Lastentarvikehaaveita

Bättre liv

Jotta elo ei menisi liian ankeiluksi, keräsin lastentarvikeunelmia teillekin katseltavaksi :) Jäin jo miettimään sopivatko nämä varmasti yksiin aiemmin postaamani lastenhuoneen suunnitelmien kanssa. Ehkä? Musta on nimittäin aina varma ja tuota vihreääkin meiltä löytyy. Näistä suurin osa kun muutenkin tulisi asumaan muualla kuin lastenhuoneessa; keittiössä, olkkarissa, kylppärissä, eteisessä. Paitsi tuo ihana peuralamppu ja mobile, molemmat lemppariltani Ferm Livingiltä tottakai! Hinnakkaista toiveista suurin osa löytyisi toivottavasti käytettynä, ainakin Tripp Trappia saa halvimmillaan viidelläkympillä jos on valmis hiomaan ja maalaamaan tuolin uusiksi. 

Ehkä nämä joskus ovat muutakin kuin haaveita, vähän niinkun se safarimatka Afrikkaan <3 Eerika

Share

Kommentit

Kippuralla

meillä sitteri oli alakerrassa sänkynä, kun vauvaa ei raaskinut alkuun pitää yläkerrassa yksin päikkäreillä.

joten valittiin sellainen sitteri jonka sai täysin makuuasentoon :)

meillä on turkoosi&puun värinen tripp trapp, ollut useita vuosia jo käytössä.

HelenaK

Tuo FlexiBath on ihan kätsy, suosittelen. Isovanhemmat sitä kauhistelivat että onpa heppoisen näköinen amme, mutta hyvin on toiminut meidän viisikuukautisen pojan kylvettämisessä :) Kiva kollaasi muutenkin, etenkin FermLivingin jutut!

Eerika
Bättre liv

Kippuralla: En tiedä kuinka paljon meillä pystyisi sitteriä käyttämään kun musta tuntuu et vähintään yks koira on suurella innolla pusuttelemassa heti kun silmä välttää.. eikä sitteriä varmaan uskalla pitää hazardisti pöydän päällä? Sillä mietinkin tuota Tripp Trappin newborn settiä, pieni olis ensinnäkin keittiön pöydän äärellä meidän kanssa ja vois katsella helposti kun tehdään ruokaa (meillä molempia tapahtuu hyvin usein) ja olisi korkeammalla kuin nuo pienet koirat eli ei niin tarvitsisi vahtia kokoajan. Jokainen lapsi taitaa olla myös vähän erilainen, osa tykkää sittereistä ja osa ei, eli ostaa mitä ostaa niin osa voi varmaan jäädä tarpeettomiksi. Meillä asutaan tosiaan kerrostalossa yhdessä kerroksessa joten unipaikkoja varmastikin riittäisi lähietäisyydellä :)

HelenaK: Meillä onkin ihan pikkiriikkinen kylppäri joten kokoontaittuva amme olisi loistava, hyvä ettei ole liian hepponen :)

Ruusu: ai vähän niinku olis pistäny Afrikan safarimatkan liput tilaukseen ja mitä luultavammin pääsee sinne mut poikkeustapauksessa ne voi perua sen matkan liian vähän osallistujamäärän takia? ;) Okei, kuulostaa toiveikkaalta!

Vaunuista ei ole muuten vielä ihan tarkaka hajua, että mahtuisivatko nuo Bio Go:t meidän minimaaliseen hissiin tai olisivatko riittävän ketterät mutta kuitenkin kävelylenkeillä tukevat.. mutta ovat tämän hetken haaveena :)

Vierailija (Ei varmistettu)

SkipHopin hahmot on ihania ja värikkäitä, vaikkakin melko hintavia. Itse tykkään siitä koirahahmosta ehkä eniten :) Ihania haaveiluita ja toivottavasti kohta teillä käytössä :)

Tahiti

Juuri vklna annettiin kaverille vauvakutsuilla lahjaksi tuo pöllö-leikkimatto ja se on aivan ihana! <3

Eerika
Bättre liv

tahiti: Mistä muuten sitä löytää ihan livenä? Tähän mennessä kun olen vaan haaveillut nettikaupoissa ;)

Tahiti

valitettavasti entiedä kun kaveri kävi sen ostamassa >:) mutta valikoimasta riippuen kuulemma ihan lastentavaraliikkeistä pitäisi löytyä.

Eerika
Bättre liv

Jee, josko minäkin joskus uskaltautuisin lastentavaraliikkeeseen :)

phocahispida

Flexi Bathia voin kyllä vain kehua. Ja vauvatuen suosittelen hankkimaan siihen.
Mami Go Go:n puolella Flexi Bathista käytiin myös keskustelu (http://mamigogo.bellablogit.fi/2013/04/08/stokke-flexi-bath/)

Laiskana kopioin kommenttini sieltä:

"Meidän miniminikylpyhuoneessa, joka on myös asuntomme ainut vessa sekä peseytymistila ja joka toimii myös kodinhoitohuoneena, Flexi Bath, jonka on saanut piiloon pesukoneen ja seinän väliin, on ollut pelastus.

