Muru 9kk, usko tai älä!

Bättre liv

Aloitan kliseellä ja jo kerran postatulla kuvalla. Nimittäin aika menee niin kovin nopeasti! Noin. Elämä on niin täynnä kaikenlaista puuhaa, etten oikein tajuakaan. Ei vaan ole montaa hetkeä jolloin ei joko olisi tekemässä jotain tai menossa tekemään jotakin. Oli kalenteri tyhjä tai täynnä, täyttää pieni ja arjen pyörinä päivät enemmän kuin tehokkaasti. Sairastelun keskellä on tosin joutunut lepäämään täällä neljän seinän sisällä. Toivottavasti kohta päästään taas harrastuksiin ja touhuihin mukaan, saisi tämä sairastelu jo luvan loppua! Onneksi pieni on kuitenkin nyt kunnossa ja hyväntuulinen muru :)

Meillä liikutaan aivan älytöntä vauhtia ja leluilla leikkimisen sijaan tutkitaan asuntoa perinpohjin. Leikitään ovilla, kömmitään pienistä raoista, noustaan kaikkea vasten, kurotellaan aivan liian pitkälle ja maistetaan aivan kaikkea. Lemppareita ovat kenkien narut ja sukat.  Koiraraukat ovat myöskin suurimman osan päivästä ilman vesikippoaan sattuneesta syystä.. Odotan kauhulla milloin pieni oppii availemaan kaappien ovia, sitten onkin kaikki hyrskynmyrskyn! 

Dubloja on ihana kuljettaa mukana ja pureskella suussa. Hampaita on alhaalla kaksi, joten ikenillä niitä lähinnä järsitään. Leluista kivoja ovat helistettävät lelut, dublot, kävelykärry ja napista painettava naurava kirja. Muita lemppareita ovat pakasterasiat, vispilät ja lastat ja kengännaru.

Kodin tutkailuleikkien lisäksi tykätään keinua puistossa, katsella puita ja tutkia maassa olevia lehtiä. Lähipuistossa käydäänkin yleensä usein jossain välissä jos vaan kelit on hyvät. Erityisen kivaa on jos saan meidät ulos puistoon ennen ensimmäisiä päikkäreitä, tällöin pieni nukahtaa vaunuihin samantein kun lähdemme puistosta ja kävelen kiertotietä kotiin. Ihan parhainta se on kun saan jonkun lähialueen äiti-vauva-pareista meidän kanssa leikkimään ja juttelemaan. Siinä lähtee päivä jotenkin tosi hyvin käyntiin kun on päässyt heti alkuun ulos talosta. Varmaan pienen kasvaessa tarve tälle aamupäivän ulkoilulle tulee kasvamaan kun leikit löytyy.

Ruoka maistuu nyt taas terveenä hyvin, kaikkea tykätään maistella, lempiruokia menee reilustikin alas. Aamupalalla syödään usein avokadoleipiä, kasviksia ja hedelmiä. Päivällä lihaa/kalaa/kanaa, pastaa/riisiä/juurestikkuja, usein parsakaalia ja tuoreita kasviksia. Välipalaksi herkutellaan vaihtelevasti hedelmillä ja kasviksilla ja vaikkapa talk-muruilla. Jos ollaan poissa kotoa, napataan usein hedelmäsmoothie-pruutta ja talk-muroja. Usein joko tämä välipala tai iltaruoka jää välistä toisten päiväunien aikana. Jos pieni on meidän iltaruoan aikana hereillä (kuten yleensä on) annetaan pienelle suunnilleen samaa ruokaa. Otetaan siis sapuskaa sivuun kesken ruoan laiton jotta mukaan ei tule suolaa tai muita vielä kiellettyjä raaka-aineita.

Iltapuuro ei ole hetkeen oikein maistunut, ollaankin tehty jotain lettusia, pötkylöitä tms. minkä päällä on ollut "hillona" hedelmä/marjapilttiä, maustamatonta kaurajugua, lisäksi hedelmiä. Monenlaista ohjetta ja evästä voisi vielä kokeilla ja josko se puurokin taas maistuisi. Ollaan tehty puuroja niin riisistä, kaurasta kuin ohrastakin ja laitettu sekaan hedelmiä/marjoja/kookosmaitoa ja annettu hedelmä/marjapilttejä siinä ohessa. 

