Kun vahvuus on heikkous

Bättre liv

Mun psykologisetä käyttää selkeästi käänteistä psykologiaa. Sisuunnun niin sen surkeasta terapoinnista, että nostan itseni tästä typerästä suosta! En siis todellakaan mene enää kolmatta kertaa tuhlaamaan aikaani tämän herran kanssa, vaikka se kuinka kuuluu työterveyteen eikä maksa mitään. Jos joku tajuaa mitä mun sisällä tapahtuu niin se olen minä ja itseni kanssa voin jutella vaikka päivät pitkät! Minä ihan itse tiedän, että heikkouteni on vahvuuteni. Siis ihan kirjaimellisesti, se vahvuus juuri on se heikkous. Mä tiedostan kuinka ankara olen itselleni ja kuinka kognitiivisen psykologian oppien mukaisesti voi yrittää muuttaa sisäistä ääntään. Jossain vaiheessa tuota tuskaista tuntia mietin, että onkohan tämä ihminen ihan oikeasti pätevä tai jos teknisesti on, niin onko se koskaan opetellut ihmisten kohtaamista ja kuuntelemista?

Kerroin hänelle jotain ja hän alkoi heti besserwisseroimaan, naureskelemaan että tällaisestahan ei ole mitään hyötyä ja puhumaan kuin vajaalle. Juu, on hyvä tehdä sen takia asioita että niistä nauttii, eikä vaan sen takia että niitä suorittaa. Tottakai minä nautin tekemistäni asioista! Ei hitto kyllä minä tiedän. Tunnun vaan polttavani itseni herkästi piippuun niiden kivojen asioiden kera kun yritän tehdä liikaa. Argh. Jos kyselisi ja kuuntelisi eikä vain olettaisi.. Siinä oli pari kertaa sellainen hetki, että herra paasasi jostain ja minä kuuntelin ja sanoin että juu, niinhän se on, tiedän kyllä ja mietin miten tämä muka minuun liittyy tai siihen mistä olin juuri kertonut. Sitten oltiin hiljaa minuutti jos toinenkin. Räpläsin rannekoruni pallukoita ja mies näperteli sormiaan. Flunssainen pääni löi tyhjää. En olisi halunnut puhua enää mitään ihmisen kanssa, joka tuntuu käsittävän kaiken väärin ja tuntuu puhuvan ihan eri asioista kuin minä. Herralla ei taida olla mitään tajua, miltä tuntuu menettää. Miltä tuntuu olla raskaana. Miltä tuntuu kaivata. Ja miten kaikki tuntuu paljon syvemmältä sen jälkeen.

Mut mulla menee kuitenkin aika hyvin. Mä olen rakastava, huolehtivainen ja hyvä ihminen. Arvostan ihmisiä, eläimiä ja luontoa. Autan muita ja teen osuuteni. Osallistun yhteisten asioiden hoitoon. Maksan veroni ja jopa tv-lupamaksuni. Olen opiskellut kaikenlaista kivaa, valmistunut, päässyt alani töihin. Löytänyt aivan ihanan ihmisen rinnalleni. Saan nauttia kahden karvaturvan rakastavasta ja innostuneesta seurasta. Meillä on ihana koti ihanalla paikalla ja kauniita asioita ympärillämme. Olen pitänyt yllä suhteita perheeseeni ja sukuuni, ystäviini ja tuttaviini. Pidän yhteyttä, soitan ja mailaan, kutsun ihmisiä meille käymään. Rakastan hyvää ruokaa ja teen sitä alusta asti itse. En pakkaa itseeni puolivalmisteita, mutta en kiellä itseltäni myöskään karkkia tai jäätelöä. Ulkoilen ja liikun, nautin hetkistäni luonnossa. Minulla on anopin kutomat ihanat villasukat ja vieressäni kipollinen kinuskijäätelöä. Vaikka tekisin välillä jotain huonosti, olen kuitenkin vain ihminen, erehtyväinen mutta muutamalle rakas. Olen päässyt tekemään asioita, joista olen haaveillut. Matkoja, opintoja, töitä, rakkautta, hetkiä ja paikkoja. Olen kokenut karmeita hetkiä, mutta myös ylitsevuotavaista onnea ja rakkautta. Eikä minun tarvitse katua mitään.

Olen oikeastaan aika ihana ihan tällaisenaan. Kumpa vaan osaisin elää kuormittamatta itseäni niin kovasti omilla vaatimuksillani, ei minun tarvitse olla aina vahva supersankari, erehtymätön kiiltokuvatyttö tai joukkoon sopeutuva enkeli. Myös tällaisia ihmisiä tarvitaan, meitä jotka ovat ehkä hieman kulmikkaita, mutta silti ihanan pehmeitä sisältä.

Love to u all <3

Kuva: weheartit.com

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Olipa törppö psykologi! Kurjaa että sattui tuommoinen kohdalle.. Mutta kuten monet uskovat, kaikella mitä tapahtuu on syynsä ja niin vaikutti olevan tällä kohtaamallasi psykologillakin. Kirjoituksesi välitti tännekin lisää iloa, positiivista mieltä ja kiitollisuutta, vaikka olen lähtökohtaisestikkin jo hyvällä tullella (:

Enni

Oih, tuo viimeinen kappale on niin osuvasti sanottu ja oivallettu. Kun rakastaa itseään, voi rakastaa myös muita.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.