Jouluhaasteen pauloissa

Bättre liv

Sain Uuden elämän arvoitukselta jouluhaasteen, nyt siis tiptap joulufiilistä keräilemään näihin 24 kysymykseen vastaamisen kautta!

Säännöt:

  • Vastaa 24 kysymykseen
  • Haasta blogikollegat vastaamaan samoihin kysymyksiin ja saa keksiä myös lisä kysymyksiä liittyen Joulu aiheeseen.
  • Kerro kuka sinut on haastanut ja kenet haastat

1. Parasta joulussa?

Hyvä ruoka, rauhoittuminen, läheiset ihmiset ja lahjojen saamisen ilo (oma ja muiden ilon näkeminen).

2. Joulumusiikkisi?

Hmm.. aika vähän kuuntelen joulumusiikkia, mutta tuoreet versiot perinteisistä menee aina välillä :)

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia?

Saatan jonkun katsoakin, suurin osa tosin on kovin lapsellista osastoa. Jouluna tulee kuitenkin aina katsoa tai vahingossa missata lumiukkoleffa ja se ihana laulu!

4. Jouluherkkusi?

Kinkku, hirvenpaisti, kastikkeet, perunalaatikko, graavilohi ja salaatti missä on ainakin omenaa, juustoa ja suolakurkkua.

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla?

Katso yllä :)

6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan?

Yleensä joulukuun alkupuolella lisään hiljalleen valoja ja koristeita. Kauniita joulupalloja lasimaljakoissa ja kynttilöitä.

7. Joulu kotona vai jossain muualla?

Miehen perheen luona, tänä Jouluna tosin poikkeuksellisesti kotona.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia?

Kunhan lahjoissa on ajatusta eivätkä ne ole epämieluisia tai turhia. Itse ostan yleensä kaupasta, sillä en ole käsityö-/askarteluihmisiä. 

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?

Parvekkeelle jouluvalot sekä kynttilöitä, sisälle pari paperista joulutähteä ikkunoihin sekä kynttilöitä.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?

Joulu ehdottomasti perheen kesken.

11. Onko sinulla joku joululahjatoive?

Rakastan lahjoja, joka Joulu toivon uutta yöpaitaa, fleeceä, villasukkia ja kaikkea pehmeää ja pörröistä talveen. Talviulkoiluun liittyvät varusteet ovat myös ihania, usein toivon myös jotain kirjaa kuten dekkaria ja ruokakirjoja. Vähän isompi toive tänä Jouluna voisi olla hyvät lumikengät meille molemmille niin päästäisiin koko perheen kanssa talvella niin jäälle kuin metsäänkin.

12. Paras saamasi joululahja?

En muista tarkalleen lahjaa, mutta mieleeni nousee ensimmäinen Joulu mieheni vanhempien luona kymmenisen vuotta sitten. Sain heiltä ihania ajateltuja lahjoja ja olin aivan ihmeissäni, onnellinen ja otettu. Olen aina yhtä äimänä ja onnelinen kun huomaan kuinka minut lasketaan yhdeksi heidän perheensä jäseneksi.

13. Kamalin saamasi joululahja?

Välillä on tullut saatua ei yhtään meidän tyylisiä koriste-esineitä, lyhtyjä tai keittiötarvikkeita. Jos lahjaa ei ole voinut itse hyödyntää, olen joko antanut sen siitä pitävälle eteenpäin tai lahjoittanut kierrätykseen. Harvoin näin on kuitenkaan päässyt onneksi käymään :)

14. Kuvaile unelmien joulusi.

Rauhallinen tunnelma, lunta maassa, riisipuuroa päivällä, ulkoilua ja yhdessä olemista, joulusauna, lumiukkoelokuva, odotusta ja jännitystä, maittava jouluillallinen rauhassa ison perheen voimin, leppoisaa jutustelua, lisää jännitystä, lahjojen jako yksi kerrallaan nuorimmasta vanhimpaan jotta kaikki näkevät lahjojen saajan ilon ja lahjojen avaamisessa kestää mahdollisimman pitkään. Lahjojen ihailua ja kokeilemista, glögiä ja ehkä vähän portviiniä sekä makeita jouluherkkuja, lautapelejä perheen kesken, kinkun ja muiden herkkujen rääppimistä pitkin iltaa ja yötä, uusissa yövaatteissa ja villasukissa aivan liian myöhään nukkumaan <3

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?

Olen liian hyvällä tuulella keksimään tähän mitään ;) Kauppojen joululaulujen kilkatus?

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä?

Joulutorttuja on tullut tehtyä jo pitkään sekä glögiä juotua. Anopille ostin jo lahjan kun sattui osumaan sopiva kohdalle. Tänään hain myös joulukortit, lahjapaperia sekä muutaman joulupallon. Lasten/työhuoneeseen on myös aikaa sitten laitettu puinen kuusen mallinen koriste, missä on valot. Olen myös yrittänyt keksiä joululahjaideoita ja muutaman lahjat on jo keksitty. Muuten joulukoristelut ja valmistelut vielä odottavat tekijäänsä.

17. Paras joulujuoma?

Portviini.

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?

Ihana oikea kuusi ja sen tuoksu.

19. Käykö teillä joulupukki?

Ei käy, "tontut" ovat jättäneet lahjat eteiseen..

20. Paras joulumuistosi lapsuudestasi?

Lumiukkoelokuva sekä lahjat, joka Joulu saimme uudet yöpuvut, villasukat ja jonkun lelun (usein siskojen kanssa yhden yhteisen lego-paketin).

 

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?

Pukeudun siisteihin, mutta mukaviin vaatteisiin, jouluillallisella ollaan mielellään siisteissä asusteissa (esim. neulemekko, villasukkahousut ja säärystimet). Myöhemmin voi heittäytyä yövaatteilleen ja joulupäivänä ei tarvitse pukeutua välttämättä koko päivänä!

22. Peruna-, porkkana, bataatti- vai lanttulaatikko?

Perunalaatikko, ei kuitenkaan liian imellettynä.

23. Paras joulusuklaa?

Tämä ei oikein syö suklaata, mutta After Eightit voisivat ehkä maistuakin.

24. Joulutortut vai piparit?

Joulutortut.

 

Haastan teidät kaikki iloiset tontut, jotka haluatte kerätä joulumieltä tämän haasteen parissa! Laitathan alle kommentteihin linkin omaan postaukseesi :)

Kai se on hiljalleen uskottava, että kyllä se Joulu sieltä tulee ja pistettävä joulufiilistä taloon joulupallo kerrallaan..

<3 Eerika & Epeliina (rv 37+1, ollaan täysaikaisia siis!)

Kuvat: Ensimmäiset omia, viimeisin Pinterest)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.