Kurottaudun kohti valoa

Bättre liv

Odotin niin ilolla, että saisin tämän mahdollisuuden. Saisin uuden raskauden ja mahdollisuuden  saada meille vihdoin pieni. Saada kokea koko raskausaika ja miltä vanhemmuus oikein tuntuu. Olin vielä onnea täynnä kun tunsin ensimmäiset oireet ja sen fiiliksen sisälläni, minähän olen raskaana! Tuli ensimmäinen hailakka testi ja kunnon viivat seuraavaan. Ja yhtäkkiä mieli oli täyttä myllerrystä, pelkoa, aiempia pettymyksiä ja surua, surua ja etukäteen tämänkin pienen menetyksestä ja suorastaan vihaa. Miksi tunnen heti alussa jo raskausoireet, miksi tiedän tämän jo? Miksi minun pitää käydä jo kolmatta kertaa alkuraskautta läpi? Sitä väsymystä, pahoinvointia ja turvotusta. Ylivarovaisuutta liikunnan kanssa, ravintosuosituksia, lisäravinteita, housun vyötärön painamista. Miksi joku voi pitää samoja housuja viikolle 14 ja minä jouduin turvautumaan hiuslenkkivirityksiin löysimmillä matalavyötäröisillä housuillani jo viikolla 9? Vaikka näitä asioita on käynyt läpi kehossaan ja mielessään, yksin, ystävien sekä psyk. hoitajan kanssa keskustellen, tulvivat ne silti nyt mieleen. Sillä oikeasti, nyt on taas jotain niin tärkeää mitä voi menettää.

"Keskenmenon uusiutumisriski pysyy ennallaan yhden keskenmenon jälkeen (10-15 %). Kahden keskenmenon jälkeen riski on 17–35 % ja kolmen jälkeen 25–49 %. Tärkeä on tieto ennusteesta: kolmen keskenmenon jälkeen seuraava raskaus onnistuu 60–80 %:lla naisista. Henkinen tuki ja seuraavan raskauden suunniteltu seuranta ovat hyödyksi."  (Lähde: terveyskirjasto.fi)

Kuten kasvit kurottavat kohti valoa, haluan minäkin tehdä niin. Joojoo, tuntuu epäreilulta ja pelottaa ja kaikkea, mutta onhan tämä ihan älytön mahdollisuus. Siis oikeasti mahdollisuus. Haluan voida räjäyttää nämä pelot ja ahdistukseni taivaantuuliin ja antaa tälle kaikelle mahdollisuuden. Onneksi huomenna pääsen keskustelemaan psyk. hoitajani kanssa (joka on muuten ollut taivaanlahja!) näitä asioita läpi, hän osaa niin hienosti olla läsnä, kuulla mitä todellakin sanon ja auttaa minua asioiden läpi. Antaa ajateltavaa ja uusia näkemyksiä. Ja mikä parasta, saan illalla vihdoin tietää näkyikö testeissä mitään ja mitä lääkäri on mieltä tukilääkityksen aloittamisesta. Vaikka mitään varmaa ei tuloksista näkisi, melkein jo tahtoisin ottaa varmuuden vuoksi edes prismapania, mistä ei olisi sinänsä mitään haittaakaan. 

Ja oletteko muuten huomanneet mikä määrä marketeissa on alkoholitonta olutta, viiniä ja sidukkaa?? Jostain syystä heti kun tulin raskaaksi, alkoi tekemään mieli sipsejä ja siideriä (joita nautin ehkä kerran puolessa vuodessa). Päädyin sitten puolittamaan tuollaisen Stowford Pressin miehen kanssa, vaikka siinä 0,5 % alkoholia olikin ja nussuttamaan vähän ylisuolaisia Layssejä. 

Kaikenlaisia viininomaisia litkuja oli myös iso kasa! Maistuvat varmaan ihan kamalalle?? Juuei, ei täällä ole mitään alkoholiongelmaa. Pärjään oikein loistavasti satunaisella makuvedellä ja kaapillisella erikoisteelaatuja. Salmiakkiakin voi syödä pieniä määriä silloin tällöin. Koko raskausruokavaliokin tulee ihan takaraivosta jo, ei paljoa tarvitse miettiä. Kyllä tämä tästä, kai. Vaikka vieläkin tekis mieli vaan löytää jostain taho kenen eteen vois mennä polvilleen itkemään ja rukoilemaan, että antakaa mun edes pitää tämä!

