Mammalomasta ja töihin paluusta

Bättre liv

Tällä hetkellä olo on todella huojentunut. Lähiaikoina palaset ovat loksahdelleet kohdalleen ja kysymysmerkit vaihtuneet pisteiksi, pilkuiksi ja huutomerkeiksi. Rivissä kuin kuvan pienet legoukot täynnä vauvan soseita!

Tuleva vuosi alkaa myös hiljalleen hahmoittumaan mielessäni ja alan olemaan tyytyväinen uusiin suunnitelmiin. Toiveistani huolimatta tiedossa ei ole jatko-opintoja, mutta ehkä niiden aika ei tosiaan ollut juuri nyt ja voinkin keskittää energiani olennaiseen. Vanhempainvapaani loppuu syyskuun lopulla, enkä voisi vielä kuvitella laittavani pikkuista hoitoon tai palaavani töihin. Syksyn ohjelmassa on sen sijaan vauvasirkusta ja vauvauintia! Äidille toivottavasti hieman enemmän aikaa joogaata, liikkua ja pitää itsestään huolta. Ihmetellen uusia taitoja, perhekahviloita, vauvakeinussa keinumista, vaunulenkkejä, yhteisiä ruokahetkiä ja toivottavasti paljon haleja, pusuja ja rakkautta <3 

Ajatuksena olisi, että jäisin hoitovapaalle maaliskuun lopulle saakka. Huhti-heinäkuu hoidettaisiin toivottavasti yhdistellen meidän kummankin työssäkäyntiä 50-50 muutaman kk ajan, miehen isyysvapaata ja molempien kesälomia. Itse siis palaisin töihin huhtikuussa ja tekisin lähinnä puolta viikkoa (paitsi miehen isyysvapaiden ajan). Toivottavasti työnantajat ovat joustavia ja voidaan hoitaa pikkuista kumpikin puoliksi hetken ajan, omaan korvaan töiden ja hoitovapaan yhdisteleminen kuulostaa ihan parhaalta ratkaisulta meille. Kelalta voi muuten hakea uutta joustavaa hoitorahaa tätä vauvanhoitoa jakaessaan! Vielä pitää muutama juttu varmistaa sen suhteen, mutta käsittääkseni saisimme hoitorahan toiselle ja joustava hoitorahan toiselle pientä hoitaessamme, lisäksi kumpikin saisi sen 50% palkastaan. Kannattaa muuten selvitellä noita eri vaihtoehtoja myös Kelalta kun näitä miettii, meidänkin pitäisi ihan soitella tai mennä käymään jotta saadaan varmuus siitä miten homma käytännössä toimisi.

Elokuulle 2015 ajateltiin hakea pikkuiselle hoitopaikkaa, silloin ikää olisi 1v 7kk mikä kuulostaa korvaani jo kohtuullisen hyvältä. Itse ajattelin tehdä ainakin sen loppuvuoden ajan lyhennettyä viikkoa (4pv/vko) joten pienellekään ei tulisi ihan täyttä viikkoa hoidossa. Tuon kevään ja syksyn 2015 työkuvioita pitänee sumplia sitten lähempänä, nyt olisi tarkoitus ilmoitella hoitovapaasta maaliskuun lopulle saakka. Eihän sitä koskaan tiedä miltä tilanne vaikuttaa vuodenvaihteessa, asioilla kun on tapana muuttua. Onneksi nyt mielessä on kuitenkin jo sellainen yhdistelmä mitä kohden tuntuu hyvältä mennä!

Tavallaan olen innostunut tulevasta, siitä kuinka pieni kasvaa, päästään touhuamaan yhdessä ihan eri tavalla ja pieni myös pärjää hiljalleen pidempiä aikoja ilman mamia (lue: rintamaitoa). Mieskin pääsee hoitamaan pientä pidempiä aikoja itsekseen ja noilla kahdella on tiedossa ihania päiviä keväällä. Silti tuntuu niin oudolta nähdä se väistämätön mammaloman loppumisen päivä. Ymmärtää miten rajallista aika todellakin on. Että sieltä se uusi arki työkuvioineen ja päiväkoteineen vaan tulee veturin lailla, vaikka siihen vielä aikaa onkin. Aika se vaan tuntuu kulkevan niin kovin nopeasti tuon pikkuisen kanssa! 

Mutta nyt ihanaa kesää! Miehen loma alkaa Juhannukselta, joten tiedossa on toinen käsipari lisää pikkuisen kanssa ja paljon koko perheen yhteistä aikaa :) Annoin miehelleni vapaat kädet loman ajoituksen ja kesäsuunnitelmien suhteen joten meillä on nyt 4 viikkoa putkeen yhteistä aikaa jolloin "ei tehdä mitään" eli jätetään aikaa vain olla ja rentoutua ja tehdä fiiliksen ja kelin mukaan mitä lystätään. Tehdään päiväreissuja lähistölle, nähdään ystäviä, hengaillaan puistoissa ja meren rannalla ja syödään hyvin <3 Eli kaikkea sitä mitä arkena ei ehditä. Eiköhän me vähän irtauduta kotoakin, sen verran mitä tällä konkkaronkalla pystytään. 

Tiedossa on siis ehkä vähemmän postuksia, mutta sitäkin enemmän kesäkuvia instagramin puolella, tune in!

<3 Eerika & Epeliina (kohta 6kk - tästä vielä postausta tulossa)

Kommentit

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Ihanaa, että jatkat "mammalomaa" sit tuutte kyl ehdottomasti meille leikkimään kun mä oon punnertanut tän numero kakkosen ulos!

Eerika
Bättre liv

Jes, me tullaan ehdottomasti! Laitahan mulle mailia sit vaikka tähän blogisähköpostiin kun teillä aletaan olemaan valmiita vierasryntäykseen :) Tällä erää töihin on ilmoitettu hoitovapaasta 31.3.2015 saakka, jatkosta sovitaan sitten tammikuussa. Voi että kun jo jännittää kaikki muutos (pienen kasvaminen ja vääjäämätön töihin paluu), sielläkin varmasti pikkuisen tulo!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.