Juuri nyt meillä osataan ja puuhataan:

 • ottaa pallo sitä tuovan koiran suusta ja heittää sitä (jeee!)
 • laskeutua sohvalta/sängyltä itse peruuttaen jalat edellä (jeeeee!)
 • leikitään ovilla
 • kömmitään pienistä raoista ja koloista
 • noustaan kaikkea vasten, kurotellaan ja yltetään aivan liian pitkälle
 • leikitään kengillä, kengännaruilla ja sukilla
 • pussaillaan ja halitaan
 • höpötellään kaikkea, mamamaa, pääppääppää, äittätititi (äiti???)
 • kontataan, enää ei ryömiminen kelpaa
 • vaatekoko 74
 • hampaita: 2

Nukutaan taas hyvin:

 • 2 päiväunet, ensimmäiset noin 2h 10-13 välisenä aikana, toiset noin 1h 15-17 välisenä aikana
 • Yöunet noin klo 21-07, 1-2 herätyksestä on päästy juuri eroon unikoulun avulla, katsotaan kauanko pitää!

Syödään hyvin:

 • Rintaa noin 8 kertaa päivässä
 • Kiinteitä noin 4-5 kertaa päivässä lähinnä sormiruokana 
 • Lemppareita lempiruokia ovat avokadoleivät, tomaatti, kurkku ja pasta
 • Juodaan itse vippamukista vettä ja äidin poissaollessa pullosta maitoa

Äidin mielestä tämän hetken plussat ja miinukset

 • hyvät päivärytmit
 • pieni on iloinen, touhukas ja nauravainen
 • yhdessä on kiva höpötellä ja leikkiä
 • ei ole enää ihan niin riippuvainen äidistä
 • pukeminen/naaman putsaus ym. menevät taas lähes itkuitta
 • touhua on toisaalta niin paljon, ettei äiti saa juurikaan olla paikallaan!

Talvivarustautuminen on myös alkanut, harmi vaan että keväällä englannista ostetut popot jäävät aivan pian jo pieniksi! Ovat muutenkin lähinnä vaunuissa käytettäviksi tarkoitetut, sillä eivät ehkä ole aivan parhaat kävelyä harjoittelevan jalalle. Vauvan/taaperon kengistä onkin tullut lueskeltua viime aikoina, kovin tukevien ensikenkien sijaan haussa onkin mahdollisimman vähän jalan luonnolliseen liikkeeseen vaikuttavat ohutpohjaiset kengät/töppöset. Stonzeja olen yrittänyt löytää käytettyinä, mutta voipi olla että joudun vähän panostamaan ja ostamaan uutena.

Tämä kuvan Bugaboon Footmuff onneksi löytyi käytettynä, sillä uutena tämän hinta on aika suolainen! Kylmät tulivatkin sopivasti, sunnuntaina vaihdettiin vaunuijen kesäkuomu tavalliseen, putsattiin ja lisättiin lämpöpussi. Maanantaina olisikin jo jääkylmää! Ihanaa siis peitellä pieni lämpimän fleecen keskelle :)

Hurjaa mitä vauhtia vuoden rajapyykki lähenee, samalla myös ensimmäiset sanat ja kävely, on nämä pienet ihmiset vaan ihmeellisiä! Tästä tulee kyllä mielenkiintoinen syksy! Terkkuja muille uutta oppiville pikkuisille :)

<3 Eerika & Epeliina (9kk äiti ja tytär)

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Haa muistan kun ton ikäsenä meiän neiti kävi kanssa aina uittamassa kättään kissan vesikupissa ja levitti eteisessä kengät. :D

Eerika
Bättre liv

Oi, milloin se loppui? Paheniko tuholaisuus? Mitä on seuraavaksi edessä? :)

Torey
Näissä neliöissä

En mä enää muista kuinka kauan se jatkui. Sitten kun noista tuholaisvaiheista on päästy ni tulee jossain vaiheessa se itsepäisyys ja tottelemattomuus eri tavalla. :D Tänään just passitin meiän rinsessan omaan huoneeseensa ku samasta asiasta komensin kolmatta kertaa. :D

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Ihana ikä kun tuo kehitys etenee niin hurjaa vauhtia!

Meillä olisi muistaakseni Stonzit kaapissa odottelemassa seuraavaa käyttäjää. Varmistan vielä että ottiko kummityttö ne mukaansa vai ei, jos ei, niin saat lainaan! :)

Eerika
Bättre liv

Oi, olispa mahtavaa! Pistähän viestiä jos löytyy, mailiosoite on tuossa sivupalkissa niin voidaan sopia treffit :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.