Knowledge = priceless?

Bättre liv

Kun sinut on ultrattu kuusi kertaa alle vuoden sisällä, alkaa homma sujumaan jo aika rutiinilla. Melkein jo tunnistin munasarjani ja kohdun. Tänään siis käytiin taas gynellä, tällä kertaa lapsettomuuteen erikoistuneella sellaisella aloittamassa keskenmenojen syiden selvitystä. Tarkoitus on siis selvitellä sellaisia mahdollisia syitä, joihin voitaisiin todella vaikuttaa. Tarkoitus olisi päästä tukemaan toivottua seuraavaa alkuraskautta tarvittaessa lääkityksellä ja saada vähän lisää varmuutta siihen, etten ole tuomittu jatkuviin keskenmenoihin. 

Sain aluksi lähetteet hormonipitoisuuksien testeihin. Ensimmäisest testit otettaisiin kolme päivää seuraavista kuukautisista. Tämän jälkeen olisi vielä progesteroni-testit 6-8 pv ovulaatiosta. Muiden testien osalta lääkäri oli sitä mieltä, että ne ovat sen verran tyyriitä, että niitä harvemmin otetaan. Koska kuitenkin saan hyvän korvauksen labroistani ja omavastuuksi jää 30%, kyselin varovaisesti tromboositaipumuksen selvittelyn hintaa. No sellaiset reilu neljäsataa. Avot.

Hormoniarvojen kahdet testit sekä tromboositaipumuksen selvittely yhteensä ennen kela- tai muita korvauksia: 741€. Ei ole halpaa huvia. Käynti spesialistilla sekä ultraäänitutkimus ennen kela- tai muita korvauksia 242,50€. Sushiateria ja wellness-juoma Stockalta lääkärikäynnin jälkeiseen järkytykseen 18,50€.

Kotiin päästyäni aloin pistämään lukuja paperille. Labrojen omavastuuhinnaksi sain 222€ ja siihen päälle tämä ja toinen käynti gynellä ultran kera 145€. Mielenrauha yhteensä 367€. Pitää todella vielä tuplavarmistaa että saan kaikista näistä korvaukset, sillä ilman niitä voi äiti. Lääkäri vielä suositteli, että mahdollisen seuraavan raskauden aikana kävisin kahden viikon välein ultrassa jotta tiedetään miten raskaus etenee. No tuota, katsotaan sitä sitten.

Mies tuli juuri työreissulta, iski kamat eteiseen, pussin liitulakuja pöydälle ja otti kaapista evästä. Vertasi tutkimusteni hintaa narttukoiramme leikkauksen hintaan ja suuttui kun sanoin, ettei tämän hintaa verrata mihinkään ja vimeiseksi koiran leikkaukseen. Ei ole kuulemma varma kannattaako kaikkia testejä tehdä. Juoksi sitten työhuoneeseen katsomaan kiireellä säbäpeliä mikä tulee netin kautta suorana eikä näy iPadilla. Voi kyynel.

Sain onneksi vihdoin illalliseni, sushia ja vitamin well everyday -juomaa. Päivän vitamiinit, pari liitulakua ja jasmiiniteetä. Ehkä tästä voi puhua miehen kanssa jossain vaiheessa lisää ihan rauhassa. Eihän tässä raha tietenkään puussa kasva ja rahanreikiä riittää. Joku kreisi on kaiken lisäksi buukannut meille reissuja kuin viimeistä päivää eikä normikuussa nyt niin kamalasti säätöön jää. Silti. Pitäisikö verrata mielenrauhan hintaa vaikka miehen uuden iPadin hintaan? Vaikka itseänikin hieman kauhistuttaa, uskon että kaikki järjestyy. En tiedä löytyykö näistä tutkimuksista mitään. Jos ei, voin ehkä olla luottavaisin mielin. Ehkä kaikki tulee menemään ihan hyvin. Mutta sen tiedän, että jos jätän näistä osan nyt tekemättä ja jotain käy, en pysty henkisesti käsittelemään sitä. Sillä raha on vain rahaa. Me olemme enemmän.

Lääkäristä lähtiessäni olo oli turta, niin väsynyt ja tyhjä. Huomasin kuinka nielaiseminen sattui vasempaan korvaan. Päivällä olin aivastellut ja jo useamman päivän palellut. Toivottavasti mikään pöpö ei ole pyrkimässä päälle, sillä seuraavat kaksi päivää olen joogakurssilla opettelemassa parempia tekniikoita ja saamassa eväitä omaan harjoitteluuni. Yksi eväs mitä todella tarvitsisin olisi kuinka saada itseään niskasta kiinni kotioloissa. Nimimerkillä kalenterissa oli merkintä "kotijooga", mikä piti rehellisyyden nimissä pyyhkiä siltä useampana iltana pois. Mutta no, hyvin tässä ollaan muuten pärjätty. Olen erityisen ylpeä siitä, että olen ollut tyyni ja hermostumatta työstressin keskellä! Kevät se vaan etenee joka päivä ja hankalistakin aamuista päästään kohti aurinkoa ja hyvää oloa. 