Ammetta on kuljetettu mukana muun muassa useammalle eri mökille, molemmille isovanhemmille sekä isoisovanhemmille ja muihin kyläpaikkoihin, joissa tiedossa on ollut saunomista/vesileikkejä. Älyttömän helppo taittaa kasaan ja heittää auton takakonttiin/vaunujen alakoriin!

Ajatuksena on ollut myös se, että niin ikään pieneen kellarikomeroomme raaskimme ehkä laittaa Flexi Bathin säilytykseen mahdollista tulevaa lasta varten. Siihen kun on toivottavasti viitisen vuotta aikaa. Isolla eli normaalilla lasten kylpyammeella emme raaskisi tukkia kellarikomeroa.
 
Vauvatuki oli huippuostos, vaikka hoksasimme sen vähän jälkijunassa. Kevyellä vauvallamme sen käyttöikä oli silti useita kuukausia. Oli ihanaa istuskella saunassa, vauva ammeessa lattialla, niin ettei tarvinnut olla kaksin kerroin solmussa ja hartiat jännittyneinä (ne olivat sitä ihan tarpeeksi imetyksen ja rintaraivareiden takia muutenkin!). Vauvatuki hoiti esimerkillisesti vauvan pitämisen aloillaan ja tämä viihtyi tuessaan kylvyssä – paremmin kuin aikuisen tukemana! Toki piti vahtia vieressä, ettei vauva kierähdä pois tuesta."
 
Ja tuli mieleen, että jos haluaa pohdiskella vauvatarvikkeita, niin erilaiset kantovälineet ovat myös miettimisen arvoinen juttu. Tula ja Manduca taitavat olla ne yleisimmät. Meillä on ollut käytössä Kozy Carrier ensimmäisen vuoden ja sen kaveriksi hankittiin nyt Tula. Kun koiran kanssa on kuljeskellut metsäpolkuja, käynyt vauvan kanssa ostoksilla tai matkoilla, on ollut ihanaa liikkua, kun vaunut eivät ole estäneet portaiden käyttöä, kinttupoluille lähtemistä tai ruuhkassa etenemistä. :)
 

 

Mindeka
Ma-material Girl

Pakko sanoa nyt, että frendillä on ollut noi Brio Go:t ja ne on hajonnut jokaisesta mahdollisesta kohdasta, vaikka ostettiin uutena ja ollut käytössä vasta 1,5v. Suosittelen siis harkitsemaan ainakin joitain muitakin vaihtoehtoja.

Eerika
Bättre liv

Onpas hyvän näköisiä (ja hintaisia). Jotain tuommoista kantoreppua/liinaa voistais kyllä tarvita kun myös metsäpolut ovat koirille mieleen ja kotonakin olisi kiva välillä kannella ilman käsiä. Pitänee ehkä lähempänä käydä kokeilemassa eri vaihtoehtoja! Epäilen kyllä oireilevien hartioideni kestävyyttä kantohommissa, joten ehkä se mies saisi kannella enemmän ja voitaisiin lähteä koko porukalla metsään.

Ja hyvä että tuo Flexi Bath saa lisää kehuja, nimim. meillä on minimaalinen kylppäri, missä on siitä huolimatta suihkukoppi, pesutorni, kaapit ja tietty allaskaappi & wc-istuin eikä vapaata tilaa juuri ole kuin keskellä lattiaa ;) Vieressä olis tosin kyykittävä sillä muuta tilaa tai saunaa ei ole, mutta altaanhan voisi tosiaan ottaa vaikka anoppilaan mukaan kun kylässä käy saunomassa (ellei ne sitten osta omaa tai kaiva jotain ikiaikaista, ovat vähän sellaisia..).

Eerika
Bättre liv

Mindeka: No voihan kääk, olikohan maanantaikappale vai onkohan tämä yleisempääkin? Vaihtoehtoja siis on luultavasti aika vähän sillä hissi on minimaalinen, haluttaisiin melko selkeälinjaiset ulkonäöltään, saisivat kääntyillä mukavasti julkisissa ja kaupoilla, mutta kulkea silti reippaasti koirien kanssa lenkkeillessä. Lisäksi itse olen aika tynkä ja mies 20 cm minua pidempi. Hmm.. ehkä kesällä uskaltautuisin ensimmäistä kertaa lastentarvikekaupoille testailemaan ja vertailemaan? Bugaboot on tietty aina vaihtoehto, mut miten se vaunukoppa on niissä niin kovin matalalla?

Kippuralla

got ei ole kapeat, kurkippa teutnian funit (54cm leveys), ja olikohan teutonian cosmo/be you myös kapeahko. emmaljungan ozone/nitro on 57cm leveä ja buggigset 60cm.

noissa kaikissa on siis pikkupyörät, ja talveksi ainakin emmaljungaan ja buggigsiin saa isot eturenkaat.

nää tuli ekana mieleen :)

Eerika
Bättre liv

Hmm.. palaakohan mun mielihalut kohta noihin Bugiksiin kun mitkään muut kun ne ja Brio Go:t ei oikein miellytä silmää.. mutta voiko niillä lenkkeillä pitkin kävelyteitä ja puistoja vai pitääkö vaan pyöriä kaupungilla ympyrää? Hissiin mahtumisessa leveys ei välttämättä ole se pahin ongelma vaan ennemminkin pituus ja pakollinen olisi varmaankin heittoaisa tai ainakin kasaan menevä.

