Jäätelöä, and then I bounce back.

Bättre liv

Välillä tuntuu kuin koko maailma kaatuisi niskaan, olen väsynyt, kiukuttelen ja suren. Tuntuu, etten pysty tähän kaikkeen. Asiat ovat jättiläismäisen suuria elefantteja joita en voi hallita millään. Juoksen elefantilta toiselle enkä saa mitään aikaan. Mutta sitten..  I bounce back! On uskomatonta huomata kuinka yhtenä iltana voi itkeä lenkillä ja toisena voi nähdä ruskan kauneuden ja tuntea, että kyllä tämä ihan oikeasti tästä. Minä olen ihan riittävästi, eikä ne elefantit ole kuin pikkuisia hiiriä. Joku niistä ehkä karkaa minulta, mutta muut menevät minne pitääkin. 

Ja jäätelö. Jäätelö on muodostunut parhaimmaksi lääkkeeksi ihan kaikkiin vaivoihin! Se auttaa kun suret, se helpottaa kurkkukipua kun olet flunssassa, se saa kielesi jäähän kun on kuuma, se helpottaa närästystä eikä tee pahaa kiukkuiselle masulle. Sitä voi syödä väsyneenä ja iloisena, itkiessään ja nauraessaan. Pienempänä en tuntenut jäätelöö kuten nyt. Laktoosittomia jäätelöitä on kuitenkin jo sen verran,  että aina ei tiedä mikä niistä olisi lempparini. Pistaasinpaloilla vai kenties kinuskilla? Ja entäs se mansikka! Päälle vielä mansikoita ja kermavaahtoa ja herkkusuulle loraus vaahterasiirappia. Oi, siinä maistuu kesä!

Kyllä minä pystyn. Sanotaan se yhdessä: Kyllä minä tähän pystyn. Saan opintoni kuntoon ja pärjään töissä, hoida koirat ja kodin ja liikunnan ja ystävät ja kaikki. Otan välillä sohvan haltuun ja vaan lepään. Lähden välillä ajoissa töistäkin! Totuushan on, että enemmän kuin kaikki tekeminen minua väsyttää tämä kaikesta huolehtiminen. Asiat ovat nopeammin tehty kuin kaikki tämä tuskailu, että milloin minä tämän kaiken jaksan oikein tehdä. Nimittäin minulla on retriittiviikonloppu varattuna loppukuulle, ehkä opin jotain uutta itsestäni? Ehkä löydän sisäisen rauhan, edes hetkeksi? Luovuttaa minä en ala, mutta hei, olis jo ihan hyvä aika asioiden alkaa onnistua eikä lyödä mua päähän. Niin ja sille meidän tulevalle lapselle vois joku kertoo, että meidän pesutorni odottaa jo sun pyykkejäs, et voitais ihan hyvin jo alkaa odottaan sua.

Share

Kommentit

Aridith

Tämän innoittamana taidan minäkin suunnata jäätelölle.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.