Neuvolaa, vauvanvaatteita ja rumsteeraamista!

Bättre liv

Viime aikoina tapahtunutta: työhuoneen uusi järjestys, olohuoneen uudistus, Ikea-mööbeleitä, pikkuiselle vaatteita ja neuvola! Aloitetaanpa viimeisimmästä ja helpoimmasta, eli siitä neuvolakäynnistä. Perusmittausten lisäksi sain vihdoin tuon raskaustodistuksen Kelaa varten (jee, tukia ja äitiyspakkausta hakemaan!), lähetteen sokerirasitukseen, lähetteen Rh neg kontrollilabraan, suosituksen kokeilla rautalisää, ohjeet neuvolalääkärin käyntiä varten (ihan itse mittaukset ja pisunäytteen testaus!), seuraavan neuvola-ajan ja ajat perhevalmennukseen. Siis huh! Käytiinpä vielä läpi voimavaralomakkeet, mitkä oltiin miehen kanssa täytetty. Mies ei valitettavasti päässyt mukaan, mutta sai neuvolantädiltä kiitokset lapun täyttämisestä ja terveiset. Alla vielä raakaa faktaa!

Neuvolakäynti rv 23+2 (suluissa rv 16+2)
Paino: 63,6 (59,4) 
Painon muutos/vko: +600
Verenpaine: 114/70 (116/70)
U-Prot: - (-)
U-Gluk: - (-)
B-Hb: 122 (127)
Kohdunpohjan korkeus: 20
Lapsiveden määrä: N
Sydämen syke: 138 (140)
Liikkeet: ++

Kohdunpohjan korkeudessa mennään prikulleen keskikäyrillä, kummallista! Naureskelinkin, että kerta se on ensimmäinenkin, että minut luokitellaan normaaliksi ;) Katsotaan nyt miten tuo koko tuosta loikkii, kuulemma neuvolalääkäri voi mitata vähän eri tavalla joten tuloskin voi hieman poiketa, mutta kunhan mitta ei lähde ihan kummasti nousemaan tai laskemaan vaan menee omalla käyrällään niin ei ole huolta. Tulipahan puhetta liikkeistäkin kun pikkuinen potkaisi sydänääniä kuunnellutta neuvolantätiä käteen. Ilmeisesti niitä olisi hyvä vähän jo seurailla, että joka päivä tuntisi ainakin joitain liikkeitä vaikka rauhallisempiakin päiviä varmasti on. Mielellään tsekkaavat ultralla tilanteen jos pieni menee kovin hiljaiseksi masussa. Hui että, onneksi meillä on tuo dopplerikin tuolla hätävarana jos jossain vaiheessa huoli meinaa iskeä. Tänään pieni on tosin pitänyt harvinaislaatuisen paljon touhua päiväsaikaan, illalla onkin ollut vähän rauhallisempaa. Suloinen mamman Epeliina :)

Mutta katsokaas mitä meille on ilmestynyt, nehän on pikkuisen lipastot! Ja joku hurja mies ne on jaksanut kasatakin yön pimeinä tunteina juuri ennen työmatkalle lähtöä. Kun into tulee, se tulee. Ja onhan nämä ihanat nyt nähdä paikallaan kun työhuone sai hieman uutta järjestystä. Lipaston takana oleva seinä suorastaan huutaa siihen tulevaa värikästä tapettia ja sitähän se tuleekin saamaan jossain vaiheessa syksyä. Luultavasti kuitenkin vasta joskus lokakuun tienoilla. Siihen asti ihastellaan valkoista!

 

Sisältä löytyy jos jonkinmoista herkkua! Nimittäin maailman söpöimpiä vauvanvaatteita! Ollaan ostettu vasta muutama body, pipo, huivi, sukka ja töppönen, mutta lauantaina saatiin kaivautua vauvaperheen pikkuvaatelaatikolle ja valkata sieltä ihanimmat! Mukaan lähti mm. tuo monessa perheessä kiertänyt ja jo hieman kulunut tiikeri-yöpuku. Se on vaan niiiiiiin ihana! Kuvio jatkuu takapuolellekin, missä näkyy häntä!

 

Kavereiden laatikosta löytyi monenmonta valkoista puolipotkaria, housua ja bodya mihin on helppo yhdistellä värikkäämpiä ja graafisempia vaatteita. Yllättäen vaaleanpunaiset jätettiin niille sijoilleen, tosin kelpuutinhan minä mukaan yhdet tontunpunaiset housut, vaaleanpunaraidallisen bodyn ja pinkit sukat. Muuten mentiin aika neutraalilla värimaailmalla, koska se on vaan meidän mielestä niiiiiin söpöä! Ja voi jumpe miten söpöt farkut! Ovat oikeasti tosi joustavaa ja pehmoista kangasta. Ja muista ensimmäisen laatikon vaatteista poiketen kokoa 62 (mutta tosi pieneltä näytti!). Eturivissä on omia ostoksia (vasemmalta oikealle), raidallinen hiippahattu (Lindex), söpöt I <3 sukat (H&M), pipo (Ciraf), huivi (Turusta jostain käsityöliikkeestä).

