Masu syö ja shoppailee

Bättre liv

Mies katosi reiluksi vuorokaudeksi saunailtailemaan muihin maisemiin joten oli hilkulla etten vaan jääny kotiin tylsistymään. Miksi ne muutamat tutut ovat juuri nyt jossain kesäreissuillaan? Onneksi jaksoin lopulta ryhdistäytyä ja tehdä taistelusuunnitelman. Fillarilla ulos syömään ja ihan vähän kaupoille! Kuvassa siis maha syömässä, nomnom! Upposi aika vauhdilla ne uuniperunat kun yksin istui, mutta eipä tarvinut tehdä yksin ruokaa tänään. Masu tuntuu kasvavan päivä päivältä ja kävinkin jo ostamassa Bio-Oilia mitä olen alkanut sivelemään ihoon. Jos ei muuta niin eipähän ainakaan ole kuiva iho näiltä kohdin.

Hyvin ravittuna voi kepeästi käydä ostoksilla, raskaana ollessa ei ole sitä ongelmaa että masu pömpöttäisi ruoan jälkeen ja sovituskopissa olisi ongelmia. Siinähän se pömpöttää joka tapauksessa ja jos on yhtään normaalia isompi niin sehän vaan näyttää kohti tulevaisuutta. Alesta löytyi tuubitoppi/minihame/masutuubi, mitä voi käyttää monessa menossa. Olin aivan supertyytyväinen itseeni tästä löydöksestä!

Chinot masu-ihmisille kympillä, ihan kivat vaikkeivät istukaan täydellisesti tähän peräsimeen (sama ongelma kaikkien suorien housujen ja chinojen kanssa). Mut onhan niitä pitkiä paitoja jos alkaa ärsyttää.. Kivasti istuivat kyllä muuten ja väri on jeesjees superjees.

Ostin myös täyshintaisena uuden jumppatopin mihin mahtuu masu, ei edes tarvinut ostaa normaalia isompaa kokoa kun malli oli ihanan löysä (ja viileä, ooh!). Pituutta myös pitäisi riittää joksikin aikaa. Ainakin tulevalla mammajoogakurssilla tämä tulee olemaan täydellinen värikkäiden joogahousujeni kanssa.

Ja hups! Eilen käytiin miehen kanssa niin reippaasti viemässä tavaraa kierrätyskeskukselle, että käytiin ihan vähän vaan kahvilla ja kiertelemässä kauppoja. Sieltä tarttui sit ihan pienet ja suloiset ja pehmeät vauvan alusta ja hiippahattu! Hiippahattu löytyi Lindexiltä, missä oli joitakin kivoja vaatteitakin. Vaan ei, ei ja vielä kerran ei vielä! Kirppareiden kiertely olkoot ensimmäisenä listalla kun rakenneultra on takana, katsotaan sitten lopuksi josko ostettaisiin muutamia ihan uusiakin vaatteita.

Hemtexiltä oli vaan pakko napata tämä ihanuus mukaan, niin pehmeä, niin reipas, niin ihana! Tykätään suosia pienen vaatteissa valkoista ja harmaata, graafisia kuvioita ja raitoja, mutta väriäkin pitää välillä olla. Tai siis, vaatteitahan on niin vähän ostettuna että enemmänkin halutaan suosia :) Meninkin jo tekemään listaa tarvittavista vaatteista ja missä koossa tarvitaan minkäkin verran. Aikamoinen pohtiminen niissäkin on, miksi ei ole mitään yleismaailmallista totuutta mikä on liikaa ja mikä liian vähän? Ja mistä minä tiedän antaako joku jotain lahjaksi jotain, missä koossa ja missä vaiheessa? Ainakaan ei ole tiedossa mitään tavara- ja vaatevuoria joka suunnasta, vaikka anoppi antoikin jo reissutuliaisina useamman bodyn paketin, pehmeän potkuhousupuvun, hatun ja tossut.. ja aikoo neuloa hirmuisesti lämmintä pienelle talveen. Vaan silti, en edes tiedä järjestääkö kukaan minulle baby showereita, päässäni pähkäilen että kuka ihme minulle sellaiset järjestäisi enkä keksi ketään. Mies tietää kuinka haluaisin sellaisia juhlia, juhlia pienen tuloa, iloita siitä kakkujen, kavereiden ja ihanien pienten nuttujen keskellä. Mutta mistä sitä tietää, ehkä joku yllättää? Toivon ainakin kovasti.

