Pitkä perjantai

Bättre liv

Pääsiäinen! Aikaa olla perheen parissa, syödä hyvin ja levätä. On askarteluja ja pajunkissoja ja suklaamunia. Mutta tänä vuonna itkin hyllyjen välissä tehdessäni yksin ruokaostoksia. Voin sanoa, ettei sillä hetkellä tehnyt mieli herkullisia pääsiäisruokia tippaakaan.  

Vietän ensimmäistä kertaa Pääsiäistä yksin, mutten ajatellut sen olevan mitenkään iso asia. Pari päivää yksin oloa, lepoa ja lenkkeilyä koirien kanssa, hyvää ruokaa ja sitten pari päivää tytön kanssa. Sehän kuulostaa lähes unelmalta. Mutta astellessani kaupassa kaikkien niiden kauppalistojaan tuijottavien ihmisten keskellä jotka ostivat ruokaa vähän isommille kuin yhden hengen seurueille kaikki olikin yhtäkkiä liikaa. Muistin yhtäkkiä kuinka olin viettänyt edelliset 13 Pääsiäistä anoppilassa, lukuunottamatta yhtä jonka olimme matkoilla. Itseasiassa en ollut koskaan valmistellut omaa Pääsiäistä, koristeluita tai ruokia.

Siinä kaupassa tepastellessani muutama asia tuli selväksi, ensinnäkin karitsaa, toisekseen mämmiä ja kolmannekseen suklaamunia. Päätin, että teen pääsiäisen joka tapauksessa vaikka nyt tuntui pahalta, huomenna voisi olla jo aivan eri fiilis. Lopulta ryhdistäydyin, kävelin lihatiskille ja otin karitsan karetta yhdelle hengelle iloisen kauppiaan kertoessa paistovinkkejä hymyissä suin. Haalin mukaani kassillisen ruokaa ja naapurista punaviiniä. Illan kruunasi supermarketin kanawokki ja kevätkääryleet siististä rasiasta, punaviini ja lenkit koirien kanssa. Juttelin ystävän kanssa toista tuntia puhelimessa ja menin unille. Pääsiäinen saisi tulla!

 

Pitkä perjantai on kieltämättä ollut aika pitkä, mutta ei siinä mielessä kuin alunperin ajattelin. Laiskan aamun jälkeen käytin vanhuskoiran ulkona ja lähdin tyttökoiran kanssa ihan uusille kulmille lenkille. Ja fiilis vaihtui miinuksesta plussalle hetkessä! Sillä tämä viikko ei ole ollutkaan hullumpi. Olen löytänyt meille uuden kodin! Vielä muutamia käytännön asioita ja muutto huhtikuun lopulla. Aina välillä huolet valtaavat mieleni, mutta lenkki uusissa maisemissa teki hyvää. Alueella on niin hyvä fiilis ja lenkkeilyreitit! Niin ihanan rauhallista ja kaunista. Kyllä me täällä viihdytään ihan varmasti!

En voi uskoa, että asiat hiljalleen järjestyvät ja rakennan uutta elämääni. Välillä hajoan täysin siihen mitä kaikkea on tapahtunut. Onneksi hyviä hetkiä ja fiiliksiä on kokoajan enemmän. Hiljalleen muutos alkaa upota tajuntaani. Vaikka uskomattomalle kaikki tuntuu vieläkin. Joskus elämä on. Onneksi puhutaan kuitenkin "vain" avioerosta, ei mistään vakavammasta, kaikki ovat elossa ja terveinä ja elämä menee eteenpäin. Jotain hyvää on aina edessä, sanotaan. Ehkä siihen on uskottava?

Tänään tein upeaa karitsan karetta, uunijuureksia ja salaattia. Jälkiruoaksi mämmirahkaa, olipa aika hyvää! Nautin ruoasta vähintään yhtä paljon yksin kuin seurassakin. Aikamoista! Opin vielä tämän yksin olon, ihan varmasti! Ulkoilen ja käyn rauhassa saunassa. Huomenna näen hyvää ystävää hyvän ruoan merkeissä ja illalla tyttö tuleekin jo luokseni ja saa avata pari Kinderiä :) Sunnuntaina on tiedossa tyttöjen juttuja, nimittäin brunssi ja vähän taidetta ystäväni ja hänen tyttönsä kanssa. Ehkä parasta mitä tiedän, isot ja pienet tytöt, hyvät ystävät! Olen niin onnekas kun minulla on niin ihania ihmisiä elämässäni ja Museokortti takataskussa (ehkä paras lahja minkä itselleni pystyin antamaan, iloa koko vuodeksi!).

Ja ehkä välillä myös yksin vietetty Pitkä perjantai vai olla vallan hyvä perjantai? Sateen jälkeen kun aina paistaa aurinko.

Ihanaa tipunkeltaista Pääsiäistä teille!

<3 Eerika

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.