Mamistelua ja sisustusideoita (rv 7+?)

Bättre liv

Helou rv 7+2, 7+1 tai 7+0! Olen päätynyt seuraamaan raskautta näistä keskimmäisen laskutavan mukaan kunnes neuvolan täti antaa pisteen tälle ihmettelylle. Pikkuinen on noin 1,3cm pitkä ja 0,5 grammaa painava ja sillä on räpylät käsinä ja jalkoina. Minä olen välillä kiukkuinen, melko nälkäinen, hieman väsynyt ja turvonnut. Tänään tosin tuntui, että olenkohan raskaana ollenkaan. Päivällä ei ole ollut mitään oireita, mitä nyt aamulla piti kahmaista kourallinen kuivia muroja suuhun ennen kuin pystyin menemään aamupesulle (nälästä tulee paha olo). Söin pitkään aamupalaa, luin lehteä ja selailin onnessani sisustusblogeja. Kävin kaverin kanssa hakemassa ihania sisustuslehtiä ja hyvät picnik-eväät. Pyöräiltiin rannalle syömään ja lueskelemaan. Mereltä tuuli, mutta aurinko paistoi, muurahaiset yrittivät vallata leirin, mutta selvisimme. En ehtinyt ajatella koko raskautta!

Eilen meillä kävi kaveripariskunta illallisella, kokattiin oikein pitkän kaavan kautta neljän ruokalajin onnistunut illallinen. Oltiin ajateltu, että ei oteta ollenkaan viinejä koska he ovat raskaana. Näin ollen meidänkään raskaus ei tule ilmi (ei ole tilannetta missä en joisi ruoan kanssa viiniä jos sitä on tarjolla). Hepä tulivat iloisina ovesta sisään ja antoivat käsiini pullon punaista ja valkoista! Olin hieman hämilläni, mitä me nyt tehdään? En jaksanut keksiä hätävalheita, joita en pystyisi perustelemaan. Seisoin siinä keittiössä pilkkomassa tomaattia ja yhtäkkiä tuli dejavu. Olin nähnyt tämän tilanteen, missä vieraat istuvat, mitä sanovat, mitä mies tekee ja että tässä tilanteessa seuraavaksi istun pöytään ja paljastan että itseasiassa mekin ollaan raskaana. Kaveri on jo 25 viikolla, itse vasta 7 (tai sillä kummalla logiikalla kahdeksannella), tuntuu typerälle sanoa jo nyt kun he sanoivat vasta vähän aikaa sitten. Mutta niin minä vaan katsoin miestä ja kysyin että sanotaanko, se oli että se on ok jos haluan. Toin pöytään vain kaksi lasia viinille, istuimme alas ja sanoin, että itseasiassa meilläkin on syy siihen, että vain mieheni juo viiniä. He olivat hetken silmät suurina kunnes onnittelivat ja halasivat. Kerrottiin ja sanoin tosi varovaisesti, että tässä nyt ollaan niin alkuvaiheessa, että vielä jossittelen. Että odotan vasta viikkoa 12 enkä lasta. Mutta he olivat heti ihan, että kyllä se pysyy ja että se riski on tässä vaiheessa niin pieni että älä huoli.

Loppuillasta näytin ihania kuvia lastensängyistä ja vaunuista joita olin katsellut. Kaveri sanoi olevansa ihan jäljessä näiden suhteen vaikka heidän pitäisi jo oikestaan alkaa katselemaa. Sovittiin, että lähdetään katsomaan yhdessä mammavaatteita kun mulla housut alkavat kiristää. Vertailtiin raskausoireita. Oli tosi ihanaa jutella toisen kanssa, joka odottaa ensimmäistä lastaan ja on vähän edellä eli osaa hieman neuvoakin ja kertoa mitä on tulossa. Netissä olin surffaillut selkeästi enemmän, hän taas oli ylitarkka ruokasuositusten suhteen, minä puolestaan pelkäsin keskenmenoa hänen ottaessaan rennosti. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja me voidaan mahojemme kanssa kävellä loppusyksystä kaupoilla. Lasten ikäero olisi reilu neljä kuukautta, kun jatkossa nähtäisiin, ne voisivat leikkiä yhdessä. Niin söpöä! Ja sitten tämmöisen mammailuillan jälkeen vietän päiväni kuin en olisi lainkaan raskaana, mahakaan ei turvottanut joten pystyin pitämään tiukkaa paitaa.

