Kipua, kolotusta ja vauvantarvikekuplaa

Bättre liv

Reilu tunti aikaa syödä ennen alkavaa paastoa. Aamulla on siis tiedossa sokerirasitustestit, jotka tehdään kuulemma täällä nykyään kaikille. Eli ei, meillä ei ole suvussa rasitteita eikä kohdallani ole mitään erityistä syytä tälle pienelle kidutukselle. Mutta no, mennään tsekkaamaan mikä on tilanne vaikka vähän pelottaa kuinka huono olo siitä kaikesta tulee. Labrojen ja istuskelun jälkeen käyn kerrankin lounaalla muualla kuin työpaikan lounasruokalassa, kyllä siinä on motivaatiota kummasti labroihin menemiseen! Jotta tähän saataisiin vielä vähän lisää vaikeustasoa, on flunssa hyökkimässä elimistööni. Lihaksia särkee, kurkkua kovertaa, silmiä särkee ja pää on hieman sumuinen. Voi siis olla hieman extraheikko olo aamusella. 

Lonkan ja jalan kivut puolestaan ovat onneksi edes hieman helpottuneet. Fyssari pisti aika kivuliaasti eilen menemään ja kaipa nuo paikat siitä hetkeksi suuttuivat. Toivoa kuitenkin on, että kivut vielä paranevat, sillä kävely sujuu jo lähes normaalisti. Töissä istuminen tuntuu aika tuskalliselle iltapäivisin, mutta onneksi hermokipusähikeiset eivät sentään enää iske. Eiköhän tässä siis työkykyisenä pysytä ainakin tällä erää? Vaikka äitiyslomalle loikkaaminen jo pyöriikin mielessä, ei sairaslomalle joutuminen tässä vaiheessa houkutta. Työ vie toki aikaa ja voimia, mutta toisaalta viikotkin menevät kuin siivillä ja elämä olisi kovin epäsosiaalista ilman työkavereiden kanssa turisemista. Peukut siis pystyyn, että tolpillaan pysytään!

Huomenna saadaan kotiin taas uusi vauvahankinta kun haetaan Mawok pienelle ensipediksi! Vähän jännittää miltä se oikein sitten näyttää tuolla makkarissa, vaikka ollaan se toki liikkeessä nähty. Ihanaa saada pienen peti niin voidaan alkaa tekemään pienelle omaa pesää meidän makkariin :) Hiljalleen sinne löytävät tiensä mobile, unilelu, peitto ja lakanat.. joita siis ei olla vielä hankittu. Äitiyspakkauksesta tulee onneksi ainakin se peitto ja anoppi lupaili ommella lakanoita uusista ja vanhoista kankaista. Vaikka isot hankinnat alkavatkin hiljalleen kasaantua kotiin, on tosiaan vielä monenlaista mitä saadaan näiden kuukausien aikana hankkia. Hiljalleen pyrin bongaamaan näitä käytettyinä ja uusina, tutuilta ja tuntemattomilta. Eli ei hätää, saan elää vauvantarvikekuplassa ihania tarvikkeita tutkaillen aina pienen syntymään asti!

Ihanaa viikkoa kaikille <3 Eerika & Epeliina (rv 27+3)

Kommentit

Fatoverdose (Ei varmistettu) http://fatoverdose.blogspot.fi

Taidetaan mennä kaikessa samaa tahtia (LA lisäksi) mulla on myös huomenna sokerirasitus:) oon toista päivää kuumeessa ja räkätaudissa et toivottavasti tämäkin ei siirry sulle :)

Eerika
Bättre liv

No voihan, flunssa röhisee eikä aamuteetä saa edes ottaa. Onneksi pääsin pitkään kuumaan suihkuun niin vähän aukes. Ja voi ei, kuumetta siellä, toivottavasti paranet(te) pian! Voi olla hieman tuskainen olo flunssaisena sokerirasituksessa.. tässä vielä odotan että pääsisin edes sitä sokerilitkua juomaan kun on niin kamala nälkä.. ;)

EWE

Oi joi,  se "ihana" sokerirasitustesti... :) ite kanssa jouduin siihen viime vuonna ja se on hyvässä muistissa edelleen. Sitä pahaa sokerilitkua ei tahtonu saada millään alas. Sen jälkeen tuli kauhee olo ja jouduin odottelemaan seuraavia näytteenottoja odotustilan epämukavalla penkillä. Kaiken lisäksi rupesi älyttömästi nukuttaan. Kun kaikki oli ohi, hoipertelin kotiin lepäämään ja syömään, onneksi oli vapaapäivä töistä.

