Joulun odotusta ja odotusta ja odotusta

Bättre liv

Ihanaa Joulun odotusta! Meille haettiin ihana pehmoinen ja pörröinen jalokuusi olohuoneeseen. Vaikka olin vähän epäillyt joulukuusen tarpeellisuutta kun itse joulupäivät ollaan anoppilassa, on se vaan niin ihana! Lasipallot, valkoinen ja hopea, lasiset puput ja valkoiset pöllöt koristavat nyt kuusta. Nautittiin jouluteetä, pipareita ja Wiener nougata ja katseltiin kuusta. Ostettiin myös kolme nippua valkoisia tulppaaneja täyttämään isoa maljakkoa perinteisten joulukukkien sijasta. Orkideat ovat päättäneet kaikki kolme kukkia ja puskevat vielä uusia nuppujakin ihan Joulun kunniaksi! Lahjat odottavat lahjalaatikossani paketoimista ja vielä ajattelin tehdä ja kirjoittaa muutaman joulukortinkin. Hyvin ehtii, tähän mennessä olen oppinut, etten edes yritä ehtiä niihin joulupostimerkkeihin ja punaiseen kuoreen. Kortteja lähtee vain muutama mummoille ja papoille sekä tädeille ja sedille, joten säästökään ei olisi kummoisempi. Mnun joulunvalmistelurytmiini kuuluu lahjat ensin, kortit sitten ja sillä sipuli. Kunhan käyn kerran postissa, olen valmis Jouluun!

Masu päättää pullottaa, mutta onneksi sitä ei kai kukaan eilen huomannut (tai ainakaan huomioinut) kun oltiin auttamassa kavereiden muutossa. Käytin sitä "on vähän flunssainen olo niin teen mielelläni kevyitä sisätöitä" tekosyytä ja autoinkin kaveriani pakkaamaan viimeisiä tavaroita kaapeista ja paketoimaan telkkarin, valaisimet ja muut. Tekemistä siis riitti, mutten joutunut kantamaan mitään painavaa ja pinnistelemään liikoja. Illalla olin kuitenkin aivan tolkuttoman väsynyt. Takana painoi rankka viikko, useita huonosti nukuttuja öitä ja monenlaista touhua. Lopulta itkin väsymystäni ja painuin unille. Unet kestivät ihanat 11 tuntia, vaikka aamulla heräilinkin välillä koiran piipitykseen ja tuulen ulinaan nurkissa, sain jatkaa uniani niin pitkään kun lystäsin. Aamupalaa söin koira kainalossani sohvalla pitkään ja rauhassa.

Mies halusi vielä kaupoille, mutta en ollut kovin innokas. Olin kuitenkin menossa suihkuun kun huomasin pöksyissäni hieman tuhrua ja menin hetkeksi paniikkiin. Tuhrua oli todella vähän ruskeana värinä valkovuodon seassa ja se oli ns. vanhaa verta. Sitä ei myöskään tullut lisää eikä vatsaan sattunut. Silti juuri silloin se iski minuun, että tämäkin pieni elämänalku voi mennä kesken. Itkin kuumassa suihkussa ja mietin mitä ihmettä tekisin jos näin kävisi. Olo oli toivoton. En voisi sille mitään. Suihkun ja itkemisen jälkeen rauhotuin, puin päälleni ja tunnustelin oloani. Väsytti, mutta en tuntenut mitään kipuja. Päätin, etten lähde mieheni kanssa kaupoille vaan jäisin kotiin lepäämään. Paketoimaan lahjoja ja tekemään ruokaa. Ja että peruisin myös huomisen uinnin, en jaksa enää mennä tukka putkella suoraan töiden jälkeen kun olen siinä vaiheessa nälkäinen ja aivan poikki. Varsinkin kun mies on ensikin viikolla kolme päivää työreissussa ja saan hoitaa kotirumban aivan itse olin miten poikki tahansa. Hyvin sitä ehtii liikkumaan joulun välipäivinäkin, jos vaikka silloin olisi taas tarvetta päästä levon jälkeen liikkeelle. Olen puhunut itselleni rauhoittavasti, kuinka kipuja ei ole ollut ja pienenpieni vuoto voi johtua vain jostain pienestä verenpurkaumasta kohdunkaulalla kun olen touhunnut niin kovasti. Vaikka minua pelottaakin, pitää itseään muistuttaa kuinka vahva intuitioni tämän raskauden kohdalla on, että kaikki tulee menemään ok.

