I feel good, I hoped that I would

Bättre liv

Mä tiedän, kello on yli kymmenen ja nukkumaan! Mutta mun pitää ihan ensiksi kirjoittaa teille edes pieni juttu. Harvempi kirjoitustahti on johtunut yhtäkkisestä hyvästä energista, mitä tuppaa riittämään touhuun jos toiseenkin. Tänään esimerkiksi olen lenkittänyt koiran aamulla, ollut töissä yli viiteen, tehnyt ruoan ja syönyt, käyttänyt koiran lenkillä, käynyt Body Combatissa + höyrysaunassa, tullut takaisin kotiin ja vienyt koiran vielä iltapisulle, tehnyt smoothieta riittämiin illaksi ja molemmille miehen kanssa jääkaappiin aamupalaksi sekä vetänyt kasan vitamiineja ja hivenaineita naamariin. Liikkumisen lisääminen on tehnyt kropalle ihan hirmu hyvää! Kivut ja kolotukset on vähentyneet huomattavasti. Tosin niitä kyllä on varmasti tiedossa tämän illan treenin jäljiltä ihan hyvässä muodossa!

Mutta pelkkä liikunta ei ole ollut se juttu. Se juttu on ollut lisäenergia mitä elämääni olen saanut, jotta olen jaksanut lähteä liikkumaan. Pieni skeptikko vieläkin nostaa päätään, mutta ilmeisesti tuo Regulat on toiminut minulla kuin häkä! Ehkä se on myös saanut tuon nappilauman tehoamaan sisälläni. Mukana siis Chlorella-levä (aloitin juuri), kalaöljystä omegat, probiootti, monivitamiini, D-vitamiini sekä magnesium. Jokatoinen päivä otan raskauden aikana käyttämääni vitamiinilisää, jokatoisena tuota tavallista. Osaa näistä olen yleensä ottanut kuuriluontoisesti, mutta nyt pidän pelissä koko sakin. Lisäksi Regulat-shotti irvistäen aamuin illoin. Toki aurinko on myös tehnyt tehtävänsä, paniikki opintojen kanssa on väistynyt sekä pelko polyypin tilanteesta kadonnut. Olo on keveämpi myös henkisesti kun alan hiljalleen valmistautua uuteen.

Kun saa itsensä liikkumaan, tahtoo väistämättä myös syödä hyvin. Jotenkin ei edes tee mieli muuta kuin puuroa, jugua, smoothieta marjoista ja rahkasta, proteiinipitoisia salaatteja, keveitä keittoja, kanaa, kalaa ja kasvisruokia. Ei siis sillä, että olisin jollain laihiksella, keho vaan kaipaa helposti sulavaa ruokaa, mikä ei jää tukkimaan kehoa päiväkausiksi. Myös ayervedan opit ovat antaneet lisää ajatusta syömiseen. Itse olen Vata-Pitta (pääpaino reilusti ensimmäisellä) kun taas mieheni on ilmeisesti Pitta-Vata. Itselleni ei kovin kevyt ja viilentävä ruoka itseasiassa kävisi Vatan suuren vaikutuksen vuoksi, joten yritän saada lisää lämpöä, raskautta tai makeutta esim. salaatteihin ja smoothieihin. Olen tosin huomannut jo tehneeni sitä, löytäneeni jo itsekseni paljon niitä asioita mitkä tasapainottavat minua. Niin ruoan kuin liikunnan ja elämäntavan suhteen.

Mutta nyt kaikki sai nimet ja merkitykset. eli ehdottomasti kyllä, olen ottanut oppia myös Ayervedasta, vaikka harvemmin uskon mihinkään 100% ja testaan jokaisen asian toimivuuden itselläni ennen kun adaptoin sen elämäntavaksi. Useimmat asiat tosin ovat tuntuneet omalta. Miehen kanssa oli ihana huomata, että olemme samanlaisia, mutta eri painotuksilla. Niinpä ayervedan mukaan syöminen onnistuisi oikein hyvin yhteisillä aterioilla molemmat huomioiden, jos niin tahtoo. Itse pidän varmasti opit korvan takana ja tuon niitä hiljalleen arkeen. Ja se Hormonitasapaino-kirjan lukeminen jatkuu varmaan taas pian, lisäoppia ravinnosta ja kehosta kiitos! 