Seuraavalla neuvolakäynnillä sain tulokset. Yksi arvoista oli 0,1 yksikköä yli sallitun rajan, muistan tuon varmaan aina :) Sain mukaani sokerimittarin ja käskyn alkaa mitata sokeriarvoja ennen ja jälkeen ruokailun. Olin pikkasen hämilläni, jopa närkästynyt, kun tuo yksi arvo ei ollut kohdillaan. Meidän suvussa kun ei ole myöskään rasitteita, ja itse olen normaalipainoinen, painoindeksi selvästi alle 25. Lisäksi olin omasta mielestä syönyt terveellisesti koko raskausajan ja samaa ruokavaliota jatkoin edelleen. Eivät ne kotimittaukset antaneet mitään huolestuttavia tuloksia. Paastoarvot oli hyvät, samoin arvot tunti ruokailun jälkeen.

Jännä, että sokerirasitusta tehdään nykyään kaikille. Mut pasitettiin siihen, kun olin ensisynnyttäjä ja 30v saavutettu. Lähinnä kai tuo ikä merkkasi tuolloin enemmän.

Toivottavasti sulla menee kaikki hyvin tuon testin suhteen. Toivottavasti myös kivut ovat olleet pienemmät. Niin, ja hyvää viimeistä kolmannesta :) Nopeesti se aika on mennyt...

Eerika
Bättre liv

Päätin varustautua iPadillä ja katsella lempparisarjojani sentään, mutta näissä lonkkakivuissa ne odotustilan tuolit vähän pelottaa! Itselläni painoindeksi on jotain 22 korvilla ja syön terveellisesti ja säännöllisesti. Tosin ensisynnyttäjä toki olen ja yli 30v. Naapurikunnassa laittavat vain riskiryhmään kuuluvat (eli esim. sukurasite) näihin testeihin, mulle se hoitaja vaan sanoi että käytännössä kaikki laitetaan näihin. Olisi tästä kai saanut kieltäytyäkin, mutta enpä viitsinyt. Toivottavasti ei tosiaan mikään arvo loiki niin ei tarvitse noita arvoja testailla! Otettiinko siinä verinäyte sormenpäästä tai jotain? Yyyy!

Mut hetki vielä koirien kanssa sohvalla peukkuja pyöritellen kun yleensä käyttäisin tämän ajan aamupalaan (nälkä!) ja sitten tuskailemaan sinne penkeille!

Eerika
Bättre liv

Oi, täällä on lepohuone missä saa odotella rauhassa nojatuoleilla! Seurana toinen samassa tilassa oleva. Litku maistui makealta vadelmapillimehulta, mut nyt on väsy ja paha olo ja nälkä! Katsoin jo viereisen ravintolan lounaslistan, olikohan se virhe.. Tahtoo jo syömään!

Eerika
Bättre liv

Oi, täällä on lepohuone missä saa odotella rauhassa nojatuoleilla! Seurana toinen samassa tilassa oleva. Litku maistui makealta vadelmapillimehulta, mut nyt on väsy ja paha olo ja nälkä! Katsoin jo viereisen ravintolan lounaslistan, olikohan se virhe.. Tahtoo jo syömään!

EWE

Juu, ei se mittaus kotona mitään herkkua ollut. Lansetilla veritippa sormenpäästä, tippa semmoseen liuskaan ja liuska sokerimittariin. Sormenpäät tuli kipeiksi, kun monta kertaa päivässä joutu pistään. Ja mittauksia piti tehdä useampi viikko, mutta sitten sain luvan lopettaa, kun arvot oli koko ajan olleet ok.

Toivottavasti sun tulokset on normaalit. Pikaista paranemista flunsasta :)

phocahispida

Keravalla ikäraja testiin joutumiselle on 25v, johon en siis joutuisi vieläkään, ellen olisi niin paksu. ;) Mutta sekä lähtö- että paastoarvot olivat erinomaiset eli ei se paksuus onneksi kaikkea kerro.

Eerika
Bättre liv

Juu ei se paino tai ikä sitä sano, että sokeriarvoissa olis häikkää. On tää kyllä, luulis nyt tänä aikana olevan joku vähän mukavampikin tapa testata tätä kuin tää paastohommeli, nyt alkaa kyl voimat jo loppumaan ja vielä pitäis puolisen tuntia odotella ja yksi putkellinen verta luovuttaa. Miten tän jälkeen on muka työkunnossa? 

phocahispida

Taisin mennä koululle loppupäiväksi testin jälkeen, mutta ehkä vuosien verenluovutushistoria ja ajoittainen puolipyörryksissä alhaisen verenpaineen takia toimiminen ovat kasanneet alle toikkaroimisrutiinia. :)

Eerika
Bättre liv

Oh, meinasin nukahtaa pystyyn. Ehkä tämä flunssa plus sokerirasitus eivät oikein toimineet hyvin yhteen. Tai ehkä tämä flunssa olisi kaatanut minut joka tapauksessa. Nyt siis sairaslomalla tämän päivän ja huomisen, vaikka kuinka olisin halunnut vaan jaksaa töissä. Ei auta itku flunssassa!

phocahispida

Pikaista paranemista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.