Odotettu kirje ja pino kirjoja

Bättre liv

Hyvää tiistaita. Olen vienyt koiran leikkaukseen aamulla, tehnyt vajaan päivän töitä, käynyt kirjastossa, postissa ja stockan herkussa sekä saanut jo perutusta ultra-ajasta kirjeen. Tuntuu kuin tuo raskaana oleva nainen ketä lähestytään, olisi joku ihan muu kuin minä vielä viikko sitten. Voittajaolon kruunaa kuitenkin kunnossa oleva koira, salmiakki ja se, etten ole itkenyt vielä tänään. Ehkä keskityin niin paljon koirasta huolehtimiseen, etten ehtinyt miettiä raskausasioita. Kuitenkin kirjastosta mukaan tarttui kaksi kirjaa keskenmenosta, kaksi odotuksesta sekä kolme Lontoon opasta (joista yksi kuvakirja valokuvauksesta innostuneelle miehelle). Ihanaa löytää kirjoja keskenmenosta, joku on oikeasti ollut kiinnostunut siitä miltä keskenmenon kokeneista tuntuu. 

Lähteenmäki on koonnut keskenmenon kokeneiden tarinoita kirjaansa Keskenmeno - yli 40 tositarinaa. Valitettavasti kirja on vaikealukuinen taittonsa vuoksi, typografia vaikuttaa todella paljon luettavuuteen, siihen hyppivätkö rivit silmissä vaiko eivät. Ulla Järven kirja Syntymätön, Tietoa ja kokemuksia keskenmenosta vaikuttaa olevan mukavasti täynnä sekä faktatietoa, että aitoja tarinoita keskenmenon kokeneilta. Olen niin onnellinen, että löysin nämä kirjat. Jotenkin näitä uskaltaa lukea helpommin kuin keskustelupalstoja.

Odotuskirjoista toinen (Karen Milles: Vuoristoradalla, odottajan päiväkirja) on yhden odottajan päiväkirja viikko viikolta, sisältäen lyhyitä tietoja siitä, mitä milläkin viikolla tapahtuu. Huojentavaa on se, että hänkin on kertonut asiasta jollekin jo viikolla seitsemän ja pelännyt keskenmenoa viikolla kahdeksan. Jane Symonsin kirjassa Vauva tilauksessa, koko paketti 9 kuukauden toimitusajalla on mahtavat fiftari-fiiliksen kuvitukset ja kattavasti lukuja kaikesta raskauteen liittyvästä. Kunhan pääsee yli kamalasta kannesta, näyttäisi sisällä olevan viihdyttävästi kirjoitettu tietopaketti. Jopa keskenmenoa on käsitelty kahden aukeaman verran. Otan ehdottomasti tämän kunnon käsittelyyn kunhan saan opuksen luettua.

Lontoon kirjoista en taida sanoa muuta, kuin että Otavan kartta+opas -kirjat ovat törkeän hyviä mukana reissussa jos tykkää mennä mielenkiintoiselle alueelle ja kurkata välillä kassistaan mitä kivaa lähistöllä sattuisi olemaan. Barcelonassa tuli käytettyä tätä kirjaa muiden lomassa ja oli kyllä kaupunkilomalla tosi kätevä. 

Sataa ja paistaa, keskityn huolehtimaan pienestä karvaisesta potilaastani sekä lukemaan päivän kirjasatoa. Toinen on vieläkin aika uninen nukutuksen jäljiltä, joten me lepäillään vierekkäin sohvalla viltin alla ja rapsutellaan. Enää kolme työpäivää ja koittaa loma. Ja sitten mennäänkin heti visiitille turvapaikkaan mikä tuntuu kuin toiselta kodilta, anoppilaan. Olisinpa voinut viedä heille iloisia uutisia samalla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.