Tämä on vain elämää, tässä ja nyt. <3 Eerika

Peeäs. saa jatkaa harjoituksia tutkimuksista huolimatta ihan normaaliin tapaan <3

Share

Kommentit

HelloAochi

Just olin tulossa vinkkaamaan samaa. 

Ja myös toivottamaan voimia ja onnea ja uskoa, että kaikki menee tästä eteenpäin hyvin ja tutkimuksista on hyötyä.

Eerika
Bättre liv

No hups, mikä ajatuskatko! Kohta samat kuvat entistä ehompana, kiitos! :)

Torey
Näissä neliöissä

Voi Eerika, toivon että kaikki on kropassasi kunnossa ja keskenmenojen syyt ovat olleet vain niin sanottua huonoa tuuria. Tahtoisin teidän saavan oman pienenne ihan ilman hoitoja. 

Plus ihan asian vierestä, mäkin tahtoisin sushia! En ole ikinä maistanut. Mutta rakastan kraavilohta ja kylmäsavulohta, joten tuo "raaka" kala ei olisi ongelma. :P Näyttävät niin hyviltä!

AnLottanen

Hyvä, että ottavat kaikki mahdolliset labrat ja selvittävät myös sen tukostaipumuksen.

Meillä nuo tutkimukset tehdään kunnallisella puolella, ts. keskussairaalan lapsettomuuspolilla. Yksityisellä ei älytty tuota tukospuolta tutkiakaan, lapsettomuuspolin ylilääkäri ei antanut periksi, vaan vaati täydet tutkimukset ja kappas, löytyihän se sieltä.

Tukostaipumuksella ei voida kuulemma ihan 100% selittää toistuvia keskenmenoja, mutta lohdullista on lääkärin mukaan se, että JOS raskaus alkaa, niin sitten vaan pistellään Klexanea.. joko 1/3, 2/3 tai koko raskauden ajan, meillä mitä ilmeisimmin sitten raskauden alusta aina imetyksen lopettamiseen saakka.

Hermoja raastaa välillä, rahapussia myös. Mutta voiko omaa lasta mitata rahassa? Toivetta ei ainakaan mun mielestä, kummasti sitä on valmis tekemään ihan kaiken, että joskus saisi sen oman pienen ihmeen.

Tsemppiä sinne ja viisautta hoitaville lääkäreille!

 

<3

Katie
Aika kypsä äidiksi

Samaa mieltä kuin AnLottanen tuossa yllä: hyvä että tutkivat nyt kunnolla, ja toivottavasti syy (edes mahdollinen sellainen) selviää ja on hoidettavissa! Mä nimittäin en vain pysty uskomaan, että keskenmenot voisivat olla vain "huonoa tuuria", jokin syyhän niissä on oltava... Toivon minäkin niin kovasti, että kohta jo onnistutte! 

Torey: hop hop maistamaan sushia - jos kerran tykkäät kalasta, tykkäät aika varmasti! :) Täällä päin palloa ihan kelvollista sushia saa supermarkettien kylmätiskiltäkin, mutta Suomessa on vissiin käytävä ravintolassa...

Eerika
Bättre liv

Aurinkoinen tervehdys ja kiitos viesteistänne! Välillä mietin vedetäänkö mua ihan höplästä kun menen maksamaan itse tutkimuksia, joita niin moni terveydenhuollon ammattilainen on sanonut turhiksi. Toisaalta tuntuu upealta, että saan vihdoin sitä mitä alunperin lähdin hakemaan. Nimittäin apua ja tietoa. Mieskin oli samaa mieltä, että nämä kannattaa nyt tutkia, kun kerroin sille mitä hyötyä näistä voi olla. Että nämä ovat juuri niitä tutkimuksia, joiden perusteella voidaan tehdä jotain. Toivottavasti mahdollinen tekeminen ei puolestaan maksa mansikoita, ettei sit oltaisi ihan rahallisessa pulassa mahdollisen pikkuisen tullessa maailmaan kun tulotkin siinä vaiheessa tipahtaisi.

Torey: Kiitos :) Voin suositella sushi-kokeiluillesi ainakin Espoossa ainakin tätä paikkaa http://www.sushiart.fi, saa myös take awayn nopeasti messiin. Hanko Sushi ja Wasabi ovat myös monessa ostoskeskuksessa pitkin pääkaupunkiseutua. Helsingin keskusta on myös pullollaan sushia, paikkoja on laadullisesti laidasta laitaan. Helpointa on aloitttaa lohi-nigirillä näin makunsa puolesta jos on graaviloheen tottunut ja ottaa siihen sivuun myös muita makuja. Mielestäni sushi sopii loistavasti suomalaiseen suuhun, makuja on monia, namnam!