Miksi pienet pipot ovat niin supersuloisia? Onneksi pieni tulee meille talveksi niin näille ihanuuksille tulee käyttöä! Ja ovat jokainen hieman eri kokoisiakin.. Takaa kurkkiva suloinen ja minipieni pipo naruilla oli löytö kavereiden laatikolta.

Alemmasta laatikosta löytyy muutama 60-74 kokoinen vaatekappale sekä kasa suloisia töppösiä, nekin on vaan NIIIIIIIN söpöjä! Supersuloiset hymyilevät töppöset löytyivät Ranskan puolelta keväällä. Oikealla olevat tennarit ja ylhäällä oleva pino valkoisia bodyja ovat isovanhempien tuliaisia Saksasta.

Kavereilta saatujen/ostettujen (toki tästä kasasta plus talvihaalareista annettiin vähän kipurahoja!) vauvanvaatteiden nuuhkiminen on ollut koirien hovihuvia siitä lähtien kun kolme muovipussillista näitä ihanuuksia kotiin raahattiin. Nallepuku on ihanan pehmeä ja paksu, taaempana ihan kunnon toppapuku koossa 62. Nuuhkijana itse kuningasnuuhku eli vanhempi herra 13-vuotta ja pörröiset rintakarvat (kuka ei ole jaksanu trimmata?).

Tältä siellä nyt siis näyttää kun zoomaa vähän ulospäin! Mietin jo onko kaksi lipastoa liikaa, mutta jo nyt ensimmäinen lipasto on puolillaan joten vastaus on varmastikin ei ;) Lipastojen taakse siis tulee värikäs tapetti ja ylle ollaan suunniteltu paria String Systemin hyllyä.

Tällä hetkellä koirat nukkuvat huoneessa yönsä ja päivänsäkin meidän ollessa poissa, joten kunnon ilmanputsari on poikaa. Vihdoin sille löytyi hyvä paikkakin lipastojen ja seinän väliin jäävästä kolosta. Ja siellä se saa surista sittenkin kun joskus pieni siirtyy omaan huoneeseensa ja me saadaan taikoa huoneesta ainakin kirjahyllyt kirjoineen jonnekin ja koirat muille maille petiensä kanssa.

Lipastojen vierestä löytänee vielä paikkansa tämä ihana Sveitsistä löytynyt postilaatikko (taidettiin nähdä näitä jossain sisustusliikkeessä Suomessakin?). Tähän voikin sitten laittaa pienelle salaista fanipostia!

Viime syksyn Design Marketilta löytynyt ihana naulakko keraamisine nuppeineen on odottanut sinnikkäästi seinälle pääsyä ja saanee odottaa kunnes tapettin on seinässä. Pääsee viereiselle pienelle seinänpätkälle pitämään ihanimmat vaatelöydöt pikkupikkuhengareissa näkyvillä. Ja vielä joku päivä pienikin voi ripustaa siihen laukkunsa (kunhan ei riko noita keraamisia nuppeja, pliis!).

Tältä näyttää nyt toisella seinällä! Kirjahylly siis siirtyi vastakkaiselle seinälle ja sai kunnon puhdistuksen ja järjestelyn. Yhden hyllyllisen verran löytyi ylimääräisiä kirjoja, joista osansa saavat mitään arvaamattomat ystävät (pino pokkareita odottaa jo teitä!) ja osansa kierrätyskeskus (uusjohtajuus-taitoa vuodelta 1990!).

Miehen lempparikirja Kolme muskettisoturia pääsi myös näkyville ja sai sävyihinsä sopivat Legot seurakseen.

Miten tämä näyttääkin jo ihan lastenhuoneen hyllyltä? Lapsettaakohan meitä vähän liikaa?

Onneksi Viivi kertoo kenellä on valta tässä talossa, no naisilla tottakai! Pikkuinen kun tuo vielä ihan ylivoimaisen akkavallan tähän talouteen (ylivoimaisen koska meillä on ihan mahroton pohojalaisjuurilta kumpuava tahronvoima!).