 

Olen ajatellut keskittynyt tänään kaikkien muiden huoneiden paitsi lapsen huoneen sisustukseen. Toki hieman siihenkin, sillä työhuoneessa pitäisi tehdä muutoksia, enkä ole yhtään varma vielä että mitä. Kokonaan lastenhuoneeksi se ei heti muuttuisi. Tyyppi asuisi jonkun aikaa meidän huoneessa, mutten ole varma kauanko. Pinnasänky menisi ainakin aluksi työhuoneeseen, kun makkarissa olisi jokin kiva riippukeinuviritys. Mutta etukäteen ei voi tietää, vaikea ajatella että tyyppi muuttaisi pian omaan huoneeseensa. Ajateltiin kuitenkin laittaa työhuoneen yhdelle seinälle kiva lastenhuoneen tapetti, mahdollisesti yllä oleva Sandsbergin Dino. Se käy hyvin myös työhuoneeseen. Tälle seinälle tulisi sitten ainakin pinnasänky ja ehkä jokin lipasto pienen vaatteille. Saas nähdä miten saadaan työhuoneen palapeli ratkaistua, näillä huonekaluilla tulee olemaan hankalaa saada toimivaa kokonaisuutta aikaiseksi. Työpöytä saattaa mennä uusiksi niin saadaan enemmän tilaa vapaaksi. On tosi vaikeaa miettiä miten yhdistää työ- ja lastenhuone lapsen ensivuosina, en meinaa löytää mistään kuvia sellaisista ratkaisuista. Ehkä sisustuslehtiin pääsevillä on niin paljon rahaa ja huoneita, ettei tällaista ongelmaa tule vastaan? Haluttaisiin pitää ihana vanha arkistokaappi, valkoiset kirjahyllyt sekä työpöytä vielä huoneessa. Kirjahyllyyn ollaan jo tehty tilaa muutenkin, joten sinne saa ripoteltua joukkoon muutaman nätin pehmolelun ja muuta lastenhuoneeseen sopivaa. Ja kuka lapsi nyt ei haluaisi lukea vanhoja sisustuslehtiä ja Mondoja iltalukemisena? ;) Onneksi on aikaa pohtia tätä ja keskittyä ensiksi muiden huoneiden sisustuksen viimeistelyyn. Ollaan ehditty asua täällä vasta reilut kolme kuukautta ja jonkun verran olisi vielä tehtävää! Rakastan tätä kotia, toivottavasti täällä on hyvä asua myös pienen kanssa. Vaikka hissi onkin aika pieni, on vieressä ihania leikkipuistoja meren rannalla..

Toivottavasti viikon päästä juhlistetaan viikon kahdeksan täyttymistä!

Laskuri rv 7+1
Oksennuksia: 0
Lisäkiloja: 1
Raskaudesta tietäviä: 3 (meidän lisäksi)
 

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Oi onnea Eerika!! Oletko varannut jo ensimmäisen neuvolan?

<3 

Eerika
Bättre liv

Kiitos :) Ensimmäiseen neuvolaan on enää 8 yötä! Sieltä sitten varaillaan ultra. Toivottavasti kuitenkin kuullaan sykkeet jo silloin niin jäisi edes vähän huolia taakse ja kaikki tuntuisi todemmalta!

Koin että oma neuvolankäynti oli melko turha, lähes kaikki tiedot odotuksesta olivat jo tiedossa. Painoa ja pituutta kyseltiin, eikä mitattu. Tällä viikolla pitäisi tulla lähete ultraan. Jos ei lähete ole laatikossa huomenna niin soitan, odottavan aika kun on niin niin pitkä.

Tilasin kotidopplerin, kun on välillä hirveän vaikeaa ymmärtää olevansa raskaana. Oireita kyllä on, mutta ne tuntuvat näillä viikoilla jo ihan ''normaaleilta'' :) Nyt voisi jopa dopplerilla kuuluakkin jotakin kun viikkoja 9+4! 

Eerika
Bättre liv

Toivottavasti saadaan se ultra-aika pian! Kokeilivatko kuunnella sydänääniä neuvolassa? Ajattelin kysyä josko kokeilisivat, helpottaisi jos ne kuuluisi. Olin myös ajatellut tuon dopplerin hankintaa niin voisi kuunnella sydänääniä, sittenkin kun tuntee liikkeet niin voi varmistaa että tyyppi on kunnossa vaikka se olisi pitkään liikkumatta. Kerro sitten kuuluuko jo! Itse pelkään vielä, että tyyppi ei pysy mukana tai ei ole kunnossa. Sitä ultraa siis kovasti odotellaan täälläkin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.