Löydä joogalajisi (sanoisinkos monikossa)

Bättre liv

Mistä lajista aloittaa joogaaminen? Mikä olisi oikea laji juuri minulle? Jos sitä mietit niin en ehkä osaa auttaa. En edes luettuani tätä kaaviota pitkän tovin! Se löysi tieni liian monta kertaa Hathaan, vaikka sitä kokeilleena tunnen oloni kotoisammaksi muualla. Pian se yritti saada minut harrastamaan Kundaliini-joogaa, mutta kun äh. Tällä hetkellä parhaalta tuntuu ajatus mammajoogasta, tulevaisuudessa äiti-vauvajoogasta, tämän jälkeen voisikin koittaa paluu vuoroin flow-, yin-, astanga-, ilma- ja miksei myös haaveilemani acro-joogan kokeilujen pariin.

Tämä sanoo, kokeile kaikkea avoimin mielin, koe eri ohjaajat ja salit, tyylisuunnat ja kehosi mietteet ja päätä sitten jos sittenkään. Sillä oi, jooga ei ole vain joogaa, jooga on mieletön pallo täynnä mahdollisuuksia tehdä ihan mitä vaan! Toivottavasti olen kunnossa osallistumaan edes puoliteholla ensi kevään joogafestareille, siellä pääsee taas kokeilemaan tätä kaikkea ja tuntemaan olonsa kotoisaksi! Mukaan vaan pikkutyyppi ja mies, voidaankin vuorotella pienen hoidon ja joogatuntien välillä, eikös? Siellä voi innostua ja ammentaa voimaa ja rauhaa, tervemenoa siis maaliskuussa 2014 tänne joogafestival.fi.

<3 Joogit Eerika & Epeliina (rv 26+6)

Peeäs. Tänään on HYVÄ lauantai!

Kaaviokuva täältä, katselehan sieltä isompana.

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Mä olin just hathassa ekaa kertaa, ja sitä tuokin suositteli :D Ei se kyllä oikein tainnut olla mun juttu... Netissä törmäsin juuri myös nakujoogaan, kuulostaa ihan sekolta, mutta hyvinhän ne sitä perusteli :P

Eerika
Bättre liv

Mulle tuo nakujooga on kyllä jotain ihan uutta.. toki kotona on tullut aika pienissäkin vaatteissa joogailtua ja väillä tunnillakin mikroshortseissa ja topissa, mutta tuotanoin.. että ihan paikat levällään alasti joogasalissa? ;) Miten ne sen oikein perusteli? :D

Mullekin tuo suositteli ekana hathaa vaikka ei myöskään kuulu mun lemppareihin. Seuraava vaihtoehto oli Vinyasa Flow jota en oo kyllä vielä kokeillut. Kolmannella yrityksellä pääsin hot yogaan (josta tykkään!) kun hiukan tiesin että kannattaa vähän johdatella :D Ihmettelen vaan sitä että miksi astanga sulkeutuu pois vaihtoehdoista vain sillä ettei pidä aamuherätyksistä? Itse rakastan astangaa mutta en tykkää kyllä yhtään aamuherätyksistä.

Eerika
Bättre liv

Juu kyllä sitä astangaa voi ihan hyvin harjoittaa muulloinkin kuin aamulla.. ja jokaisen aamuhan on hieman eri aikaan.. ;) Jos tykkäät hot yogasta niin vinyasa flow voisi myöskin sopia sulle hyvin! Itselleni hot yogassa tulee hieman ahdistunut olo, varsinkin jos tehdään jotain yin yogaa vauhdikkaampaa :) Niinpä valitettavasti lempparit ovat alkaneet löytymään vähän muualta, vaikka tykkäsinkin tosi paljon Yoga Nordicin salista.

