OMA PESÄ : Valoa keittiöön

Bättre liv

Päivien ja iltojen hiljalleen pimentyessä ollaan meillä perinteisesti kaivettu kaapin perukoilta kirkasvalolamppu talven ankeutta vastaan taistelemaan. Siinä se onkin nököttänyt ikkunalaudalla kuukausitolkulla ja sitä on pidetty päällä aina pöydän äärellä ollessa. Välillä lamppu on siirretty kylppäriin sillä arkiaamuisin ehdin harvoin kirkasvalon äärelle viittä minuuttia pidemmäksi aikaa, kun taas kylppärissä sitä aikaa tuntuu puolestaan tuhraantuvan..

Niinpä kun huomattiin Innoluxin Candeo-valaisin joka muuttuu kädenkäänteessä tavallisesta riippuvalaisimesta kirkasvaloksi alettiin meillä hienoisesti haaveilla uudesta valaisimesta. Kodin Ykkösen -40% kupongin kolahtaessa luukusta alkoikin päässä jo raksuttaa, jos ei nyt niin milloin? Sillä nyt noin 250 € hintaisen valaisimen sai lunastettua noin 150 € hintaan! Ai mitenniin meidän ei pitänyt hankkia mitään kun tipahdetaan kotihoidontuelle ensi kuussa?

Tervetuloa meille valkoinen Innolux Candeo!

Alumiinisen valaisimen päällä on pieni metallinen kytkin, mitä kääntämällä isketäänkin sitten tehot päälle. 45 cm hoitoetäisyyden päässä onkin tarvittavat 2500 lx valoa kädenkäänteessä, 23 cm:n päässä jopa 10 000 lx jos lampun asentaa alemmas tai joku oikein hujoppi istahtaa pöytään.

Meillä oli majaillut jo vuosia vallan hyvä valaisin keittiön pöydän yläpuolella, se oli linjakas ja sopi mukavasti paikalleen. Mutta jotenkin se alkoi jo tuntua vanhahtavalta ja se myös blokkasi tilan aika tehokkaasti ja oli välillä ihan tielläkin. Viimeiset vilkutukset siis hyvin palvelleelle valaisimelle! (Joka muuten pitäisi varmaan myydä pois nurkista, taas lisää tavaraa poistolistalle!)

Keittiössä on muutenkin paljon ajan patinaa.. keittiön ruokailuryhmä ostettiin noin seitsemän vuotta sitten. Muistan kuinka olin juuri palauttanut opinnäytetyöni, opintotukikuukaudet olivat loppuneet jo kesken kevään enkä saanut penninhyrrää miehen jo saatua alansa töitä. Elettiin siis yhden hengen tuloilla ja budjetti oli tiukalla. Silti piti jostain säästää jotta saatiin ruokailuryhmä hankittua eli yllättävän hyvä tulos siihen nähden. Nykyiseen keittiöömme ei isompaa ruokailuryhmää oikein mahduteta, sillä tuolta kuvan oikeasta reunasta pitäisi mahtua kävelemään keittiöönkin joten ajatuksena on nyt sinnitellä tällä jonkin aikaa. Tuolit olisi kiva vaihtaa tai huputtaa ja pöydänkin päälle voisi ajatella maitolasilevyä jotta tätä saisi freesattua. Pöytäliinaa en taida hetkeen edes harkita meidän tuholaisen kanssa..  

Verhot ovat kesällä uusitut Vallilan keveät sivuverhot, tauluna itse kuvattu, käsitelty, suurkuvatulostettu ja kehystetty valokuva Roomasta yläilmoista käsin, nimittäin lentokoneen ikkunasta laskeutuessa. Ikkunalaudalla orkideat ovat juuri lakanneet kukkimasta, rahapuu on pysynyt elossa, basilikasta syöty jo osa ja palmu sinnittelee hengissä. Etualan peikonlehti kasvaa rönsyillen Plantagenin jättiruukussa.

Tässä Candeo kuvattuna samasta kohdasta Jotenkin se näytti aluksi niin kovin pieneltä, mutta toisaalta avartaa tilaa, on modernimpi ja huomaamattomampi. Korkeutta saa säädettyä helposti sillä johtoa on mahtavat 2,5 metriä ja lyhentää voi niin katonrajasta (jolloin johtokerä jää sähkökuvun sisään) kuin keskeltä johtoakin. Ollaan nostettu ja laskettu valaisinta kerta toisensa jälkeen eli vielä se etsii vähän paikkaansa. Tässä kuvassa se jotenkin tuntuu olevan himpun liian korkealla makuuni, mutta toisaalta valaisee hyvin koko tilan.