Tässä anopin osa tuliaispaketista, 5 kpl valkoisia bodyja koossa 62, joista neljässä on koiran kuva ja yhdessä teksti. Harmi vaan, että ovat lyhythihaisia talvivaaville, no, ehkä anoppi neuloo kivoja neuleita tähän päälle laitettavaksi (ai mitenniin ehkä?). Ainiin ja pienet tennarit, ehkä hetken ajan vielä liian isot.. ovat tuollaiset tossumaiset eli eivät mitkään ensikengät :)

No onneksi me ei olla ostettu reissusta maailman ihanimpia tossuja.. joissa yksityiskohtia riittää! Tervetuloa vaan meille kasvamaan näihin. Kuten huomata saattaa, alkaa kasvava maha ja loman tuoma ylimääräinen aika lisätä kiinnostusta vauvanvaatteiden ja -tarvikkeiden ostoon. Vielä olisi vaan hillittävä itseään kunnes rakenneultra on takana! Kai sen jälkeen jo saa ostaa jotain? Mennä lastenvaatekirpparille? No onneksi masun kasvaessa on ainakin tarve äitiyshousuille ja joillekin uusille masun kanssa mahtuville paidoille. Pitkille topeille ja laskeutuville paidoille. Pakkohan sitä on johonkin pukeutua kun työt jälleen alkaa. Saapahan siis keskittyä niiden metsästykseen niin pysyy poissa lastenvaateosastolta, tai ainakin pitää kätensä irti niistä ihanista pikkuvaatteista. Tai siis on viemättä niitä kassalle. Tai siis suurinta osaa. Ja onneksi nyt on alennuksessa lähinnä kesävaatteita mitä ei sitten millään järjellä kannata ostaa talvivauvalle. Tuleeko meille talvivauva? Siis tuleeko meille ihan oikeasti vauva? Sisko sanoi, että siihen ajatukseen pitänee pikkuhiljaa totuttautua.. ;)

Aloin jo tutkailemaan kestovaippojakin sillä silmällä. Somebody please stop me! Vaikka onhan tässä koko pitkä syksy aikaa, eikös? Ihan hirmu pitkästi aikaa selailla sopivia tuotteita huuto.netistä ja tori.fi:stä, lastenvaatekirppareilta, nettikaupoista, vauvaliikkeistä ja vaatekaupoista. Nimittäin äitiyspakkauksestakin tulee jos jonkinmoista vaatetta ja tarviketta, ihan pienimpiä kokoja tosin tuntui olevan aika niukasti (ja kootkin kuulemma ovat aika reiluja). Että jos yrittäis nyt pysyä housuissaan.. mihin juuri ja juuri mahtuu. Tiedän, että juuri mitään ei TARVITSISI ostaa, mutta entä jos ihan vähän haluaa valita aivan ihanan suloisia vaatteita omalle pienelleen, jolle ne rakkaudella pukee? Jotta se näyttäisi niinkun meidän pieneltä eikä kenenkään muun? Niinkun tuon pienen übersuloisen hiippahatun? Ja kuinka paljon pienelle pitäisi pukea päälle jos sen saisi Joulukuussa tuoda sairaalasta kotiin? Ja pitääkö meillä olla joku pienikokoinen talvipukukin sille vai riittäisikö useampi kerros lämmintä ja anopin neuloma villainen puku plus lämmin viltti turvakaukalon päälle? Vaunuissahan sit voi käyttää vaikka äitiyspakkauksessa tulevaa isoa makuupussia...

Oho, here I go again! Nyt kyllä ajatukset norppaan ja koirien kanssa lenkille kun aurinkokin kerran päättää paistaa! Ja sit vaikka leffailta itseni kanssa.