AnLottanen: Hyvä että saatte nyt julkisella puolella asiat tutkittua. Tuleeko julkisella puolella itselle mitä kustannuksia? Eikös niitä lääkkeitäkin ole useita eri jos tukostaipumusta havaitaan? Vai onko ainoa vaihtoehto ilmeisesti hieman tyyriimpi piikittäminen? Tsemppiä sinne ja kiitos :) Tämä lääkäri vaikuttaa tosi hyvälle ja on pitkän linjan asiantuntija.

Katie: Toivottavasti syy olisi jotain helppoa ja hoidettavissa. Pahimmassa tapauksessa mennään kolmannen keskenmenon jälkeen sitten julkiselle puolelle ja tutkitaan loputkin mahdollisuudet kromosomeja myöten. Tosin jos syy olisi niissä niin mitäs siinä tekisi muuta kuin levittelisi käsiään? Periaatteessa kaksi keskenmenoa voi johtua eri asioista, mutta jotenkin sitä epäilee että näillä olisi kuitenkin yhteys. Ja niin, jos kyseessä oli p*ska tuuri niin toivotaan että se olisi jo kääntynyt! Välillä haluaisin olla ihan heti jo uudelleen raskaana, mutta pieni odotus ei taida nyt haitata. On ihanaa myöskin pitää itsestään huolta ja elää elämäänsä sellaisenaan kuin se nyt on. Toisaalta männä viikon body combatissa oli nainen aikamoisen mahan kanssa ja teki ihan älyttömän treenin, mitä nyt hyppyjä korvasi muilla liikkeillä. Siinä vähän mallia tulevaisuuteen! Eli josko sitä masunkin kanssa voisi liikkua menemään kunhan alkuväsymyksestä pääsisi.

Torey
Näissä neliöissä

Turussa kun lienee lähimmät Sushipaikat, Skanssissa oon kattonut niiden sushibaaria ja kyllä siinä on näyttänyt asiakkaita olevan. Ne pakastealtaiden paketit ei oikein houkuta. :)

Toivon Eerika teille parasta!

Eerika
Bättre liv

Torey: ah, tehän oottekin siellä suunnalla! Josko jollain ostosreissulla löytyis kiva paikka :) Täällä sushia saa kyllä lähikaupastakin, ei ole ihan parasta, mutta ihan jees sekin!

Ihme

Käy vain ihmeessä tutkimuksissa. Kyllä minä uskon, että ne "maksavat" itsensä takaisin. Ja olen samaa mieltä, kuin AnLottanen, että lapsen hintaa ei voi mitata rahassa. Kyllähän se toki käy mielessä, että me ollaan maksettu tonneja siitä, minkä toiset saa ilmaiseksi. Mutta on se kaiken sen arvoista. Ja minusta tuntuu, että nuo lapsettomuuslääkärit ja biologit on sellaisia ihmeentekijöitä, että maksettu raha alkaa tuntua aika pieneltä niiden tekemien taikojen korvaukseksi, vaikka niillehän se on vain työtä.

Toivottavasti teitä  pian pian pian onnistaa!

 

 

Nim. 4500 euron kyytiläinen matkassa.

Eerika
Bättre liv

yoslene: Kiitos viestistäsi! Ihanaa että teillä on kyytiläinen matkassa, vaikkakin aika hurjan hintaiseksi matka on tullut. Pieni on varmasti jokaisen pennin ja murheen arvoinen :) Itse puhun vielä aika pienistä roposista tämän rinnalla. Haluan kuitenkin tietää tehneeni voitavani, jotta seuraava kyytiläinen pysyisi matkassa. Josko tälläkin kertaa pieni nappaisi kiinni ilman pidempää odottelua, vaikka olen kyllä valmis antamaan tälle aikaa. Ainoa lohtu mahdollisen kolmannen km:n kohdatessa olisi päästä julkisen kautta lisätutkimuksiin ja mahdollisiin hoitoihin. Silti haluaisin välttyä siltä kaikin keinoin.

Ihanaa odotusta ja pienten varpaiden kuvia <3 Eerika

Ihme

Kiitos Eerika! :) Jotenkin minulla on sellainen kutina, että seuraavalla kerralla teitä onnistaa, eikä teidän tarvitse mennä keskenmenotutkimuksiin. :)  Mutta ei nuo nyt tehtävät tutkimuksetkaan hukkaan heitettyä rahaa ole. Jos ei muuta, niin ehkä niillä saa sitä mielenrauhaa.

Eerika
Bättre liv

yoslene: Todellakin toivotaan näin, kiitos! Mielenrauhastakin olen jo valmis maksamaan hieman ja ottamaan piikkejä vastaan. Tänään kävin jo ensimmäisissä labroissa ja kyynärtaipeessa on pienoinen mustelma. Alan olemaan jo ihan hyvin harjoitellut piikkikammoani pois tulevaisuutta varten.. ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.