Ja tässä täydet luxit päällä! Kuvat otettu samoilla kameran asetuksilla jotta kirkkauden eron todella näkee! Estää kaamosmasennuksen näköjään vauvaltakin sillä luxeja kyllä taitaa riittää syöttötuolillekin asti.. eipä kai tuosta haittaakaan ole? Pienellä on ruokailuryhmän vierellä oma tuolinsa ja tarjotintasonsa, sotkut pysyvätkin mukavasti sen ympäristössä eivätkä leviä pöydälle. Koko homma siirretään sivuun silloin kun ei ruokailla. Meillä on siis käytettynä ostettu Stokke Tripp Trapp mustana, tämä on siis vanha malli puisella tukikaarella ja nahkaisella remmillä ja tosi hyvässä kunnossa. Pehmusteet ostettiin uusina, samoin musta Playtray. Suosittelen tuota tarjoitintasoa ehdottomasti kaikille sormiruokailijoille jos teillä vaan Tripp Trapp on käytössä, niin kätevä!

Kuten huomaatte niin tänä viikonloppuna on leikitty bloggareita ja jaksettu kaivaa järjestelmäkamera kaapista. Ja vieläpä tehty sisustuspostaus! Ajattelin erotella nämä sisustushenkiset postaukset jo otsikossa nimellä OMA PESÄ, tietääpähän ainakin avaavansa vähän kevyemmän kuvantäyteisen tekstin sydäntä sykäyttävän tunnepostauksen tai vauvakuulumisten sijaan ;) Ei siinä, vauvahan näkyy meidän kodissa huoneessa kuin huoneessa ja saatiinhan tähänkin postaukseen vähän tunteita mukaan haikeilla valaisimen jäähyväisillä sekä muistellessa ruokailuryhmän tuloa taloon..

Mutta nyt unta palloon, ihan niin paljon tuo kirkasvalo ei meitsiä piristä että unet voisi jättää ihan tyysti väliin. Ihanaa viikkoa! Meillä nautitaan ihanista syyskeleistä, mahtavasta mammaseurasta, pienen höpsöttelyistä sekä ihanan siististä kodista viikonlopun siivousten ja järjestelyvimman jäljiltä.

<3 Eerika & Epeliina (9kk äiti ja tytär)

Kommentit

-mimmu- (Ei varmistettu)

Eikä! Missä meidän -40% kuponki viipyy?! Aivan unelmalamppu:) minkä merkkinen teidän pöytäversio kirkasvalolampusta on? Paljonko täytyy olla luxia että vaikuttaa? Minä, synnytys-, että kaamosmasentuva todella tuon:) eikä haittaisi vaikka lamppuja olisi joka huoneessa;)
pistätkö ohjetta niistä mureketikuista mitä teidän napero usein sormituokailee? Olisin kiitollinen!

suloista syksyä!

Eerika
Bättre liv

Moi! Aivan unohdin vastailla kun kokoajan unohdin kysyä mieheltä mitä se noihin mureketikkuihin pisti.. muistaakseni kuitenkin broilerinjauhelihaa, korppujauhoja/ohrajauhoja, kananmunaa, pippuria ja kuivattuja yrttejä. Aikalailla lihapullataikinahommia siis :) Tosin kuulemma näihin voisi raastaa sekaan vaikkapa kesäkurpitsaa niin saisi lisää mehevyyttä! Ollaan tehty näitä myös jauhelihasta. Noms! Sormiruokailusta ja ohjeista pitäisikin puuhastella jossain välissä postausta ;)

Meidän pöytäversiokin oli Innoluxin ja mallia Rondo (mitä on näköjään siitä vähän uudistettu). Lukseja pitäisi olla vähintään 2 500 lx jotta lamppua saa sanoa kirkasvalolampuksi. Esim. Innoluxin sivuilla on lisää tietoa klik klik! http://www.innolux.fi/fi/content/lisätietoa-kirkasvalohoidosta

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.