Kun lapsi on isällään, minä..

Bättre liv

..vien roskat ihan itse.

..käyn ruokakaupassa isoilla ostoksilla ja suunnittelen tulevan viikon ruokia.

..syön sohvalla, ja otan karkkia ja kannullisen teetä jälkiruoaksi.

..lenkkeilen koirien kanssa (ovat luonani silloin kun lapsi ei ole).

..luen pinoon jääneet mainokset ja lehdet.

..muistan hoitaa asioita, soittaa eläinlääkärille, maksaa laskut.

..teen pidempiä työpäiviä (tytön vientien ja hakujen takia osa päivistä jää lyhyiksi).

..kuuntelen musiikkia ihan rauhassa.

..käytän blenderiä (minkä ääntä tyttö pelkää).

..syön pikasalaatteja siitä mitä kaapista löytyy ja syön kaikkea mistä tyttö ei niin pidä.

..teen ison satsin ruokaa valmiiksi ennen tytön paluuta.

..siivoan.

..hengitän rauhassa, luen kirjoja ja katson leffoja ja sarjoja.

..näen ystäviä, käydään ulkona syömässä.

..käyn fyssarilla.

..menen aamuisin suoraa tietä töihin kun koirat on lenkitetty.

 

Eli sitä kuuluisaa omaa aikaa? Tosin kun tuota listaa lukee niin lopulta sitä jää aika vähän.. mutta vähänkin on jo jotain! :)

Kuis te muut yhteishuoltajat?

 

Pikakuulumisina: loma meni lopulta hyvin, Koh Samui oli paratiisi, olen rennompi ja maailma näyttää valoisammalta, löysin meille uuden kodin mihin muutetaan kuukauden päästä, seuraavaksi edullisen auton etsintään, uusi oma elämä alkaa hahmottumaan, tytön kanssa oli ikävä ja halittiin superpaljon kun palasin takaisin, Suomessa on lopulta aika kivaa asua vaikka matkustamista rakastankin! 

 

Ihanaa aurinkoista ja tipunkeltaista Pääsiäisen aikaa!

 

<3 Eerika 

Kommentit

Viisastelija (Ei varmistettu)

Onko aidosti YH jos isä oikeasti hoitaa lasta puolet ajasta? Voisin veikata että moni aidosti 100% yh ei oikein tykkää että voivotelaan "yh-arkea" jos isä koko ajan läsnä lapsen elämässä jakamassa vastuuta. En minäkään kutsu itseäni yh:ksi vaikka 50% vuodesta hoidan yksin 2 lasta miehen pitkien työreissujen vuoksi. Olen oppinut arvostamaan niitä äitejä jotka oikeasti ovat yksinhuoltajia, kun toinen vastuullinen vanhempi oikeasti puuttuu.
Sulla kuten mullakin on asiat lasten hoidon suhteen hyvin!!!

Myös yh (Ei varmistettu)

Tässä bloggauksessa puhutaan yhteishuoltajuudesta jos ollaan tarkkoja. Mutta aikaisemmin on kyllä harmiteltu yh-arkea. Mutta tyytyväinen saa olla kun molemmat vanhemmat kantaa vastuun ja puolet ajasta "omaa aikaa".
Ehkä pikkuhiljaa Eerikalle ilo ja kiitollisuus palaa, eikä kaikki ole vain ankeaa ja hankalaa. Toivon parasta ja voimia!

Eerika
Bättre liv

Yhteishuoltajuudella täällä mennään ja kuten olen aiemminkin kirjottanut, olen todella onnellinen koko perheen puolesta että ollaan saatu kuviot hoitumaan näinkin hyvin. Perhe me ollaan vieläkin, vaikka parisuhde onkin loppu ja halutaan hyvä ero vaikka avioliitto ei niin hyvin mennytkään.

Elämässä on moni asia tällä hetkellä raskasta, mutta ei niinkään se että olen lapseni kanssa kaksin puolet viikoista. Ero on raskasta vaikka sen kuinka sovussa saisikin hoidettua. Muutos on raskasta. Näin suurien asioiden käsittely on raskasta. Vasta loman lopulla huomasin miten poikki olin ollut ennen matkaa, nyt elämä näyttää taas vähän valoisammalta ja jaksan nähdä myös ne hyvät asiat. Välillä sitä tarvitsee vähän aikaa ja lepoa jaksaakseen taas. Pilkahdus iloa ja kiitollisuutta siis on taas elämässäni, toivotaan että sen määrä lisääntyy pikkuhiljaa :) Kiitos!

