Marraskuun talvihaalarinmetsästys

Bättre liv

Marraskuu! En voi uskoa, että nyt on jo marraskuu. Kaiken touhun keskellä huomattiin, että tytölle piti pakata toppapuku mukaan päiväkotiin sillä se vaan on miljoonasti helpompi pukea yksinään kuin sekä fleecehaalari että softshell. Tytön kädet myöskin jäätyvät talveksi ostetuissa paksuissa rukkasissa (apua!). Olin ollut jo myymässä edellisen talven toppahaalaria, kun huomasin sen mahtuvan vielä tytön päälle. Niinpä olemme menneet nyt hetken sillä eikä uuden ostamisella ole ollut  niin kiire.

 

Hyvä vedenpitävä kaiken kelin talvihaalari olisi nyt kuitenkin hakusessa. Olin jo aivan varma, että ostamme Molo Kidsin haalarin käytettynä tälle talvelle. Nyt vaan mietityttää onko haalari varmasti riittävän lämmin meidän vilukissalle. Pitääkö sen alle pukea fleecekerros jo nollakeleillä? Itsekin olen muuten käyttänyt jo tovin ohutta toppatakkia ;)

Mitä haalaria siis suosittelisit kapealle vilukissalle? Meidän kapea tyttö tarvitsee lämmikettä etelän vaihteleviin keleihin vedestä viiman kautta loskaan ja lumeen! Äiti arvostaa kapeaa leikkausta ja selkeää tyylikästä ulkonäköä. Väri ei helposti likaantuva ja hakusessa olisi joku kiva reipas väri pastellien ja pinkkien sijasta. Kestävyyttäkin saisi olla, jotta käytetty haalari tekisi vielä tehtävänsä ja pitäisi vettä. Koko luultavasti 86, sillä kotimittauksella pituutta on noin 83 senttiä. Niin ja ne rukkasvinkit tulevat myös tarpeeseen! Lämmintä ja päiväkodin ulkoiluja kaikilla keleillä kestävää tarvittaisiin kun jo hankitut (Reiman ja Everestin) rukkaset jättävät jo kylmiksi.

Ainakin tuo Molo Kidsin Rainbow-väri toisi vähän väriä ja iloa näihin pimeneviin marraskuun päiviin!

Iloa harmauteen,

<3 Eerika & Epeliina (1v 10kk äiti ja tytär)

Kommentit

riik
3h+kasvimaa

Hestran talvirukkasista oon kuullut eniten kehuja. Enkä ihmettele - tekeehän ne aikuisillekin parhaat laskuhanskat. Mutta siis omakohtaista kokemusta vaan noista aikuisten rukkasista. Myös merinovillaiset lapaset rukkasten alle voi olla hyvä idea vilukissalle.

Kylmänsietokyky on tietty yksilöllistä, mutta mä en pukisi toppahaalaria välihaalarilla vielä nollakelillä. Mitä sä sitten puet, kun mittari näyttää -10? tai -20? Vai istuskeleeko teidän tyttö lähinnä paikallaan ulkoillessa? Sitten se on tietty eri juttu :). Ootko muuten testannut merinovillaisia välihaalareita? Niistäkin oon kuullut paljon kehuja.

Eerika
Bättre liv

Hyvä idea nuo Hestrat, pitääkin kokeilla! En tiedä onko vilukissatilanne oikeasti niin paha, mutta tietty päiväkodissa haluavat päästä mahdollisimman vähällä pukemisella ja laittavat jo toppapuvun ;) Samaa itseasiassa tekee mieskin, itse laitan mieluummin kerrospukeutuen.

Epäilin lähinnä tuon Molo Kidsin haalarin lämpimyyttä, onkohan yhtä lämmin kuin nuo paksummat esim. Reimatecin puvut? Tyttö kyllä touhuaa ulkona, kädet ja jalat jäätyvät enemmän kuin kroppa. Pitää varmaan kysellä päiväkodilla onko tullut kylmä vai kuuma, mies vaan yleensä hakee tytön joten jää höpöttelyt väliin.

Fleecehaalarin lisäksi voisi tosiaan hankkia merinovillahaalarin, sellainen meillä oli viimekin talvena käytössä ja hyvä oli! Toki tilanteet on nyt niin erilaiset, ei enää päikkäreitä vaunuissa ja tyttö touhaa menemään ulkoillessaan, suurin osa ulkoiluista tapahtuu myös päiväkodin tätien kanssa äidin sijaan. Jotenkin aivan erilaista tähän talveen varautuminen!

Ja siitä miten ihmeessä me vilukissat tarjetaan kylmillä keleillä en tiedä, onneksi etelässä on ollut leutoja talvia :D 

riik
3h+kasvimaa

totta, tää on nyt niin erilaista kun lapsi on päiväkodissa. Kotona omaan tahtiin ulkoillessa voi mennä sisälle, jos tulee kylmä. Mutta päiväkotiin pitäis saada puettua just se optimaalinen vaatetus ja ainakin täällä meillä ne on tosi paljon pihalla, kelissä kuin kelissä.

Meillä ei ole päiväkodissa näkynyt vielä toppahaalareita, ei edes niinä päivinä kun päivälläkin oltiin parissa miinusasteessa tai nollassa. Tosin meidän päiväkodissa ei ihan pikkuisia olekaan, vaan V on nuorimmasta päästä.