Mutta tämä terveysintoilu sikseen, olen kaiken tämän keskellä löytänyt energiaa, iloa ja onnea! Uusia kokemuksia, paikkoja, treenejä, ruokia. Olen heittänyt itseni mukavuusalueeni ulkopuolelle ja huomannut nauttivani elämästä. Juossut kodin ulkopuolella harvase ilta, mutta huomannut vain saavani siitä lisää energiaa. Levännyt läpi viikonlopun välillä vain maaten hiljaisuudessa katsellen kattoa. Jos olisin hetki sitten voinut kertoa millaisesta elämästä haaveilen, se olisi ollut tätä. Energiaa käydä liikkumassa, iloa, jaksamista, lähes kivutonta elämää ja monia tasapainoisen elämän oireita.

Vauvatoiveita olen pistänyt peloissani eteenpäin ja eteenpäin, kunnes päätin että mitä on tarkoitus tapahtua, tulee tapahtumaan. Perjantaina käyn lapsettomuuteen erikoistuneella gynellä keskustelemassa mitkä tutkimukset olisivat kohdallani järkeviä. Josko sen seurauksena joitain labroja otettaisiin. Mutta ehkäisyn olen heivannut hiiteen. Alkoi tuo makuuhuone-elämäkin tässä ilkeästi oirehtia (lue: kadota). Niin monesta tuutista kun sanotaan, kuinka kaikki on ok ja kun olet valmis niin senkus vaan. Joten katsotaan nyt miten tässä käy kun annetaan elämän mennä vaan omalla painollaan ja ihan vähän varmistellaan sitten kuitenkin jos jokin lääkitys olisi fiksu aloittaa mahdollisen uuden raskauden alkaessa pienen tueksi. Toiveita tulevasta, niitä riittää!

Kuvat ovat lähinnä rennolta kotiviikonlopulta, aurinko paistoi ja ruoka oli hyvää! Elämä maistuu taas ja aion antaa itseni olla siitä onnellinen. Sillä mitä muuta meillä on kuin hetki tässä ja nyt?

Ihania ajatuksia sinulle tänään <3 Eerika

Share

Kommentit

Liv
Päiväuniaika

Ihanaa lukee hyvänmielistä tekstiä! Luulin olevani jotenkin aamuväsy ja vähän kiukkunen, mut tän tekstin jälkeen en ookaan :D 

Enne

Ayerveda kiinnostaa kovasti, ja yöpöydällä odottaa aiheesta yksi kirjakin lukijaansa. Ymmärsinkö oikein, että kävit jossain ayerveda-kurssilla?

Iloa ja energiaa viikkoon, kuten tuossa lopussa totesitkin; life is now!

Uusia avauksia

Ihanan aurinkoinen postaus :) Hienoo kuulla että olet onnellinen ja jaksava!

Eerika
Bättre liv

Liv, ihanaa jos ilo tarttuu sinnekin! Aamuväsyjä ollaan täälläkin, mutta eilinen ilo tuntuu vielä kivistyksenä kropassa ja hymynä kasvoilla ;)

Enne, kävin kurssin Astangajoogakoululla Helsingissä, missä intialainen Ayurveda-lääkäri Kavita Gupta opetti viikonlopun aikana perusteet, häneltä voi myös tilata hoitoja. Oli kyllä ihan antoisaa, vaikka välillä olisin toivonut opetuksen etenevän hieman nopeammin tai eri tavoin. Vaikea kuitenkaan sanoa olisiko jokin toinen kurssi ollut itselle parempi? Kannattaa kuitenkin vähän vertailla vaihtoehtoja jos kurssille halajaa, näyttäisi olevan ainakin muutamassa eri paikassa tarjolla. Kirjasta saa varmasti paljon irti, mutta kurssilla pääsee kyselemään ja keskustelemaan joten ne viimeisetkin palaset alkanevat loksahtaa paikalleen. Kirjoista ainakin se Ayurvedaa naisille oli hyvä ja selkeä opus, siinä oli otettu huomioon suomalainen kulttuuri ja ruoka sillä elämme kuitenkin aivan erilaisessa ympäristössä kuin aikojen alussa intiassa. Iloa tutkimusmatkalle!

Eerika
Bättre liv

Kiitos feliz :) Täällä ollaan ja annetaan kevään tulla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.