Eerika
Bättre liv

Yhteishuoltajana tässä eletään, kuten tässäkin tekstissä sen sanan lausuin, lapsi on noin puolet viikosta minulla ja puolet isällään. Ja se on koko perheelle hyvä asia! Ei siis vain minulle vaan myös isälle joka saa olla täysillä mukana lapsensa elämässä ja lapselle joka saa kaksi läsnäolevaa vanhempaa.

Yhteishuoltaja-mutsille ei taida olla omaa lyhennystään joten termi yh-mutsi on saattanut jossain tekstissä epähuomiossa vilahtaakin. Ja toki saatetaan sanoa, että "olen yh:na tämän viikon" tai "työmatkaleskenä" ilman, että siinä haluttaisiin väheksyä yksinhuoltajia tai leskiä millään tavoin. Jokaisella meillä on omat rastimme, omat ilomme, surumme, asiat mitkä ovat hyvin ja mitkä tuntuvat raskailta. Jokaisen elämä on niin erilainen, tuetaan toisiamme tällä matkalla :)

Essiy (Ei varmistettu)

Eerika on sankari! &lt;3

Eerika
Bättre liv

Varovainen kiitos :) Arjen sankaritekoina tänään kaupassa ja apteekissa käynti, kuulostaa siltä että aika moni meistä siis on sankari! :D

Essiy (Ei varmistettu)

Niin onkin :) arvostan suuresti sitä, että ihmiset jaksavat vaikeissakin tilanteissa pitää arjesta kiinni

S.g
Sara G

Kuulostaa tutulta! Itse havahduin yks ilta siihen, että katsoin lehtikasaa ja mietin, että no, vien nuo huomenna roskiin, kunnes muistin, että eihän mulla ole lapsi kotona! Tuntui melkein kielletyltä astua ovesta ulos kello kuuden jälkeen. Varovasti hiippailin roska-astialle. Rutiiniksi on myös muodostunut, että ei osaa käydä enää ruokakauapassa iltaisin, vaikka lapsi ei olisikaan kotona.

Ja edellisiin kommentteihin liittyen, niin ainakin itse määrittelen itseni yksinhuoltajaksi vaikka lapsi ei olekaan minun kanssani 100%. Enkö silti "huolla" lastani yksin hänen ollessa kotona? Minun kohdalla tyttö kylläkin poissa vain joka toinen viikonloppu.

Ihanaa pääsiäistä sinne! :)

Eerika
Bättre liv

Eilen jotenkin havahduin siihen, kuinka eri asioita sitä tekee silloin kun on lapsi 24h ja silloin kun ei ole, erityisesti nuo roskat pitää muistaa viedä ettei ne mene yli äyräiden ;) Voisihan nekin yhdessä viedä, mutta iisimpää itsekseen. Sillä kirjoittelinkin tämän ihmetellessäni tätä uutta kahtiajakoista arkea mitä elämme. Välillä keskityn 100%:sti lapseen ja toisina iltoina hoidan sitä kaikkea muuta mitä on hankalampaa tehdä lapsen kanssa ilman sitä toista vanhempaa.

Toki ikävöin sitä, kuinka ennen saatoin lähteä arki-iltaisin koirien kanssa lenkille ja toinen laittoi tytön unille tai kuinka joustavasti pystyi sopimaan kumpi vie/hakee tytön hoidosta työtilanteen mukaan ja ne roskat vei yleensä se toinen ja vaan huikkasi ovelta. On se vaan kaksin helpompaa - jos se parisuhde toimii eikä vie kaikista mehuja. Silti nyt on kaikkien kevyempi olla. Niin surullista, mutta totta.

Ihanaa pääsiäistä, tipuja ja suklaamunia!

Asikaine
Asikaine

Huoh! Tsemppiä sinne ja iloa kevääseen ja uuteen kotiin!! <3

Eerika
Bättre liv

Kiitos! Onneksi saan iloa tytöstä ja ihanista ystävistä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.