Ihania kesäpäiviä <3 Eerika & Pikku-Epeli (rv 17+6)

 

peeäs. Ihan pikkasen vaan pelottaa samalla, vaikka into lyökin läpi valtavalla voimalla. Onko tämä nyt varmaa, joko tätä raskautta saa elää täysillä?

Kommentit

Eerika
Bättre liv

Tää on niin tätä, osa ostelee jo ennen plussaa, osa heti plussattuaan, osa ekan ultra jälkeen, osa rakenneultran jälkeen, osa juuri ennen laskettua aikaa ja osa ilmeisesti vasta pienen syntymän jälkeen (juu, niitä tuiki tarpeellisiakin kuulemma). Et yritä tässä nyt sit olla jotenkin päin ;)

Se on kyllä jännä juttu  miten tyttö- ja poikavaatteisiin jo ihan pienienkin vaatteet tunnutaan jakavan eli tuntuu jotenkin tosi vaikealta ostella kun ei (vielä pariin viikkoon ainakaan) tiedä kumpi sieltä olisi tulossa. Kummallisempaa tästä tekee se, että olen kokoajan ajatellut pukevani kumman vaan ihan samalla tavoin kun ei niin tykätä hörsselöistä tai äijäjutuista. Silti kyllä sitä miettii onko joku vaate liian tyttömäinen tai poikamainen. Ja mieskin tykkäisi ostaa mahdolliselle pojalle slipovereita ja pikeepaitoja (näin ihan pienillekin sen tyylisiä bodyjuttuja!), itsekin jo katselin yhtä reippaan näköistä mekkoa vähän sillä silmällä (juhlakäyttöön). Että kyllä sitä kai joitain "sukupuolisidonnaisia" vaatekappaleitakin haluaisi ostaa, vaikka muuten mielyttääkin eniten valkoinen, harmaa, reippaat värit ja graafiset kuviot. 

Vaikka sitä jotenkin haluaisi kohdella lastaan yksilönä eikä vain sukupuolensa edustajana ja haluaisi hänen saavan toteuttaa itseään vapaasti oman mielenkiintonsa mukaan eikä vahvistaa sitä että tyttöjen tulee olla kilttejä ja poikien taitavia, on sukupuoli kuitenkin ihmiselle yllättävän määrittelevä asia. Kaipa se on ihan luonnollistakin kun ajattelee alkuihmistä ja kulttuurin kehittymistä että meillä on jonkinmoinen tarve määrittää toinen ihminen tiettyjen määreiden mukaan (iso/pieni, nainen/mies, nuori/vanha..). Siispä meille saa tulla joko reipas tyttö tai suloinen poika.. tai siis tarkoitan reippaan suloinen tyttö tai poika! :D

..siispä ylimääräisen jaarittelun ja pohdinnan lopuksi kiitos lupalapusta, ehkä uskalletaan mennä ainakin kurkkaamaan yhtä lastenkirpparia vielä loman aikana.. tiedetäänpä sitten ainakin mitä sieltä sitten löytyy :) Voi sitten jatkaa sitä siellä käymistä syksyn mittaan jos paikka tuntuu hyvälle..

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Meille syntyi aikoinaan syysvauva, ja kyllä talvella turvakaukalossa liikkuessa helpointa oli vaan laittaa body alle ja joku paksumpi sisäkäyttöön tarkoitettu kokopuku päälle. Sitten vain hattu, tumput, töppöset ja lämmin peitto päälle. Sitä sai helposti kevennettyä kun auto lämpesi, ja suojasi silti hyvin tuulelta ja tuiskulta. Vauvan kanssa pitää muistaa että eivät osaa säädellä lämpöä KUMPAANKAAN suuntaan, joten ei saa myöskään olla liian kuuma. Se on aika yleinen uuden äidin virhe, varsinkin kylmään vuodenaikaan, että varmistetaan liian tehokkaasti se, ettei ole kylmä. Ja sitten vauva onkin likomärkä ja kuumissaan.