Itselleni joogalajin ja ohjaajan osaamisen lisäksi on yllättävän tärkeää, että sali on siisti ja siellä tulee hyvä fiilis ja ehdottomasti tärkeimpien joukkoon pääsee myös ohjaajan energia. Eli ihan se fiilis eli viba minkä ohjaajasta saa. Jonkun kanssa vaan natsaa ja toisen kanssa ei! Itselleni se on tosi tärkeää, onneksi olen löytänyt pari ihanaa opettajaa joiden tunneilla energia on ihan uskomaton ja toivon pääseväni heidän oppiinsa taas jatkossa! Harmi vaan, että kaikki kivat salit eivät ole sopivien kulkuyhteyksien päässä niin että siellä pääsisi käymään usein, mutta katsotaan miten asiat vielä muuttuu Beben kanssa :)

Namaste!

Hei Erika!

Olen seuraillut blogiasi, ja iloinnut puolestasi! Hienoa, että asiat menevät nyt hyvin. Minun kokemukseni ovat samankaltaiset kuin sinulla..

Sain itse blogi haasteen tässä taannoin ja asiaan kuului keksiä kymmenen kysymystä ja laittaa niillä haaste eteenpäin. Ajattelin, että voisin haastaa sinut. Muutamat kysymykset ovat sellaisia, että niistä sinulla ei taida olla vielä omakohtaista kokemusta, mutta vastaa raskauden näkökulmasta; miten raskaus on muuttanut elämää/miten luulet vauvan muuttavan elämää ja mitkä ovat fiiliksesi synnyttämisestä nyt kun aika lähestyy..

Mutta haasteeseen vastaaminen on tietysti omassa harkinnassasi! Kysymykset löytyvät blogistani.

 

Hyviä vointeja! :)

Eerika
Bättre liv

Hei jee, sain ihanan haasteen ja kaupan päälle löysin tieni blogiisi! Koetan runoilla jotain nasevaa tässä lähipäivinä :) 

Paljon iloa ja onnea raskauteesi, pian taitaakin olla jännä päivä edessä kun pääsette rakenneultraan! Sen jälkeen ainakin meillä hiljalleen pelot alkoivat helpottaa ja pieni pistää päivä päivältä mojovampia iskuja tulemaan ja tuntuu jatkuvasti todellisemmalta. Tsemppiä teille!

 

Kaukana kotona

Olen miettinut joogan aloittamista jo jonkin aikaa, mutta minkälaista, oli se ongelma. Tämä ehdotti Gentle-yoga... Ehkä voisin kokeilla sitä. Tai toinen mahdollisuus oli Hatha-yoga. Saa nähdä, että mistä innostuisin. Olen kuitenkin kiinnostunut liikunnasta ja hyvinvoinnista. Olen kuitenkin todella epätaipuisa nykyään. Olisiko joogasta elefantin notkeuteni taivuttajaksi? :D

Eerika
Bättre liv

Kannattaa kurkata mitä vaihtoehtoja lähistöllä on tarjolla, helpointa olisi varmaan alkuun mennä jollekin alkeiskurssille tai löytää joogasali missä tarjotaan monenlaisia tunteja mitä kokeilla. Eri tyyppisillä jooga-tunneilla käyneenä kaikkea ei voisi edes uskoa samaksi lajiksi!

Tässä mainituista kaikkia ei ole ainakaan noilla nimillä tarjolla Suomessa. Esim. voima-, dynaaminen-, vinyasa-, hot- ja astanga-jooga ovat yleensä fyysisempiä lajeja joissa tulee hiki ja voimakin kasvaa. Hatha on ainakin yleensä paljon rauhallisempaa. Yin-jooga keskittyy pitkiin palauttaviin kudoksiin asti yltäviin venyttäviin asanoihin. Eli valinnanvaraa kyllä löytyy! Kannattaa hyödyntää kaikki kokeilutarjoukset niin pääsee edullisesti testaamaan löytyisikö sellaista joogalajia mikä tuntuisi omalta :) Osa joogalajeista on myös oikeasti hauskaa, kuten aerial- eli ilmajooga!

Kaukana kotona

Asun tällähetkellä Saksassa, niin pitää katsoo, jos täällä olisi laajempi valikoima. Pitänee alkaa vaan etsimään:)

Eerika
Bättre liv

Ei muutakun kummallisen nimisiä joogalajeja etsimään ja kokeilemaan, jawohl! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.