Meillä on talveksi Molon ja Mini Rodinin haalarit. MR on kieltämättä vähän muhkeampi, mutta kyllä me molemmat on musta lämpimän oloisia. En muuten ollut edes ajatellut, että Reimat olisivat lämpimämpiä. Paras olisi varmasti käydä jossain liikkeessä hypistelemässä haalareita, mutta sitten taas netissä on aina paras valikoima ja tarjoukset... Mä oon nyt tullut siihen tulokseen, että järkevintä on ostaa haalari uutena alennuksesta ja myydä eteenpäin. Käytetyistä pyydetään samoja summia, kuin uusista tarjouksessa... Tietty ellei saa jostain tutunkauppana :).

Eerika
Bättre liv

Meilläkin ulkoillaan päikyssä kyllä säällä kuin säällä. Ikähaitari on 1,5-5 v. ja meidän tyttö nyt nuorin, varmaan noilla nuorimmilla on ollut helpointa pukea vain yksi haalari? 

Löysin just tuon kuvan Molo Kidsin haalarin 50€:llä, yhden talven käytetty ja jonkin verran kulumaa, mutta käyttöönhän se menee! Ehkä ensi talvena uskallan osallistua kokorulettiin ja ostan haalarin etukäteen alennuksesta? Koon ennustamisen kai pitäisi käydä vuosi vuodelta helpommaksi kun kasvutahti hidastuu. 

Onko teillä muuten miksi kaksi eri haalaria? 

riik
3h+kasvimaa

Haalareita on kaksi ihan käytännön syistä. Jos haalarilla on ryynätty päiväkodin pihassa reilut pari tuntia jollain talven vetisellä nollakelillä, tullaan kotiin ja syödään, niin on ihan tosi kiva pukea päälle kuiva haalari kun lähdetään uudelleen pihalle. Koiralenkki ja lumityöt, mitä näitä talvisia iltarasteja nyt onkaan :).

Eerika
Bättre liv

Iik, katsotaan miten meidän käy, selvitäänkö yhdellä haalarilla vai ostetaanko jostain kakkoshaalari kesken kauden. Sinisilmäisenä olen ajatellut, että yksi riittäisi. Tai sit vaan jäädään sisälle lämpimään (in my dreams!). 

pelagia

Meillä on myös Molon haalari, ja se on kyllä tosi ohuen tuntuinen. Toiminut silti tosi hyvin nollakeleillä pelkillä bodylla ja sukkiksilla. On mulla varalta ohut ja paksu villakerrasto ja paksut villahousut ja -takki, voi sit paukkupakkasilla laittaa vaikka kolme villakerrosta alle :D

Mut ehdottomasti paras haalari pitkäraajaiselle ja hoikalle lapselle. 

Eerika
Bättre liv

Kiva kuulla! Olin kyllä myös aika tyytyväinen haalariin, vaikuttaa tosi hyvältä haalarilta ja istui meidän kapealle tytölle todella hyvin. Itseasiassa luulin haalaria ohuemmaksi, fleecevuori vaikutti myös lämpimältä oikeissa kohdissa ja toisaalta haalarissa ei tule touhutessa ehkä niin helposti hiki.

Noihin lämpimiin välikerroksiin pitänee vielä panostaa ennen paukkupakkasia. Ehkä mummit voisivat myös neuloa jotain sopivaa. Tänään tosin oli niin mahdottoman lämmin, ettei softahellin lisäksi kyllä tarvinnut muuta. Pakkasia odotellessa! 

Sa&Lo (Ei varmistettu)

Mä oon ihastunu Reiman yhdisteltäviin haalareihin! Meiltä löytyy päällimmäiseen kerrokseen välikausihaalari ja toppahaalari (kummatkin vedenpitävät) ja alempaan kerrokseen fleecehaalari ja kevyttoppahaalari. Haalarit saa toisiinsa kiinni neppareilla, eli pukeminen on superhelppoa. Ja näitä yhdistelemällä löytyy haalari säälle kuin säälle!

Ja rukkasista kaikkein lämpimimmät on Elsa Pitkäset ja pakkaskeleillä alle kunnon villalapaset vielä. Niissä ei kyllä ulkonäkö oo ihan kaikkein kivoin, mutta ehkä se ei oo kuitenkaan se tärkein juttu :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Reimatecin haalarit on hyviä, ainakin meidän kapoiselle. Kaupoissa on yleensä lähinnä törkeän rumia niiltä, mutta netistä löytyy paremmin. Meillä on talveksi reimatecin Tuuma, viime talvenakin oli. Nätti ja simppeli, ei reiman lämpimin, mutta riittävän lämmin.
Näillä plussakeleillä me mennään reiman kuorihaalarilla, sinne alle fleecehaalari ja jos ei ihan talvi ala, saatetaan laittaa vielä merinohaalarikin kerrokseksi ennen toppista. En kyllä näe mitään järkeä toppahaalarin käytössä plussa- ja vesikeleillä. Kyllä ne siellä päiväkodissa pukee kerroksia!
Sellasia rukkasia, missä meidän lapsen kädet pysyis lämpiminä kaikilla keleillä, ei taida ollakaan. Elsa Pitkäsiä ei olla kokeiltu, mutta viime talven muutamissa kovemmissa pakkasissa edes turkisvuoriset nahkarukkaset ei riittäneet. Toivon että nyt menis niillä+merinoaluslapasilla, kun on enemmän liikkeellä. Nahkarukkasia saa pienissäkin koissa esim. Senaatintorin joulumyyjäiskojuista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.