Eikö olekin ihanaa kun masun kasvu alkaa oikeasti näkymään?! Odota vain, lokakuussa se on jo niin pahasti tiellä että muksii joka pöydän kulmaan ohi mennessä, ja niin painava että iltaisin lahjottaisit sen mielelläsi miehelle muutamaksi tunniksi. Ja yöksi! Kääntyminen ei enää onnistu heräämättä, ja se on noin kymmenen pisteen käännös, vähän kuin koittaisi autoa ympäri oikein kapealla kujalla. ;) Mutta silti se on niin ihanaa <3

Eerika
Bättre liv

Oh, kiitos tästä :) Tuntuu että välillä pienet on puettu semmoisiksi maatuskiksi että kerros toisensa perään vaan kuoritaan. Tosin ehkä ulos nukuttaessa pieni tarvitseekin vähän enemmän kerroksia kun on pitkään viileässä paikallaan, mutta olen aina välillä ihmetellyt että eivätkös ne hikoa siellä (kunhan se lämmönsäätely alkaa toimimaan). Kaipa sekin on lapsesta kiinni, ainakin yhden kaverin lapselle tuli kuuma tosi helposti ja tuntui olevan vähemmissä vaatteissa kuin herkästi kylmettyvä äitinsä!

Ehkä Joulukuussa ei ole vielä niin järkyttävän kylmä, etteikö pieni selviäisi turvakaukalossa kerrospukeutumalla tyyliin body + housut, ehkä joku siihen väliin jos on tosi kylmä, ohut hattu ja päälle anopin neuloma villainen neulepuku (pussimainen puku hupulla) ja siihen sopivat villatumput käsiin. Päälle anopin neuloma villapeite <3 Onneksi kotimatkakin on lyhyt niin ei ehtisi tulla kovin kylmä tai kuuma :) Ja osaavat kai ne siellä sairaalassakin neuvoa sitten kelin mukaan, kunhan on riittävästi vaatteita mukana mistä sitten karsia turhat pois.

Ja on tämä jännää kun masu alkaa kasvamaan! Se tuntuu jo aivan valtavalta, vaikka onkin vielä kovin pieni, tämä on siis vasta alkua! Olen kuitenkin jo alkanut sottaamaan paitani rintojen kohdan sijaan masun kohdalta, se tuntuu tosi hassulta :) Tämä keskivaihe taitaa olla aika helppoa aikaa, mutta silti odotan sitä loppuaikaa kun pieni alkaisi tuntua todemmalta ja ehkä osaisin jo uskoa, että meille todella tulee pieni Joulukuussa. Sillä vaikka nyt kuinka suunnittelisin sairaalasta kotiutumisvaatteita, on tämä silti vähän sellaista että sitten joskus jos meille kävisi niin mahtavan upeasti että saataisiin ihan oikeasti meidän pieni tähän maailmaan turvallisesti kymmenen sormen ja varpaansa kanssa :)

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Ai niin, ja siinä menee muutama kuuukausi ennen kuin 62 bodyt sopii ja meneehän ne ainakin alusvaatteina lämpimämpien vaatteiden alla :)

2,5 kk:ssa meidän pikkuherra on kasvanut n. 10 cm, ja ilmeisesti ollut aika nopea kasvamaan. Ruoka ainakin on toistaiseksi maistunut hyvin.

Eerika
Bättre liv

Juu olen kanssa kuullut, että pienet kasvavat tosi eri vauhtia, kaverinkin lapsista toinen kasvaa tuplavauhtia toiseen verrattuna :D Ja kasvuspurttejakin tulee varmaan siellä ja täällä? Eli kuka sitä tietää minkä kokoisia vaatteita tarvitaan ja minkä verran, mutta josko niitä olisi valmiina sopivasti alkuajan perustarpeisiin ja lisää voi sitten saada ja ostaa myöhemmin :) Eiköhän noille lyhythihaisille 62 bodyillekin siis tulisi käyttöä, pitää vaan hommata pitkähihaisia sitten riittävästi kotona käytettäväksi (täällä kerrostalossa on aina lämmin, ei tarvitse kerrospukeutumista talvellakaan).

