumaan ;) Itse en siis ole ollut päiväkodissa (äiti hoiti kaikki 5 lastaan kotona), joten kyllä näille tutustumisille todellakin on ollut tarvetta. Meiltä on noin 2 km näihin lähimpiin päiväkoteihin (pari olisi lähempänäkin, mutta niissä ei ole pienten ryhmiä), mutta eipä tuokaan mikään paha matka tosiaan ole. Yksityisiin ja noihin ostopalvelupäiväkoteihin tosiaan haetaan vielä erikseen, joten pitää myös miettiä haetaanko niihin vai laitetaanko vain kunnalle hakemusta menemään.

Moni mammatutuista on vaan laittanut hakemukseen pari lähintä päiväkotia toiveeksi ja sitten vaan mennyt sinne minne on päässyt oikein hyvin mielin. Itse taidan vaan tarvita vähän enemmän tietoa, tutustumista ja valmistelemista jotta minulla olisi hyvä ja varma olo hoitoon laittamisen suhteen. Näin se kyllä taitaa mun kohdalla olla asiassa kuin asiassa! Olishan se helpompaa olla vähän helpompi, mutta kaikki meistä ei näköjään ole ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän lapsi on juurikin isossa päiväkodissa, 2 pienten ryhmää, 2 isojen ja kaksi ryhmää eskareita vielä päälle ja tämä on kyllä loistava juttu. Nimittäin pienten ryhmissä on 1-2 vuotiaat yhdessä ryhmässä ja 2-3 vuotiaat toisessa. Löytyy omanikäistä seuraa mistä valita (erityisen plussaa nyt kun meidänk ohta 3v. on oppinut leikkimään kavereiden kanssa), isompien leikit ei ole pienille liian rajuja jne. Verrattuna siis kaverin lapsen pk:hon, jossa ryhmän ikähaitari on 1-5v., eikä niiden lapsella ole kuin yksi about samanikäinen kaveri ryhmässä. Niin ja tosiaan eri ryhmillä on omat tilat eteisestä lähtien, joten ryhmissä on rauhallista ja pienryhmätoiminta on käytössä.

Eerika
Bättre liv

Kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Tuollakin oli mielestäni rauhalliset ja hyvät tilat ja hyvä kun sanoit, tuossahan olisi myös se plussa että saman ikäistä seuraa löytyy enemmän. On ne 2-, 3- tai 5-vuotiaiden leikit vähän eri maata kuitenkin! Pienryhmätoimintaa kuulosti olevan kaikissa päiväkodeissa missä kävin, olivat ne sitten isoja tai pieniä. Isossa päiväkodissa tosin tilat olivat joustavammat kun ryhmän omien tilojen lisäksi oli yhteisiä tiloja mitä eri ryhmät vuoroin käyttivät. Hyvä kuulla, että välillä iso pk voikin olla mukavampi kuin pieni :)

Uusia avauksia

 

Kiitos tästä kirjoituksesta, itseä askarruttaa samat asiat vaikken vielä tiedä koska menen töihin.

Eerika
Bättre liv

Tämä mahdoton askarruttaminen tosiaan, huhhuh! Onneksi olen päässyt tutustumaan niin oma olo on vähän varmempi ja mielikin tottuu hiljalleen ajatukseen. Päivähoidon alettua pyritään totuttelemaan hoitoon hiljalleen ja on kiva että hoitajat ja muut lapset tulevat äidille ja isillekin samalla tutuiksi niin tietää keiden kanssa se pieni ne päivänsä viettää <3 Vielä on edessä myös ne kaikki kuravaatteiden ostot ym. mistä ei ole sitten mitään hajua! Kaipa sen sitten hokaa :D

Silkkitassu

Me yritetään saada tyttöä hoitoon, mutta sen estää se tosiasia että mies ei opiskele kokoaikaisesti eikä ole työpaikkaa, joten minkään sortin päivähoitopaikkaa ei saada ellei makseta koko summaa itse. Jotta mies pystyisi valmistumaan, hänen pitäisi päästä tekemään näyttöjä, mitkä eivät ole mahdollista suorittaa jos muksu roikkuu jalassa. Kaikki sukulaiset ovat muissa kaupungeissa, joten sekään hoitopaikkana ei ole mahdollista järjestää. Mun varmaan pitää jotenkin omien lomieni kanssa yrittää kikkailla, et mies saisi opiskelurauhan ja me E:n kanssa lomailtais.  

Eerika
Bättre liv

Eikö kunta tarjoa edes osa-aikaista hoitoa? Meillä päin on myös "puistontätejä", joille lapsen voi jättää aina muutamaksi tunniksi, esim. aamupäivällä maksua vastaan. Tämä siis sovitaan etukäteen pidemmäksi aikaa jos olen oikein ymmärtänyt. Löytyisikö teiltä päin mitään vastaavaa? Tai jotain edullista hoitajaa? Kuulostaa kyllä aikamoiselta pattitilanteelta! Ainiin, yksi tuttu oli saanut yksityiseltä perhepäivähoitajalta osa-aikaisen paikan ja maksanut sitä toki kotihoidontuistaan.. mutta niitäkin kannattaa miettiä!

Silkkitassu

me yritetään sumplia tutun perhepäivähoitajan kanssa osa-aikaista järjestelyä, mutta se palvelusetelin puute kyll vähän hidastaa.. No, katsellaan. Eiköhän kaikki jotenkin järjesty. Olisi pitänyt tajuta tämä jo viime kesänä..

MillaSC (Ei varmistettu)

Voi, sä olet ahkera!
Me lävästiin hakemukseen vain kaksi päiväkotia tästä läheltä sen enempää niihin tutustumatta (mitä nyt työkaveri ja tytön fyssari sanoi, että tosi hyviä ovat molemmat) viime elokuussa. Aloitan työt kuukauden päästä (KÄÄÄÄÄK), 4pv / vko.
No, tänään tuli soitto ettei kumpaankaan pääse, ei ole paikkoja. Mä en ollut edes valmistautunut tälläiseen kun tässä meidän ympäristössä on rehellisesti päiväkoteja ja kerhoja ja vaikka sun mitä joka talossa ja joka kulmalla. Ei ole tällä hetkellä tarjota mitään tästä läheltä. Meinasi tulla itku. Yrittivät tarjota perhepäivähoitopaikkaa Suurpellosta, johon jouduin sanomaan ei, koska ei tule mitenkään olemaan mahdollista meidän työmatkojen kannalta. Laajentavat hakua ympärys aapurustoihin. Nyt vaan toivon, että joku irtisanoo paikkansa pikaisesti tai joku päivähoitopaikka natsaa tästä läheltä, ihan sama mikä, kunhan on paikka :D näin se ajatusmaailma muuttuu :D ja siis hakemus tosiaan laitettu melkein 6kk sitten... Tyttö tulee olemaan 14kk kun hoito alkaa.
Mulla on hyvä usko siihen, että kaikki paikat on varmasti hyviä. Ja meillä ehkä edessä kesän jälkeen hoitopaikan vaihto joka tapauksessa muuton myötä. On tämä yhtä myllerrystä. Tsemppiä teille "etsintöihin" ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.