Menin eilen tilaamaan eBayn kautta kotidopplerin (Angelsounds 100s), semmoisen ihan peruskapistuksen jonka avulla voin toivottavasti kuunnella pienen ääniä ja tietää ainakin että toinen on siellä. Mies ehkä pääsisi myös lähemmäksi pikkuista sen avulla? Ken tietää, hinta ei kuitenkaan ollut suurensuuri ja laitteen saa myytyä käytön jälkeen eteenpäin. Katsotaan ehtiikö laite tulla ennen vai jälkeen Joulun ja uuden vuoden. Kotidopplereilla lupaillaan, että sydänäänet kuuluvat rv 12 alkaen, mutta saattavat joillakin kuulua aiemminkin. Rv 12 alkaisi ultrasta seuraavana päivänä. Sopivaa kohtaakin voi olla vaikea löytää, kaikki riippuu siitä missä kohtaa pikkuinen on. Laitteella voi myös tallentaa sydänäänet tietokoneelle ja lähettää vaikkapa sukulaisille. Toivon aivan hillittömästi, että tänä Jouluna pieni on yhä kyydissä, voi ja kasvaa hyvin ja että sekin ihme tapahtuisi, että kuulisin kaiken lisäksi pienen sykkeen kotidopplerilla jo ennen seuraavaa ultraa. Aika saa myös hieman kiitää, jotta ultra tulisi mahdollisimman nopeasti ja saisin tietää kaiken olevan hyvin. Jätän joulukiireet sikseen ja toivon vain pienelle parasta. Siinä on minulle Joulun ihmettä ja lahjaa ihan tarpeeksi!

Ihanaa Joulun odotusta <3 Eerika & pikku-e

Peeäs. laitan kohta vielä sunnuntain iisin bataattikeiton ohjeen eetteriin, tänään siis tehdään leppoisasti ruokaa ja kotoillaan!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mukavaa joulunaikaa teille! Otahan rauhallisesti ja keskity itseesi sekä tulevaan pienokaiseen, toivon kaikkea hyvää!

Katie
Aika kypsä äidiksi

Voi tsemppiä! Varmasti säikähdytti tuo vuoto, mutta kyllä mäkin uskon, että kaikki on silti hyvin, muuten olisit jo paljon kipeämpi tai vuotaisit vuolaammin. Ota nyt vain iisisti ja kuuntele kehoasi.

Mäkin olen miettinyt kotidopplerin hankintaa, mutten taida uskaltaa. Mulla on se myooma kohdun ulkoseinällä äänieristeenä ja siksi viime ultrassa (rv. 10?) sonografikaan ei saanut sydänääniä kuulumaan, vaikka kuvassa hyvin näkyivätkin. Pelkään siis, etten itse myöskään saisi niitä kuulumaan ja hermostuisin turhaan. Eli muistahan sitten, että JOS ääniä ei kuulu, et panikoidu!! Monet eivät kuule niitä ainakaan joka kerralla, pitää vain yrittää uudestaan vähän eri paikasta tai jotain.

Rauhallista sunnuntain jatkoa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Uskon, että tuo tuhru oli ihan harmitonta. Itselläni tuli myös pientä harmitonta tuhruvuotoa rv 8-9 paikkeilla useampana päivänä. Luota omaan vaistoosi, niinkuin tunnut tekevänkin. Muutama keskenmenon kokenut ystäväni on sanonut, että keskenmenon kyllä aavisti jollain tapaa, vaikkei omia aavistuksia halunnutkaan uskoa.

Alkuun sydänääniä kannattaa kuunnella ihan häpyluun yläpuolelta. Kohtu on vielä niin pieni ja alhaalla.

Ihanaa joulun odotusta sinnekin!

M

Mullakin oli kolmannen raskauden aikana sellaista ruskeaa, tuhruista vuotoa vähän. Jostain syystä en mennyt edes paniikkiin, vaikka kaksi edellistä raskautta olivat menneet kesken. Lopputulos oli tuhruisesta vuodosta huolimatta terve lapsi, ja sitä samaa toivon sinullekin! Ja rauhallista joulunaikaa.

PS. Rakkaat ystävät, voisimmeko mitenkään kirjoittaa kielioppiohjeiden mukaisesti "joulu" emmekä "Joulu"? Vaikka minulle joululahjaksi? Kiitos.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Kiitos, Lii: komppaan joulun oikeinkirjoitusta, vaikka muuten yritankin olla puuttumatta kanssabloggaajien kielivalintoihin... Vaikeaa tallaiselta kielipoliisilta. ;-)

Eerika
Bättre liv

Jotenkin se joulu vaan on niin tärkeä, että siitä haluaa puhua ihan Isolla Kirjaimella ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.