phocahispida

Hei meiltä saisi lainaan talvivauvalla käytössä olleen kokovalkoisen haalaripussin, joka oli superkätevä. Se on paksu ja alaosa on pussimainen, hihoissa on pienet fleecetumput omasta takaa, mutta niistä, saa tarvittaessa kädet kuitenkin ulos. Halaarissa on huppu ja kolo turvakaukalon haaravyölle. :)

Eerika
Bättre liv

Ai samperi, pistä siihen mun nimi samantein! Masun kasvaessa ja tämän kaiken muuttuessa yhä todellisemmaksi pitääkin nähdä kun olet taas täällä pk-seudulla päin :) 

phocahispida

Nimi laitettu ja olisi tosiaan kiva nähdä!

Tuolta varastosta voisi löytyä muitakin pienenpieniä juttuja lainaan tarpeen mukaan. Meillä niille ei ole käyttöä ainakaan kolmeen vuoteen. ;)

Eerika
Bättre liv

Jee, mitenköhän tämän nyt vielä muistaisi tuossa syksymmällä kun kamppeet ehkä jo mahtuisivat jonnekin (pari lipastoa pitäisi varmaan ostaa pienelle..) :) Koetamme pitää mielessä. Kiitos!

Eerika
Bättre liv

Kiitti vinkeistä :) On kyllä tosi vaikea tietää minkä kokoisia vaatteita pieni tarvitsisi, ja eihän sitä voikaan tietää kun jokainen on niin erilainen. Syntyy eri kokoisena ja kasvaa eri tahtia. Kaipa niitä 50 kokoisiakin voisi muutaman perusvaatteen ostaa. Itsekin ajattelisin että kietaisubody/body, housut ja sukat (+villasukat talvella) olisivat paras asuste, ainakin näyttävät tosi kivalle. Potkuhuosuissa kai saattaa tulla se pituus nopeammin vastaan tai olla liian pitkä jolloin on varmaan vaikea käyttää. Ja niin, ne on jotenkin niin vanhanaikaisen näköisiä verrattuna housuihin :) Semmoset pehmeät veluurihousut samiksena mamin kanssa plus villasukat, oioi! 

Ja itse taidan olla jo valmiiksi tosi tarkka kaiken suhteen, mutta luulenpa että mahdollisista vaatteista mitä saisin lahjaksi/lainaan löytyisi silti monenmonta kivaa perusvaatetta, meille kun kelpaa hyvin valkoiset bodyt ja perusväriset housut, siihen voi sitten jotain värikästä laittaa lisäksi.

Kirpparilla käytiin tänään kiertelemässä ja ihmettelen vaan miten ne vaatteet saakin niin nuhjuisiksi, ei meidän vuositolkulla käytetyt vaatteet ole ikinä olleet niin huonossa hapessa, onko ne sitten jotain huonoja kankaita vai käyttääkö ne jotain kuluttavia pesuaineita? Lastenvaatteita varmaan pestään aika paljon, mutta eihän niitä 56 kokoisia nyt niin pitkään käytetä? Aikuistenkin vaatteet näytti tosi nuhjuisille kun käytiin lastenkirpparin lisäksi myös tavallisella kirpparilla. Jotenkin ne uudet vaatteet alkaa kiinnostamaan, josko syksylläkin alennusmyyntejä olisi sen verran että kohtuuhintaan saisi ainakin osan uutena. Nyt alennuksessa tuntuu olevan lähinnä kevyttä kesävaatetta pikkuisille. Ja ehkä kirppareiltakin voi tehdä muutaman löydön kunhan riittävästi etsii!