Hissi on siis suorakaiteen mallinen, mihin mahtuu toisiaan lähennellen kolme ihmistä. Ovi on leveällä seinustalla, mutta aika kapea eikä moderni liukuovi vaan ihan saranallinen (eli ei mene pois tieltä). Oviseinä on myöskin avoin eli kerrokset vaan viuhuu yhdellä seinällä ilman mitään turvahäkkyröitä. Vaunut pitäisi siis taivutella ovesta sisään ja mahtua vielä jotenkin itse sinne päätyyn. Ehkä napata mukana tuleva koira tai kaksi samalla syliin tai jalkoihin.. mutta yksi tahtoo tuoda vaunut ylös jotta niitä voi käyttää partsilla ja jotta eivät mene piloille ulkovarastossa! Taitaa olla sellainen juttu, että tämä vaunuasia selviää vasta sitten kun uskaltaudun liikkeeseen ja pyydän pari mallia testaukseen niin voidaan käydä ajelemassa hissillä ylös alas niiden kanssa mitkä mahtuu :) Mut kiitos vaihtoehdoista Kippuralla! :)

Mindeka
Ma-material Girl

En tiedä maanantaikappaleesta, mutta ainakin niiden eri reklamoinnit otettiin todella nihkeästi vastaan. Viimeinen niitti oli se, kun keskustassa yhtäkkiä yhden eturenkaan kiinnitys murtui. Apuun riensi joku mies, joka kertoi heillä olleen samat rattaat ja autossa kulkee edelleen pari työkalua -Ihan vaan varmuudeksi. Eikö kuulosta hullulta!?

Meillä on Gessleinit (M4)  ja ollaan supertyytyväisiä. Niitä ei kai tällä hetkellä myydä Suomessa eli jos ette halua ostaa käytettyinä (kuten me tehtiin), niin sitten toinen kamu suosittelee Brion Sing -mallia. Ollut heillä kahdella viimeisimmällä lapsella käytössä ja tyytyväisiä ovat.

Bugikset ei kuulema todellakaan ole kaikista tukevimmat, varsinkaan ulkoilla ja ulkoiluttaa koiria, mutta omakohtaista kokemusta ei ole. Niiden vaunukoppa on todella matalalla, joten pitkälle se voi olla ikävä käyttää.

Vaunujen osto saattaa olla ton hissiproblematiikan takia hankalaa, mutta mekin onnistuttiin hei tokalla yrityksellä, joten kyllä tekin selviätte ;)

Kippuralla

brion smilet on singien kapeampi versio, ja ilmakumirenkaat ja istuinosa ei ole kuppimainen, nekin on muuten kapeat! nää on ihan uudet, juuri tulleet :)

itse tykkään emmaljungan ozoneista (meillä on nääkin..), ne on niinkuin buggigset, mutta paremmat.

molemmissa on kuppi-istuin, molempiin saa vauvalle kovan kopan+useammanliset kaukalot kiinni.emmaljungat vaan kasataan yhdessä osassa, buggisissa joutuu kopan/istuinosan irroittamaan ennen kasausta.

emmaljungissa on isompi tavarakori ja niihn mahtuu 5v istumaan (testattu omalla 112cm lapsella) . toisin kuin 3vn pää on nyt jo kiinni buggisten kuomussa vaikka pituutta on alle 92cm.

 

meillä on buggigset ollut vuoden nyt maalla (ts kerran tunnissa tulee bussi, kaikki matkat kävellään kun mulla ei ole ajokorttia) niin on pärjätty hyvin. toki en lähde millään rattailla luontopoluille, vaan sitävarten on manduca&kantoliinat.

mites kolmipyöräiset rattaat,  ne saa hissiin sillain viistosti, ja tilaa jää ihmiselle ja kassillekin? otat hissin mitat mukaan ja eiköhän ne osaa suositella teille kärryjä :)

Eerika
Bättre liv

Mindeka: Aika hurjaa kyllä, miten tämän hintaisissa tavaroissa voi olla tuollaisia ongelmia? Ei nuo Brio Go:t kaan mitkään ilmaiset ole! Mut kiitos varoituksesta, pidetään mielessä :)

Kippuralla: Niin paljon vaihtoehtoja! Ja herranjestas kun pienellä pitää olla kuljettimia ja kaikki muut köllöttimet siihen päälle ;) Kolmipyöräisetkin vois olla ihan ok, mutta epäilen kyllä meidän hissiin mahtumista, hyvä että menen itse sinne viistosti ;) Heittoaisa on varmastikin must, vaikea uskoa että sinne hissiin saisi vaunuja saati itseään mukaan ilman että aisan saisi pois tieltä! Aikamoinen klaustrofobiahissi siis kyseessä :) Kokeilemalla paras siis, mut katellaan sit kun ekka päästään toiselle kolmannekselle tän tyypin kans!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.