Loman jälkeen uuteen arkeen

Bättre liv

Väsynyt matkalainen lentokoneessa. This baby is made to travel! <3 <3 <3

Huhheijakkaa, sitä ollaankin takaisin kotona ja ollaan sinkouduttu aikavyöhykkeelle nimeltä arki. Upean, ihanan ja lämpöisen lomareissun jälkeen arki kyllä tuntuu, no, hieman täydeltä! Sen sijaan, että söisimme rauhassa aamupalan ja miettisimme milloin lähteä turisteilemaan ja mitä otetaan mukaan, me pyöritetäänkin pyykkikonetta, kaivetaan kaapeistamme jotain syötäväksi kelpaavaa, lenkitetään koiria, vaihdetaan vaippoja ja yritetään toipua flunssasta. Isimiehelle iski flunssa ja kuume aivan loman viimepäivinä, mitä jatkui kotonakin eiliseen asti. Koirat saivat kennelyskän hoitopaikasta ja köhivät vähän väliä (vielä ollaan vältytty eläinlääkärikäynniltä ja antibiooteilta, fingers crossed!). Meitsin kurkku alkoi eilen kipuilemaan. Pikkuinen on puolestaan pysynyt onnekkaasti terveenä ja toivonkin, että meitsin keho kehittää pikaisesti vasta-aineita joiden avulla pieni myös pysyisi terveenä!

Gourmeeta reissussa, eikä tarvinut mennä sukulaisten ruokapöytää pidemmälle tätä herkkua saadakseen!

Kotiin palatessa sitä todella huomasi miten täyttä arki oikeasti onkaan ja kuinka paljon jo pelkkä ruokahuolto ja koirien hoitaminen vievät aikaa ja energiaa (varsinkin kun toinen aikuinen on raasu kuumeessa). Onneksi arki on täynnä myös aivan ihania asioita, uutta koettavaa, unelmia ja rakkautta! Niin ja onneksi, onneksi voi itse myös vaikuttaa aikatauluihinsa ja päättää, että tänään pidetään ihan vaan kotipäivä ja levätään <3

Ruoka uunissa, loman jälkeen ruoanlaittokin on taas maistunut.

Kevät ja kesä onkin täynnä kaikkea uutta, lähiaikoina siis on odotettavissa:

 • Tutustuminen ihan uuteen asiaan nimeltä kiinteät Tältä äidiltä menee siihen ihmettelyyn kyllä hetki, aloitetaan varaamalla kirjastosta kirjoja..
 • Vauvauinti Aloitettiin jo lauantaina käymällä ekaa kertaa, meni silmät pyöreänä ihmettelyksi :)
 • Äiti-vauvatanssi Toukokuussa kokeillaan vähän tätäkin lajia
 • Syksyn harrastuksiin ilmoittautuminen Mahdutaanko mukaan vauvasirkukseen? Olen aina halunnut päästä kokeilemaan sitä!
 • Perhekahvilaan ja asukaspuistoihin tutustuminen Lähialueella on monenlaista touhua mihin ei olla vielä käyty tutustumassa, tarkoituksena olisi käydä ainakin kurkkaamassa useimpia kunhan kelit vähän paranee ja vaunulenkit taas maistuu.
 • Eka äitienpäivä äitinä Ei herranjestas sentään miten iso juttu! Ekaa kertaa äitienpäivästä tulee minulle positiivinen ja iloinen asia :) Miehen kanssa on kevään synttärit molemmin puolin ohitettu lähes huomaamatta, mutta äitienpäivää haluaisin juhlistaa vaikkapa kotibrunssilla.
 • Pääsykokeet Joku kreisi äiti on hakenut jatko-opintoihin, ja ainiin ne ennakkotehtävätkin!
 • Mullistukset työpaikalla Vaikka vauvan kanssa kotona ollaankin niin työpaikalla tapahtuvat isot muutokset eivät voi olla vaikuttamatta minuunkin. Kaikki tulee olemaan niin toisin kun palaan, mitäköhän ihmettä teen ja missä? Ja miten työkavereiden käy?
 • Päätökset hoitovapaan kestosta Työpaikalle pitäisi ilmoitella heinäkuun loppuun mennessä jatkosta, käytännössä olisi hyvä ilmoitella jo ennen kesälomia. Miten voi tehdä päätöksiä ajasta, mistä ei tiedä vielä yhtään mitään? Onko pieni valmis hoitoon vuoden päästä? Olenko minä valmis töihin? Entä mihin on varaa ilman että päädytään syömään vain kynsiämme? Onneksi vapaan voi pitää kahdessa osassa, eli vapaata voisi tarvittaesa myös jatkaa.
 • Päätökset isyysvapaiden pitämisestä Miehellä olisi vielä noin 6 vko isyysvapaita käytettävänään. Pidetäänkö vapaita yhtä aikaa? Heti syksyllä vai vasta kun palaisin töihin? Pidemmistä vapaista kun tulee ilmoitella ajoissa.
 • Freelancer-töiden metsästäminen Minkä verran, miten ja milloin pystyisin tekemään freelancer-töitä? Toivottavasti ainakin himpun verran!

Eka vauvauinti takana, olipas jännää!

Kotona ja taas otetaan d-vitamiinit omalla lusikalla, millä saa myös leikkiä ja ystävystyä tähän uuteen kapistukseen.

Nämä siis yllättäen pyörivät jo hieman mielessä, mutta juuri nyt yritetään keskittyä flunssista tervehtymiseen, arkirytmiin ja aikaeroon tottumiseen sekä saada jokin tolkku tähän kaaokseen nimeltä koti :) Onneksi aina välillä voi fiilistellä ihanaa matkaa maailman ihanimpien matkalaisten kanssa ja ihmetellä miten ihana pikkuinen meillä onkaan.. ihanaa!

Loppuun vielä vähän lomafiilistelyä kuvin, kirjoittelen vauvan kanssa reissaamisesta vielä myöhemmin, aika näyttää kuinka paljon myöhemmin :)

Englannissa näytti ja tuoksui jo ihan kesältä! Ja kelitkin suosi :)

Vaunuttelemassa pikkukaupungissa pitkin joenvartta.

Matkalla British Museumin uumeniin kantorepussa, taide tuntui kiinnostavan pientä mahdottomasti!

Lämpöä räntäsateeseen,

<3 Eerika & Epeliina (4,5 kk)

Kuvat: Meitsi, nämä kuvat ja monta muuta löytyvät myös instagramin puolelta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.