EWE

Meillä kanssa alettiin hankkia vauvan vaatteita rakenneultran jälkeen. Aluksi oli lähinnä koon 62 vaatteita varastossa, kun tiesin, ettei ne koon 50 ja 56 vaatteet kauaa menisi. Toki näitäkin oli jonkin verran. Sitten kun poika syntyi ennenaikaisesti, näitä pienempiä kokoja tarvittiinkin enemmän eli niitä sitten ostettiin lisää syntymän jälkeen. Meillä siis kokoja 50 ja 56 käytettiin huomattavasti kauemmin kuin alkuun odotettiin. Ne koon 62 vaatteet sai odottaa kauan käyttöönottoa.

Jonkun verran vauvan vaatteita saimme lahjana. Suloisimpia ovat olleet mummun ja fammun kutomat villasukat, -tumput, -takit, -myssyt, -kaulaliinat. Ihanaa kun on tämmöisiä taitavia äitejä. :) Itse olen hankkinut vauvan vaatteita kaupoista (lähinnä alesta, mutta normaalihintasiakin), kirppareilta ja Huuto.netistä. Olen tarkka vaatteiden laadun ja kunnon suhteen, eli en voi sietää pesunukkaa ja värien haalistumista käytetyissä vaatteissa. Tämä tietysti rajoittaa niiden ostamista. Kirppareilta tosin on löytynyt muutama kelpo vaate. Huuto.netistä olen ostanut vain vähän käytettyjä tai peräti aivan uusia vaatteita. Ja tyytyväinen olen ollut löytöihini sieltä. Kannattaa tutustua, mitä siellä on tarjolla. Myös kestovaippoja olen löytänyt Huutiksesta.

Noista vaatevaihtoehdoista, samoin kuin kestovaipoistakin, löytää mieluisimmat  ja parhaimmat vain kokeilemalla. Eli kannattaa etukäteen ostaa erilaisia vaateita pieniä määriä, joista yhdistelemällä saa kivoja kokonaisuuksia. Sitten kun tietää, minkälaiset ja -malliset vaatteet pienelle sopii ja mitkä itsestä tuntuvat helppokäyttöisiltä, niin hankkii niitä sitten enemmän sopivassa koossa. Ja sama siis kestovaipoissa. Mutta nämä jutut sä varmaan jo tiesitkin. :)

Eerika
Bättre liv

Ostitko huuto.netistä ihan sokkona vai menitkö noutamaan ja tarkistit vaatteet samalla? Mietin vaan saako niistä valokuvista riittään hyvän kuvan vaatteen kunnosta? Kokeilen siis tuota huutista myös vaatteiden osalta, olen jo vähän käynyt kurkkimassa siellä, mutten ole vielä ollut "tosi mielellä" liikenteessä. Kestovaippojen suhteen voisi varmaan hankkia muutamat ja hakea sitten kestovaippalainaamosta paketin niin pääsee kokeilemaan mitkä olisi hyvät.

Vaatteita haluaisin ostaa parin ensimmäisen kuukauden perustarpeisiin ettei tulisi pakkoa lähteä ostoksille ja etsimään jos tuntuu ettei talvella haluaisi ihan pienen kanssa lähteä kaupoille. Toki mies voi yksinkin ostaa jotain pientä mitä tarvitaan, mutta kun jo raskauden aikana tekee mieli ostaa kaikkea pientä ja ihanaa niin miksipä ei tekisi elämästään hieman helpompaa ja käyttäisi tätä energiaa nyt hyödyksi :) Ehkä sitten vähän isompia vaatteita ostaessa tietää jo minkä tyyppiset vaatteet ovat kivoimpia käyttää ja lahjojakin varmaan tipottelee pikkuhiljaa?

EWE

Ihan sokkona olen vaatteet ostanut. Kuvista ei tosiaan saa mitään kuvaa vaatteiden kunnosta, mutta olen luottanut, mitä myyjä on niistä kertonut. Enkä tosiaan ole koskaan pettynyt ostoksiini, ilmeisesti on sitten ollut hyvää tuuriakin mukana. :) Vilkaisen tosin myös aina myyjän saaman palautteen, sekin kertoo osaltaan paljon luotettavuudesta.

Eerika
Bättre liv

oOo, toivotaan mulle yhtä hyvää tuuria! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.