Pimeän hyvä maanantai

Bättre liv

Ylisöpöä perjantaina, enkä saanut edes ostaa mitään näistä!

Fiilikset hyppii näköjään ihan siksakkia ylös alas ylös alas.. nimittäin tänään oli hyvä maanantai! Ehdin juuri ja juuri aamupalaveriin, touhasin asioita, sain aikaan enemmän kuin olin suunnitellut ja työkavereiden kanssa oli loistofiilis tehdä yhdessä töitä. Kotiin siis tulin hyvällä fiiliksellä, mihin tämä päivä oikein katosi? Ilta on tosin mennyt taas koneen ääressä ja niskoissa tuntuukin juuri siltä. Sain tehtyä kaikki yhdistyksen hommat joten lopun viikkoa voin keskittyä itseeni ja opintoihin. On niin energinen ja aikaansaava olo etten ole tunnistaa itseäni! 

Eilinen riitely miehen kanssa puhdisti ilmeisesti ilmaa. Osattiin siis myös puhua asioita puhtaaksi eikä vain purkaa kiukkuamme. Niinpä illalla oltiin jo lähekkäin ja jälleen lempeitä toisillemme. Tänään ei olla sanottu toisillemme ilkeitä sanoja tai kiukuteltu, sen sijaan ollaan annettu pusuja ja oltu aamulla heti sylikkäin ennen kun noustiin sängystä ylös. Ihanaa ettei ilmassa ole enää sitä kireyttä, vaikka meidän budjetti on vieläkin tiukalla eikä muutkaan arjen totuudet ole mihinkään muuttuneet. Mutta ainakin hetkeksi se on, kuinka me siihen reagoidaan. Meidän pitäisi olla yhessä tässä eikä toisiamme vastaan. Josko jonkun aikaa muistettaisiin se.

Katsotaan nyt, hieman jännättää kun nyt alkaisi olemaan tärppipäivät itsellä ja tuntuu jotenkin hassulta kun alkaa jotenkin laskelmoimaan että milloin pitäisi puuhastella. Ei sitä haluaisi vain sen takia puuhastella, mutta toisaalta voisi ainakin vähän tehdä peliliikkeitä josko vaikka tekisi mieli puuhastella. Ja sitten taas tulee sellainen olo, että puuhastellaanko me nyt vaan sen takia. Hitto, voin vaan kuvitella miten oudoksi tämä mulla menisi jos pientä ei ala kuulua sanotaan vaikkapa puoleen vuoteen tai vuoteen. Ja sehän on ihan normiaika vielä odotella omaa ihmettään. Miten siinä enää pysyy järjissään? 

Kuvana muuten ihanaakin ihanampia asioita mitä löysin perjantaina kierrellessäni kaupoilla. Ihan vaan etsiessäni siskoilleni synttärilahjoja.. Oli niin ylisuloisia asioita kaupat pullollaan etten meinannut kestää! Mies sanoikin, ettei aio sitten päästää mua lastenvaatekaupoille tilipäivänä :) Olisin halunnut itselleni kaikki noista! Mutta näköjään pitää odotella jotain vähän pienempikokoista, vaikka jalan kokoni onkin 36-37.. ja nuo puputossut koossa 35 olisi melkein mahtuneet jalkaan.

Ihanaa viikkoa, toivottavasti elämä on yllättänyt teidätkin hyvällä maanantailla! Tämä lähtee nyt lenkille pimeään ja sateeseen! 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka

Mulla ainakin meinasi pää hajota aivan totaalisesti lasta toivoessa. Meillä meni puolitoista vuotta ennen ensimmäistä tärppiä, joka sitten meni kesken. Se oli järkyttävin kokemus joka mulla on koskaan ollut. Tulin uudelleen raskaaksi noin vuosi km:n jälkeen ja se keskenmenon aiheuttama järkytys ja suru oli lopullisesti hälveni vasta kun vauva oli syntynyt.

Että osaan kyllä hyvin samaistua mitä kirjoitat. Vaikka nyt jo tuntuu kaukaiselta ajatukselta.

Koita jaksaa, kyllä aika helpottaa.

Eerika
Bättre liv

Tuossa ajassa on jo varmasti alkanut pää hajoamaan, varsinkin keskenmenon jälkeen. Ei toivoisi kenellekään sellaista. Pitäisi kai lohduttautua sillä että tulin ensimmäisen kerran aika helposti raskaaksi. Toivoa siis saattaa, että raskautuisin kohtuullisessa ajassa uudelleen. Menetyksen aiheuttama suru, stressi ja ahdistus tosin hieman hidastavat.. kun tietääkseni lapsia ei ilman seksiä (tai lääkäriä) saa alulle ja kiukkuisena sitä on aika vähän. Toivottavasti olo siis rauhoittuu ja ehkä hetki ilman raskautta antaa itselle aikaa keskittyä itsestään huolen pitämiseen ja asioiden käsittelemiseen.

Niin moni on tosin sanonut samaa, että keskenmenosta ei tuntunut pääsevän yli ennen kuin oli kokenut onnistuneen raskauden ja saanut lapsen. Eikä se senkään jälkeen varmastikaan unohtuisi. Välillä on kuitenkin jo hyviäkin päiviä, joten toivoa on että ajan kanssa normalisoidun. Tässä taidetaan opetella kärsivällisyyttä jo ennen äitiyttä..  Kiitos vertaistuellisista sanoista :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.