Kiitos ja kumarrus <3 Eerika

Peeäs. Ainiin, työhuoneen uusimissuunnitelma on jo aika pitkällä. Pitäisi yhdistää työ- ja lastenhuone jos kaikki sattuisikin menemään hyvin! Tänään aloin himoitsemaan edullista Ikeaa, pitää käydä livenä hiplaamassa. Tästä lisää tulevissa jaksoissa.. :)

Share

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Mä muistan maistaneeni yhtä hyvänmakuista alkoholitonta skumppaa raskauden aikana, mutten tietenkään muista sen nimeä ;) Kaikki muu (siiderit, oluet, viinit) oli ihan hirveää kuraa. Mutta veikkaan, että niitä on nyt jo paljon enemmän kuin 2010-2011 vaihteessa, joten mahdolliuutesi on paremmat. Hienoa muuten ihan yleisesti, että valmistajat ovat ymmärtäneet, että alkoholittomillakin on kysyntää (varmaan muutenkin kuin vaan raskaana!).

P.S. Mulla tuli ihan tolkuton närästys kaikesta hiilihapollisesta, koko raskauden ajan, joten maistele varoen ;)

 

Ja vielä kerran: Onnea! (Saanko toivottaa tämän sinulle joka päivä?) :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Oi! Olen vähäsen kade Suomen alkoholittomien valikoimasta... Täällä olen löytänyt tavallisista supermarketeista yleensä vain niiden omanmerkkistä siideriä, jossa olisi 0.5% tai alle, esim. tuota Stowford Pressiä ei näytä saavan oikein mistään. Ihan siedettäviä nekin kyllä on musta olleet.

Mun melkein ainoa raskausajan ruoka/juomahimo on ollut kuplavesi, ja onneksi se on sopinut mulle, ei siis ole tuonut mitään närästystä. Eli voi mennä myös niinpäin! 

Eerika
Bättre liv

Tiesinhän mä, että joku muukin innostuu näistä alkoholittomista juomista, mutta että näin moni! :)

Mindeka: Ehdottomasti voit sanoa onnea joka päivä! Sillä jokainen päivä on onnittelun arvoinen! :D Ja aaa.. närästys.. sitä odotellessa (ihan sama vaikka tulis, kunhan odotus jatkuisi!).

Katie: Ainakin jotkut alkoholittomat oluet ja tuo Stowford Press oli hyvää. Viinit on yleensä kyl ihan kuraa. Ihme juttu ettei teiltä löydy alkoholittomia, luulis et siellä oluen ja vähän sidukankin luvatussa maassa löytyisi!

Papyli: Kiitos vinkistä! Ehdottomasti pistetään korvan taakse nimim. joku rakastaa viinejä. Kylmä valkoviini kesällä, ei että! Jäisiä mansikoita sekaan vaan ja alkoholittomat bileet ovat valmiit. Ja kiitos halista, toivotaan että pahimmat vaikeudet olisivat takana päin, ainakin vauva-asioiden suhteen :)

Uusia avauksia

Voimia! Odottavan aika voi olla niin pitkä. Muistan nuo keskenmenon jälkeisen alkuraskauden tunnelmat tosi hyvin. Vaikka iloitsi, niin enimmäkseen vain pelkäsin / odotin uutta keskenmenoa. Onneksi se pelkääminen loppui aikalailla seinään kun raskaus eteni edellistä pidemmälle!

Mulle on kanssa maistunu kuplavedet ja limut paremmin kuin holittomat alkojuomat. Ehkä siksi, että kokemukset noista alkoholittomista ei olleet kovin mieltäylentäviä ;)

Hyvää raskauspäivää ja nautihan holitonhyllyistä ja sipsinhimoista :)

Pumpulipesä

Mä ryypiskelen Kopparbergin alkoholitonta Päärynä Lightia aina kun en halua juoda holipitoisia/haluan jotain hyvää ja kevyttä. Eli en siis toistaiseksi ole raskaana (en vielä edes yritä - hih, paino sanalla vielä :D), mutta monesti valitsen tuon holittoman, kreisii :D. Mutta siis suosittelen maistamaan.

Olen muuten seurannut blogiasi tässä matkan varrella, mutta nyt vasta sain aikaiseksi tehdä tunnukset (haaveilen parhaillaan oman blogin perustamista) ja lähteä kommentoimaan. Onnea plussasta ja tsemiä! Varmasti vaikea karistaa kaikkea sitä pelkoa. Toivon kovasti, että kaikki menee nyt hyvin, ja kyllähän sä sitten varmasti pääset jo vähän paremmin raskaudesta iloitsemisen makuun kun kriittisimmät ajat on ohi ;).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.