Jännän äärellä

Bättre liv

Himppa jännittää, sillä huomenna on tämän raskauden ensimmäinen neuvola. Ja ihan uusi neuvolatäti, taas. Millainenkohan se on? Pysyyköhän mulla sama vai vaihtuuko se joka kerta? Pitääköhän mun puhua taas samat asiat läpi vai voitaisko skipata osa? Tuleekohan nootia siitä etten täyttänyt kaikkia lappuja kun ne tiedot on jo niillä siellä koneella? Kuunteliskohan se sydänääniä ja jos niin kuuluukohan ne? Jos ei niin onkohan masussa silti kaikki hyvin? Et juu, vähän on mietteissä. Kun tein tämän viimeisimmän positiivisen raskaustestin ja soittelin neuvola-aikaa, en edes uskonut pääseväni sinne. Jotenkin ajattelin, että tällä kertaa tämä menee heti alkuun kesken. Mutta jännityksessähän tämä on minua pitänyt, olo on vieläkin hyvä ja huomenna mennään neuvolaan (rv 9+0). Kuka tietää vaikka tällä kertaa päästäisiin toiselle kolmannekselle ja sen yli, ihan loppuun asti!

Ihanaa viikkoa kaikille <3 Eerika, joka on tänään nauttinut kesäisestä elämästä

Peeäs. Löysin kivan sivuston, missä on listattu erilaisia pukeutumistyylejä mitkä sopivat raskauden eri vaiheisiin. Tämän postuksen kuva löytyi juuri sieltä, ihanan rento kesämaha! Sitä pallomahaa odotellessa.. ;)

Kommentit

Anonymous (Ei varmistettu)

Kaikki terkat eivät vielä ekalla neuvolaläynnillä kuuntele sydänääniä. Mutta jos kohdalle osuu sellainen, joka tarjoutuu kuuntelemaan, kannattaa miettiä valmiiksi onko valmis kestämään sen, että niitä sydänääniä ei välttämättä kuulu. Olishan se vaan niin ihanaa sydänäänet kuulla, mutta saako itsensä pidettyä rauhallisena, jos ne ei kuulu -niinkuin on vielä ihan tavallista noilla viikoilla.

Toivottavasti terveydenhoitaja on mukava ja kemiat kohtaavat!

Eerika
Bättre liv

Ensimmäisessä raskaudessa sydänääniä koetettiin saada kuuluville, muttei onnistuttu. Ihmekään kun raskaus oli keskeytynyt jo pari viikkoa aikaisemmin ja tiputtelu oli alkanut samana aamuna. Seuraavana päivänä mentiinkin päivystykseen.. Toisessa raskaudessa oli joku aloittelijan oloinen, joka keskittyi kirjoittamaan asioita lapuille ja käynti tuntui aika turhalle. Tällä kertaa olisi ihana kuulla mahdolliset sydänäänet, perjantaille on kuitenkin ultra varattuna yksityiselle joten silloin tiedän varmasti miltä masussa näyttää ja kuuluu. Silti jotenkin minä malttamaton haluaisin edes kokeilla saadaanko äänet kuuluville, kun en ole niitä koskaan kuullut! (Ultrat on tehty alakautta ilman ääniä.)

Leela1 (Ei varmistettu)

Ihana Eerika, syöthän runsaasti foolihappoa (+B12) ja kalsiumia? Näillä eväillä mini-tyyppi tuolla mahassani oli kehittynyt normaalisti (näin hänet vasta äskettäin) ja sain ultrassa kuulla sydänäänet kun pyysin. Lääkäri laittoi hetkeksi pulssin äänen päälle. Ihania neuvola- &amp; ultrakäyntejä!

Eerika
Bättre liv

Syön raskausajan monivitamiinia, missä on mm. kaikki mainitsemasi juuri oikeassa suhteessa :) Olen siis syönyt näitä jo lähes vuoden, jo aiempien raskauksieni aikana sekä siinä välissä, sillä esim. foolihappoa suositellaan syötäväksi jo noin 3kk ennen raskautumista. Kalcium-lisän otin juuri mukaan, syön sitä vielä hieman satunnaisesti sillä syön paljon maitotuotteita, mutta hiljalleen lisään sen käyttöä kun kalciumin tarve lisääntyy. Lisäksi otin mukaan raskausajan omega-3:set, joiden käyttöä lisään hiljalleen. Tänään ei valitettavasti kokeiltu vielä kuunnella sydänääniä, mutta onneksi perjantaina näen ultrassa tilanteen kunnolla! Onnittelut ihanista sydänäänistä :)

lindalinda

Kiitti linkistä! Just mietin täällä et mitä sitä alkas pukee.. :)

Eerika
Bättre liv

Hih, toivottavasti lyötyy hyviä pukeutumisvinkkejä! Itse olen vielä tässä jättipaita & laskostuvat -vaiheessa :)

Mindeka
Ma-material Girl

Uskoisin, että terkkari, joka ymmärtää ja tietää menneisyytesi, niin etsisi sydänäänet jo ekassa neuvolassa. Ainakin tutullani tehtiin niin. Kannattaa siis ainakin kysyä!

 

Eerika
Bättre liv

Ei kuunnellut :( Ehkä se ei halunnut lisätä huolta? Sanoi ainakin ettei kannata, koska ei luultavasti kuulu mitään heidän laitteillaan. Nyyh! No onneksi huomenna on jo perjantai ja ultra <3

mariae (Ei varmistettu)

Kiitos tästä blogista! Kiitos. Minulla on takana jo monta heti alkuunsa lopahtanutta raskautta ja enää en oikein uskalla toivoa, koska pelkään sen johtavan siihen, etten ainakaan tule raskaaksi. Kävin juuri viime viikolla gynellä, joka sanoi kohtuani "kauniiksi ja erittäin hedelmälliseksi". Yritän vain unohtaa koko asian ja keskittyä muuhun elämään. Vaikka se on hieman vaikeaa, kun nytkin on jo viikon verran ollut oireita...

Eerika
Bättre liv

Oi, ole hyvä, eipä kestä :) Välillä mietin kun kirjoitan ahdistuneena ja masentuneena, ettei pitäisi edes kirjoittaa, mutta toisaalta tämähän on minun oikeaa elämääni. Ylä- ja alamäkiä, iloja ja suruja.  Toivottavasti sielläkin ilot vielä voittavat ja saatte kaipaamanne pienen elämän <3 Oletteko muuten käyneet tutkimuksissa raskauksien keskeytymisten vuoksi tai harkinneet sellaisia? Vaikka meillä ei tutkimuksissa löytynytkään mitään syytä keskenmenoille ja maksoimme ne itse, tuli silti huojentunut olo kun tiesin ainakin missä ei ole vikaa. Paljon voimia ja rakkautta teille <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.