Sen verran pitää vielä vilauttaa, että näytetään ehdoton työhuoneen herkkumme. Ihana oranssi aito ja alkuperäinen arkistokaappi syö sisäänsä niin papriarkistot kuin baarikaapinkin (tottakai alimmassa lokerossa!). Siinä on myös lukitus avaimella, eli baby proof! Työhuoneesta löytyy tämän kaiken lisäksi myös metritolkulla työpöytää ikkunan edestä, nurkkajumi ikivanha pöytäkone sekä vaatekaappi liukuovilla. Onneksi siis päätettiin, että pinnasänky (tai siis se lapsen mukana kasvava Leander) ostetaan vasta myöhemmin kun siihen tulee tarvetta. Selvittiin siis vain pienoisella uudelleenjärjestelyllä tässä vaiheessa!

Iloisia terveisiä meidän poppoolta, vaikka aika ajoin väsymys ja huolet nostavatkin päätään, on ilo ja into kaikesta uudesta kuitenkin päällimmäisenä. Lantion seudun kivut ovat tulleet kiusakseni, lähinnä häntäluun kiinnityskohdat taitavat kiusata kun kävelen. Vaan ehkä olisi aika tuon tiskivuoren taltuttamisen lisäksi harrastaa hieman kotijoogaa pahimpien jumien taltuttamiseksi ennen kuin on koirien iltapisun aika ja meilläkin pienen kanssa iltapesut potkuja aiheuttavine sähköhammasharjoineen sekä mahdollisimman hyvät ja makoisat unet. Sillä huomenna on päivä uus!

Ilta-aurinkoisin terveisin <3 Eerika & Epeliina (rv 23+2)

Kommentit

Jeba
Tuuliajolla

Ooooooh, mitä järjestelmällisyyttä lipastossa olikaan! :) Hyvältä näyttää. :)

Eerika
Bättre liv

Hih, joissain asioissa olen jopa neuroottisen järjestelmällinen, toisissa taas rento kuin kesätuuli :D Ihanaa kun kaikki on suorassa ja paikallaan! En ollut ihan varma valkoisten lipaston organisoijien väristä, mutta nehän olivatkin täydelliset joten ostan lipaston täydeltä näitä lisää. (Ja juu, kohta joku sanoo ettei ole kauaa kun tulee lapsi taloon.. apua!) 

Nintin (Ei varmistettu)

Pitkästä aikaa ehdin kommentoimaan tänne. Hih! Meiltäkin löytyy tuo Malm ja tismalleen samanlaiset lokerikot. Sisältönä on vielä kylläkin omia sukkia ja alusvaatteita, mutta täytyy pian tehdä tilaa beiben kamppeille. Pesin juuri koneellisen ihania, siskolta lapsilta perittyjä minivaatteita ja seuraavaksi olisi tarkoitus saada ne omille paikoilleen. Meille lupailtiin ultrassa poikaa, mutta olen itsekin neutraalien vaatteiden ystävä, joten vaaleansinisiä autobodyja tai vastaavia tuskin tulee näkymään, ellei semmoisia lahjaksi saada. Valkoista, harmaata ja beigeä löytyy paljon. Äitiyspakkaushakemuksen tein ihan pari päivää sitten, mutta päätöstä ei ole vielä tullut. Niin kivaa lueskella näitä juttuja, kun ollaan samoilla viikoilla. :)

Nintin ja Minityyppi 24+0

P.S. Täälläkin mukiloitiin neuvolatätiä käteen eikä meinattu pysyä yhtään paikoillaan. Tätiraukka joutui hiki hatussa metsästämään sydänääniä pitkin masua. Koko pallo vaan heiluu, kun kaveri ilmoittelee touhuistaan.

Eerika
Bättre liv

Hih, Malm-lipastot ovat niin hyvää peruskamaa, että sellaiset sattuvat löytymään meiltä makuuhuoneestakin. Tosin tammen sävyisinä ja tummanvioleteilla lokerikoilla :) Mutta ovatpas raikkaat myös valkoisina, tuo lasilevy kyllä viimeistelee nuo enemmän kuin hyvin.

Meillä ei olla vielä pesty pikkuisen vaatteita, niitä kun on vielä tulossa sen verran lisää että pestään sitten kerralla :) Jotenkin nuo pinkin prinsessahörsselöt ja vaaleansiniset autobodyt eivät ihan ole meidän tyyliä. Kauniita reippaita perusvärejä neutraalilla pohjalla ja graafisia kuvioita, kiitos! Lauantaina olisikin tiedossa vaunujen hakureissun yhteydessä visiitti kaverin luona, mistä kuulemma löytyy vauvanvaatteita läpi kahlattavaksi, ihanaa! :)

Tein myöskin Kelan hakemuksen heti neuvolan jälkeen illalla, ei muutakun päätöstä ja pakkauksen postitusta odottelemaan! Tosin vielä odotan myös todistusta palkkiksesta, eli hakemus ei etene ennen sen toimitusta. On kyllä jännää! Ja voi kun ihana minityyppi, meillä oltiin muuten aika rauhallisia tuota potkua lukuunottamatta, mitä nyt vähän lopuksi karattiin dopplerista kauemmaksi :) 

Paljon terkkuja sinulle ja minityypille, ihanaa matkaa <3

EWE

Teki mieli kirjoittaa, että "voi mikä ihana hauva vauva teillä asuu" mutta eihän se käy, kun kyseessä oli vanhempi koira herra. :) Ovatko nuo teidän koirat parsson russelin terrierejä? Tuo kuvan karvainen komistus nimittäin näyttää aivan sellaiselta koiralta, josta olen haaveillut. Ja olen päätynyt siihen tulokseen, että rotu olisi parsson russel. Onko näin?

