Lomalle!

Bättre liv

Laukkuja ei ole vielä pakattu, mutta passit löytyy, hammasharjatkin muistuu ehkä mukaan ja koirat on jo viety hoitolaan. Vaatteita on pesty konetolkulla ja meidän tyttöjen kesävaatteita on pöydillä kasoittain (mies ei ole ehtinyt edes kaapilleen). Mukaan on tulossa itkuhälytin, valjasreppu, matkarattaat, manduka, pariksi päiväksi vaippoja, matkasyöttötuoli (kankainen), smoothie-truuttia, pari kirjaa, iPadi peleineen, unilelu, tutteja ja vaatteita. On uikkareita, aurinkolaseja ja aurinkorasvaa niin isoille kuin pienillekin. Kesähepeneitä ja sandaaleja, sateenvarjon ajattelin unohtaa. 

En ole perillä parhaista ravintoloista, läheisistä kujista, rannoista, putiikeista tai nähtävyyksistä. En lauttojen aikatauluista ja edullisimmista kulkuvälineistä. Minulla ei ole tulostettuna karttoja, ei lainattuna matkaoppaita, ei merkittynä parhaita kävelyreittejä. En osaa lausua sanaakaan Kroatiaksi tai osaa kurssia, tiedä paljonko minkäkin pitäisi maksaa tai mitä kannattaisi ostaa tuliaisiksi. Olen aivan holtittomasti lähdössä reissuun tietäen vain lennot ja vuokranantajien puhelinnumerot. Minä! En olisi koskaan uskonut. Tykkään siis aivan mahdottomasti reissujen suunnittelusta ja haaveilusta, mutta tämä lapsensaamisen jälkeinen aika on ollut sen verran kummallista ja aivoja kuormittavaa, etten ole pystynyt siihen yhdenkään reissumme kohdalla. Ja kokoajan menee vaan pahemmaksi.

Pohdin jo miehelle, että ensi talvella kyllä mennään sellaiselle Bamsse-lomalle, ettei tarvitse edes laukkuja tsekata itse kentällä (Kanarilla ne sai tsekattua jo perhehotellissa, luksusta!!). Ei tämän kaiken muun säätämäisen lisäksi vaan ole aikaa ja jaksamista miettiä mitään ylimääräistä tai säätää junissa ja metroissa sen jälkeen kun on selviytynyt lapsen kanssa lennosta ja lentokentistä kunnialla. But this all said, aika helppo reissu meillä on nytkin tiedossa vaikka vaihdetaankin välillä kohdetta lautalla ja takaisinpäin tullessa on tiedossa lautta + bussi + lento -yhdistelmä. Meillä on Splitissä ja Hvarissa asunnot omalla keittiöllä ja erillisellä makkarilla ja kummassakin kohteessa meitä tullaan hakemaan kentältä/lautalta. Ja sit me ollaan vaan ja hengaillaan!

Nyt tässä jo ihan fiilistellään, mutta vielä pari tuntia sitten elimme paniikissa sillä meillä ei ollut minkäänlaista yhteyttä asunnon vuokraajaan. Nyt kaikki on onneksi hyvin ja huomenna meitä odottaa kentällä kuljettaja nimilapun kanssa, jee! Kunhan ensiksi päästäisiin aamulla kentälle ja lennolle ajoissa (meillä on tapana juosta viimetingassa hiki päässä lapsi mandukassa, jepjep). Itse olen vieläkin flunssassa, tyttö röhii ajoittain, mies on vähän puolikuntoinen, mutta aurinko odottaa meitä jo ennen puoltapäivää! Sillä on oltava jotain parantavia vaikutuksia ;)

Vakuutan itselleni, että hyvä tästä tulee vaikka tänään tekikin mieli vähän jänistää. Väsymys saa mielen tahtomaan vain helppoja ratkaisuja, ei jääkaapin tyhjennystä, viimehetken pakkaamista, roskien viemistä, hässäkkäaamua, lentokenttiä ja jonottamista lapsen kanssa. Olisi niin tehnyt mieli vaan jatkaa tätä uuteen arkeen totuttelemista, uutta työtä, tytön hoitoa, tätä ihmeellistä arkea. Onneksi kaikki jatkuu mikä jää nyt kesken, loman jälkeen on kiva mennä takaisin uuteen työpaikkaan, tankata bussikortti ja ihmetellä miten uuden arjen saa luistamaan. Ja ehkä sen tekee sitten vähän levänneempänä, täynnä auringon voimaa, loman tuomaa rauhaa ja rentoa oloa, pieni päivetys ja ilo kasvoilla ja iholla. Ihanaa on myös nähdä vihreänä loistava luonto kun palaamme, juuri auenneet lehdet ehtivät kasvaa huimasti reilussa viikossa!

Aamulla siis Kroatiaan, dovidenja! Perillä pitäisi olla aurinkoa ja +26 astetta! 

<3 Eerika & Epeliina (1v 4kk äiti ja tytär)

Kommentit

MM
Maijan matkassa

Hauskaa lomaa! Mä odotan teidän kokemuksia, koska me on jo moneen kertaan pyöritelty mielessämme noita samoja kohteita. 

sylissä

Hyvää lomaa! :) Kroatia on kaunis paikka ainakin niiltä osin missä olen käynyt. Mulla on niin huono muisti etten muista oikein paikkojen nimiä... Muistan että bongasin delfiinejä, kun matkattiin laivalla Splitistä saarille (taidettiin käydä juurikin Hvarissa ja Korculassa ainakin). Olin aivan ihmeissäni!!

Vau mikä vauva!

Tulipa hyvä mieli tästä postauksesta :) mukavaa reissua!

-mimmu- (Ei varmistettu)

oooo, ihana seurata instasta teidän reissua ja innolla odotan tulevaa postausta!
elokuussa odottaa meidän loma Kroatiaan.

Terkuin matkakuumeilija ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.