Kumpa kompastuisin hyvään elämään

Bättre liv

Keho ja mieli. Mieli ja keho. Kuinka hyvällä tuulella voi olla jos koko kroppaa kivistää? Kuinka hyvässä ryhdissä kulkee jos kantaa sisällään surua? Keho ja mieli. Mieli ja keho. Kimpassa kulkevat eikä riitä auttaa vain jompaa kumpaa. Pahimpana esteenä on juuri nyt tämä keho. Yritän syödä hyvin, pitää kroppani tuettuna ryhdissä, vaihdella asentoa, liikkua, hengittää ja rentoutua. Silti väsymys, kipu ja jumit ovat seuranani aina jossain vaiheessa päivää. Olen kaikesta huolimatta päättänyt vain elää, olen ohittanut pelot siitä menenkö treenistä jumiin. Sillä jumiin menee istumisestakin. Viikon sisään olen käynyt pilateksessa ja saunonut, joogannut ja syönyt hyvin. Tälle viikolle olen buukannut astangan lisäksi Yin-joogan, sulkapallon, keilauksen ja lumikenkäilyn. Toivottavasti kroppa kestää.

Kaiken kolotuksen, väsymyksen ja ajoittaisten vatsaoireiden keskellä sain vinkin kokeilla Regulat:ia. Kävelin luontaistuotekauppaan ja kerroin siellä vielä uudelleen oireeni ja sain saman suosituksen. Kallista kuin mikäkin (59€/350ml plo), mutta ajattelin kokeilla. Kamalan makuistakin muuten, mutta olen sinnikäs! Otin tuota Pro-mallia missä on vitamiinit ja mineraalit mukana niin saan lähes kaiken kerralla. Katsotaan nyt miten vaikuttaa, olen tässä ihan koekaniinina! Iltaisin ja aamuisin tätä pitää litkiä ja ainakin ekana aamuna heräsin ennen miestäni yhdeksältä maailmaa ihmettelemään. Sattumaa tai ei,  mutta olo oli ainakin onnellinen kun en rötvännyt sängyn pohjalla puolille päivin ja ollut siitä huolimatta tai sen vuoksi puoliunessa loppua päivää. Kerron miten vaikuttaa vai vaikuttaako, tuon pullon vastahakoisessa litkimisessä tulee menemään hetki.

Outoa kuinka kipeältä kaikki lapsiin ja raskauteen liittyvä yhtäkkiä tuntuu. Joogassa oli pitkästä aikaa tuttu ohjaaja, jolle oli kasvanut vatsan kohdalle pallo. Harjoitus siis oli enemmänkin mielelle kuin keholle, vaikka keho kovaan työhön joutuikin. Ehkä se johtuu siitä, että olen elänyt kuin koko asiaa ei olisikaan. Sitä ei ole tänä keväänä. Jotain suurta sisälläni nyt kuitenkin tapahtuu, sillä itku on usein lähellä kun huomaan haluavani ostaa lapsellemme tossut alennuksesta tai palapelin sitä odotellessa että se on riittävän iso. En voi elää yhtä aikaa niin kuin meille olisi tulossa lapsi ja niin kuin raskautta ja pieniä lapsia ei olisi koko maailmassa olemassakaan. Sitäkö se sisin yrittää kertoa?

En minä tiedä mitä tämä elämä on, tai mitä se yrittää kertoa. Juuri nyt olen yrittänyt vahvistaa kehoa ja mieltä, vaikka tipahdankin epätoivoon lähes joka päivä. Aina välillä olen kuin normaali ihminen, mihinkään ei satu ja elään elämääni. Täytän kalenteriani kivoilla asioilla ja annan mennä. Ja sitten taas tipahdan, vanne kiristää päätä, lapojen välissä korventaa tuli. Kuin yhtäkkiä kivut pahenevat niin etten pysty istumaan töissä missään asennossa. Tai kesken illan, välillä aamulla. Tänään heräsin koko kroppa kankeana, venyttely ei aukaissut kroppaa. Lasien sangat kiristivät päätä. Mutta siitä huolimatta pari panadolia ja muutama tunti myöhemmin olo oli ihan hyvä. Sain tehtyä töitä kunhan istuin suurimman osan päivästä työtuolilla enkä satulatuolilla, sillä yläselän piti saada tukea. Ja illalla tulin kotiin ja tein ruoan, söin ja lenkitin koiran, lähdin joogaan ja tulin takaisin, pisutin koiran ja tein smoothien. Mies lupasi hieroa selkää, ajattelin ottaa taas relaksantin. Loppuviikosta koetan rauhallisempaa Yin-joogaa, toivottavasti se tuntuu kropassa hyvälle eikä rasita selkää ja hartioita liikaa.

Eteenpäin sanoi mummo lumessa. Menen eteenpäin, vaikka välillä haluaisin luovuttaa. Eteenpäin, etsin tapoja liikkua jotka vahvistavat minua eivätkä tee kropalle pahaa. Eteenpäin, vaikka välillä sattuisi. Lepään kun voimat tuntuvat loppuvan ja jatkan vaan. Sillä on vaan niin upea fiilis käydä kaverin kanssa joogan jälkeen salaatilla tai pilateksen jälkeen saunassa. Miten upealta kun onkin hyvä olo ja voi iloita illallisesta kaupungilla tai leffasta elokuvateatterissa. Jatkuvasti löydän uutta mitä haluan kokeilla ja oppia. Uutta ravitsemuksesta ja kehon toiminnasta. Erilaisia joogalajeja ja tapoja mediotoida, mitä haluaisin päästä kokeilemaan. Life coaching, NLP ja tuhannet erilaiset tavat oppia itsestään ja askeltaa kohti tavoitteitaan. Vielä minä polun löydän, missä ei tarvitse jatkuvasti kompuroida!

Elämänmakuista viikkoa <3 Eerika

Peeäs. Pahoittelut sekavasta postauksesta, mihin on yhdistelty aivojeni tuotokset muutamalta päivältä, niiltä lyhyiltä hetkiltä kun niissä olevat ajatukset ovat juosseet lähes tulkoon järkevästi :)

Kommentit

:)) (Ei varmistettu)

Oon jo jonkin aikaa tätä lukenut ja nyt uskallan kommentoida... Mutta paljon paljon samankaltaisia ajatuksia täällä! Lohduttavaa puolin ja toisin.. Mutta eteenpäin mennään, muu ei auta :) Hymyä päivääsi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.