Kivannäköisiä vaatteita olet saanut ja ostanut. Unisex-linja on meilläkin ollut käytössä pojan vaatteiden suhteen. Tosin vierastan pelkkää valkoista, kun "pelkään", ettei niitä saa enää puhtaiksi, jos niihin on tullut vaikeita tahroja. :) Värikkäät ja hillitynkuviolliset unisex-vaatteet sen sijaan miellyttää kovin. Mutta kaikenlaiset auto ym.pojille mielletyt jutut ei tosiaan ole kiinnostanut. Kaikki meidän tähän asti saadut ja ostetut vaatteet ovatkin sellaisia, että niitä voi käyttää hyvin myös tytöllä, jos semmoinen meille joskus päättää ilmaantua. :)

Ne vauvojen farkut ovat kyllä ihania. Meillä on ollut sellaiset pojalla aina koosta 62. Ne ovat niin mukavantuntuisia ja pehmeitä ja varmasti miellyttävät päällä, etenkin jos niissä on sellainen paksuhko resorivyötärö. Ja kokemuksesta voin sanoa, että vauvan vaippapeppu näyttää niissä tosi söpöltä ;)

Nuo teidän uudet lipastot näyttää tosi kivoilta ja raikkailta. Ovat varmaan käytännölliset aikuistenkin vaatteille. Täytyy pistää ne muistiin korvan taakse, kun meilläkin on jossain vaiheessa asialistalla pojan huoneen laittaminen sekä myös meidän makkarin säilytysjärjestelmien uusiminen.

Eerika
Bättre liv

Hih, hienosti bongattu :) Parsonrussellinterrierejä ovat molemmat pienet suloiset paholaiset! Välillä tosin tekisi mieli kysyä kiinnostuneilta "haluatko?", mutta ovathan ne kyllä niiiiiin ihania kavereita ettei ilmankaan osaisi olla. Toivottavasti tuo vanhakin herra sopeutuu uuteen perheenjäseneen hyvin kun sen aika tulee. Eilen osasivat hyvin esittää loistavasti käyttäytyviä enkeleitä kun äiti sekä veli vaimoineen olivat käymässä, piti ihan kiittää että loistavasti esitetty kun ovi kolahti kiinni ;)

Saatiin muuten kaksi kassillista lisää vaatteita lauantaina kavereilta parillakympillä samalla kun käytiin hakemassa vaunutkin Turun suunnalta. Nyt muuten tarttui mukaan vähän värikkäämpiäkin vaatteita. Iloiset värit ja kuviot ovat tosi kivoja kyllä, toivon että nuo valkoisetkin pysyisivät kunnossa ainakin ihan pienellä vielä kun soseet eivät ole vuorossa. Ja onneksi ne saa pestyä kunnon lämpötiloissa ja laitettua valkaisuainetta tarvittaessa :) Ja saatiin muuten toiset farkutkin! Vähän isomman kokoiset, mut jee! Ja on muuten aivan ihanat vaunut! Työnneltiin niitä pitkin poikin asuntoa, pistettiin kasaan ja takaisin ylös. Mies jo meni ihan sykkyrälle ja olisi halunnut jo meidän vauvan niihin vaunuihin <3 Postaan vaunuista kunhan saan itseni hetkeksi kameran ja koneen äärelle :)

Malm-lipastot on kyllä kätevät ja edulliset, meillä on makkarissa myös kaksi tammen sävyistä ja päällä samainen valkoinen lasi. Siellä pysyy vaatteet hyvin ojennuksessa ja sukat omissa lokeroissaan :) Vaikka yleensä vältänkin Ikeaa useimpien tuotteiden heikon laadun vuoksi, ovat nämä aivan riittävän tukevia erityisesti vaatteiden säilytykseen. Mitään kovin painavaa en tosin vetolaatikoihin laittaisi. Ja kovin ovat kivoja pelkistetyn mallisia joten sopivat moneen paikkaan :)

apua! teilläkin parson russel :) huikeeta! meidän russakka vasta kohta 4v mutta maailman paras itkuhälytin vauvan kanssa. ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.